Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
JovicSA

#6226 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraelu
:lol: A moraju li šta Izrealci? Da se i oni riješe radikalne ideologije cionizma, ubijanja, protjervivanje protupravnog naseljavanja svojih bradonja i kikica? Zašto ne?
skrbavi-admin

#6227 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

JovicSA wrote: 09/02/2025 16:40
sumirprimus wrote: 06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraelu
:lol: A moraju li šta Izrealci? Da se i oni riješe radikalne ideologije cionizma, ubijanja, protjervivanje protupravnog naseljavanja svojih bradonja i kikica? Zašto ne?
ne moraju 6kutni su uber alles rasa.....
Sanjarko

#6228 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Nisu svi oni za cionizam itd. Jack Bernstein-a su ubili najvjerovatnije cionisti koji je govorio kontra njih jos davno. Nije jedini koji je kontra njih bio.

Evo kome se cita:

https://jewsvszionists.wordpress.com/a- ... st-israel/

Kad sam ja ovo citao davno prije desetljece i vise, i ne samo o njemu.
alijagoro

#6229 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Pa ne vrijede zemaljska pravila za nebeski narod
Bossona

#6230 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bossona »

Image

Ove diktatorske Papetlije i podguzne zionističke muhe su svjesne da bi svako prijstajanje na etničko čišćenje i preseljenje preživjelih Paletinaca Gaze u realizaciji genocidnih planova Izraela i Trumpa imao za posljedicu svrgavanja sa vlasti.
jeza u ledja

#6231 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

arman1 wrote: 09/02/2025 15:10Dok je Hamasa i sličnih Palestinci imaju neke šanse.
Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
JovicSA

#6232 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

jeza u ledja wrote: 09/02/2025 19:42
arman1 wrote: 09/02/2025 15:10Dok je Hamasa i sličnih Palestinci imaju neke šanse.
Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.
armin071

#6233 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Nemoj mu udarati na nebesku braću. Za njih i amerikance ne važe ovozemaljski zakoni.. I to je tako u redu. Oni kažnjavaju sudove a ne obrnuto i to je isto u redu… Sve drugo ne valja ni Rusi ni Kinezi ni Iran ni Evropa ni Afrika, samo Usa i Izrael. To su jedine demokratije i svjetlo u ovoj tami….
jeza u ledja

#6234 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

JovicSA wrote: 09/02/2025 20:21
Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.
Vazi od jucer. Za 80 godina Izraelci u Gazi nisu pobili ovoliko ljudi kao u zadnjih godinu i pol.
SmokingMan

#6235 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Nisu pobili, ali su protjerali ozbiljne mase ljude u vremenskim intervalima, istorijski, to jeste da je preko 400 sela u potpunosti očišćeno od Palestinaca od kako je počela kolonizacija. Pronađoh kod izraelskih aktivista za ljudska prava video gdje je jedan od IDF pripadnika nedvno grupi palestinaca reče onako u četničkom maniru, ravnodušno.... "Jebeš međunarodno pravo. Nakba nije ništa naspram onoga što će vam se sutra desiti".
JovicSA

#6236 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

jeza u ledja wrote: 09/02/2025 21:17

Vazi od jucer. Za 80 godina Izraelci u Gazi nisu pobili ovoliko ljudi kao u zadnjih godinu i pol.
Isto kao što su nacisti imali naum i pobili milione Jevreja tako isto ovi današnji cionisti imaju naum to što imaju samo nekako sam siguran da će krajnji ishod kad-tad biti nepovoljan za cioniste ma koliko ih ovi pobili i raselili.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6237 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Da se izbore za dio onoga što im pripada, a oni koji ne dočekaju da umru kao ljudi boreći se, a ne kao stoka koja čeka klanje ili protjerivanje.
jeza u ledja

#6238 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

JovicSA wrote: 09/02/2025 21:31 Isto kao što su nacisti imali naum i pobili milione Jevreja tako isto ovi današnji cionisti imaju naum to što imaju samo nekako sam siguran da će krajnji ishod kad-tad biti nepovoljan za cioniste ma koliko ih ovi pobili i raselili.
Ja samo konstatujem sta se desava na terenu pod tim i takvim Hamasom.

Govoris o krajnjem ishodu, a sve ide u suprotnom smjeru. I tako decenijama.
arman1 wrote: 09/02/2025 22:40 Da se izbore za dio onoga što im pripada, a oni koji ne dočekaju da umru kao ljudi boreći se, a ne kao stoka koja čeka klanje ili protjerivanje.
Umiru kao ljudi? Pod rusevinama bombi od 500 kila, u satorskim naseljima koje ovi namjerno gadjaju, bolnicama, snajperskom vatrom? Bas ko ljudi? :roll:
BarbaDue

#6239 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Tako je, nije im ranijim godina bio mir i blagostanje. Narod decenijama trpi ubijanje i teror svih vrsta. Samo mi nije jasno kako tako bitnu činjenicu pri donošenju zaključaka raja izgubi iz vida.
jeza u ledja

#6240 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

BarbaDue wrote: 10/02/2025 09:28

Tako je, nije im ranijim godina bio mir i blagostanje. Narod decenijama trpi ubijanje i teror svih vrsta. Samo mi nije jasno kako tako bitnu činjenicu pri donošenju zaključaka raja izgubi iz vida.
Pa ti si taj koji izbjegava cinjenicu da je razlika od prije i sada nebo i zemlja. Jednostavan pogled na Gazu juce i danas te demantira. Statistika mrtvih i ranjenih te demantira.

Tacno je, nije im ni prije bio mir i blagostanje. Sad im je sto puta gore.
Bravo Hamas.
JovicSA

#6241 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

jeza u ledja wrote: 10/02/2025 09:48
BarbaDue wrote: 10/02/2025 09:28

Pa ti si taj koji izbjegava cinjenicu da je razlika od prije i sada nebo i zemlja. Jednostavan pogled na Gazu juce i danas te demantira. Statistika mrtvih i ranjenih te demantira.

Tacno je, nije im ni prije bio mir i blagostanje. Sad im je sto puta gore.
Bravo Hamas.
Hamas je tu samo logično sredstvo odgovora na decenijsko ugnjetavanje i ubijanje. Recimo šta su bile Zenge u HR? Da krivimo Zenge za razaranje Vukovara i HR? Baš su budale, umjesto da su se dogovorili sa četnicima...mislim razumiješ analogiju? Hamas je posljedica, uzrok je nešto sasvim drugo i treba ga tražiti u onom dijelu kada se Brianci još nisu povukli a cionisti krenuli sa terorističkim napadima i terorom. Sve poslije je po principi oko za oko zub za zub, odgovor na nasilje i ubijanje kao i kod nas u ex YU. Da se razumijemo, nije ni Hamasovo maslo za Ramazana niti pravdam neke njihove postupke. Evo ja tvrdim da je rješenje o dvije države najbolje za sve ali kurko, neće Izrael to prihvatiti nikada dok se ne natjera i šta bi sada trebali Palestinci po tebi? Baš me interesuje!
JovicSA

#6243 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

skupljac_zeljeza wrote: 10/02/2025 11:22
Pokušavam biti objektivan i meni na ovom klipu odmah upada u oči da nakon 80 godina ugnjetavanja i kontrole Izreala ovi opet imaju znanja i resursa da izgrade takvu mrežu tunela, uniforme, naoružanje, gotovo sve pod konac. Zatvorenicima donijeli ispeglanu i čistu odjeću. :shock:
dnt

#6244 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dnt »

Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.

Stvar postaje jos gora kada dodamo cinjenicu da je dio agresorovog naroda nedavno prezivio unistavanje uzrkovano slicnim ideologijama, te onda izkoristio tu tragediju da uzpostavi razlog za unistavanje drugog, i cak prihvatio potporu u toj odluci od svog unistioca i agresora.

U nekom idealnom naporu za pravdom I pravdom evropskih jevreja u poslijeratnoj Evropi (drugi svijetski), Izrael je trebalo napraviti u Bavariji.
JovicSA

#6245 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

dnt wrote: 10/02/2025 14:57
Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.

Stvar postaje jos gora kada dodamo cinjenicu da je dio agresorovog naroda nedavno prezivio unistavanje uzrkovano slicnim ideologijama, te onda izkoristio tu tragediju da uzpostavi razlog za unistavanje drugog, i cak prihvatio potporu u toj odluci od svog unistioca i agresora.

U nekom idealnom naporu za pravdom I pravdom evropskih jevreja u poslijeratnoj Evropi (drugi svijetski), Izrael je trebalo napraviti u Bavariji.
:thumbup:

Da je pravde i prava najmanje negdje u Evropi a idealno u Bavarskoj kao što reče a da Minhen bude podijeljen na istočni i zapadni a taj zapadni da bude glavni grad evropskog Izraela i da obuhvati onu pivnicu gdje je Hitler održao svoj govor. Eto to bi bila istorijska i iskonska pravada.
dnt

#6246 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dnt »

JovicSA wrote: 10/02/2025 15:04

:thumbup:

Da je pravde i prava najmanje negdje u Evropi a idealno u Bavarskoj kao što reče a da Minhen bude podijeljen na istočni i zapadni a taj zapadni da bude glavni grad evropskog Izraela i da obuhvati onu pivnicu gdje je Hitler održao svoj govor. Eto to bi bila istorijska i iskonska pravada.
Pravda zadovoljena a nebi im bilo prtit do Palestine. Svakako Bugari, Rumuni, Poljaci, Ukrainci, Rusi, Madjari, Slovaci, i nadalje vole doprcat se u svabiju. Mogli su biti gazde danas gdje treba. Haja...

Sto vise, ostali bi gospoda
BarbaDue

#6247 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Mnogi ovdje vole reći da je patnja Palestinaca počela 7. Oktobra. Ne nije. U stvari ona nije počela ni prije 50, ni 70 godina, počela je mnogo mnogo ranije. Tačnije u Baltimoru 20. juna 1899.g.gdje su cionisti donijeli odluku da koloniziraju Palestinu.

Image
https://www.nytimes.com/1899/06/20/arch ... ng-in.html
Sanjarko

#6248 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Tu je Izrael gdje jest i ne mrda i nece nigdje, nije problem u Izraelu, problem je u Cionistima, a druga strana se stvori lako isto tako koja je isto tako ekstremna, rjesenje sam ja smisljao davno i mislim da sam malo govorio o njemu i ovdje negdje na forumu, imam ga u nekoj svesci napisanoga ali mene niko ne zarezuje ni malo, vode mi se ideje kao sumanute itd, jesam ja bolestan ali to ne znaci da nemam dobrih nekih ideja i sl.

Nazalost mozda je se do sada i izbrisala tinta u tim sveskama ili su se pohabale sveske i sl, jos mi je rukopis i tada i sada bio katastrofa, pa nije bas citko itd osim meni.
jeza u ledja

#6249 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

Uuu, nabrojao mi imena za koje si juce cuo i eto rijesio si problem.

Nista nisi napisao.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#6250 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by PreWiBa »

Hamas says it’ll delay captive release indefinitely, cites Israel’s deal ‘violations’

The spokesperson of Hamas’s armed wing has issued a statement on Telegram saying the group will delay the release of more Israeli captives planned for Saturday “until further notice”.

Od ostalih vijesti izdjavamo još:
Saudi Arabia airs a TV spot showing historic support for Palestine, even including a clip of king Faisal calling for Arabs to never normalize
Saudi state-run Al Ekhbariya TV airs footage targeting Netenyahu.

“Benjamin Netanyahu: A hardline Zionist by blood, inheriting extremism through generations.”
Post Reply