sumirprimus wrote: ↑06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraelu
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
JovicSA
#6226 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- skrbavi-admin
#6227 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ne moraju 6kutni su uber alles rasa.....JovicSA wrote: ↑09/02/2025 16:40sumirprimus wrote: ↑06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraeluA moraju li šta Izrealci? Da se i oni riješe radikalne ideologije cionizma, ubijanja, protjervivanje protupravnog naseljavanja svojih bradonja i kikica? Zašto ne?
- Sanjarko
#6228 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nisu svi oni za cionizam itd. Jack Bernstein-a su ubili najvjerovatnije cionisti koji je govorio kontra njih jos davno. Nije jedini koji je kontra njih bio.
Evo kome se cita:
https://jewsvszionists.wordpress.com/a- ... st-israel/
Kad sam ja ovo citao davno prije desetljece i vise, i ne samo o njemu.
Evo kome se cita:
https://jewsvszionists.wordpress.com/a- ... st-israel/
Kad sam ja ovo citao davno prije desetljece i vise, i ne samo o njemu.
- alijagoro
#6229 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa ne vrijede zemaljska pravila za nebeski narodJovicSA wrote: ↑09/02/2025 16:40sumirprimus wrote: ↑06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraeluA moraju li šta Izrealci? Da se i oni riješe radikalne ideologije cionizma, ubijanja, protjervivanje protupravnog naseljavanja svojih bradonja i kikica? Zašto ne?
-
Bossona
#6230 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ove diktatorske Papetlije i podguzne zionističke muhe su svjesne da bi svako prijstajanje na etničko čišćenje i preseljenje preživjelih Paletinaca Gaze u realizaciji genocidnih planova Izraela i Trumpa imao za posljedicu svrgavanja sa vlasti.
- jeza u ledja
-
JovicSA
#6232 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
- armin071
#6233 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nemoj mu udarati na nebesku braću. Za njih i amerikance ne važe ovozemaljski zakoni.. I to je tako u redu. Oni kažnjavaju sudove a ne obrnuto i to je isto u redu… Sve drugo ne valja ni Rusi ni Kinezi ni Iran ni Evropa ni Afrika, samo Usa i Izrael. To su jedine demokratije i svjetlo u ovoj tami….JovicSA wrote: ↑09/02/2025 16:40sumirprimus wrote: ↑06/02/2025 12:21 Oni se moraju rijesit radikalne ideologije uz hamas svakkao. S tim da sad nazalost to i ne igra neku ulogu jer sad imaju preko puta pandan u usa i izraeluA moraju li šta Izrealci? Da se i oni riješe radikalne ideologije cionizma, ubijanja, protjervivanje protupravnog naseljavanja svojih bradonja i kikica? Zašto ne?
- jeza u ledja
#6234 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Vazi od jucer. Za 80 godina Izraelci u Gazi nisu pobili ovoliko ljudi kao u zadnjih godinu i pol.JovicSA wrote: ↑09/02/2025 20:21Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
- SmokingMan
#6235 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nisu pobili, ali su protjerali ozbiljne mase ljude u vremenskim intervalima, istorijski, to jeste da je preko 400 sela u potpunosti očišćeno od Palestinaca od kako je počela kolonizacija. Pronađoh kod izraelskih aktivista za ljudska prava video gdje je jedan od IDF pripadnika nedvno grupi palestinaca reče onako u četničkom maniru, ravnodušno.... "Jebeš međunarodno pravo. Nakba nije ništa naspram onoga što će vam se sutra desiti".
-
JovicSA
#6236 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Isto kao što su nacisti imali naum i pobili milione Jevreja tako isto ovi današnji cionisti imaju naum to što imaju samo nekako sam siguran da će krajnji ishod kad-tad biti nepovoljan za cioniste ma koliko ih ovi pobili i raselili.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 21:17Vazi od jucer. Za 80 godina Izraelci u Gazi nisu pobili ovoliko ljudi kao u zadnjih godinu i pol.JovicSA wrote: ↑09/02/2025 20:21Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42
Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#6237 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da se izbore za dio onoga što im pripada, a oni koji ne dočekaju da umru kao ljudi boreći se, a ne kao stoka koja čeka klanje ili protjerivanje.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
- jeza u ledja
#6238 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja samo konstatujem sta se desava na terenu pod tim i takvim Hamasom.
Govoris o krajnjem ishodu, a sve ide u suprotnom smjeru. I tako decenijama.
Umiru kao ljudi? Pod rusevinama bombi od 500 kila, u satorskim naseljima koje ovi namjerno gadjaju, bolnicama, snajperskom vatrom? Bas ko ljudi?
- BarbaDue
#6239 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Tako je, nije im ranijim godina bio mir i blagostanje. Narod decenijama trpi ubijanje i teror svih vrsta. Samo mi nije jasno kako tako bitnu činjenicu pri donošenju zaključaka raja izgubi iz vida.JovicSA wrote: ↑09/02/2025 20:21Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
- jeza u ledja
#6240 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa ti si taj koji izbjegava cinjenicu da je razlika od prije i sada nebo i zemlja. Jednostavan pogled na Gazu juce i danas te demantira. Statistika mrtvih i ranjenih te demantira.BarbaDue wrote: ↑10/02/2025 09:28Tako je, nije im ranijim godina bio mir i blagostanje. Narod decenijama trpi ubijanje i teror svih vrsta. Samo mi nije jasno kako tako bitnu činjenicu pri donošenju zaključaka raja izgubi iz vida.JovicSA wrote: ↑09/02/2025 20:21Ne traje to od jučer, 80 godina žive od ruševine do ruševine i preuranjenih smrti.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42
Tacno je, nije im ni prije bio mir i blagostanje. Sad im je sto puta gore.
Bravo Hamas.
-
JovicSA
#6241 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Hamas je tu samo logično sredstvo odgovora na decenijsko ugnjetavanje i ubijanje. Recimo šta su bile Zenge u HR? Da krivimo Zenge za razaranje Vukovara i HR? Baš su budale, umjesto da su se dogovorili sa četnicima...mislim razumiješ analogiju? Hamas je posljedica, uzrok je nešto sasvim drugo i treba ga tražiti u onom dijelu kada se Brianci još nisu povukli a cionisti krenuli sa terorističkim napadima i terorom. Sve poslije je po principi oko za oko zub za zub, odgovor na nasilje i ubijanje kao i kod nas u ex YU. Da se razumijemo, nije ni Hamasovo maslo za Ramazana niti pravdam neke njihove postupke. Evo ja tvrdim da je rješenje o dvije države najbolje za sve ali kurko, neće Izrael to prihvatiti nikada dok se ne natjera i šta bi sada trebali Palestinci po tebi? Baš me interesuje!jeza u ledja wrote: ↑10/02/2025 09:48Pa ti si taj koji izbjegava cinjenicu da je razlika od prije i sada nebo i zemlja. Jednostavan pogled na Gazu juce i danas te demantira. Statistika mrtvih i ranjenih te demantira.
Tacno je, nije im ni prije bio mir i blagostanje. Sad im je sto puta gore.
Bravo Hamas.
- skupljac_zeljeza
-
JovicSA
#6243 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pokušavam biti objektivan i meni na ovom klipu odmah upada u oči da nakon 80 godina ugnjetavanja i kontrole Izreala ovi opet imaju znanja i resursa da izgrade takvu mrežu tunela, uniforme, naoružanje, gotovo sve pod konac. Zatvorenicima donijeli ispeglanu i čistu odjeću.
-
dnt
#6244 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
Stvar postaje jos gora kada dodamo cinjenicu da je dio agresorovog naroda nedavno prezivio unistavanje uzrkovano slicnim ideologijama, te onda izkoristio tu tragediju da uzpostavi razlog za unistavanje drugog, i cak prihvatio potporu u toj odluci od svog unistioca i agresora.
U nekom idealnom naporu za pravdom I pravdom evropskih jevreja u poslijeratnoj Evropi (drugi svijetski), Izrael je trebalo napraviti u Bavariji.
-
JovicSA
#6245 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
dnt wrote: ↑10/02/2025 14:57Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
Stvar postaje jos gora kada dodamo cinjenicu da je dio agresorovog naroda nedavno prezivio unistavanje uzrkovano slicnim ideologijama, te onda izkoristio tu tragediju da uzpostavi razlog za unistavanje drugog, i cak prihvatio potporu u toj odluci od svog unistioca i agresora.
U nekom idealnom naporu za pravdom I pravdom evropskih jevreja u poslijeratnoj Evropi (drugi svijetski), Izrael je trebalo napraviti u Bavariji.
Da je pravde i prava najmanje negdje u Evropi a idealno u Bavarskoj kao što reče a da Minhen bude podijeljen na istočni i zapadni a taj zapadni da bude glavni grad evropskog Izraela i da obuhvati onu pivnicu gdje je Hitler održao svoj govor. Eto to bi bila istorijska i iskonska pravada.
-
dnt
#6246 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pravda zadovoljena a nebi im bilo prtit do Palestine. Svakako Bugari, Rumuni, Poljaci, Ukrainci, Rusi, Madjari, Slovaci, i nadalje vole doprcat se u svabiju. Mogli su biti gazde danas gdje treba. Haja...JovicSA wrote: ↑10/02/2025 15:04dnt wrote: ↑10/02/2025 14:57Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42
U nekom idealnom naporu za pravdom I pravdom evropskih jevreja u poslijeratnoj Evropi (drugi svijetski), Izrael je trebalo napraviti u Bavariji.![]()
Da je pravde i prava najmanje negdje u Evropi a idealno u Bavarskoj kao što reče a da Minhen bude podijeljen na istočni i zapadni a taj zapadni da bude glavni grad evropskog Izraela i da obuhvati onu pivnicu gdje je Hitler održao svoj govor. Eto to bi bila istorijska i iskonska pravada.
Sto vise, ostali bi gospoda
- BarbaDue
#6247 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mnogi ovdje vole reći da je patnja Palestinaca počela 7. Oktobra. Ne nije. U stvari ona nije počela ni prije 50, ni 70 godina, počela je mnogo mnogo ranije. Tačnije u Baltimoru 20. juna 1899.g.gdje su cionisti donijeli odluku da koloniziraju Palestinu.

https://www.nytimes.com/1899/06/20/arch ... ng-in.html

https://www.nytimes.com/1899/06/20/arch ... ng-in.html
- Sanjarko
#6248 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Tu je Izrael gdje jest i ne mrda i nece nigdje, nije problem u Izraelu, problem je u Cionistima, a druga strana se stvori lako isto tako koja je isto tako ekstremna, rjesenje sam ja smisljao davno i mislim da sam malo govorio o njemu i ovdje negdje na forumu, imam ga u nekoj svesci napisanoga ali mene niko ne zarezuje ni malo, vode mi se ideje kao sumanute itd, jesam ja bolestan ali to ne znaci da nemam dobrih nekih ideja i sl.
Nazalost mozda je se do sada i izbrisala tinta u tim sveskama ili su se pohabale sveske i sl, jos mi je rukopis i tada i sada bio katastrofa, pa nije bas citko itd osim meni.
Nazalost mozda je se do sada i izbrisala tinta u tim sveskama ili su se pohabale sveske i sl, jos mi je rukopis i tada i sada bio katastrofa, pa nije bas citko itd osim meni.
- jeza u ledja
#6249 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Uuu, nabrojao mi imena za koje si juce cuo i eto rijesio si problem.dnt wrote: ↑10/02/2025 14:57Izvini brate ali ti ne razumijes ovu stvar skoro pa nikako. Svako malo me ubodes u oci kada lupnes ovako nesto. Da ponovim: poslusaj par stvari od Norman Finkelsteina, Illan Pappea, i Gabora Mattea. Eto za pocetak.... Sva tri su relevantni dovoljno po ovom predmetu da bilo koje nase naklapanje je vrlo besmisleno, a pogotovo tvoje, da Palestinci i Hamas ili njihove akcije prave neku razliku u odlucnosti agresora, ilegalnog imigranta, i kolonizatora da izkorijeni autohtonog starosjedioca.jeza u ledja wrote: ↑09/02/2025 19:42Sanse za cim??? Za preuranjenom smrcu ili zivotom u rusevinama??
Nista nisi napisao.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#6250 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Hamas says it’ll delay captive release indefinitely, cites Israel’s deal ‘violations’
The spokesperson of Hamas’s armed wing has issued a statement on Telegram saying the group will delay the release of more Israeli captives planned for Saturday “until further notice”.
Od ostalih vijesti izdjavamo još:
Saudi Arabia airs a TV spot showing historic support for Palestine, even including a clip of king Faisal calling for Arabs to never normalize
Saudi state-run Al Ekhbariya TV airs footage targeting Netenyahu.
“Benjamin Netanyahu: A hardline Zionist by blood, inheriting extremism through generations.”