Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 10:13
zposao wrote: ↑09/02/2025 10:05
Sanjarko wrote: ↑09/02/2025 10:02
Sandzak bio sastavni dio Bosane?
Mijenjale su se granice svako malo. Bila je i Bosna dio i Srbije i Hrvatske i Venecije i Austrije i Turske itd...
Po čemu je neko čiji predci nisu makli zapadnije od Sandžaka bio bosanski reprezentativac, a ibreti se kako može neki hercegovac ili bosanac igrati za hrvatsku ili srbiju?
Ako to nije licemjerje evo ne znam šta je.
Pa igraju jer imaju bolje uslove, ali neki koji ne mogu tamo da igraju dodzu ovamo i zauzmu pozicije onih koji bi 100% dali se za nasu domovinu i drzavu. Ja se ne ibretim i slicno. Nek ide svako gdje hoce i gdje mu je bolje itd.
Ali nam neki kadrovi ne trebaju koji se nece 100% zalagati za Bosanu, ne samo u sportu nego u svemu, i inace ne znamo cijeniti ljude puno koji se zalazu za nasu domovinu i drzavu radi vecinom propagande, a da ih treba gledati kao neka bozanstava, ne naravno, ali kao uzore da.
Recimo Nikola Tesla je meni uzor. Srbin po pravoslavlju, po mjestu rodzenja Hrvat, a po porijeklu je iz Bosane iako to malo ljudi zna. Baka mu je bila iz Bosane, Krajine precizan da budem.
Ko kome zauzima mjesto?
Kako ti znaš ko je dao 100% za državu a ko nije?
Je li 100% dao Pjanić?
A Ahmedhodžić?
Ili je više u procentima sebe dao Vranješ?
Imaš li vagu da uzmjeriš?
I svako ko mjeri ja bi ga prvo pitao da sebe izmjeri baca li smeće svukud, zagađuje li prirodu, glasa li za nacionaliste, poštuje li zakone, parkira li na zelene površine, traži li štelu za u bolnicu, traži li vezu za zaposlit dijete, prijavljuje li korupciju? Isplaćuje li radniku sve preko računa ili na ruke? I tako dalje...
Pa hajde mjeri onda ko je šta dao.
Neki dan smo u futsalu razvalili Švicarce 10:1 pa evo ti pa pogledaj imena i prezimena od stručnog štaba pa do igrača koji su postigli gol.
https://sportsport.ba/mali-nogomet/kval ... ica/491373
Pa mi ti i
@Point. javite kome su oni zauzeli mjesto svojim uništavanjem BH sporta.
I
@Point. mani me se tih šupljih kako možda Baždar ima negdje nekog u BiH a za istu stvar osuđuješ Lovrena i slične.
Preskočio si i bivšeg kapitena Spahića. Rođen i odrastao u Dubrovniku a kapiten BiH. I u čemu je tu problem? Svako bira za sebe.