Pa se balavi rasista (sa ogromnim IQ) - povukao...
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
zilog
#26176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nasli onom Muskovom Marku Elezu rasisticke tweet-ove "I was racist, before it was cool..." i jos kako se ni za pare ne bi zenio van svoje etnicije...
- p206
#26177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja ne znam da li je Amerikance stid što su postali izraelska kolonija... bukvalno ih je svijet zamrzio jer su na strani onih genocidaša... Toliko uništiti svoju reputaciju zbog nekih tamo, tužno i jadno.
- skrbavi-admin
#26178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
inace svi imamo pretplate za Gvardijan Njuzvik i tako to evo sacemoSmokingMan wrote: ↑06/02/2025 22:46 Tekst za strpljive.![]()
https://theintercept.com/2025/02/06/bet ... nHWIgfVqxA
- banjaluka078
#26179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Najnormalnije otvorila i pročitala, samo ukinula ponudu da platim pretplatu.skrbavi-admin wrote: ↑07/02/2025 07:39
inace svi imamo pretplate za Gvardijan Njuzvik i tako to evo sacemo![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#26180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Najpostenije bi bilo da su prvo objavili koliko je državnog novca dobio Musk za svoje firme.
Pa tek onda da krene prozivati USAID i druge
- SmokingMan
#26181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Može se regularno pročitati, ljudi stavili napomenu za pretplatu, na tebi je hoćeš li ili nećeš ih podržati.
- Peacean
#26182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mene ne pušta ako ne unesem mail.
- Haris.ba
#26183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakve to veze ima? Ovdje se radi o tome na sta se trosi. Ljudi dosli i idu ideoloski po stavkama.sime_cipol wrote: ↑07/02/2025 07:58 Najpostenije bi bilo da su prvo objavili koliko je državnog novca dobio Musk za svoje firme.
I mantra je - trositi u Americi, ne u inostranstvu.
Jedini izuzetak je Izrael.
- SmokingMan
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#26185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ima veze. Jer sve ostalo je licemjerstvo.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:06Kakve to veze ima? Ovdje se radi o tome na sta se trosi. Ljudi dosli i idu ideoloski po stavkama.sime_cipol wrote: ↑07/02/2025 07:58 Najpostenije bi bilo da su prvo objavili koliko je državnog novca dobio Musk za svoje firme.
Kazes da je NAJBOGATIJI čovjek na svijetu od američkih poreznih obveznika dobio desetine milijardi $ za svoje firme. I na sta je potrosio novac.
I onda nastavis po drugima.
- Haris.ba
#26186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije to kao sakriveno. I, opet ti kazem - americka firma.sime_cipol wrote: ↑07/02/2025 08:12Pa ima veze. Jer sve ostalo je licemjerstvo.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:06Kakve to veze ima? Ovdje se radi o tome na sta se trosi. Ljudi dosli i idu ideoloski po stavkama.sime_cipol wrote: ↑07/02/2025 07:58 Najpostenije bi bilo da su prvo objavili koliko je državnog novca dobio Musk za svoje firme.
Kazes da je NAJBOGATIJI čovjek na svijetu od američkih poreznih obveznika dobio desetine milijardi $ za svoje firme. I na sta je potrosio novac.
I onda nastavis po drugima.
Ovdje se radi o trosenju love po inostranstvu.
Kako se ne mozete staviti u ulogu tih Amera koji ne zele iz ideoloskih razloga trositi pare u inostranstvu?
Sta oni zele oko raznih subvencija kompanijama u Americi, nema veze sa trosenjem po inostranstvu.
I on se ne vodi kao najbogatiji jer ima love u banci. On i nema neke velike cifre. Sve mu je u vlasnistvu kompanija.
I Ameri to postuju. 300 godina sistema radi i zaradi.
Nemaju oni odijum kakav mi imamo prema bogatima.
Last edited by Haris.ba on 07/02/2025 08:22, edited 1 time in total.
- Peacean
#26187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma neka, skontao sam o čemu se radi iz naziva teksta
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, tu je bit tVumpizma, stvaranje kompanijskih država. Zato ima podrsku poput muska i slicnih, kojima je san da korporacije koje su stvorili budu iznad države. Pokusavaju mjenjati svjetski sistem u tom smjeru. Mislim da su se zajebali. Napravit ce se otpor il revolucija kad tad... pa mozda je i vrijeme tome, mada cisto sumljam. Zivi bili pa vidjeli.ultima_palabra wrote: ↑07/02/2025 02:31
Ovo je tzv. doktrina soka. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Shock_Doctrine Ali sve ce to ispuhati nakon par mjeseci. Pa dobar dio ovih akata je neustavan i nezakonit, drugi dio ima ostru retoriku ali nikakve akcije nema iza toga.
Sjecam se 2004. kad je Bush ponovo izabran, vecina liberala je upala u depresiju i mislila da je kraj svijeta, uvod u diktaturu. Na kraju Bush zavrsio mandat manji od makova zrna, bio landslide demokrata na svakom nivou.
Ono cega me jeste strah da ce americka (a time i svjetska) ekonomija skrenuti na neki put prema stvaranju oligarhije, da ce ovih 5-6 tehnoloskih giganata postati toliko mocni da se stvari nece vise moci vratiti unazad.
- Haris.ba
#26189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam. Isto ko da historija ne postoji. Sprega americkih firmi koje imaju bolestan odnos i uticaj na americku politiku je samo u zadnjih 100 godina pun primjera.
Nista Tramp novo ne radi. Samo sto ti iz IT sektora se pozicioniraju i misle da su oni oni koji ce zamjeniti bankare, naftase i iz namjenske industrije.
- Toffee karamela
#26190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa kad Musk aterira na Mars neka tamo prave korporacijske države...štagod hoćepici wrote: ↑07/02/2025 08:20
Da, tu je bit tVumpizma, stvaranje kompanijskih država. Zato ima podrsku poput muska i slicnih, kojima je san da korporacije koje su stvorili budu iznad države. Pokusavaju mjenjati svjetski sistem u tom smjeru. Mislim da su se zajebali. Napravit ce se otpor il revolucija kad tad... pa mozda je i vrijeme tome, mada cisto sumljam. Zivi bili pa vidjeli.
na Zemlji ih niko ne želi
- pici
#26191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidjet cemo. Dal treba sjediti skrštenih ruku, ne treba, velika je koncentracija moci u tim korporacija "državama". Ovaj populistički balon je samo prašina u oči o nekom decentraliziranju američkog establismenta tj tVumpovski rečeno, "duboke države". Sta je ponudio ko alternativu, smanjenja novca i potrosnju... gdje???. Tu je postavio svoje ljude da usmjere taj kapital u jačanju korporacija. Mislim, to je tako očito da nema tu neke pameti. To što je šiljio svojim meketavcima to radi svaki populistički političar. On se zapravo ponaša košto se ponaša u svojoj kompaniji. Drsko, oholo, bezobrazno itd. Amerikanci su ga birali, oni ce najvece posljedice i snositi, snosit cemo i mi al amerikancima je ovo udar na sami njihov sistem. Do njiHa je, nek kubure.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:25Ne znam. Isto ko da historija ne postoji. Sprega americkih firmi koje imaju bolestan odnos i uticaj na americku politiku je samo u zadnjih 100 godina pun primjera.
Nista Tramp novo ne radi. Samo sto ti iz IT sektora se pozicioniraju i misle da su oni oni koji ce zamjeniti bankare, naftase i iz namjenske industrije.
- Styling
#26192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedan od razloga što je USAID prvi na tapetu je i to što se povela istraga protiv Muska od strane USAID-a zbog gašenja Starlinka iznad Ukrajine usred rata nakon razgovora između Muska i Putina. Starlink za Ukrajinu je finansirao USAID.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
problem sa IT industrijom je što se tu pruža odlična prilika za veliku kontrolu stanovništva na individualnom nivou i to može zvučati prestrašno.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:25Ne znam. Isto ko da historija ne postoji. Sprega americkih firmi koje imaju bolestan odnos i uticaj na americku politiku je samo u zadnjih 100 godina pun primjera.
Musk se pofino zadao u ovo sve, toplo se nadam da će mu se obiti o glavu, jer ostali hinjavci (Bezos, šećerko) mudro šute i čekaju svoje prilike. ne sjećam se da sam vidio Gatesa u toj eliti, što me prilično raduje.
- jeza u ledja
#26194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ocigledno ti moje ne ignorises cim si mi ovako promptno odgovorio.Bossona wrote: ↑07/02/2025 01:41jeza u ledja wrote: ↑07/02/2025 00:33
SpoilerShowOvo forumasu prepoznajem svaki post bez citanja. Isti kalup, citat, 3 tweeta, komentar od 3 rijeci.
Ovam forum nije twitter.
Ako ti smetaju moji postovi, imaš opciju da ih ignorišeš kao što ja ignorišem tvoje, a imaš i opciju da me staviš na ignor listu.
Shalom!
Ovo sto ti postavljas zauzima puno prostora pa je tesko ignorisati. Ovo nije twitter pa da biramo algoritam koji ce nam izbacivati samo ono sto mi zelimo.
Smisao foruma je u razmjeni misljenja, ne u robotizovanom privlacenju paznje glupim slikicama koje ti postavljas i koje guse temu. Tvoji postovi lice kao da ih je sastavio AI.
Sta li si to pametno htio reci sa ovim “shalom”?
Ova twitter generacija unisti planetu…
- pici
#26195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da sjecam se Obaminog pobjednickog govora na kapitolu kada je bas ovo i potvrdio. Da je mnogo moci i novca kod pojedinih ljudi i da se tu mora uraditi na njihovom obuzdavanju. To je ta drzavnička struja koja je uzdrmala korporacijske močnike i koji su stvorili tVumpa da on predvodi ovu drugu struju, korporacijskog establismenta. Sada imaju kompanijski i državni novac. Ameriku vodi njihov čovjek i jos tokovima finansija upravlja najbogatiji čovjek na planeti... da nije žalosno bilo bi smiješno. I da slažem se sa tVumpom da obrazovanje treba ukinuti, jer su amerikanci ispod prosjeka obrazovani. Strašno, najmočnija država a ljudi sa IQ-om cipela... strašno.
-
Hendrix
#26196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo ovo, ja sam se bas pitao koji klinac se naklatio na Usaid. Ono nidje veze sad da je odjel koji upada u oci, a onda sam procitao clanak o istrazi i sve je jasno.
Inace Musk na koga god se natakari, ili mu je uvrijedio ego ili prijeti profitu.
- Styling
#26197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
USAID je 0,01% ukupnog američkog budžeta. Praktično kikiriki. Veze to nema sa uštedom. Pogotovo što je USAiD vrlo transparentan i ima jaku kontrolu utroška novca. Naravno da nije svaki projekat u svijetu koji su započeli 100% uspješan i efikasan. Ali, barem su probali.
Kod nas su odmah poslije rata silne milione uvalili u infrastrukturu. Obnavljanje škola, domova zdravlja, vodosnabdijevanja, puteva, snabdijevanje strujom, nabavka opreme, you name it.
Imali su ogroman projekat Termoelektrane Kakanj i uložili 25 miliona dolara u rekonstrukciju i nabavku filtera za uklanjanje čestica za zagađenje i sveli zagađenje na normalu. Svaki dolar je opravdan.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
svaka im cast za njihovo djelovanje u posljednjem ratu kod nas ali proslo je 30 godina
očito u nekim zemljama DANAS djeluju onako kako se ne svidja novoj administriaciji
očito u nekim zemljama DANAS djeluju onako kako se ne svidja novoj administriaciji
-
benki2
#26199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma hoce ljudi da prociste usaid, ne budite naivni, necu tu biti gasenja. A i kada vidimo kakve su sve projekte finansirali po svijetu, tacno da se covjek zapita. Meni je samo drago zbog ovih ubleha koji 30 godine parazitiraju po bosni, po nekakvim sumnjivim projektima i promicuci nekakve dubiozne agende. Sad ce ovi iz nase stranke na zasluzeno smetljiste istorije, strani placenici, kud cete bolje 
- Styling
#26200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Woke agenda down