Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

karanana

#25726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

GandalfSivi wrote: 04/02/2025 00:02
Hendrix wrote: 03/02/2025 23:53 Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.

Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.

Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
Sta mene boli briga sto ce Kanada staviti vojsku na granicu. Meni je obecano da ce meni smanjiti porez, a uvesti carine koje ce pokriti taj deficit…

Sjeca li se jos iko ovoga? Ono, smanjenje poreza… Za dvije sedmice lik bacio takav spin da se vise niko i ne sjeca…
ja se ne sjecam da je ikad reko da ce smanjiti porez. mozda ako si konobar.
cyprus

#25727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

karanana wrote: 04/02/2025 00:07ja se ne sjecam da je ikad reko da ce smanjiti porez.
Stvarno?
karanana

#25728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

cyprus wrote: 04/02/2025 00:09
karanana wrote: 04/02/2025 00:07ja se ne sjecam da je ikad reko da ce smanjiti porez.
Stvarno?
ja se ne sjecam. mozda ovo sad sto radi pa zamazo pamcenje. ali eto sjecam se no tax on tips da je govorio. a da je reko da ce smanjiti poreze za sve stvarno se ne sjecam. jesu se u zadnjih par sedmica otkako je dosao pocele javljati glasine da ce ukinuti porez na plate i nadomjestiti to sa tarifama, ali to se sad pocelo pricat a ne dok je bio u izbornoj utrci.
Last edited by karanana on 04/02/2025 00:14, edited 1 time in total.
swanfilter

#25729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

Citam za ovih 181 nasih koji strepe zbog deportacije.

Nesto kontam, boce li se među tim naci koji trazeni zbog ratnih zasluga. Bilo ih je u USA vec nekoliko razotkrivenih ...
jeza u ledja

#25730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dječak sa šibicama wrote: 03/02/2025 23:20 Dakle, nakon Venecuele i Mexica, i odlazeci Trudo poklekao pred Trumpom.

10000 kanadskih vojnika ide na granicu

Nema rijesen problem ahhahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakve gluposti jbt. :lol: :lol:

Sutra neka uvede tarife vanzemaljcima. Jos koliko sutra ce ET poslati trupe na Jupiter da nas rijesi posasti droga. Trump ce tako spasiti cijeli svijet!
GandalfSivi

#25731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Kratko pamcenje u ribica izgleda…
jeza u ledja

#25732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Meni stvarno nije jasno…zar nije zid kojeg je Trump napravio rijesio sve probleme sa Meksikom? :oops:

Oh wait…
swanfilter

#25733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

Hendrix wrote: 03/02/2025 23:53 Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.

Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.

Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
Jedan Regan je pokrenuo i zadao se toliko u toj kvazi borbi protiv droge. Zena mu izvirivala iz pastete koliko je sama vodila kampanju u javnosti. Droge nikada pristupacnije i jeftinije. Trziste narkoticima nikada unosnije nije bilo.

Mozda je i Donald zbog financija vidio priliku, pa pogoduje poslovnim partnerima.
Edin H.

#25734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Neċe Kanađani da kupuju američke automobile :-x
detroit-mercy

#25735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Edin H. wrote: 04/02/2025 00:46 Neċe Kanađani da kupuju američke automobile :-x
2 miliona ih se proizvede u Kanadi :mrgreen:
Osmi Socrates

#25736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Tačno bi neukim ljudima trebalo zabraniti da pričaju o ekonomiji.

Anyway, ova povećana prisutnost kanadske vojske na granici možda izrodi i nešto dobro. Zanemarljivi su brojevi ilegalnih imigranata iz Kanade u Ameriku, a i fentanyla, ali možda uhvate i nekog Amerikanca koji ilegalno prenosi oružje u Kanadu. :lol:

Tarife Kanadi su neizlječiva glupost, za to nema objašnjenja i nikakvog ekonomskog opravdanja. Tarife Meksiku isto, mada je to sasvim drugačija priča, s obzirom šta se dešava na toj granici.

Ali, s obzirom ko je predsjednik, treba kao pozitivno shvatiti da je voljan pregovarati dan prije uvođenja tarifa oko ničega, i onda odgoditi mjesec. Od koga je, pozitivno je.

Ovo je klasična Jerry Seinfeld administracija. RFK Junior je Kramer. Fucking Kramer je Secretary of Health. :lol: Nije još, ali uskoro.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Osmi Socrates wrote: 04/02/2025 01:39 Tačno bi neukim ljudima trebalo zabraniti da pričaju o ekonomiji.

Anyway, ova povećana prisutnost kanadske vojske na granici možda izrodi i nešto dobro. Zanemarljivi su brojevi ilegalnih imigranata iz Kanade u Ameriku, a i fentanyla, ali možda uhvate i nekog Amerikanca koji ilegalno prenosi oružje u Kanadu. :lol:

Tarife Kanadi su neizlječiva glupost, za to nema objašnjenja i nikakvog ekonomskog opravdanja. Tarife Meksiku isto, mada je to sasvim drugačija priča, s obzirom šta se dešava na toj granici.

Ali, s obzirom ko je predsjednik, treba kao pozitivno shvatiti da je voljan pregovarati dan prije uvođenja tarifa oko ničega, i onda odgoditi mjesec. Od koga je, pozitivno je.

Ovo je klasična Jerry Seinfeld administracija. RFK Junior je Kramer. Fucking Kramer je Secretary of Health. :lol: Nije još, ali uskoro.
onda je Musk Joe Davola :D
ultima_palabra

#25738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 03/02/2025 22:49

bend the knee bruv
To je manje-vise Trudeau vec najavio kad je ono rekao da Kanada smanjuje broj migranata.

Sta ako su oligarsi rekli da povuce rucnu kad su vidjeli berzu jutros? Onda Trump zovne Justina i ovu Meksikanku i kaze dajte mi castan izlaz, nek ispadne da sam nesto dobio :mrgreen: Nothingburger
Edin H.

#25739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote: 04/02/2025 01:12
Edin H. wrote: 04/02/2025 00:46 Neċe Kanađani da kupuju američke automobile :-x
2 miliona ih se proizvede u Kanadi :mrgreen:
To je već njihov problem.

Ima da kupuju američke. :oops:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#25740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

trump ko trump, samo retorika nista konkertno :mrgreen:

https://www.nbcnews.com/politics/nation ... rcna186360

ili sto bi onom-oni rekli, the talk is cheap
omar little

#25741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

ultima_palabra wrote: 04/02/2025 02:31
Velkoski wrote: 03/02/2025 22:49

bend the knee bruv
To je manje-vise Trudeau vec najavio kad je ono rekao da Kanada smanjuje broj migranata.

Sta ako su oligarsi rekli da povuce rucnu kad su vidjeli berzu jutros? Onda Trump zovne Justina i ovu Meksikanku i kaze dajte mi castan izlaz, nek ispadne da sam nesto dobio :mrgreen: Nothingburger
nista tu justin nije dao sto vec nije bilo dogovoreno prije objave tarifa. tog fentayl cara i etiketiranje kartela teroristima. to je to. besmislene stvari. ali, kao sto se i na forumu vidi, krezubi mozgovi ovo vide kao alfa donalda i beta sve ostale. donald baja pobjednik.

nece mu wall street ovo histerisanje tolerirati dugo. ovaj kaos nije dobar za biznis. wsj vec dva dana ismijava ove tarife, mora da mu ego pati zbog toga. :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#25742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

u psihologiji doticnog :mrgreen:

Image
ultima_palabra

#25743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

karanana wrote: 04/02/2025 00:13
cyprus wrote: 04/02/2025 00:09
Stvarno?
ja se ne sjecam. mozda ovo sad sto radi pa zamazo pamcenje. ali eto sjecam se no tax on tips da je govorio. a da je reko da ce smanjiti poreze za sve stvarno se ne sjecam. jesu se u zadnjih par sedmica otkako je dosao pocele javljati glasine da ce ukinuti porez na plate i nadomjestiti to sa tarifama, ali to se sad pocelo pricat a ne dok je bio u izbornoj utrci.
Vecina stvari iz njegovog poreznog zakona iz 2017. istice krajem godine. Tako da moraju nesto donijeti inace se stvari vracaju na staro (vise stope). Da li ce ga samo produziti ili ce ici jos nize tesko je reci, republikanci se ne izjasnjavaju, a vjerujem da lobiranje traje.
corolla02

#25744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

trump je vec u predizbornij trci najavio produziti svoj TCJA i da ce ici na jos nize postavke taksa nakon kraja 2025; pa je baljezgao i vratiti se na postavke od prije 1913 :-)

sve u svemu ne vjerujem mu nista, uglavnom malti praznu slamu bas kao i cijeli svoj zivot

pozitivno me iznenadilo danasnji reverse svojih tarifa dok u medjuvremenu prvo Mexico kupuje vrijeme a sad i Kanada

inace, duboko mislim da u novoj administraciji ima uljeza u njegovom timu mozda cak i u skupu njemu najblizih ljudi oko sebe, oni koji imaju zadatak da administracija ostane administracija centra a ne nadesno kao sto se to ocekuje, sve do promjene vlasti u kongresu tamo za dvije godine :mrgreen:
Point.

#25745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Koji prodavač magle je Donald Duck, a vidim njegovi magatori to gutaju ko od šale.
banjaluka078
Moderator

#25746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

El Salvador je pristao primati deportirane osobe iz Sjedinjenih Američkih Država bez obzira na njihovu nacionalnost, uključujući nasilne kriminalce koji su američki državljani i trenutno se nalaze u zatvorima, u dosad neviđenom dogovoru koji je izazvao zabrinutost među kritičarima i organizacijama za ljudska prava, javlja CNN.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... jl_home_g1
konami666

#25747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konami666 »

Napokon je svjetski lider se vratio, kako ih je sve fino poredao, dolaze mu podvijenog repa svi. Prvo će se riješiti ilegalaca sto su oni prošli doveli, dolazi i 180 bošnja krimosa nazad pa se vi zajebajite sa njima. I Eno pao dogovor sa El Salvadorom, ima da ih tamo pošalju ako neko ne prihvati.

Jedva čekam da vidim kakve će korake poduzeti sa EU, svi ljevičari samo placu i stenju otkad je Trump došao. Lik zaustavio rat u Palestini a nije bio ni preuzeo kormilo. Sada nekad će i u Ukrajini. Ali lažni ljevičari ga ne vole jer čovjek radi posao dok oni se zajebavaju.
nekitamopd

#25748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by nekitamopd »

Da vam na brzinu objasnim jedan projekat USAIDa u Prijedoru, tj Kozarcu.

2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.
25 godina kasnije, jedina cesta bez kolotraza, rupa i ostecenja.

Sta ovim hocu reci, nisu dozvolili ugradjivanje i fuseraj.

Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.

USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.

Uz USAID, jedino je svedska SIDA radila kako treba.

Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

to je možda u zemlji izašloj iz rata
ali u zemljama koje nisu imale rat i razaranja vjerojatno su promovirali stvari koje se ne vidjaju sadansjoj administraciji
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote: 04/02/2025 02:31

pa moguće je i to, ali smatram da sa bulijima treba onako kako su počeli, odmah ih skloniti sa polica i ćao

ovako se pristaje na tupavi fentanil narativ
Post Reply