-Chesterfield- wrote: ↑09/02/2025 20:34
teodati wrote: ↑09/02/2025 20:18
Pa govorimo o tome što Biblija kaže je tako, ili?
Kako Isus može biti rođen prije nego što je rođen od Marije? Ko ga je rodio tada nekada prije?
Da bi bio nečiji sin, i to prvorođenac, logično bi bilo da te neko rodi.
Je li Isus bio oduvijek, i prije rođenja Božiji sin?
Ako nije oduvijek bio sin, kakav mu je odnos bio sa Bogom (ocem) dok mu je sjedio s njegove desne strane?
Roditi se ne znači samo ljudsko rađanje, već i nematerijalno, malo teologije proučiti, pa će se više shvatiti o čemu pričam. Roditi se ili nastati u općem smislu, može ali i ne mora biti povezano sa materijom, dapače, živa bića su se rađala, iliti nastajala (napisao sam i više puta točno GDJE to u našoj dimenziji, na ovom forumu, pa neću ponavljati), od kada je nastalo naše prostor-vrijeme, i to se neprestano događa, i događati će se dokle će naše prostor-vrijeme postojati, samo kažem da se zna.
Isus ne postoji oduvijek, ali postoji od nastanka naše dimenzije prostor-vremena, zato Ga se i naziva PRVOROĐENIM, koji je bio U POČETKU (Riječ u Bibliji), a ovo da sjedi s desne strane Bogu je simbolično jer Bog nije osobno biće, pa ne može ni sjediti, misli se da ima svu vlast od Boga, eto.
Evo citata iz Biblije gdje Isus sam TVRDI da je postojao PRIJE nego se rodio od Marije, jer je rekao da je postojao PRIJE Abrahama, a Abraham je živio više od tisuću godina prije, dakle negdje prije 3000 tisuće i nešto godina, a Isus na Zemlju dolazi prije 2000 godina, razlika je više do tisuću godina, i dobro su Židovi razumjeli da se time pravi Bogom Stvoriteljem, zato su Ga i osudili kasnije i ubili, eto citata o tome:
Ivan 8,51 Zaista, zaista, kažem vam: ako tko očuva moju riječ, neće vidjeti smrti dovijeka.
Ivan 8,52 Rekoše mu Židovi: "Sada vidimo da imaš zloduha. Abraham umrije, tako i proroci, a ti kažeš: `Ako tko čuva moju riječ, neće okusiti smrti dovijeka.`
Ivan 8,53 Zar si ti veći od oca našega Abrahama, koji je umro? Pa i proroci pomriješe. Kime se to praviš?
Ivan 8,54 Odgovori Isus: "Ako ja sam sebe slavim, slava moja nije ništa. Ima koji me slavi - Otac moj, a vi velite da je on vaš Bog,
Ivan 8,55 no ne poznajete ga, a ja ga znam. Ako vam reknem da ga ne znam, bit ću lažac jednak vama. No znam ga i riječ njegovu čuvam.
Ivan 8,56 Abraham, otac vaš, usklikta što će vidjeti moj Dan. I vidje i obradova se.
Ivan 8,57 Rekoše mu nato Židovi: "Ni pedeset ti još godina nije, a vidio si Abrahama?
Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!
Eto vidiš, Biblija jasno tvrdi da je Isus ne samo postojao PRIJE nego je došao na Zemlju rodivši se od Marije kao malo dijete, nego da je postojao PRIJE svemira, našega materijalnoga svijeta, kada nije bilo ničega materijalnoga, ni naše Zemlje, ni Sunca ni bilo koje zvijezde u svemiru, e da!