Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
intro wrote: ↑06/02/2025 16:50
Nesto sam bjezao od 3008 previse ih vidim na cesti al uzecu u razmatranje. Ne treba 4x4. Vidim najvise ovih 1.5 hdi motora, kakvi su oni?
Ne valjaju 1.5. Preporuka samo za 2.0.
Presao sam jesenas sa takvog 3008 (2017) na facelift tacno te octavie sto gledas (2024). Meni je skoda dvije klase losije auto - jedna klasa jer je nize i losije se vozi (sto ne bi trebalo biti slucaj al eto jeste), druga klasa zbog osjecaja unutra i sive tvrde plastike svugdje (peugeot je space shuttle po interijeru). A jos je ovo i najbolja octavia do sada, pa opet nako.
EIRe voli VAG auta i 4x4 platforme su mu bas bitne. Meni nisu, i fakat iz prve ruke mogubstajati iza ovog poredjenja gore. Karoqa nisam licno vozio, al znam dosta o njemu a i skoda je (sa svim svojim plusevima i minusima).
Golf 6 je kvalitetnije urađen. T cross plastično smeće. Neki dan sam ga dobio ko zamjensko auto jedan dan, 1.0tsi 95 konja life + oprema, mislim da u autu ne postoji gumiranji dio ili dio koji ima plastiku mekšu od cigle. Pritom košta 45-50 milja. Ono je sramota za VW.
Golf 6 je kvalitetnije urađen. T cross plastično smeće. Neki dan sam ga dobio ko zamjensko auto jedan dan, 1.0tsi 95 konja life + oprema, mislim da u autu ne postoji gumiranji dio ili dio koji ima plastiku mekšu od cigle. Pritom košta 45-50 milja. Ono je sramota za VW.
ma brate golf 6, naravno da je
al ovo ima njegovu sasiju al je na svemu stednja
Ne znam koja je platforma, znam samo da odavno nisam sjedio u skupljem autu koje ima vise jeftine plastike od tcrossa. Moje pare to auto ne bi nikad vidjelo.
VW je stvarno otisao u kurac u nekim stvarima. Motor tri cilindra, auto se u leru komplet trese, izolacija unutra nikakva, svaka rupa se doslovno cuje u kabini, ne ide. Ma katastrofa. Malo ga vadi digitalna tabla i onaj poviseni polozaj sjedenja. Tkanina na sjedistima je u rangu prvih dacija koje su dosle kod nas. Ma fuj.
pomjesao sam ga sa t roc, i on je smece malo manje doduse...al ee cijena je uredno dosta veca nego kod konkurencije
jos su bolji unutra brat seat arona i sestra skoda kamiq
Last edited by Evolution_IV on 06/02/2025 17:22, edited 1 time in total.
kravamuzara wrote: ↑06/02/2025 17:09
eire je ispucao sav kredibilitet.
Šta sam pogrešno rekao?
U toj klasi Tiguan 2 i CX5 su daleko najbolji modeli.
3008 u kojem sam se vozio 1.6 BlueHDI, mislim 2017.g (nije GT, ni GT line) pozadi poskakuje, ima bučan ovjes. Sjedi se nisko, nemaš kud sa obućom. Zadnja vrata plastična. Naprijed nije loš, ergonomija nikakva. Ma koliko čudno bilo 3008 prve generacije je meni djelovao kvalitetniji u tom dijelu kabine.
Multimedia, spora.
Ja sam podijelio iskustvo iz perspektive vozaca, i bas je ergonomija svega odlicna. Jedino sam cuo da je ljudima preko 190 potijesno kad su vozaci u 3008. Meni je OK bilo te 4 godine a nisam daleko od ove visine.
Ne bih znao kako je voziti se nazad ni u jednom od tih auta.
Šta sam pogrešno rekao?
3008 u kojem sam se vozio 1.6 BlueHDI, mislim 2017.g (nije GT, ni GT line) pozadi poskakuje, ima bučan ovjes. Sjedi se nisko, nemaš kud sa obućom. Zadnja vrata plastična. Naprijed nije loš, ergonomija nikakva. Ma koliko čudno bilo 3008 prve generacije je meni djelovao kvalitetniji u tom dijelu kabine.
Multimedia, spora.
Francuzi su odron ali jebem li ga ne moze svaki vauvau isprdak po difoltu biti bolji, te skode kurqi su konfekcijski smor, nicim bolji od 3008 sa 2.0 hadeiem.
Za Peugeot interijer dobavlja Faurecia, firma koja je u njihovom vlasništvu. Faurecia radi interijere Audija, Alfa Romeo Giulia i Stelvio imaju isto njihov interijer.
Mozda u 3008 nije na tom nivou, ali od Skode nije losije sigurno.
pomjesao sam ga sa t roc, i on je smece malo manje doduse...al ee cijena je uredno dosta veca nego kod konkurencije
Opet si fulio. T-Roc je na MQB platformi, ili kako se već zove ova modularna VAG platforma, dok je G6 na staroj platformi još od Golfa 5. Interesantno je da su škrtarili toliko da su Pasat 6 i 7 na platformi Golfa 5.
sime_cipol wrote: ↑06/02/2025 18:26
Za Peugeot interijer dobavlja Faurecia, firma koja je u njihovom vlasništvu. Faurecia radi interijere Audija, Alfa Romeo Giulia i Stelvio imaju isto njihov interijer.
Ovaj Škodin je možda dobro sastavljen, ne znam, nisam ulazio. Ali brate, toliko bezidejno i mrtvo da boli, posebno u autu koje nikako nije povoljno. Ne znam, ja bi je zbog dizajna interijera momentalno otpisao.
Opet si fulio. T-Roc je na MQB platformi, ili kako se već zove ova modularna VAG platforma, dok je G6 na staroj platformi još od Golfa 5. Interesantno je da su škrtarili toliko da su Pasat 6 i 7 na platformi Golfa 5.
Ma jbg tako pise u bespucima interneta
u svakom slucaju golf je bolja kupovina od ovih govana t smece , t jos vece smece i taismece
Šta sam pogrešno rekao?
Multimedia, spora.
Ma 3008 je katastrofa. Pricam o najnovijem. Infotainment je u 5 deka s onim u 2008 dok recimo 308 ima napredniju verziju iako je u staru 3008 skuplji od 308. Imao sam prilike voziti 308 par hiljada km, auto je na prvu i na izgled dobro. 1.5hdi sa 130ks uopste ne ode ko da ima 130 ks. Automat je solidan ( za pezo, mislim da je aisin s 8 brzina ), ona digitalna tabla ispred vozaca ima losu rezoluciju. Jednu od losijih koje sam vidio. Audio sistem je mana odavno svim francuzima osim ako nije neki brendirani ( bose, jbl, denon ) tacno se osjeti po zvuku da su vrata suplja. A takav je osjecaj i kad ih zatvaras.
Mislim da ne bude da pljujem francuze, 90% novih auta je uzasnof kvaliteta u svim klasama. Usteda na ustedu. A najvise su grohnuli premium proizvodjaci.
I mozete sad pricat sta hocete, ali tiguan i 3008 ne mogu u istu recenicu a i tiguan (najnoviji ) je preskupa plasticna kanta.
Slažem se i za 308 i Tiguana 3. 3008 druge generacije ima sporu multimediju. Nova bi vjerujem trebala biti bolja. Tu PSA kaska za uConnectom od FCA, ali uConnect ide samo na STLA Large vozilima. Nemam pojma zašto su napravili takvu podjelu.
Denon i Focal na PSA vozilima ne valjaju niša.
Da se razumijemo ni Harman na F30 nije neka sreća.
Last edited by ElRe on 06/02/2025 19:27, edited 1 time in total.
Fiat Stilo i Audi A4 B6 su imali istog dobavljača za kompletnu centralnu konzolu.
Fiat Stilo i Audi A4 B6 su imali istog dobavljača za kompletnu centralnu konzolu.