Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
Point.

#4601 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

BAK-eV wrote: 10/02/2025 13:26
Point. wrote: 10/02/2025 13:14
zposao wrote: 10/02/2025 11:58
Pa mi ti i @Point. javite kome su oni zauzeli mjesto svojim uništavanjem BH sporta.

I @Point. mani me se tih šupljih kako možda Baždar ima negdje nekog u BiH a za istu stvar osuđuješ Lovrena i slične.

Preskočio si i bivšeg kapitena Spahića. Rođen i odrastao u Dubrovniku a kapiten BiH. I u čemu je tu problem? Svako bira za sebe.
Mojne te šuplje kruha ti. Npr Lovren i Rakitić su uništavali BH sport time što nisu igrali za svoju domovinu rođenja i domovinu svojih roditelja. Spahić i ova dvojica ne mogu u istu rečenicu.
Sta ako je neko rodjen negdje, nije mu to automatski domovina.
Jedan Madjar rodjen u Rumuniji, nije mu Rumunija domovina vec Madjarska.

Isto vazi za Slovenca ili Talijana rodjenog u Istri.

O Albancu ili Bosnjaku rodjenom u Srbiji da i ne govorimo.

Hrvati imaju jednu domovinu -> RH i to bez obzira gdje su rodjeni.
Inace ne bi bili Hrvati.
Eh sad i jare i pare. Konstitutivni u BiH a domovina Hr. Nešto ne štima.
LSD

#4602 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by LSD »

escobar__ wrote: 10/02/2025 11:10 Interesantno kako ovi što "toliko vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu" to pokazuju i svojim djelima:

-nigdje simbola domovine koju toliko vole - isključivo hrvatski simboli, tj. "zastava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini"
-zviždanje na državnu himnu na sportskim susretima
-omalovažavanje države default u svim sferama društva, posebno na području ZH
-na višem nivou: sve i jedna odluka donesena u sUradnji sa srpskim separatistima, a kontra interesa domovine koju toliko vole

Čudna neka ljubav.
:thumbup: :skoljka:
stubrijez

#4603 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by stubrijez »

zposao wrote: 10/02/2025 11:58
Pa mi ti i @Point. javite kome su oni zauzeli mjesto svojim uništavanjem BH sporta.

I @Point. mani me se tih šupljih kako možda Baždar ima negdje nekog u BiH a za istu stvar osuđuješ Lovrena i slične.

Preskočio si i bivšeg kapitena Spahića. Rođen i odrastao u Dubrovniku a kapiten BiH. I u čemu je tu problem? Svako bira za sebe.
Mojne te šuplje kruha ti. Npr Lovren i Rakitić su uništavali BH sport time što nisu igrali za svoju domovinu rođenja i domovinu svojih roditelja. Spahić i ova dvojica ne mogu u istu rečenicu.

Inace ne bi bili Hrvati.
Domovina je bas tamo gdje si rodjen. To vala ja ista, izjasnjavaj se kako hoces. Sta sad po tebi sandzaklijama svim BIH domovina? Nije ba... Meni je BiH domovina kolko god je ne volio. Jebem je kako je postala tolko mi je valjala i mila isto maceha. Zemlju volim, to je moja domovina. Drzavu ne...
Last edited by stubrijez on 10/02/2025 20:36, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4604 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PreWiBa »

Previše potencirate to

Evo, ovaj Sinner, teniski igrač je Austrijanac vjerovatno etnički ali nastupa pod italijanskom zastavom. Nisu te stvari uopće toliko rijetke.

I BiH i Srbija/Hrvatska se ne mogu porediti.

Srbija se isključivo definira kao etnička država, otuda i ono podsmijehivanje terminima poput "Srbijanac", naravno da će onda neki Sandžaklija imati dosta simpatija prema Bosni i Hercegovina kada ih Beograd još od 1912. tretira kao neku vrstu ratnog plijena.

Crna Gora je već druga priča, imaš dosta Bošnjaka koji igraju za njihove ekipe, niti sam ikad vidio da se Sandžaklije odbijaju asociirati sa njihovom državom.

U tome i jeste fol, neki Hrvat ili Srbin koji kategorično odbija da igra za neku bh. reprezentaciju (a ne iz finansijskih ili sličnih razloga) zapravo Bosnu i Hercegovinu doživljava kao etničku državu Bošnjaka.
zposao

#4605 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by zposao »

Point. wrote: 10/02/2025 20:09
zposao wrote: 10/02/2025 13:19
Nisi ti bardo s glavom.
Rakitić rođen u Švici i on je po tebi kriv za stanje u BH sportu?
Luđi sam ja što sa svakim ulazim u raspravu.

I po čemu to Spaha ne može u istu rečenicu sa Lovrenom?
Jedan rođen u BiH i igra za RH, drugi rođen u RH igra za BiH.

To više nije licemjerje nego bolest.
Easy. Spaha ima veze sa BiH preko roditelja, Lovren sa Hrvatskom preko ljetovanja.

Tvoje psihoanalize me ne interesiraju.
I Baždar isto tako preko praneninog udvarača povezan sa Bosnom?
De ba kako te nije stid uvijek prosipat fašizam.
Zapravo dobro ti i stoji taj grb
stubrijez

#4606 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by stubrijez »

Sto se tice repke, tu najmanje igra ulogu ovo o cemu govorite a najvise to koliko ce sportasu to koristiti u karijeri, koja minutaza je u igri i sta je najvaznije komercijalni moment. Naduravanje na tu temu vam je sasvim naivno, treba pronaci drugaciji primjer. Igralo bi puno Bosnjaka za Srbiju i za Hrvatsku kada bi nekim sticajem mogli i nasli sebe u toj prici....
Point.

#4607 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

zposao wrote: 10/02/2025 20:38
Point. wrote: 10/02/2025 20:09
zposao wrote: 10/02/2025 13:19

Nisi ti bardo s glavom.
Rakitić rođen u Švici i on je po tebi kriv za stanje u BH sportu?
Luđi sam ja što sa svakim ulazim u raspravu.

I po čemu to Spaha ne može u istu rečenicu sa Lovrenom?
Jedan rođen u BiH i igra za RH, drugi rođen u RH igra za BiH.

To više nije licemjerje nego bolest.
Easy. Spaha ima veze sa BiH preko roditelja, Lovren sa Hrvatskom preko ljetovanja.

Tvoje psihoanalize me ne interesiraju.
I Baždar isto tako preko praneninog udvarača povezan sa Bosnom?
De ba kako te nije stid uvijek prosipat fašizam.
Zapravo dobro ti i stoji taj grb
Pucaš iz ćoraka čim se fataš tog patetluka o nekakvom fašizmu. Čuj fašizam jer guram tezu da Bošnjaci, Srbi, Hrvati i Ostali igraju za svoju domovinu i domovinu svoju predaka a ne da Hrvat po automatizmu mora igrati za Hrvatsku ili Srbin za Srbiju, jer je Hrvat/Srbin. :-)

Ne znam šta ti nije jasno da Dejan Lovren npr nema ništa sa Hrvatskom osim ljetovanja, rođen u BiH od roditelja rođenih u BiH. Sad ti izbacuješ ime Baždara a na njega ti imaš na desetine Lovrena, Čorluka, Bogdanovića, Miloševića, Gudelja, Ljubičića koji su ili nastupaju za Hr ili Srbiju u raznim sportovima a iz BiH su, ili imaju korijene od roditelja.

I onda se zapitkuješ kako su oštetili bh sport, pa oštetili su tako što nisu nastupali pod zastavom domovine porijekla.

Eno Dragan Čović govori BiH ja naša domovina. Pa eto igraj i nastupaj za svoju domovinu onda šta je problem.
BAK-eV

#4608 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Point. wrote: 10/02/2025 20:22

Inace ne bi bili Hrvati.
Pa nece ni to do vijeka.
Novak20

#4609 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote: 11/02/2025 08:32

Inace ne bi bili Hrvati.
Pa nece ni to do vijeka.
:lol:

E ovdje si u pravu.
BAK-eV

#4610 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 11/02/2025 09:49
BAK-eV wrote: 11/02/2025 08:32
Pa nece ni to do vijeka.
:lol:

E ovdje si u pravu.
Drago mi da se nas dva bosanska domoljuba mozemo sloziti. :D
Novak20

#4611 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Hrvatska politika ovih dana ima sasvim (ne)očekivanu taktiku prepisanu iz životinjskog svijeta. :lol:

https://www.index.hr/ljubimci/clanak/za ... 44451.aspx
STUDIJA Prirodoslovnoga muzeja u Berlinu otkrila je iznenađujuće ponašanje europskih žaba koje se pretvaraju da su mrtve kako bi izbjegle neželjene udvarače. Ovaj fascinantan fenomen može razjasniti kako se ženke žaba bore protiv agresivnih i ponekad fatalnih udvaračkih taktika mužjaka.
SaraFina

#4612 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 21/02/2025 12:24 Hrvatska politika ovih dana ima sasvim (ne)očekivanu taktiku prepisanu iz životinjskog svijeta. :lol:

https://www.index.hr/ljubimci/clanak/za ... 44451.aspx
STUDIJA Prirodoslovnoga muzeja u Berlinu otkrila je iznenađujuće ponašanje europskih žaba koje se pretvaraju da su mrtve kako bi izbjegle neželjene udvarače. Ovaj fascinantan fenomen može razjasniti kako se ženke žaba bore protiv agresivnih i ponekad fatalnih udvaračkih taktika mužjaka.
Oh zivote pokvareni dzojstiku. HDZ i udvaraci. LOL

Da Plenki nije djonove izlizao po belosvjetskim salonima moleci za IZ, zaba bi kreketala u Vrgorcu kao sredisnjici i stozeru. LOL
statixx

#4613 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by statixx »

To je ta lukava politika, pravi se mrtav i suti, cekaj rasplet, i vodi racuna da ti ne udje sazad. :lol:

Image
BarbaDue

#4615 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BarbaDue »

U pravu je, đe god se okreneš su nepismeni...
Novak20

#4616 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Rijedak slučaj da su na HRT-i vijesti i komentari iz BiH, a još rijeđi slučaj da puste Hrvata iz BiH da poentira. :D

https://vijesti.hrt.hr/svijet/o-stanju- ... u-12031631
Selimbegović: Dodik više nema većinu, rekonstrukcija vlasti u BiH u tijeku

Selimbegović je komentirala smjenu dvojice ministara iz stranke Milorada Dodika koji je proveo Donji Dom parlamenta BIH.

- To donosi nastavak u Domu naroda. Kolega Krešić je rekao da Dodik kontrolira. On ne kontrolira, on nema više većinu, on je izgubio ključni glas u Domu naroda. S obzirom na to da je on s tim Domom naroda donedavno ucjenjivao Bosnu i Hercegovinu i svoje koalicijske partnere, sad je to palo u vodu, istaknula je Selimbegović.

Podsjetila je kako Dodik Europsku Uniju zove propalim konceptom, osuđuje ju na svaki način te o EU govori jednako ružno kao i o Schmidtu, kao i o ostatku svijeta, osim ako se taj ostatak svijeta ne zove Vladimir Putin, Orban ili netko sličan.

- Zbog toga je Trojka i krenula u rekonstrukciju te vlasti. Naravno, Dodik ima ipričuvnog igrača u toj epizodi, a to je lider HDZ-a Dragan Čović, koji je nekoliko puta posljednjih dana vrlo jasno rekao da će on ostati uz Dodika, navela je Selimbegović.

Krešić: Nema straha od destabilizacije BiH, Dodik drži kontrolni paket

Krešić smatra kako ne treba strahovati od destabilizacije Bosne i Hercegovine.

- Dodik ima kontrolni paket. Ako se njegova trojica izaslanika ne pojave u Domu naroda, nema Doma naroda. I laž je zapravo da je Trojka proeuropska, kao što to tvrdi kolegica iz Sarajeva. Sve zakone koji se tiču Europske unije su isključivo donijeli kadrovi HDZ-a i SNSD-a, a trojka, dakle probošnjačka koalicija, nijedan. Samo je trebalo uvesti sankcije, odnosno, vize za Saudijsku Arabiju i Tursku, ali to se nisu usudili napraviti, rekao je završno Krešić.
Point.

#4617 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Novak20 wrote: 26/02/2025 00:40 Rijedak slučaj da su na HRT-i vijesti i komentari iz BiH, a još rijeđi slučaj da puste Hrvata iz BiH da poentira. :D

https://vijesti.hrt.hr/svijet/o-stanju- ... u-12031631
Selimbegović: Dodik više nema većinu, rekonstrukcija vlasti u BiH u tijeku

Selimbegović je komentirala smjenu dvojice ministara iz stranke Milorada Dodika koji je proveo Donji Dom parlamenta BIH.

- To donosi nastavak u Domu naroda. Kolega Krešić je rekao da Dodik kontrolira. On ne kontrolira, on nema više većinu, on je izgubio ključni glas u Domu naroda. S obzirom na to da je on s tim Domom naroda donedavno ucjenjivao Bosnu i Hercegovinu i svoje koalicijske partnere, sad je to palo u vodu, istaknula je Selimbegović.

Podsjetila je kako Dodik Europsku Uniju zove propalim konceptom, osuđuje ju na svaki način te o EU govori jednako ružno kao i o Schmidtu, kao i o ostatku svijeta, osim ako se taj ostatak svijeta ne zove Vladimir Putin, Orban ili netko sličan.

- Zbog toga je Trojka i krenula u rekonstrukciju te vlasti. Naravno, Dodik ima ipričuvnog igrača u toj epizodi, a to je lider HDZ-a Dragan Čović, koji je nekoliko puta posljednjih dana vrlo jasno rekao da će on ostati uz Dodika, navela je Selimbegović.

Krešić: Nema straha od destabilizacije BiH, Dodik drži kontrolni paket

Krešić smatra kako ne treba strahovati od destabilizacije Bosne i Hercegovine.

- Dodik ima kontrolni paket. Ako se njegova trojica izaslanika ne pojave u Domu naroda, nema Doma naroda. I laž je zapravo da je Trojka proeuropska, kao što to tvrdi kolegica iz Sarajeva. Sve zakone koji se tiču Europske unije su isključivo donijeli kadrovi HDZ-a i SNSD-a, a trojka, dakle probošnjačka koalicija, nijedan. Samo je trebalo uvesti sankcije, odnosno, vize za Saudijsku Arabiju i Tursku, ali to se nisu usudili napraviti, rekao je završno Krešić.
Wow, Krešić, ma nema dalje :lol:

E moj Novače, ti i dalje lažeš sam sebe i forumsko pućanstvo da nisi radikalni HDZovac.
Stabilizator

#4618 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Stabilizator »

HDZ je stvarno dotakao dno sa podrškom Dodiku i SNSDu do zadnjeg momenta.
Prpa.ba

#4619 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Prpa.ba »

Slobodarski glas bh. hrvata zagrmeo na HRT-u :mrgreen:
DonieBrasco

#4620 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DonieBrasco »

Treba ljude razumiti jer uzese im muslimani plin, hrvatski krscanski plin.

Sta kaze Zoki isto ovo ceka i hrvate, sto zli muslimani iz politickog Sarajeva i strani kolonijalisti rade srbima.
BAK-eV

#4621 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

DonieBrasco wrote: 26/02/2025 10:10 Treba ljude razumiti jer uzese im muslimani plin, hrvatski krscanski plin.

Sta kaze Zoki isto ovo ceka i hrvate, sto zli muslimani iz politickog Sarajeva i strani kolonijalisti rade srbima.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /250226019

Opet kazem, ovo je jedino rjesenje.

Isto kao sto su Srbi prekjucer zavrnuli plin, tako ce isto uraditi i Hrvatska.

"Godišnji mađarski izvoz robe će rasti i roba će stizati lakše na svjetsko tržište. Brža, efikasnija i jasnija logistika za mađarska preduzeća. Infrastruktura pogodna za tretman 2,5 miliona tona robe godišnje. Hvala italijanskoj vladi na saradnji", poručio je Magyar.
Novak20

#4622 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

Čović ima čelične živce. Neće se dati ucjenjivati.

https://www.vecernji.ba/vijesti/covic-p ... ke-1841874
Dodao je kako će HDZ obaviti razgovor s predstavnicima SNSD-a i na stol staviti sve ono što se dogovorilo prije dvije godine.

- Prije desetak dana pokušao sam napraviti sastanak gdje smo trebali sjesti svi zajedno, dogovorili smo ga, ali ministar vanjskih poslova tjedan dana bio je negdje vani pa to nismo uspjeli realizirati, a sada to neće biti moguće. Obavit ćemo razgovor i s predstavnicima SNSD-a i staviti na stol sve ono što smo dogovorili prije dvije godine, a dogovorili smo i naš europski put, unutarnju stabilnost, reforme o kojima sam pričao, jednakopravnost tri konstitutivna naroda. Imamo prigodu još na tome raditi i mislim da ćemo to vrijeme iskoristiti na taj način. Ovdje nema okretanja leđa bilo kome, niti smo u poziciji mi iz HDZ-a da okrećemo leđa bilo kome, niti bilo tko drugi. Moramo razgovarati i kad to naučimo bit će nam lakše upravljati složenim društvom kao što je BiH - istaknuo je Čović.

Dodao je kako institucije međunarodne zajednice često ne pomažu Bosni i Hercegovini svojim doprinosima i odlukama.

- Iako je tako, mi to sve imamo, to smo prihvatili i s tim moramo živjeti. Isto tako, kad netko ode na sud, prihvatio je sud i mora biti u stanju prihvatiti i sve posljedice odluka takve institucije. Zato trebamo čuvati integritet osoba koje rade tamo. Ako netko i ne radi najprofesionalnije, ne smijemo zbog toga povrijediti sve druge koji rade i žele raditi profesionalno i najbolje što mogu i u tužiteljstvu i u sudovima i drugim institucijama koje štite okvir pravne države - rekao je Čović.

Također, onima "koji su se zaigrali da uime Hrvata biraju predstavnike" poslao je poruku da se time ruše temelji BiH.

- Time se stvara nestabilnost. Vratimo se tim izvorištima pa ćemo lakše rješavati i komentirati sve, pa tako danas-sutra i drugostupanjsku presudu gospodinu Dodiku za par mjeseci i da vidimo jesmo li u stanju iz svega ovoga izaći na prihvatljiv način - naveo je Čović.
DonieBrasco

#4623 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DonieBrasco »

Covica ceka ista sudbina Dodika zbog odnosa prema BiH, kao sto ce srbi u BiH prodisati kad ode Mile tako ce i svi hrvati prodisati kad ode Covic, a ne kao sto je sad samo "legitimni" imaju prava dok za druge hrvate ne mari uopce.
Novak20

#4624 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Novak20 »

DonieBrasco wrote: 28/02/2025 14:21 Covica ceka ista sudbina Dodika zbog odnosa prema BiH, kao sto ce srbi u BiH prodisati kad ode Mile tako ce i svi hrvati prodisati kad ode Covic, a ne kao sto je sad samo "legitimni" imaju prava dok za druge hrvate ne mari uopce.
Možda.

Nego da te pitam koliko legalni Komšić mari za druge Hrvate i njihova politička prava ?
BAK-eV

#4625 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 28/02/2025 14:26
DonieBrasco wrote: 28/02/2025 14:21 Covica ceka ista sudbina Dodika zbog odnosa prema BiH, kao sto ce srbi u BiH prodisati kad ode Mile tako ce i svi hrvati prodisati kad ode Covic, a ne kao sto je sad samo "legitimni" imaju prava dok za druge hrvate ne mari uopce.
Možda.

Nego da te pitam koliko legalni Komšić mari za druge Hrvate i njihova politička prava ?
Pa ne ubija se od posla, sto jes,jes.
Post Reply