Kada hoces nesto da procistis to radis preko interne revizije gdje prolazis kroz projekte i analiziras njihovu isplativost i/ili korisnost. Ne otpustas sve uposlene da bi sve izanalizirao jer to onda kosta (u slucaju USAID-a) stotine i stotine miliona dolara da opet pozaposljavas ljude i jos vise da opet pokrenes sve projekte koje si obustavio bez razlogabenki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- shbc
#26201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Styling
#26202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Biće ovdje tužbi otpuštenih mali milion. Sve će to da košta.shbc wrote: ↑07/02/2025 09:35Kada hoces nesto da procistis to radis preko interne revizije gdje prolazis kroz projekte i analiziras njihovu isplativost i/ili korisnost. Ne otpustas sve uposlene da bi sve izanalizirao jer to onda kosta (u slucaju USAID-a) stotine i stotine miliona dolara da opet pozaposljavas ljude i jos vise da opet pokrenes sve projekte koje si obustavio bez razlogabenki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
- Altsa
#26203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
Last edited by Altsa on 07/02/2025 09:45, edited 1 time in total.
- drug_profi
#26204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma nered se već pravi.
Lik postupa sa državom kao da je njegova firma.
Vidjećemo hoće li ga stranka obuzdati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa lik je biznismen
pogledaj briselske ćate kakve odluke donose i propise
oni su birokrate
pogledaj briselske ćate kakve odluke donose i propise
oni su birokrate
- skrbavi-admin
#26206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nesto sto se pojavilo a sto sam sam sa sobom i uzim okruzenjem potenciro je to da se stvara omasovljavanje kapitala u jednoj instanci pa imas ljude koji imaju net worth vise stotina mlrd $.... ne moze me niko ubijedit da su to bezazleni ljudi i cikice koje stoje u redu.... te ljude citav zivot vodi pohlepa i izlisno je ocekivat neke floskule tipa donatora, filantropija i slicno a da nisu neki dublji interesi u pitanju
onaj ko je radio u korporaciji zna kako funkcionise....
nema tu prava glasa, nemas tu pravo slobode, izgovora i sve demokratija podrazumijeva, kad sarnes potpis na ugovor ( a od neceg se mora zivjeti ) ti jednostavno pristajes na to....
imamo situaciju da ljudi potpisuju Korporatokratiju i to kleptomansku....
jedina stvar je da kad napravis bilo koje sranje - ostajes bez hljeba i instantnim dugovima koje moras da vracas ( ah da zaboravio sam sarnut potpis na kupovine stana i auta
) , pa ne ides u Gulag ili Gvantanamo al ides sigurno down.... u "slobodicu"
prije je bilo lijeka za takve / kao sto je bio Standard Oil..... al bogumi sada para vrti gdje burgija ne moze pa se kupuju i zakonodavci i zakoni i predsjednici a bogumi i drzava.... eto dodjose do stadija kad postaju vlasnici citavih drzava za sicu.....
uzivajmo
onaj ko je radio u korporaciji zna kako funkcionise....
nema tu prava glasa, nemas tu pravo slobode, izgovora i sve demokratija podrazumijeva, kad sarnes potpis na ugovor ( a od neceg se mora zivjeti ) ti jednostavno pristajes na to....
imamo situaciju da ljudi potpisuju Korporatokratiju i to kleptomansku....
jedina stvar je da kad napravis bilo koje sranje - ostajes bez hljeba i instantnim dugovima koje moras da vracas ( ah da zaboravio sam sarnut potpis na kupovine stana i auta
prije je bilo lijeka za takve / kao sto je bio Standard Oil..... al bogumi sada para vrti gdje burgija ne moze pa se kupuju i zakonodavci i zakoni i predsjednici a bogumi i drzava.... eto dodjose do stadija kad postaju vlasnici citavih drzava za sicu.....
uzivajmo
- jeza u ledja
#26207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije da nisi u pravu.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:17Pa nije to kao sakriveno. I, opet ti kazem - americka firma.sime_cipol wrote: ↑07/02/2025 08:12Pa ima veze. Jer sve ostalo je licemjerstvo.
Kazes da je NAJBOGATIJI čovjek na svijetu od američkih poreznih obveznika dobio desetine milijardi $ za svoje firme. I na sta je potrosio novac.
I onda nastavis po drugima.
Ovdje se radi o trosenju love po inostranstvu.
Kako se ne mozete staviti u ulogu tih Amera koji ne zele iz ideoloskih razloga trositi pare u inostranstvu?
Sta oni zele oko raznih subvencija kompanijama u Americi, nema veze sa trosenjem po inostranstvu.
I on se ne vodi kao najbogatiji jer ima love u banci. On i nema neke velike cifre. Sve mu je u vlasnistvu kompanija.
I Ameri to postuju. 300 godina sistema radi i zaradi.
Nemaju oni odijum kakav mi imamo prema bogatima.
Samo sto, pretpostavljam, milijarde dolara koje USAID trosi vani - idu u ruke americkih kompanija. (Slicno vazi za trosenje novca na oruzje i ratove.)
I sto se tice milijardera, slusam Bernijea godinama kako govori kako "billionaires and millionaires" rade ovo i ono...i pitam se da li je do sada skonto da prosjecan Amerikanac nema toliku averziju prema bogatima kakvu on ocekuje.
Dodatna stvar je ova fascinacija personama iz tech industrije. Prije su to bili Bill Gatesovi i Steve Jobsovi, danas je Elon Musk. Milioni mladih ljudi, pogotovo muskaraca, su fascinirani njime i generalno finansijckim uspjehom raznim semama. Jos ako lik visi na kojekakvim podcastovima, napusen lupa gluposti, nije politicki korektan, jos bolje. No naravno svemu tome je prethodila kljucna dugogodisnja reklama u MSM medijima i fascinacija ovim geekom i njegovim uspjesima. (Slicno kako je Trump postao popularan zbog televizije.)
Problem svemu ovome je sto se Trumpova administracija odjednom pretvorila u nesto sasvim neocekivano (do prije cca 9 mjeseci). Musk je ocigledno svojim parama kupio poziciju i podlogu koju mu Trump pruza. Malo mi je cudno kako Trump sve ovo dopusta, ali mozda i ne bi trebalo, jer kao sto rekoh Trump je $$ kurva.
PS: Sad tek vidjeh....Ovaj komentar kako se ne "vodi kao najbogatiji covjek jer ima love u banci" ti je bas naivan.
-
benki2
#26208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti sugradjani 20,25 godina prodaju suplju za 5,6000 maraka mjesecno, ako se nisu do sada obezbjedili, mogu crknuti od gladi sto se mene tice.Altsa wrote: ↑07/02/2025 09:41Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
Jok eto USAID ne finanisira stranke i ideologije, nego heklanje goblena. U malo cemu se slazem sa Trump-om, ali ovdje je dobro postupio
- jeza u ledja
#26209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakvu ideologiju finansira USAID?benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:59Ti sugradjani 20,25 godina prodaju suplju za 5,6000 maraka mjesecno, ako se nisu do sada obezbjedili, mogu crknuti od gladi sto se mene tice.Altsa wrote: ↑07/02/2025 09:41Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
Jok eto USAID ne finanisira stranke i ideologije, nego heklanje goblena. U malo cemu se slazem sa Trump-om, ali ovdje je dobro postupio
Cuj nek crknu od gladi.
Milioni djece bi stvarno mogli poceti crkati od gladi.
-
Trappist
#26210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:59Ti sugradjani 20,25 godina prodaju suplju za 5,6000 maraka mjesecno, ako se nisu do sada obezbjedili, mogu crknuti od gladi sto se mene tice.Altsa wrote: ↑07/02/2025 09:41Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
naravno da lupas. Vec su demantovane neke stvari koje je elon govorio gdje su pare isle usaid-a, odnosno da su ruci izbacili lazne informacije. A vi se i dalje lozite na to i radujte se otkazima, to je super osobina
- skrbavi-admin
#26211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:59Ti sugradjani 20,25 godina prodaju suplju za 5,6000 maraka mjesecno, ako se nisu do sada obezbjedili, mogu crknuti od gladi sto se mene tice.Altsa wrote: ↑07/02/2025 09:41Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
- Altsa
#26212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koje stranke USAID finansira? Nemoj da lupaš sta ti padne na pamet. Ako znas kome su dali pare evo ti prilike pa reci. Ali najlakse je lupiti i slagati. USAID ne daje kes, ne daje cistu lovu za nista a pogotovo ne za stranke. Zapravo uopšte ne rade sa strankama ali kome govoriti.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:59Ti sugradjani 20,25 godina prodaju suplju za 5,6000 maraka mjesecno, ako se nisu do sada obezbjedili, mogu crknuti od gladi sto se mene tice.Altsa wrote: ↑07/02/2025 09:41Jel ti onako lupaš o tome ili si upucen? Drago ti je sto ce veliki broj tvojih sugradana ostati bez posla. Koji moras biti debil pa tako nesto napisati. Ubijaju kompleksi. I ne znam iz kojeg se razloga NS vezuje za USAID kojem nije uopšte u opisu djelovanja finansiranje stranaka pa tako ni NS.benki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
-
splinter
#26213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa sad to sa USAID-om je multikauzalne prirode. Samo narandža i južnoafrički psiho znaje tačne razloge, a možda ni ne znaju.
ALi Narandžasti je već bio predsjednikom najmoćnije države svijeta od 2016.-2020. godine. Znamo koliko je katastrofalan taj mandat bio. Sve što je mogao da zasere, zasrao je u te 4 godine: od uskraćivanja vojne pomoć Ukrajini od 400 mil USD (2019. godina), povlačenja iz pariškog sporazuma (2017. godina), omogućavanje jačanja ruskog uticaja, "Muslim ban" afera iz 2017., obustavljanje Mulerove istrage, nepotizam u administraciji, sukob interesa postavljenjem sinova na čelna mjesta svoje korporacije, kriminal ( osam Trumpovih bližih saradnika uhapšeno ili osuđeno za kriminal, korupcija u kabinetu (afera Zinke), katastrofalna migrantska politika, dopuštanje NIH-u da ukine trogodišnju zabranu za "gain-of-function experiments", što za posljedicu ima jačanje saradnje sa WIV u Wuhanu, povećanje broja sumnjivih eksperimenata, transferi NIH-a prema WIV Wuhan kroz osigurane grantove za EcoHealth Alliance, a manji dio preko USAID-a i na kraju daleko najgori odgovor u globalnim okvirima na panedemiju iz 2020. godine, što je rezultiralo stotinama hiljada smrtnih slučajeva i urušavanjem zdravstvenog sustava.
Mislim ovo je samo u kratkim crtama, ima toga još podosta. Za očekivat je da će ovaj mandat u svemu nadmašiti prethodni . . .
Dosta poteza koje vuče sada je zapravo samo prikrivanje dokaza i ušutkivanje svjedoka o akcijanjima iz prvog mandata.
ALi Narandžasti je već bio predsjednikom najmoćnije države svijeta od 2016.-2020. godine. Znamo koliko je katastrofalan taj mandat bio. Sve što je mogao da zasere, zasrao je u te 4 godine: od uskraćivanja vojne pomoć Ukrajini od 400 mil USD (2019. godina), povlačenja iz pariškog sporazuma (2017. godina), omogućavanje jačanja ruskog uticaja, "Muslim ban" afera iz 2017., obustavljanje Mulerove istrage, nepotizam u administraciji, sukob interesa postavljenjem sinova na čelna mjesta svoje korporacije, kriminal ( osam Trumpovih bližih saradnika uhapšeno ili osuđeno za kriminal, korupcija u kabinetu (afera Zinke), katastrofalna migrantska politika, dopuštanje NIH-u da ukine trogodišnju zabranu za "gain-of-function experiments", što za posljedicu ima jačanje saradnje sa WIV u Wuhanu, povećanje broja sumnjivih eksperimenata, transferi NIH-a prema WIV Wuhan kroz osigurane grantove za EcoHealth Alliance, a manji dio preko USAID-a i na kraju daleko najgori odgovor u globalnim okvirima na panedemiju iz 2020. godine, što je rezultiralo stotinama hiljada smrtnih slučajeva i urušavanjem zdravstvenog sustava.
Mislim ovo je samo u kratkim crtama, ima toga još podosta. Za očekivat je da će ovaj mandat u svemu nadmašiti prethodni . . .
Dosta poteza koje vuče sada je zapravo samo prikrivanje dokaza i ušutkivanje svjedoka o akcijanjima iz prvog mandata.
- Altsa
#26214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Od sajta Skupštine do domova zdravlja: Šta je sve USAID finansirao u Srbiji?
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/sr ... nje-usaid/
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/sr ... nje-usaid/
- cyprus
#26215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hajde da gledamo pozitivno... Evo šta je dobro u svemu ovome - Trump je ako ništa lijepo istjerao stvari na čistac... Sad se vrlo lijepo vidi kako su velikočetnici i domaći kadirovci zasnovani na istoj (anti)civilizacijsko-ideološkoj osnovibenki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
- vaučer
#26216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakva pobogu stranka.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:41 Ma nered se već pravi.
Republikanska stranka je mrtva.
Ili si dio kulta - ili si donji, nema ništa između.
- Vitezanin
#26217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Čitajući forum čovjek bi rekao USAID ubacuje milijardu dolara godišnje u BiH za prava manjina, gender pitanja i sl. A onda kada analiziraš zapravo koliko i gdje su pare otišle vidiš da su takvi projekti dobili tek manji dio od ukupne podrške koju je USAID npr dao u 2024.
Ali naravno, populistički je i pali za širu javnost reći kako nekakav USAID financira manje političke stranke i generalno manjine, a ugrožava nacionalne interese države.
Ali naravno, populistički je i pali za širu javnost reći kako nekakav USAID financira manje političke stranke i generalno manjine, a ugrožava nacionalne interese države.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
americki-politolog-s-karlovackom-adresom-lawrence-waite-donald-trump-nastoji-provesti-revoluciju-sustava-a-njegov-pogled-na-povijest-je-nezreo/
https://kaportal.net.hr/zoom-politikon/ ... je-nezreo/
ako koga zanima
https://kaportal.net.hr/zoom-politikon/ ... je-nezreo/
ako koga zanima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nadam se da je tVump računao da nepopularnost dovodi do negativnih efekata prema americi samoj... jos u prvom mandatu je imao velikih padova pogotovo prema EU da je Bajdenu bilo potrebno neko vrijeme da sanira sve negativne efekte tVumpove politike. Kremaljcki kepec je bio tada najomiljeniji lider u svijetu.https://www.klix.ba/biznis/privreda/pro ... /250206141
Zbog Elona Muska
Prodaja Teslinih automobila širom Evrope doživjela ogroman pad, u Njemačkoj pala za čak 59,5 posto
Musku dajem koji mjesec a ponovno pokretanje opoziva tVampa u nekom doglednom vrenenu al to opet zavisi od amerikanaca.
- dječak sa šibicama
#26220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zeleni termiti se raduju, a USAID jeste u problemima, znam dvoje koji rade tamo i vec su im najavljeni moguci otkazi uskoro. Za sada su suspendovani na 3 mjeseca ali po najavama iz Bijele Kuce, slijedi gasenje projekta.
Zeleni se raduju jer u problemu je Nasa stranka kako oni kazu, i lgbt parada, to njima bode oci. Istina je da je USAID finansirao takve dogadjaje i stranke, izmedju ostalih. A Nasa Stranka je napad na drzavu i strani placenici i izdajnici, primjetiti identicnu demagogiju Vucicevaca i zelenih termita.
Zeleni se raduju jer u problemu je Nasa stranka kako oni kazu, i lgbt parada, to njima bode oci. Istina je da je USAID finansirao takve dogadjaje i stranke, izmedju ostalih. A Nasa Stranka je napad na drzavu i strani placenici i izdajnici, primjetiti identicnu demagogiju Vucicevaca i zelenih termita.
- pici
#26221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao sto napisah, lako je stvoriti neprijatelja al prijatelja to je umjetnost. Interesni "prijatelji" to se neračuna, to je kako vjetar puše.
- Styling
#26222 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2025 12:06 Zeleni termiti se raduju, a USAID jeste u problemima, znam dvoje koji rade tamo i vec su im najavljeni moguci otkazi uskoro. Za sada su suspendovani na 3 mjeseca ali po najavama iz Bijele Kuce, slijedi gasenje projekta.
LGBT uredno paradiraju u junu. I sa USAID i bez.
- pici
#26223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
LGBT ima svoje sponzore tj lobi i pogotovo je jak u americi e sad sto ce se konfrotirati sa trvdolinijasima, nije im prvi put. USAID jest daleko olaksavao al da zavise od njega to se grdno varaju svi koji misle e sad nece biti parada pedera i lezbejki i nece biti novca za ovo-ono. tVumo pravi preustroj vlade po svojoj mjeri i klana koji ga podrzava, to nije nista novo osim sto su sada radikalniji, otvoreniji, znaci ne prezaju od nekih ljudskih prava ili suda itd.
Bit ce tu natezanja podobro a da ce tVumpu sve proci kosto mislimo ovim ukazima i uredbama... e pa nece a sve je do amerikanaca. Oni su ga postavili, oni ce ga i srusiti.
Bit ce tu natezanja podobro a da ce tVumpu sve proci kosto mislimo ovim ukazima i uredbama... e pa nece a sve je do amerikanaca. Oni su ga postavili, oni ce ga i srusiti.
- tramvajtrojka
#26224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa sta ocekujes od sdaovca nego da ovo pise pa pogleda samo naslove i komentare po društvenim mrežama na njihovim stranicama o USAID i tacno da se zapitas kakav ovo narod zivi medju namacyprus wrote: ↑07/02/2025 10:35Hajde da gledamo pozitivno... Evo šta je dobro u svemu ovome - Trump je ako ništa lijepo istjerao stvari na čistac... Sad se vrlo lijepo vidi kako su velikočetnici i domaći kadirovci zasnovani na istoj (anti)civilizacijsko-ideološkoj osnovibenki2 wrote: ↑07/02/2025 09:27 Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje![]()
![]()
- SmokingMan
#26225 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
E hvala ti Krampe, ti nam umjesto normalnih ljudi, vraćaš zatvorenike. I ovaj saudijac zaglavio kod nas, vjerovatno ga galabije ne žele nazad. Ko god im je davao dvojno državljanstvo, mislim na ove saudijce, treba osuditi na barem 10 godina zatvora.