Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

apsidejzi

#26626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Buuuuu

JovicSA

#26627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 11/02/2025 20:42 Najdrazi citat Trampa iz razgovora sa kraljem Jordana je kad ga je novinarka pitala kako ce ici premjestanje 2 miliona ljudi, to je veliki broj.

"Sta se sve desavalo krog historiju to i nije veliki broj.".

Joj, kako ce i nas u Tursku raseliti. :bih:

Ili, posto se spominje i Albanija kao drzava koja bi mogla primiti dio Palestinaca, izgkeda da ce biti prilike da se pokaze merhametluk i kod nas.
Mi smo "sigurni" jer Dodik i Čović nikada na to neće pristati da Palestince nasele u BiH. :mrgreen:
JovicSA

#26628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

TojoOptics wrote: 11/02/2025 20:48
apsidejzi wrote: 11/02/2025 20:43 :lol:

Kreten. Kao i svaki njegov fan.
Treba ih nahajcati da vrate azbest u kuće i ukinuti regulativu pesticida neka prije pocrkaju. :lol: :mrgreen:
apsidejzi

#26629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Vidi cuda, apsi nije jedini koji smatra da je ovo sto Elon i Trump rade pozitivno i dobro za Ameriku. Aaaaaaa

Dead Man Walking

#26630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

Ma sta mi kazes, jos jedan sto viri iz Trumpovog anusa misli da je ovo dobro? Cudo nevidjeno.
JovicSA

#26631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Je li ovaj lik živi u Americi pa je ovako snishodljiv prema Trumpu i Elonu?
vaučer

#26632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

Ono kad mi citiraš Joe Rogana.
Evala brate, ajde i ti na ignore.
alijagoro

#26633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Pa ako su radili sve po zakonu,nemaju se cega bojati,valjda
dale cooper

#26634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

JovicSA wrote: 11/02/2025 21:10 Je li ovaj lik živi u Americi pa je ovako snishodljiv prema Trumpu i Elonu?
Dabogda, ovo je jedan od ovdašnjih uhljupa i sendvičara.
ultima_palabra

#26635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

I sta je poenta dijeljenja ovoga?
apsidejzi

#26636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Evo jos malo za raju. Sto je bajdenu trebalo 4 godine razvlacenja i gnjavaze, lik uradio za 3 sedmice. Vidis kako moze kad se hoce.

Nisamsdaali

#26637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

Ma trola lik, ne pecajte se
geoxx

#26638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Nisamsdaali wrote: 11/02/2025 21:23 Ma trola lik, ne pecajte se
Ja razumijem da je tup, iako ne podrzavam ovo sto radi.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#26639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Ja ne razumijem zašto se uopće raspravljate sa osobama koje vam ne leže. Odmah na blok, nema diskusije, neka piše ili dijeli šta hoće. Samo nema interakcije i gotovo.
geoxx

#26640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Ako ovo sta Trump u Gazi planira raditi sa novcem americkih poreznih obveznika, nije posao za Elona i njegov paraodjel, ja ne znam sta je. Bukvalno za ovo je i osnovan.
jeza u ledja

#26641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Treba vam biti drago sto su i inceli nasli nesto sto ih ispunjava radoscu.
Hendrix

#26642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Pa Magatori samo hoce trolanje, skupina koja je na nivou tinejdzera i trolanja po internetu. Nevazno da drzava propadne ako se trolaju libsi. Own the libs, ludilo. Hoce ljudi reality show, samo sto ovaj show sada upravlja njihovim zivotima.

Koliko dana prije nego sto Musk izvali da je Altman pedofil?

Jos kad lik izvali da Musk i Trump ne mogu lagati jer bi ih ljudi odma provalili? :lol:
Od toliko lazi ne znam sta izabrati...mozda onu da haicani pojedose cuke i mace?
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#26643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

dale cooper wrote: 11/02/2025 20:21
sinuhe wrote: 11/02/2025 19:52 Novi junak našeg doba ili sve dok više ne bude.
Rat milijardera
Hladan tuš za Elona Muska, Sam Altman ga ponizio kao rijetko ko: OpenAI nije na prodaju, posebno ne njemu
An offer of $97.4 billion backed by Elon Musk to take over the non-profit that controls OpenAI has added to the long-standing feud between the Tesla chief and Sam Altman, CEO of the ChatGPT maker, over the future of the start-up they co-founded in 2015.

In a new twist, Altman rejected the offer and made a counteroffer to buy X (formerly Twitter), which Musk acquired and took private in 2022.

"No thank you but we will buy twitter for $9.74 billion if you want,"wrote Altman on social media. Altman's offer to take over X is one-tenth of the price offered by Musk to buy OpenAI. This reflects the company's devaluation.
:lol: :D
Mislim da i nije baš zadovoljan Altman. On želi da kupi OpenAI, a ovom ponudom Muska od 100 milijardi... valja mu odriješiti kesu (ako je ima toliku). Neće moći kupiti za "sitne" pare, i to je Muskova "ponuda" od 100 milijardi (jebu se izmeđuse).

Znači, mislim da mu je Musk "zaćero" (zajadno su do 2018. bili suosnivači OpenAI, ali Musk je to batalio i sada ga jebe jer je skontao da je i sam sebe zajebao).

Ma ova "nova" ekonomija se sve više svodi na kockanje, kao vremenska ili sportska prognoza.
alijagoro

#26644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Hendrix wrote: 11/02/2025 21:39 Pa Magatori samo hoce trolanje, skupina koja je na nivou tinejdzera i trolanja po internetu. Nevazno da drzava propadne ako se trolaju libsi. Own the libs, ludilo. Hoce ljudi reality show, samo sto ovaj show sada upravlja njihovim zivotima.

Jos kad lik izvali da Musk i Trump ne mogu lagati jer bi ih ljudi odma provalili? :lol:
Od toliko lazi ne znam sta izabrati...mozda onu da haicani pojedose cuke i mace?
Navodno je zlostavljo sestru,navodno
darius_maximus

#26645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

apsidejzi wrote: 11/02/2025 18:20
darius_maximus wrote: 11/02/2025 17:06
apsidejzi wrote: 11/02/2025 16:40
Eh to ostaje da se vidi. Ja ne kazem da nisi upravu, jer vrlo moguce da mu se ovo moze odbiti o glavu i na neki nacin sigurno hoce. Mislis da je Norveskoj, Svedskoj i Finskoj drago sto hoce da uzme Grenland od Danaca. Sa takvim ponasanjem svi ce se zapitati gdje ovo vodi. Medjutim, ostaje isto tako pitanje koliko ce drugi pristati na njegovu igru. Za sada su Kolumbija, Meksiko i Kanada bili pritisnuti sankcijama i svi su podvili rep.

Ali s druge strane, sta ti partneri mogu ponuditi Americi? Ako Kanada izvozi 54% svog izvoza u SAD, oni su onda mnogo ovisni o SAD-u. A ovi izvoze samo 1,2% svog izvoza u kanadu. I ne samo kanada, svi. Ja pokusavam da se stavim u njihovu poziciju i vec sam navodio taj primjer: Odemo mi kao drustvo na pice i ja platim turu. Druga tura, ja je platim. Treca tura, ja je platim. I onda kazem: pa haj i vi jednom pozovite turu, a vi me optuzite da se cudno ponasam, da sam bully i sl. Ja mislim da su saveznici uzeli SAD zdravo za gotovo i da su mnogo uzivali u blagodatima SAD-a. Mi danas smatramo mir u Evropi kao nesto bogom dano i nesto sto se podrazumjeva. Ali u ljudskoj naravi se nista ne podrazumjeva. mi smo izgradili kisobran u koji samo mi vjerujemo. Rusiji se cefnulo da uzmu Ukrajinu, oni su krenuli. Ucijenili su Evropu plinom i naftom. Rat uveliko bukti. Kina samo ceka priliku. jedini razlog sto nije gore je SAD. Ali mir i ljudska prava i slobode nisu pali s neba. Za njih se treba boriti a u Evropi se niko za njih ne bori. Najbolje smo to osjetili mi u BiH tokom 90tih. Par srba platilo zatvorom citav taj rat, i to najvise zahvaljujuci genocidu u Srebrenici. Da toga nije bilo, ostalo bi se pokrilo i zataskalo.

Evropa je mnogo usrala i ulijenila se i sad se bude. Evo hajde da uzmemo primjer Svedske i nesretnog palitelja kurana kojeg neki dan ubise u stanu. Ovo je bilo nemoguce prije 15 godina jer su svi svedski politicari pricali o ljudskim pravima i slobodama. Ali su sada ovi novi politicari skontali da to vise ne pije vodu. Nije ga niko zalio, nije se pisalo o njemu u medijima. Svedska je skontala da ljudska prava i slobode nisu univerzalne vrijednosti nego privilegije. Vracamo se na izvorne postavke covjecanstva. Mi smo i dalje jedna vrsta majmuna sa najnizim porivima. Jaci vlada, slabiji se priklanja i pravi copor. Mozes ti kao slabiji da se bunis koliko hoces, ali ces na kraju ipak doci uz Alfa muzjaka htio ti to ili ne. Kanada je dosla, Kolubija je dosla, Meksiko je dosao. I doce svaki saveznik jer svi ti saveznici su licemjerni i uzivali su svoju slobodu na racun alfa muzjaka koji se zaduzivao. Sad je jednostavno red da ostali plate turu. Jebiga.

Da se vratim na tvoj post, mozda se ispostavi da Amerika nije toliki alfa koliko si umislja i da ce izgubiti saveznike i uticaj u svijetu. Mozda. To ostaje da se vidi. Ali ja sam skeptican. Svi ce jedan po jedan da poljube americki prsten na srednjem prstu.
Što bolan lažeš... :lol:

Image

Čuj, 1,2% svog izvoza izvoze u Kanadu, a ono Kadana najveći uvoznik dobara iz SAD-a sa 17,3%.
Meksiko, Kanada i Kina, s kojima se odlučio bosti uvoze oko 45-50% dobara koje SAD izvozi. :D
Vidi sto je sitna dusa poletila... razocarao si me. Duboko. Mislio sam da si napisao malo ozbiljniji post na temu pa rekoh evo jedan s kojim bi se mozda i moglo malo razmjenit misljenje. Kad ono... corak.

Uzmi taj izvoz i stavi ga u odnos prema ukupnom BDP-u obe drzave pa ces dobiti moju cifru. Nije bitno samo koliko si izveo u jednu drzavu nego koliki je ukupni uticaj tog izvoza. ja sam govorio o tome koliko kanada treba americi a koliko amerika kanadi. Ako ti stavis oglas da prodajes nesto polovno iz svoje kuce, recimo imas sto i stolice viska. I stavis u oglas 100KM i onda ti dodje neko da se cjenka i ucjenjuje. Hoces li isto reagovati na njegovo cjenkanje ako ti je plata 500KM, 1000KM ili 3000KM ili mozda 10.000KM. TIh dodatnih 100km ima drugaciji uticaj na tebe u ovisnosti od toga koliko zaradjujes.

Al tesko je sitnim dusama objasniti nesto kad ono samo gleda gdje ce te uhvatiti "u lazi". I jedva docekao da to napise. Fakat si zlobna osoba i meni je zao ljudi koje okruzujes. Da li je to nedostatak roditeljske ljubavi kad si bio mali... jbg. Mogao sam ja napisati i objasniti detaljnije sta sam mislio sa 1,2% al kad opisem detaljno stvari onda me optuzuju da pisem eseje.
dale cooper wrote: 11/02/2025 17:19 Lik samo ponavlja Trumpove i Muskove floskule koje ovi izbacuju po X-u. Ko će se zajebavati sa fact checkingom. :mrgreen:
Evo sam ti sad iznad objasnio o cemu se radi. Ima fact checking. Ti si uradio ono za sta si mene u svom postu optuzio. Americki izvoz u Kanadu je 1,2% (ili 1,6% ne sjecam se tacne cifre) americkog bruto nacionalnog proizvoda. Provjeri to. Ne baca Musk floskule. Nego ste vi zlobni i jedni ljudi. TI si taj kojem je ispran mozak i koji ima problem. Popij kafu sa sobom, otidji psihologu. Nije sramota. Mnogi od nas nose traume iz djetinjsta i nerazradjene komplekse zbog nedostatka roditeljske ljubavi.

Pomoce vam psiholozi da zivite ljepsi i kvalitetniji zivot, a ne da svoju zajedljivost promovisete po forumu.
Ti prvo moraš naučiti formulisati svoju misao u rečenicu, pa onda pričati o ozbiljnim postovima.
Puno zujiš, a malo meda daješ.
Nisam, kaže, mislio da su sva dobra koja se izvezu u Kanadu 1,2 % izvoza, nego je taj izvoz 1,2 % od BDP-a.

Kao drugo, brojke koje navodiš nisu tačne ni u tom kontekstu.
Ukupan udio izvoza u BDP-u Kanade je oko 33%: https://data.worldbank.org/indicator/NE ... cations=CA
Dakle, da Kanada izvozi samo u SAD, opet ne bi bilo 54% BDP-a, nego maksimalno 33% (actually je oko 20-25%).

Treće, mora se malo gledati i šta se uvozi/izvozi (sirovine iz Kanade koje SAD treba za izradu svojih proizvoda).
To se u AmeriKi zove "pucati sebi u nogu".

Četvrto, te dječije fazone i lične uvrede ostavi za kuće.
tramvajtrojka

#26646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

Hendrix wrote: 11/02/2025 21:39 Pa Magatori samo hoce trolanje, skupina koja je na nivou tinejdzera i trolanja po internetu. Nevazno da drzava propadne ako se trolaju libsi. Own the libs, ludilo. Hoce ljudi reality show, samo sto ovaj show sada upravlja njihovim zivotima.

suti vjedva jez i gandalf sacuvase glave kad je u sred tog cirkusa izasao klip od nekog naseg bosnje kako vrti janje bez glave :lol: :lol:
apsidejzi

#26647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

darius_maximus wrote: 11/02/2025 21:55
apsidejzi wrote: 11/02/2025 18:20
darius_maximus wrote: 11/02/2025 17:06

Što bolan lažeš... :lol:

Image

Čuj, 1,2% svog izvoza izvoze u Kanadu, a ono Kadana najveći uvoznik dobara iz SAD-a sa 17,3%.
Meksiko, Kanada i Kina, s kojima se odlučio bosti uvoze oko 45-50% dobara koje SAD izvozi. :D
Vidi sto je sitna dusa poletila... razocarao si me. Duboko. Mislio sam da si napisao malo ozbiljniji post na temu pa rekoh evo jedan s kojim bi se mozda i moglo malo razmjenit misljenje. Kad ono... corak.

Uzmi taj izvoz i stavi ga u odnos prema ukupnom BDP-u obe drzave pa ces dobiti moju cifru. Nije bitno samo koliko si izveo u jednu drzavu nego koliki je ukupni uticaj tog izvoza. ja sam govorio o tome koliko kanada treba americi a koliko amerika kanadi. Ako ti stavis oglas da prodajes nesto polovno iz svoje kuce, recimo imas sto i stolice viska. I stavis u oglas 100KM i onda ti dodje neko da se cjenka i ucjenjuje. Hoces li isto reagovati na njegovo cjenkanje ako ti je plata 500KM, 1000KM ili 3000KM ili mozda 10.000KM. TIh dodatnih 100km ima drugaciji uticaj na tebe u ovisnosti od toga koliko zaradjujes.

Al tesko je sitnim dusama objasniti nesto kad ono samo gleda gdje ce te uhvatiti "u lazi". I jedva docekao da to napise. Fakat si zlobna osoba i meni je zao ljudi koje okruzujes. Da li je to nedostatak roditeljske ljubavi kad si bio mali... jbg. Mogao sam ja napisati i objasniti detaljnije sta sam mislio sa 1,2% al kad opisem detaljno stvari onda me optuzuju da pisem eseje.
dale cooper wrote: 11/02/2025 17:19 Lik samo ponavlja Trumpove i Muskove floskule koje ovi izbacuju po X-u. Ko će se zajebavati sa fact checkingom. :mrgreen:
Evo sam ti sad iznad objasnio o cemu se radi. Ima fact checking. Ti si uradio ono za sta si mene u svom postu optuzio. Americki izvoz u Kanadu je 1,2% (ili 1,6% ne sjecam se tacne cifre) americkog bruto nacionalnog proizvoda. Provjeri to. Ne baca Musk floskule. Nego ste vi zlobni i jedni ljudi. TI si taj kojem je ispran mozak i koji ima problem. Popij kafu sa sobom, otidji psihologu. Nije sramota. Mnogi od nas nose traume iz djetinjsta i nerazradjene komplekse zbog nedostatka roditeljske ljubavi.

Pomoce vam psiholozi da zivite ljepsi i kvalitetniji zivot, a ne da svoju zajedljivost promovisete po forumu.
Ti prvo moraš naučiti formulisati svoju misao u rečenicu, pa onda pričati o ozbiljnim postovima.
Puno zujiš, a malo meda daješ.
Nisam, kaže, mislio da su sva dobra koja se izvezu u Kanadu 1,2 % izvoza, nego je taj izvoz 1,2 % od BDP-a.

Kao drugo, brojke koje navodiš nisu tačne ni u tom kontekstu.
Ukupan udio izvoza u BDP-u Kanade je oko 33%: https://data.worldbank.org/indicator/NE ... cations=CA
Dakle, da Kanada izvozi samo u SAD, opet ne bi bilo 54% BDP-a, nego maksimalno 33% (actually je oko 20-25%).

Treće, mora se malo gledati i šta se uvozi/izvozi (sirovine iz Kanade koje SAD treba za izradu svojih proizvoda).
To se u AmeriKi zove "pucati sebi u nogu".

Četvrto, te dječije fazone i lične uvrede ostavi za kuće.
Dosadan si.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Al bukvalno

Povukao sam se dq vidim te vase kriticke i dubokoumne rasprave...i sve se svede na hamo vidi mu glave dok lik ispunjava obveze i obecanja
Bossona

#26649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Abdulqurtonking došao kod šizofrenika da ga popiša i ponizi.

Nakon saudijskih čmaroguznih muha ovaj je velika konkurencija da se uvuče dublje u anus palestinskim dželatima.
Predviđam da će ostati brzo bez kraljevske krune, ne samo on već i ostale zinostičko izdajničke sluge kao preduslov poraza i progona Zionista iz Palestine u kataklizmičkom sukobu koji će uslijediti.
JovicSA

#26650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

@apsidejzi

Evo ti jarana Dodika na predziđu kršćanstva, i on je za ove tvoje MAGA sektaše.
Europa se mijenja. Europa je ponovno onakva kakvu smo je poznavali. Glas razuma i duha slobode ponovno jača zahvaljujući okupljanju lidera poput Viktora Orbana, Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini, na skupu 'Patriots for Europe' u Madridu, poručio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Dodik kaže da "njihova poruka usmjerena na očuvanje tradicionalnih vrijednosti, zaštitu granica i borbu protiv migracija i političke dekadencije koju nameće Bruxelles - snažno odjekuje širom kontinenta".

"Pobjeda Donalda Trumpa i ovaj historijski skup u Madridu jasno pokazuje da se Europa i zapadna civilizacija vraćaju svojim verzijama pravog sebe – svojim korijenima, tradiciji, porodici, kršćanstvu i saradnji temeljenoj na obostranom interesu, a ne na diktatu i sili. Bosna i Hercegovina je nastala kao kršćanska država, a kršćanska je i danas. Upravo te kršćanske vrijednosti predstavljaju njezin najveći resurs za modernizaciju", tvrdi Dodik.

"Suverenitet će prevladati nad birokratijom. Narodi imaju pravo donositi vlastite odluke i proglasiti samoopredjeljenje. Nova Europa je nešto čega RS želi da bude dio jer je za te vrijednosti srpski narod dao milione žrtava u 20. vijeku. Upravo zbog tih ideala naš je narod bio pod strašnim pritiskom ideologija i interesa koji su sada pobjedom Donalda Trumpa i buđenjem nove Europe bačeni na koljena", objavio je Dodik na X-u.

Istakao je da kao predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta podržava svaku inicijativu koja jača suverenitet naroda i vrijednosti porodice, slobode i zajedništva.

"RS će uvijek biti dio ove borbe za dostojanstvenu i stabilnu Europu. Samo zajedno možemo pobijediti! Učinimo Europu ponovno velikom", poručio je Dodik.
Post Reply