Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Razlika izmedju prve i druge astre je nebo i zemlja. Ova prva je izjebana ko da je auto rentacar bio. Ova druga je za nju izmislila sve.
Kako misliš da je izjebana? Eksterijer se ne vidi toliko dobro na slikama. A unutra ovo što izgleda ishabano je samo nespretno očišćeno. Ove tačkice ostanu bukvalno ako ne prebrišeš krpom kako treba.
Kod ove druge takođe zapada za oko manuelna klima. Mada generalno su obe u malo nižoj opremi kao i ostale na piku.
Evo jedna u iole boljoj opremi, odmah veća cijena, iako je kilometraža jaka.
Kod prve na tipkama na volanu vidis da ima prljavštine iza tipki, na slikama unutrasnjosti vidis da je na vozačevoj strani prilično ishaban bočni dio sjedalnog dijela sjedišta. To se ne dešava ni na ladama ove kilometraže. Sjedio sam u autima sa 300+ hiljada kilometara na kojima sjedište nije onoliko polomljeno. Ili je neko baš nije čuvao ili je kilometraža lažna.
Ova skuplja s boljom opremom ima puno bolju opremu ( led farovi s podešavanjem, auto svjetla, pozadi ledovi, veći displej navigacije, drugačije komande na volanu ) i bila je s ovom opremom i motorom u staru skuplja sigurno 7-8 hiljada nego ova s prvog linka, tako da ne čudi veća postprodajna cijena.
btw. taigo nije lesh, nego brazilsko smece plasirano u evropu
ima bruku opreme za 50 hiljada. matrix led i sl.
neloše izgleda sa dvobojnom karoserijom.
i to je preskupo, moze on imat sta hoce, plasticni kurton od auta, dovoljno je da je baziran na golfu 6 iz 2009
Golf 6 je kvalitetnije urađen. T cross plastično smeće. Neki dan sam ga dobio ko zamjensko auto jedan dan, 1.0tsi 95 konja life + oprema, mislim da u autu ne postoji gumiranji dio ili dio koji ima plastiku mekšu od cigle. Pritom košta 45-50 milja. Ono je sramota za VW.
i to je preskupo, moze on imat sta hoce, plasticni kurton od auta, dovoljno je da je baziran na golfu 6 iz 2009
Golf 6 je kvalitetnije urađen. T cross plastično smeće. Neki dan sam ga dobio ko zamjensko auto jedan dan, 1.0tsi 95 konja life + oprema, mislim da u autu ne postoji gumiranji dio ili dio koji ima plastiku mekšu od cigle. Pritom košta 45-50 milja. Ono je sramota za VW.
Taigo/T cross ništa kvalitetnije izvedbe nisu od kedija
Cijena je niza od drugih zbog toga sto auto nema airbag-ove, ja sam tako vozio 3 godine, da ne kazem nije mi smetalo ali meni i nije bas, vi se odlucite sta i kako cete raditi svi imate mozak, zbog toga je cijena niska kome ne odgovara ima i drugih Hondi u oglasima, kupite njih bolje.
Kakva je Škoda Karoq generalno? Nešto drugo bolje u tom rangu 30-40k (za porodične potrebe) a da nije previše staro?
To je najmanji, pardon -srednji od tri Škodina Suv-a, ne znam, nova Suzuki Vitara ide skoro za te novce, mild hybrid, mala potrošnja, provjeren Suzuki 1,4 benzinac, garancija.
Kakva je Škoda Karoq generalno? Nešto drugo bolje u tom rangu 30-40k (za porodične potrebe) a da nije previše staro?
To je najmanji, pardon -srednji od tri Škodina Suv-a, ne znam, nova Suzuki Vitara ide skoro za te novce, mild hybrid, mala potrošnja, provjeren Suzuki 1,4 benzinac, garancija.
Nije mala potrosnja i bgm jos 7 milja minimum na ovu cjenu doplatis za vitaru ako hoces automatik i 4x4
Evolution_IV wrote: ↑05/02/2025 23:46
ma brate golf 6, naravno da je
al ovo ima njegovu sasiju al je na svemu stednja
Ne znam koja je platforma, znam samo da odavno nisam sjedio u skupljem autu koje ima vise jeftine plastike od tcrossa. Moje pare to auto ne bi nikad vidjelo.
VW je stvarno otisao u kurac u nekim stvarima. Motor tri cilindra, auto se u leru komplet trese, izolacija unutra nikakva, svaka rupa se doslovno cuje u kabini, ne ide. Ma katastrofa. Malo ga vadi digitalna tabla i onaj poviseni polozaj sjedenja. Tkanina na sjedistima je u rangu prvih dacija koje su dosle kod nas. Ma fuj.
Evolution_IV wrote: ↑05/02/2025 23:46
citroen xm wrote: ↑06/02/2025 14:33
T-Cross i Taigo su za broj manji od Golfa, može biti samo platforma Pola što je još gore.
Fiat 600 je auto za njih.
Ubice me @ElRe
600, Avenger, Stepway
TCross, Taigo, za dlaku bolji
500X je za njih auto
Mada, 500X je bio pola klase veći automobil. Konkurent T Rocu. Stellantis sada nema takav model. Renegade stiže 2026.
Last edited by ElRe on 06/02/2025 16:44, edited 1 time in total.
Octavia.
Ovaj Tucson je za nijansu bolji od Dustera, Vitare. Imam ga, isti ovaj model. Daleko lošiji od bilo kojeg vozila iz C segmenta VAG grupe. Pouzdan je on, ali spartanaki osjećaj.
Karoq je auto za 3008. U svakom smislu.
2.0 TDI DSG 4x4. Mehanika, ok su oba (2.0, EAT8). Karoq kvalitetniji enterijer, više prostora pozadi, multilink pozadi...