Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

alijagoro

#26651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Bossona wrote: 11/02/2025 22:03

Abdulqurtonking došao kod šizofrenika da ga popiša i ponizi.

Nakon saudijskih čmaroguznih muha ovaj je velika konkurencija da se uvuče dublje u anus palestinskim dželatima.
Predviđam da će ostati brzo bez kraljevske krune, ne samo on već i ostale zinostičko izdajničke sluge kao preduslov poraza i progona Zionista iz Palestine u kataklizmičkom sukobu koji će uslijediti.
Sta ovo abdulah blica ovako,prepo se haman,ja kralja i govana
darius_maximus

#26652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

vaučer wrote: 11/02/2025 21:11 Ono kad mi citiraš Joe Rogana.
Evala brate, ajde i ti na ignore.
Jebo Joe Rogana :D

Prvih 5-6 minuta je savršen opis :lol:

darius_maximus

#26653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

apsidejzi wrote: 11/02/2025 21:59
darius_maximus wrote: 11/02/2025 21:55
apsidejzi wrote: 11/02/2025 18:20
Vidi sto je sitna dusa poletila... razocarao si me. Duboko. Mislio sam da si napisao malo ozbiljniji post na temu pa rekoh evo jedan s kojim bi se mozda i moglo malo razmjenit misljenje. Kad ono... corak.

Uzmi taj izvoz i stavi ga u odnos prema ukupnom BDP-u obe drzave pa ces dobiti moju cifru. Nije bitno samo koliko si izveo u jednu drzavu nego koliki je ukupni uticaj tog izvoza. ja sam govorio o tome koliko kanada treba americi a koliko amerika kanadi. Ako ti stavis oglas da prodajes nesto polovno iz svoje kuce, recimo imas sto i stolice viska. I stavis u oglas 100KM i onda ti dodje neko da se cjenka i ucjenjuje. Hoces li isto reagovati na njegovo cjenkanje ako ti je plata 500KM, 1000KM ili 3000KM ili mozda 10.000KM. TIh dodatnih 100km ima drugaciji uticaj na tebe u ovisnosti od toga koliko zaradjujes.

Al tesko je sitnim dusama objasniti nesto kad ono samo gleda gdje ce te uhvatiti "u lazi". I jedva docekao da to napise. Fakat si zlobna osoba i meni je zao ljudi koje okruzujes. Da li je to nedostatak roditeljske ljubavi kad si bio mali... jbg. Mogao sam ja napisati i objasniti detaljnije sta sam mislio sa 1,2% al kad opisem detaljno stvari onda me optuzuju da pisem eseje.

Evo sam ti sad iznad objasnio o cemu se radi. Ima fact checking. Ti si uradio ono za sta si mene u svom postu optuzio. Americki izvoz u Kanadu je 1,2% (ili 1,6% ne sjecam se tacne cifre) americkog bruto nacionalnog proizvoda. Provjeri to. Ne baca Musk floskule. Nego ste vi zlobni i jedni ljudi. TI si taj kojem je ispran mozak i koji ima problem. Popij kafu sa sobom, otidji psihologu. Nije sramota. Mnogi od nas nose traume iz djetinjsta i nerazradjene komplekse zbog nedostatka roditeljske ljubavi.

Pomoce vam psiholozi da zivite ljepsi i kvalitetniji zivot, a ne da svoju zajedljivost promovisete po forumu.
Ti prvo moraš naučiti formulisati svoju misao u rečenicu, pa onda pričati o ozbiljnim postovima.
Puno zujiš, a malo meda daješ.
Nisam, kaže, mislio da su sva dobra koja se izvezu u Kanadu 1,2 % izvoza, nego je taj izvoz 1,2 % od BDP-a.

Kao drugo, brojke koje navodiš nisu tačne ni u tom kontekstu.
Ukupan udio izvoza u BDP-u Kanade je oko 33%: https://data.worldbank.org/indicator/NE ... cations=CA
Dakle, da Kanada izvozi samo u SAD, opet ne bi bilo 54% BDP-a, nego maksimalno 33% (actually je oko 20-25%).

Treće, mora se malo gledati i šta se uvozi/izvozi (sirovine iz Kanade koje SAD treba za izradu svojih proizvoda).
To se u AmeriKi zove "pucati sebi u nogu".

Četvrto, te dječije fazone i lične uvrede ostavi za kuće.
Dosadan si.
Javi kad pošalju sljedeću turu brojki :lol:
Hendrix

#26654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

tramvajtrojka wrote: 11/02/2025 21:57
Hendrix wrote: 11/02/2025 21:39 Pa Magatori samo hoce trolanje, skupina koja je na nivou tinejdzera i trolanja po internetu. Nevazno da drzava propadne ako se trolaju libsi. Own the libs, ludilo. Hoce ljudi reality show, samo sto ovaj show sada upravlja njihovim zivotima.

Koliko dana prije nego sto Musk izvali da je Altman pedofil?

Jos kad lik izvali da Musk i Trump ne mogu lagati jer bi ih ljudi odma provalili? :lol:
Od toliko lazi ne znam sta izabrati...mozda onu da haicani pojedose cuke i mace?
suti vjedva jez i gandalf sacuvase glave kad je u sred tog cirkusa izasao klip od nekog naseg bosnje kako vrti janje bez glave :lol: :lol:
Jez presao u vegane nakon incidenta. Sigurica. :D
dale cooper

#26655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 11/02/2025 22:12
apsidejzi wrote: 11/02/2025 21:59
darius_maximus wrote: 11/02/2025 21:55

Ti prvo moraš naučiti formulisati svoju misao u rečenicu, pa onda pričati o ozbiljnim postovima.
Puno zujiš, a malo meda daješ.
Nisam, kaže, mislio da su sva dobra koja se izvezu u Kanadu 1,2 % izvoza, nego je taj izvoz 1,2 % od BDP-a.

Kao drugo, brojke koje navodiš nisu tačne ni u tom kontekstu.
Ukupan udio izvoza u BDP-u Kanade je oko 33%: https://data.worldbank.org/indicator/NE ... cations=CA
Dakle, da Kanada izvozi samo u SAD, opet ne bi bilo 54% BDP-a, nego maksimalno 33% (actually je oko 20-25%).

Treće, mora se malo gledati i šta se uvozi/izvozi (sirovine iz Kanade koje SAD treba za izradu svojih proizvoda).
To se u AmeriKi zove "pucati sebi u nogu".

Četvrto, te dječije fazone i lične uvrede ostavi za kuće.
Dosadan si.
Javi kad pošalju sljedeću turu brojki :lol:
Znači Elon mu je jedini izvor informacija. :mrgreen:
Toffee karamela

#26656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

darius_maximus wrote: 11/02/2025 22:11

auč

"svi ti momci koji su poginuli u Normandiji za vrijeme invazije"...."šta je sad ovo"..."za koga smo se borili"

podsjeća li ikoga ovo na nešto? :|

Slavoj Žižek je prije nekoliko godina napisao esej ili knjigu ili dao intervju pod naslovom

"Balkan je budućnost Evrope" u kojem je predvidio balkanizaciju kontinenta...izgleda da je omašio samo u teritorijalnom kontekstu. ovdje će sile Mordora da se uzdignu s obje strane Atlantika
GandalfSivi

#26657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ljudi gube posao zbog kretena, zivoti se sjebavaju preko noci…

Image
GandalfSivi

#26658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Hendrix wrote: 11/02/2025 21:39 Pa Magatori samo hoce trolanje, skupina koja je na nivou tinejdzera i trolanja po internetu. Nevazno da drzava propadne ako se trolaju libsi. Own the libs, ludilo. Hoce ljudi reality show, samo sto ovaj show sada upravlja njihovim zivotima.

Jos kad lik izvali da Musk i Trump ne mogu lagati jer bi ih ljudi odma provalili? :lol:
Od toliko lazi ne znam sta izabrati...mozda onu da haicani pojedose cuke i mace?
suti vjedva jez i gandalf sacuvase glave kad je u sred tog cirkusa izasao klip od nekog naseg bosnje kako vrti janje bez glave :lol: :lol:
To samo neodgovorni pojedinci 😎

Hendrix

#26659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

GandalfSivi wrote: 11/02/2025 22:47 Ljudi gube posao zbog kretena, zivoti se sjebavaju preko noci…

Image
MAGA slavi, poenta i jeste da se sjebu tudji zivoti "neprijatelja". Cruelty is the point.

Samo ih premazes lazima da su ljevicari woke libs i sto se mage tice mogu svi pomrijeti odmah.
TAFKAP

#26660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Dabogda se o sebi zamajali :roll:
apsidejzi

#26661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

JovicSA wrote: 11/02/2025 22:06 @apsidejzi

Evo ti jarana Dodika na predziđu kršćanstva, i on je za ove tvoje MAGA sektaše.
Europa se mijenja. Europa je ponovno onakva kakvu smo je poznavali. Glas razuma i duha slobode ponovno jača zahvaljujući okupljanju lidera poput Viktora Orbana, Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini, na skupu 'Patriots for Europe' u Madridu, poručio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Dodik kaže da "njihova poruka usmjerena na očuvanje tradicionalnih vrijednosti, zaštitu granica i borbu protiv migracija i političke dekadencije koju nameće Bruxelles - snažno odjekuje širom kontinenta".

"Pobjeda Donalda Trumpa i ovaj historijski skup u Madridu jasno pokazuje da se Europa i zapadna civilizacija vraćaju svojim verzijama pravog sebe – svojim korijenima, tradiciji, porodici, kršćanstvu i saradnji temeljenoj na obostranom interesu, a ne na diktatu i sili. Bosna i Hercegovina je nastala kao kršćanska država, a kršćanska je i danas. Upravo te kršćanske vrijednosti predstavljaju njezin najveći resurs za modernizaciju", tvrdi Dodik.

"Suverenitet će prevladati nad birokratijom. Narodi imaju pravo donositi vlastite odluke i proglasiti samoopredjeljenje. Nova Europa je nešto čega RS želi da bude dio jer je za te vrijednosti srpski narod dao milione žrtava u 20. vijeku. Upravo zbog tih ideala naš je narod bio pod strašnim pritiskom ideologija i interesa koji su sada pobjedom Donalda Trumpa i buđenjem nove Europe bačeni na koljena", objavio je Dodik na X-u.

Istakao je da kao predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta podržava svaku inicijativu koja jača suverenitet naroda i vrijednosti porodice, slobode i zajedništva.

"RS će uvijek biti dio ove borbe za dostojanstvenu i stabilnu Europu. Samo zajedno možemo pobijediti! Učinimo Europu ponovno velikom", poručio je Dodik.
Ovo je i za tebe jarane. Danas me pitas jel razumijem Karadzica i Mladica... Razumijem. Upravo ovo sta Dodik prica. Problem je u tome sto ti ne razumijes ovo. Tebi je ovo "smjesno", nazadno, nije u skladu sa evropskim standardima. Naravno da nije, ali evropskih standarda vise nema. A ima Dodik i njegova zelja. Gledao sam neku noc na FaceTV-u gostovanje Nedzada Latica gdje je on rekao fenomenalnu recenicu upitavsi Sabinu Cudic kako ce pricati sa Alisom ako ova uzme njemacke izbore.

Kako ce bosnjaci da se snadju u novom svijetu. Jer ovo je novi svijet. Upravo ovo sto si citirao Dodika. Mi vazda kasnimo 20 godina. Mi sad pricamo o evropskim vrijednostima, a prije 20 godina nam oni bili pederi.

Ja nisam ni sektas ni MAGA. Ja samo razumijem novonastalu situaciju u svijetu, dok ti ocito zmiris i ne zelis da je prihvatis. OK. Nema problema. Neko voli plavu, neko crvenu pilulu.
TAFKAP

#26662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

PS: ebo vas devet, koji ste moj uveli test, kad ne znate da ga ispravno implementirate :roll:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#26663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

O jebo te fosna...

Trump je naglasio kako će “razmotriti mogućnost uskraćivanja pomoći” Jordanu ako odbije da raseli Palestince. Na pitanje po kom osnovu i ovlaštenju će SAD uzeti Gazu on je rekao po američkom. Također, na pitanje novinara o izraelskoj aneksiji Zapadne obale on je rekao da će se to dogoditi.

On je nakon razgovora sa jordanskim kraljem Abdullahom II rekao da će biti parcela zemlje u Jordanu i Egiptu za Palestince da se tu presele.

“Mi dajemo dosta novca Jordanu i Egiptu, ali ne prijetimo time”, rekao je on.

Dupliram: Na pitanje po kom osnovu i ovlaštenju će SAD uzeti Gazu on je rekao po američkom.
:run:
Moenx

#26665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Moenx »

Daj ba kakav Trump vidis da ga svi zajebavaju
Toffee karamela

#26666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

po kom osnovu Jordan dobija POMOĆ od SAD? :shock:

kakvu pomoć, imaju naftu, turizam, kraljevska porodica se baškari u palačama?

dobro reče onaj Španjolac u tweetu o blinkajućem Abdulahu, kakav je to kralj?
DaysleepeR

#26667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 11/02/2025 19:28
DaysleepeR wrote: 11/02/2025 11:59

Ja govorim globalno.
Bez USAID podrške slobodnim medijima, primat će preuzimati raznorazni "informeri" koji će trovati ljude i imaćeš porast ksenofobije, rasizma, fašizma, i ostalim izama. To će sve biti propraćeno rastom desno orjentisanih političkih opcija, progonom drugačijih, maltretiranjem manjina i ugroženih kategorija, elite će da šmrču kokain i plešu dok će obični ljudi da se sklanjaju u stranu.
Korupcija će da raste, pa tako da neko ko ima para neće odgovarati ako zgazi dijete na pješačkom prelazu.
Manje više biće kod ostalih kako je kod nas decenijama, a mi ćemo biti pregaženi od prvog jačeg komšije koji krene na nas.
Ovaj put neće nama pomoći već komšiji. Ako ne vjerujete pitajte stanovnike Gaze.
Zasto bi nas pregazili I ko bi nas mogao pregaziti.
Trump je van svake sumnje opasan lik, vrlo blizu nekoj dijagnozi,I I ovo sto radi unosi nemir u citav svijet .

Al iz nase male perspective, mozda nama donese I neke pozitivne stvari, npr, svijest o tome da nas niko ne cuva nego mi moramo sami sebe cuvati. Ako ko priskoci pomoci dobro I jeste
Pisem i pamtim, kad nas krenu gaziti da se ne mozete vaditi da nikad Trumpa podrzavali niste.
jeza u ledja

#26668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Hendrix wrote: 11/02/2025 22:15

Jez presao u vegane nakon incidenta. Sigurica. :D
Mjau. :run:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#26669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Toffee karamela wrote: 11/02/2025 23:11 po kom osnovu Jordan dobija POMOĆ od SAD? :shock:

kakvu pomoć, imaju naftu, turizam, kraljevska porodica se baškari u palačama?

dobro reče onaj Španjolac u tweetu o blinkajućem Abdulahu, kakav je to kralj?
Da bi održali sebe na vlasti i time osigurali sigurnost komšije pored njih.
Ista stvar sa Egiptom, najveći primaoc američke pomoći poslije Izraela je upravo Kairo.
Osmi Socrates

#26670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Podrška Liberalima u Kanadi značajno porasla otkad ovaj idiot smara sa tarifama.

Na početku godine, razlika između Konzervativaca i Liberala bila 27% u korist Konzervativaca. Sad je samo 8%. Liberali nisu ništa uradili, sve je to Trump effect.
Juliuscezar

#26671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Juliuscezar »

Ja ne znam da li je svijet svjestan da u SADu bukvalno vlada Hitler dan pobjede nad fašizmom uopće nema smisla.
SaraFina

#26672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Kaže Srki, ovo sto Donald radi nije politika, nego reketiranje. :D
jeza u ledja

#26673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

SaraFina wrote: 11/02/2025 23:55 Kaže Srki, ovo sto Donald radi nije politika, nego reketiranje. :D
Pa da, upravo tako. :thumbup:
Juliuscezar

#26674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Juliuscezar »

Svjedočimo najdramatićnijoj promjeni u svijetu od pada komunizma. Ovo je puno veće i od 9/11 i invazija na Gruziju i Ukrajinu.
Osmi Socrates

#26675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ne možemo reći da nas Coppola nije upozorio. :lol:
Prva scena u Kumu objašnjava sve.

Sad mi se čini da je Michael Corleone zasjeo na tron. :lol:
Post Reply