Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#26701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Moze se i taj zakon o mjestu rođenja predsjednika promijeniti, jer ovaj drzavu posmatra kao privatnu firmu.
Ko zna sta ce im sve pasti na pamet.

Ali vjerujem da ce se u jednom momentu putevi mrkve i psycha razići....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

dignitet oralnog ofica za vrijeme klintona je bio na razini
slično je bilo s drag kvinskima za vrijeme bidena
a sada smeta dijete koje kopa nos
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 12/02/2025 08:41

onog momenta kada mu rejting ode u tri pičke materine tada će i nastati trzavice.
Thorgerson

#26704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Thorgerson »

A kakvu bi vi to novu uniju stvarali?

Prevelika je historija i ponos nacija u evropi da pristanu na tako nesto. Da ima manje birokracije i da samim tim imaju manje mogucnosti da utjecu na pojedine odluke.

Max sto mozes dobiti je EU. Ni sam ne znam kako su i to uspjeli. Mislim znam, euri su u pitanju...da nije toga, qrac bi bilo i EU.

Mislim jbt pricamo o francuskoj, italiji, njemackoj, grcka, spanija... gdje su onda skandinavci. Austrija...pa gdje se okrenes. Mi ovdje na balkanu. Pa velika britanija. Turska. Pa te zemlje imaju historiju koja je nama nepojmljiva, a ne jbt nekakvim amerikancima.

Nije to isto kao jedna amerika koja je nastala jucer i koja je izmijesana i izmiskana. I koja fakticki nema historiju.

Njima nije problem da sutra sjednu i prodaju neku os svojih drzava. Ili kupe drugu.

To je u evropi nemoguce. Pa evo pogledajte samo nas. Pogledajte ostale probleme u evropi, Kataloniju, Kosovo. Makedonija, ljude blokiraju zbog imena drzave i sl. U americi bi to bilo pragmaticno rjeseno i stavljena tacka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

"Predsjednik Trump mnogo je govorio o jačanju naše američke automobilske industrije, dovođenju više proizvodnje ovdje, više inovacija u SAD-u, i ako njegova administracija to može postići, to bi bilo jedno od najznačajnijih postignuća. Za sada vidimo puno troškova i puno haosa", rekao je Farley.
stabilni genije :lol:
drug_profi

#26706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

EU se mora reformirati. Ne mora se niko izbaciti, ali se mora naći način da se prevlada pravo veta i blokade odmetnutih vlada.
I da je to sad tako, možda bi i mi već bili unutra jer bi se lakše skupilo dovoljno glasova za, kao što ne bi postojala briga jesmo li usklađeni sa EU. Ne bi bilo bitno jer nas se može držati po strani.
Jer zapravo treba gledati ko najviše doprinosi ekonomiji i snazi EU. Mogućnost veta je uspostavljena da se neka zemlja osnivač EZ ne nađe ugroženih interesa, a ne tamo neka Slovačka ili Mađarska koje samo sisaju fondove.
darius_maximus

#26707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

drug_profi wrote: 12/02/2025 08:41 Moze se i taj zakon o mjestu rođenja predsjednika promijeniti, jer ovaj drzavu posmatra kao privatnu firmu.
Ko zna sta ce im sve pasti na pamet.

Ako nije za Arnolda, neće ni za lika s Twittera :D
SmokingMan

#26708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Treba na vrijeme spriječiti utjecaj ELNET.a da se Europi ne bi desilo da Brisel postane rob lobija kao u slučaju SAD.a i AIPAC.a. Svaki početak je isti, započnu svoju misiju sa nekim banalnim aktivnostima, međureligijskom saradnjom, godišnjim tirbinama o "globalnoj sigurnosti", dok se ne dođe u poziciju da mogu oslabiti otpor unutar samih insitucija. Onda već postaje kasno, a ono što se danas u EU smatra koupcijom (lobi), sutra može postati sasvim opravdano sredstvo.
darius_maximus

#26709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

Thorgerson wrote: 12/02/2025 08:48 A kakvu bi vi to novu uniju stvarali?

Prevelika je historija i ponos nacija u evropi da pristanu na tako nesto. Da ima manje birokracije i da samim tim imaju manje mogucnosti da utjecu na pojedine odluke.

Max sto mozes dobiti je EU. Ni sam ne znam kako su i to uspjeli. Mislim znam, euri su u pitanju...da nije toga, qrac bi bilo i EU.

Mislim jbt pricamo o francuskoj, italiji, njemackoj, grcka, spanija... gdje su onda skandinavci. Austrija...pa gdje se okrenes. Mi ovdje na balkanu. Pa velika britanija. Turska. Pa te zemlje imaju historiju koja je nama nepojmljiva, a ne jbt nekakvim amerikancima.

Nije to isto kao jedna amerika koja je nastala jucer i koja je izmijesana i izmiskana. I koja fakticki nema historiju.

Njima nije problem da sutra sjednu i prodaju neku os svojih drzava. Ili kupe drugu.

To je u evropi nemoguce. Pa evo pogledajte samo nas. Pogledajte ostale probleme u evropi, Kataloniju, Kosovo. Makedonija, ljude blokiraju zbog imena drzave i sl. U americi bi to bilo pragmaticno rjeseno i stavljena tacka.
Da se ne lažemo, EU i jeste do granica istočnog bloka, manje-više.
Pravi izuzeci su Poljska koja bi prije umrla nego opet s Rusima bratimila i Grčka sa svojom historijom.
Ovo ostalo je pripojeno da ne bi palo pod ruski utjecaj (nesumnjivo također po nalogu SAD-a), a oni se izgleda bore rukama i nogama da se vrate tamo, valjda zaboravili kako im je lijepo bilo.
dulekrele

#26711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:27
dulekrele wrote: 10/02/2025 12:35
apsidejzi wrote: 10/02/2025 12:12 Ljudi, jesul vama mozgovi toliko isprani???!!! Pa jebote Trump i Elon pokazali crno na bijelo kako je deep state prao milijarde novca i kako su hinjski provodili silu u svijetu. Pa na Elona digli toliko galame sto je twitter kupio. Kao mogao glad u svijetu zaustaviti sa tih 40mld dolara. Ovi sad pokazu i dokazu da su demokrate ukrale 200mld dolara i vibgovorite da je trump tiranin i fasista.

Nije, nego vi zivite u iluzijama. Gospoda vas je gospodski okrenula, skinula vam hlace, a zatim i gace te rekla: de se malo nagnite. A onda uzeli vazelin i lijepo vam kulturno stavili pricu o demokratiji i ljudskim pravima.
Dobro. Mozda si u pravu. E sad nam daj pokazi to crno na bijelo zbog kojeg ti svrsavas u gace. Moras biti dorbo poremecen pa podrzavati ovu dvojicu debila.
Prvo, tu dvojicu debila je potrdzalo preko 77 miliona amerikanaca i ne samo to. Dali su im apsolutnu vecinu u svim mogucim domovima. Republikanci imaju apsolutnu vlast u SAD. Dakle, nisam jedini koji "podrzava".

Drugo, ne podrzavam ali razumijem. Ja nisam i ne mogu glasati za njega tako da ga ja ne mogu "podrzavati", ali ja imam dovoljno inteligencije da razumijem argumente obe strane. Njegova strana je veoma jasna: Amerika i amerikanci na prvom mjestu. Za sad vidim da ne odstupaju od toga. Tebi je to mozda iznenandjenje, mozda cak i sok. Ali to je nova realnost svijeta u kojem zivimo. Amerika se zabavila o sebi.

Trece, mnogi na ovom forumu izgleda vise na sisi USAID-a na ovaj ili onaj nacin, i sad placu. Prekinuta pipa.

Cetvrto, evo sam u prethodnom postu stavio link na Elonov tweet o pronevjeri 59m dolara i upitao drugog forumasa jel zeli pratiti taj tvit i vidjeti hocel sta biti crno na bijelo. Evo ja sam spreman prestati "svrsavati na Elona i Trumpa" ako se ispostavi kao laznjak i suplja. Jesi li ti spreman promijeniti svoj stav o njima ako se ispostavi da nije suplja?
Ako si imao imalo kontakata sa americkim gradanima mogao si i sam zakljuciti da je to poprilicno debilska nacija pa ovih kako ti kazes 77 miliona sto je glasalo za njega je u odnosu na broj stanovnika i nije bas nesto. Do jake amerike i amerika first se moze doci i bez kretenskih odluka koje pokusava da sprovede predsjednik Musk i njegov potrcko naranca Trump. To svakako se postize sa pametnom politikom sto ova dvojica do sada nisu pokazala. Medutim njima nije do nikakve amerike vec iskljucivo do punjenja vlastitih dzepova i enormno dodatnog bogacenja. Samim tim sto opet kazem podrzavas predsjednika muska i potrcka trumpa i njihove do sada uglavnom kretenske odluke zorno pokazuje da sa tobom nesto nije bas ok i svakako bi se uklopio sa USA redneck populacijom od 77 miliona. Tuzbe za debilske odluke predsjednika muska i njegovog potrcka trumpa u americi pljuste sa svih strana i nisu svjesni sta ce ih sastaviti veoma brzo jer protiv sudskih odluka ne mogu nista, a nema ko ih ne tuzi. Od pojedinaca do velikih firmi. Pljuvaci po USAIDu su uglavnom iskompleksirane osobe koje sa svojim mizernim platama crkavaju od muke pa su im za tu njihovu mizernost najveci krivac bosanci koji rade u toj ustanovi ne shvatajuci da USAID radi za ovaj narod ono sto je trebala da radi izabrana vlast jos od zavrsetka rata. Jedan od tih pljuvaca i bijednika si ti kojem je draze da se USAID ugasi nego da obnovi neku ambulantu, pomogne udruzenjima koja se bave humanitarnom pomoci, pomognu bolesnim, udjele kravu povratniku u rs ili pomognu centru u Srebrenici i mnogim drugim stvarima za koje ti nemas pojma ali je bitno da seres. Tvitovi predsjednika muska nisu dokaz koji pobija njegove nebuloze i nebuloze njegovog potrcka trumpa vec to moze biti samo seriozna analiza i pokazivanje realnih i stvarnih dokaza. Uglavnom sve sto su tvitali su njihove kontrukcije i lazi koje su veoma brzo oborene. Tako da tvoja prica bas nije jasno osim ako nisi neprijatelj ove zemlje sto ti zorno to pokazujes.
Hendrix

#26712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

USAid postojao za vrijeme svake vlasti, ali samo demokrate ukradose 200 milijardi. Ili koliko Musku padne na pamet da kaze.

Citava ova suplja oko deep state nema smisla kada su i republikanci bili na vlasti u proslosti. Da demokrate vladaju 50 godina unazad pa hajd mozda covjek i da malo pomisli o tome.

I na kraju najveca pljacka se desava upravo sada, dok kultisti svrsavaju na svaki ispad onog narkosa i njegovov narandzastog podanika.
SmokingMan

#26713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

U potrazi za dubokom državom dođe se do uvida da je nova garnitura stvara upravo po vlastitom viđenju, kako bi ona trebala biti uređena i po kojoj svrsi.
Styling

#26714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Frajer je suspendovao ustav, pravi nered na medjunarodnom planu, i dao je drzavu u ruke oligarhu koji radi sta mu padne na pamet i obracunava se sa protivnicima i onima koji su mu se zamjerili, sve pod krinkom "government efficiency". Oni ni presude sudova nece postovati. Jos ako im na ruku bude isao SCOTUS, ode sve u helac.
Styling

#26715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Dodje li 100 000 Palestinaca u Albaniju, albanija nikada nece postati clan EU.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/trump-ne ... a-iz-gaze/
apsidejzi

#26716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

dulekrele wrote: 12/02/2025 10:24
dulekrele wrote: 10/02/2025 12:35
Dobro. Mozda si u pravu. E sad nam daj pokazi to crno na bijelo zbog kojeg ti svrsavas u gace. Moras biti dorbo poremecen pa podrzavati ovu dvojicu debila.
Prvo, tu dvojicu debila je potrdzalo preko 77 miliona amerikanaca i ne samo to. Dali su im apsolutnu vecinu u svim mogucim domovima. Republikanci imaju apsolutnu vlast u SAD. Dakle, nisam jedini koji "podrzava".

Drugo, ne podrzavam ali razumijem. Ja nisam i ne mogu glasati za njega tako da ga ja ne mogu "podrzavati", ali ja imam dovoljno inteligencije da razumijem argumente obe strane. Njegova strana je veoma jasna: Amerika i amerikanci na prvom mjestu. Za sad vidim da ne odstupaju od toga. Tebi je to mozda iznenandjenje, mozda cak i sok. Ali to je nova realnost svijeta u kojem zivimo. Amerika se zabavila o sebi.

Trece, mnogi na ovom forumu izgleda vise na sisi USAID-a na ovaj ili onaj nacin, i sad placu. Prekinuta pipa.

Cetvrto, evo sam u prethodnom postu stavio link na Elonov tweet o pronevjeri 59m dolara i upitao drugog forumasa jel zeli pratiti taj tvit i vidjeti hocel sta biti crno na bijelo. Evo ja sam spreman prestati "svrsavati na Elona i Trumpa" ako se ispostavi kao laznjak i suplja. Jesi li ti spreman promijeniti svoj stav o njima ako se ispostavi da nije suplja?
Ako si imao imalo kontakata sa americkim gradanima mogao si i sam zakljuciti da je to poprilicno debilska nacija pa ovih kako ti kazes 77 miliona sto je glasalo za njega je u odnosu na broj stanovnika i nije bas nesto...
Rece covjek koji dolazi iz vukojebine koja je u svijetu jedino poznata po Atentatu u Sarajevu. Drug, ti i ja ne mozemo pricati americi jer moja i tvoja drzava je vukojebina i mi smo je takvom napravili. Za razliku od nas, ameri ciste svoju drzavu od uhljeba. Demokrate su napravile birokratiju od demokratije. Nasi su napravili oligarhiju od demokratije. Ameri ciste svoju birokratiju, ti i ja biramo ista govna od rata pa naovamo.

Volio bih i ja da su amerikancu glupi, al nisu. Ti i ja imamo ego tripove i mislimo da smo pametni. Hoces posljednji primjer od prije par dana? Jesil citao da su se posvadjale dvije grupe u vezi toga kako cemo bojkotovati prodavnice? Ako si citao, zapitaj se ko je glup: prosjecni amerikanac il prosjecni bosanac.
JovicSA

#26717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 11/02/2025 22:53
JovicSA wrote: 11/02/2025 22:06 @apsidejzi

Evo ti jarana Dodika na predziđu kršćanstva, i on je za ove tvoje MAGA sektaše.
Europa se mijenja. Europa je ponovno onakva kakvu smo je poznavali. Glas razuma i duha slobode ponovno jača zahvaljujući okupljanju lidera poput Viktora Orbana, Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini, na skupu 'Patriots for Europe' u Madridu, poručio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Dodik kaže da "njihova poruka usmjerena na očuvanje tradicionalnih vrijednosti, zaštitu granica i borbu protiv migracija i političke dekadencije koju nameće Bruxelles - snažno odjekuje širom kontinenta".

"Pobjeda Donalda Trumpa i ovaj historijski skup u Madridu jasno pokazuje da se Europa i zapadna civilizacija vraćaju svojim verzijama pravog sebe – svojim korijenima, tradiciji, porodici, kršćanstvu i saradnji temeljenoj na obostranom interesu, a ne na diktatu i sili. Bosna i Hercegovina je nastala kao kršćanska država, a kršćanska je i danas. Upravo te kršćanske vrijednosti predstavljaju njezin najveći resurs za modernizaciju", tvrdi Dodik.

"Suverenitet će prevladati nad birokratijom. Narodi imaju pravo donositi vlastite odluke i proglasiti samoopredjeljenje. Nova Europa je nešto čega RS želi da bude dio jer je za te vrijednosti srpski narod dao milione žrtava u 20. vijeku. Upravo zbog tih ideala naš je narod bio pod strašnim pritiskom ideologija i interesa koji su sada pobjedom Donalda Trumpa i buđenjem nove Europe bačeni na koljena", objavio je Dodik na X-u.

Istakao je da kao predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta podržava svaku inicijativu koja jača suverenitet naroda i vrijednosti porodice, slobode i zajedništva.

"RS će uvijek biti dio ove borbe za dostojanstvenu i stabilnu Europu. Samo zajedno možemo pobijediti! Učinimo Europu ponovno velikom", poručio je Dodik.
Ovo je i za tebe jarane. Danas me pitas jel razumijem Karadzica i Mladica... Razumijem. Upravo ovo sta Dodik prica. Problem je u tome sto ti ne razumijes ovo. Tebi je ovo "smjesno", nazadno, nije u skladu sa evropskim standardima. Naravno da nije, ali evropskih standarda vise nema. A ima Dodik i njegova zelja. Gledao sam neku noc na FaceTV-u gostovanje Nedzada Latica gdje je on rekao fenomenalnu recenicu upitavsi Sabinu Cudic kako ce pricati sa Alisom ako ova uzme njemacke izbore.

Kako ce bosnjaci da se snadju u novom svijetu. Jer ovo je novi svijet. Upravo ovo sto si citirao Dodika. Mi vazda kasnimo 20 godina. Mi sad pricamo o evropskim vrijednostima, a prije 20 godina nam oni bili pederi.

Ja nisam ni sektas ni MAGA. Ja samo razumijem novonastalu situaciju u svijetu, dok ti ocito zmiris i ne zelis da je prihvatis. OK. Nema problema. Neko voli plavu, neko crvenu pilulu.
Ti i odobravaš jer čim toliko postaš i svađaš se sa ljudima pravdajući poteze Trumpa i Elona to nije samo razumijevanje već i podržavanje. :-) Mislim, jebe mi se podržavaj šta hoćeš i koga hoćeš samo nemoj prosipati ovdje neku neutralnost. Naravno da je gotovo sve što MAGA sektaši rade retrogradno i nazadno i tu čak ne pomaže opravdanje da ga je većina amerikanaca izabrala, ako je vjerovati provedenim izborima, a ja ostavljam mogućnost i da sumnjam u rezultate a sve jednako analogiji desničara da ne vjeruju autoritetima pa eto zašto bih ja vjerovao tom autoritetu. :-)

Bošnjaci ne treba da talasaju i da se ističu, treba da gledaju svoja posla dok ovaj kijamet ne prođe. Naravno pitanje je da li će takvi desničari i islamofobisti ostaviti Bošnjake na miru no to je smatram izvan našeg uticaja i ne treba da se ulizujemo desničarima. Na kraju kontinuitet podrške politici Amerike bez obzira na administraciju imaju upravo Bošnjaci sa zvaničnom politikom. Analiziraj pa ćeš vidjeti da je tako. A to tvoje lupaje glavom o zid i ulizivanje i obožavanje Trumpa i Elona je...:smajli koji povraća
Styling

#26718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Ja ne razumijem da postoje ljudi koji prihvataju, razumijevaju i klimaju glavom na ovo sto Trump i Musk rade. Ovo sto oni rade je totalno bezvlasce i anarhija. Vjerovatno bi se tako ponasali da se nama nesto slicno desi, a ne bi ucinili nista da se pobune i poprave stanje.

Doduse, vjerovatno ne bi. Oni su u dijaspori i nijemo bi posmatrali sranje.
JovicSA

#26719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 12/02/2025 11:32 Rece covjek koji dolazi iz vukojebine koja je u svijetu jedino poznata po Atentatu u Sarajevu. Drug, ti i ja ne mozemo pricati americi jer moja i tvoja drzava je vukojebina i mi smo je takvom napravili. Za razliku od nas, ameri ciste svoju drzavu od uhljeba. Demokrate su napravile birokratiju od demokratije. Nasi su napravili oligarhiju od demokratije. Ameri ciste svoju birokratiju, ti i ja biramo ista govna od rata pa naovamo.

Volio bih i ja da su amerikancu glupi, al nisu. Ti i ja imamo ego tripove i mislimo da smo pametni. Hoces posljednji primjer od prije par dana? Jesil citao da su se posvadjale dvije grupe u vezi toga kako cemo bojkotovati prodavnice? Ako si citao, zapitaj se ko je glup: prosjecni amerikanac il prosjecni bosanac.
Ja sam dugo godina živio vani i obišao dosta svijeta, pored Evrope putovao i u Australiju i Aziju, vidio svega i svačega, od bijede do basnoslovnog bogatstva. Svaka država ima loše i dobre stvari i istina BiH ima dosta toga lošeg ali BiH je daleko više od "atentata u Saraejvu" ali eto svako danas sebi može uzeti za pravo pa lupiti bilo šta. BiH je sigurno mnogo više i bolje od toga i vjeruj nigdje se ne radi tako malo a živi tako dobro. Naravno ima izuzetaka, govorim generalno.

Drugo, kakvu stručnost imaju Elon i Trump za čišćenje od uhljeba kako kažeš? Zar za takve stvari ne trebaju neke analize, ne kažem da nema uhljeba i u Americi ali siguran sam da ni blizu toliko koliko Elon i Trump prikazuju. Jednostavno to se radi o neselektivnoj čistki nepodobnih i onih koji ne podržavaju MAGA sektaše. Pa Amerikanci od nastanka biraju jedno te isto, hajde OK dvije opcije? Ovo što se dešava u Americi danas je gore nego ovo što mi imamo u BiH iako možda to iz naše perspektive ne izugleda tako. Baci na papir sve od školstva do zdravstva kod nas je bolje, bolji model 1000 puta, da ne upoređujemo sa EU. Kada pređeš određenu životnu dob samo lud čovjek bi otišao recimo da živi i radi u Americi ili nekom sličnom robovlasničko-kapitalističkom sistemu. U Americi ako nemaš para bolje skoči sa mosta ili možeš pod most u kartonsku kutiju.
Quaresma

#26720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Quaresma »

Styling wrote: 12/02/2025 11:45 Ja ne razumijem da postoje ljudi koji prihvataju, razumijevaju i klimaju glavom na ovo sto Trump i Musk rade. Ovo sto oni rade je totalno bezvlasce i anarhija. Vjerovatno bi se tako ponasali da se nama nesto slicno desi, a ne bi ucinili nista da se pobune i poprave stanje.

Doduse, vjerovatno ne bi. Oni su u dijaspori i nijemo bi posmatrali sranje.
Polako dok dodju na red.
Prvo redom, prioriteti

https://www.klix.ba/auto/elektricni/evr ... /250206075
jeza u ledja

#26721 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

apsidejzi wrote: 12/02/2025 11:32 zapitaj se ko je glup: prosjecni amerikanac il prosjecni bosanac.
Jesi li ti iznad prosjeka?
okanomalo

#26722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by okanomalo »

Styling wrote: 12/02/2025 11:25 Dodje li 100 000 Palestinaca u Albaniju, albanija nikada nece postati clan EU.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/trump-ne ... a-iz-gaze/
nema od toga nista. evropa to nece dopustiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

okanomalo wrote: 12/02/2025 12:00

tako su mnogi pričali 1992

ni meni se ne svidja dosta stvari kod trampa

npr ilegalne migrante koji pošteno rade također protjeruje a fataju ih na radnim mjestima
ali zakon je zakon

i pitam se kakva je to država koja dozvoljava da radi neko a nema legaliziran status

to može samo kod nas :D

onda
pravi neki sinkretizam kršćanstva

ima tu još toga
medjutim u usporedbi bidena kamale obame...ovo je super

sto se tice simbioze s milijarderima u to ne bih ulazio to ne razumijem visoka je tu lova
dulekrele

#26724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

apsidejzi wrote: 12/02/2025 11:32
dulekrele wrote: 12/02/2025 10:24

Ako si imao imalo kontakata sa americkim gradanima mogao si i sam zakljuciti da je to poprilicno debilska nacija pa ovih kako ti kazes 77 miliona sto je glasalo za njega je u odnosu na broj stanovnika i nije bas nesto...
Rece covjek koji dolazi iz vukojebine koja je u svijetu jedino poznata po Atentatu u Sarajevu. Drug, ti i ja ne mozemo pricati americi jer moja i tvoja drzava je vukojebina i mi smo je takvom napravili. Za razliku od nas, ameri ciste svoju drzavu od uhljeba. Demokrate su napravile birokratiju od demokratije. Nasi su napravili oligarhiju od demokratije. Ameri ciste svoju birokratiju, ti i ja biramo ista govna od rata pa naovamo.

O da. O americi ja mogu da pricam itekako. A ti ne mozes jer si je vidio samo na TV. Od cega predsjednik musk i njegov potrcko trump ciste ameriku? Jedino sto vidimo da je ciste od demokratije. Demokratsko drustvo ne funkcionise onako kako ova dvojica zamisljaju, a ocito i ti. Tako funkcionise diktatura kojoj si ti sklon. Jedini gori ljudi od onih sto provode diktaturu su oni koji prihvataju diktature kao nesto normalno. A ti to radis. Dovoljno vidjeti njihove aspiracije prema teritoriji drugih suverenih zemalja da se covjeku pojavi upitnik iznad glave i da se sjetimo onoga sto se desavala u vrijeme nacisticke stranke. Jasno da u americi ima velikih nepravilnosti ali one se ne rjesavaju ovako. Napravis covjece duboku analizu i vidis sta treba uraditi da bi se poboljsala situacija. To nije da preko noci zatvaras drzavne institucije jer ti se direktor ili neko nebitan zamijerio. Nakon analize ako treba zatvaraj, otpustaj ili gasi. Inace ja ne zivim u vukojebini koja je poznata po gavrilu ili ZOIu. Da si proputovao ameriku makar jedan njen dio vidio bi sta je vukojebina pa ne bi lupao gluposti. Inace ovo sa poredenjem situacije oko podavnica ti je vrh :lol:
dulekrele

#26725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

Truba wrote: 12/02/2025 12:13
okanomalo wrote: 12/02/2025 12:00

tako su mnogi pričali 1992

ni meni se ne svidja dosta stvari kod trampa

npr ilegalne migrante koji pošteno rade također protjeruje a fataju ih na radnim mjestima
ali zakon je zakon

i pitam se kakva je to država koja dozvoljava da radi neko a nema legaliziran status

to može samo kod nas :D

onda
pravi neki sinkretizam kršćanstva

ima tu još toga
medjutim u usporedbi bidena kamale obame...ovo je super

sto se tice simbioze s milijarderima u to ne bih ulazio to ne razumijem visoka je tu lova
Evo ga jos jedan tošo. Sve sto si nabrojao negativno ti ne bi ulazio jer ne razumijes. Pravi k(h)rišcanski taliban.
Post Reply