ja se ne sjecam da je ikad reko da ce smanjiti porez. mozda ako si konobar.GandalfSivi wrote: ↑04/02/2025 00:02Sta mene boli briga sto ce Kanada staviti vojsku na granicu. Meni je obecano da ce meni smanjiti porez, a uvesti carine koje ce pokriti taj deficit…Hendrix wrote: ↑03/02/2025 23:53 Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.
Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.
Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
Sjeca li se jos iko ovoga? Ono, smanjenje poreza… Za dvije sedmice lik bacio takav spin da se vise niko i ne sjeca…
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- karanana
#25726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- cyprus
- karanana
#25728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ja se ne sjecam. mozda ovo sad sto radi pa zamazo pamcenje. ali eto sjecam se no tax on tips da je govorio. a da je reko da ce smanjiti poreze za sve stvarno se ne sjecam. jesu se u zadnjih par sedmica otkako je dosao pocele javljati glasine da ce ukinuti porez na plate i nadomjestiti to sa tarifama, ali to se sad pocelo pricat a ne dok je bio u izbornoj utrci.
Last edited by karanana on 04/02/2025 00:14, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#25729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Citam za ovih 181 nasih koji strepe zbog deportacije.
Nesto kontam, boce li se među tim naci koji trazeni zbog ratnih zasluga. Bilo ih je u USA vec nekoliko razotkrivenih ...
Nesto kontam, boce li se među tim naci koji trazeni zbog ratnih zasluga. Bilo ih je u USA vec nekoliko razotkrivenih ...
- jeza u ledja
#25730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema rijesen problem ahhahahahahadječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2025 23:20 Dakle, nakon Venecuele i Mexica, i odlazeci Trudo poklekao pred Trumpom.
10000 kanadskih vojnika ide na granicu
Kakve gluposti jbt.
Sutra neka uvede tarife vanzemaljcima. Jos koliko sutra ce ET poslati trupe na Jupiter da nas rijesi posasti droga. Trump ce tako spasiti cijeli svijet!
- GandalfSivi
#25731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kratko pamcenje u ribica izgleda…
- jeza u ledja
#25732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni stvarno nije jasno…zar nije zid kojeg je Trump napravio rijesio sve probleme sa Meksikom?
Oh wait…
Oh wait…
-
swanfilter
#25733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedan Regan je pokrenuo i zadao se toliko u toj kvazi borbi protiv droge. Zena mu izvirivala iz pastete koliko je sama vodila kampanju u javnosti. Droge nikada pristupacnije i jeftinije. Trziste narkoticima nikada unosnije nije bilo.Hendrix wrote: ↑03/02/2025 23:53 Ofiraza stoljeca. Borba protiv droge a ovamo pomiluje lika koji je stvorio silk road trziste za drogu na darknetu.
Preko Kanade ne dolazi ni 1% tog fentanila al et stavice vojsku na granicu, nista se promjeniti nece a Trump ce da slavi sto je zajebo nekoga.
Mislim da je sav fol da on bude "tough daddy" pred svojim kultom i da pokaze da druge drzave nesta kao urade kad on svoje tantrume baca.
Mozda je i Donald zbog financija vidio priliku, pa pogoduje poslovnim partnerima.
- Edin H.
#25734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neċe Kanađani da kupuju američke automobile 
-
detroit-mercy
-
Osmi Socrates
#25736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tačno bi neukim ljudima trebalo zabraniti da pričaju o ekonomiji.
Anyway, ova povećana prisutnost kanadske vojske na granici možda izrodi i nešto dobro. Zanemarljivi su brojevi ilegalnih imigranata iz Kanade u Ameriku, a i fentanyla, ali možda uhvate i nekog Amerikanca koji ilegalno prenosi oružje u Kanadu.
Tarife Kanadi su neizlječiva glupost, za to nema objašnjenja i nikakvog ekonomskog opravdanja. Tarife Meksiku isto, mada je to sasvim drugačija priča, s obzirom šta se dešava na toj granici.
Ali, s obzirom ko je predsjednik, treba kao pozitivno shvatiti da je voljan pregovarati dan prije uvođenja tarifa oko ničega, i onda odgoditi mjesec. Od koga je, pozitivno je.
Ovo je klasična Jerry Seinfeld administracija. RFK Junior je Kramer. Fucking Kramer je Secretary of Health.
Nije još, ali uskoro.
Anyway, ova povećana prisutnost kanadske vojske na granici možda izrodi i nešto dobro. Zanemarljivi su brojevi ilegalnih imigranata iz Kanade u Ameriku, a i fentanyla, ali možda uhvate i nekog Amerikanca koji ilegalno prenosi oružje u Kanadu.
Tarife Kanadi su neizlječiva glupost, za to nema objašnjenja i nikakvog ekonomskog opravdanja. Tarife Meksiku isto, mada je to sasvim drugačija priča, s obzirom šta se dešava na toj granici.
Ali, s obzirom ko je predsjednik, treba kao pozitivno shvatiti da je voljan pregovarati dan prije uvođenja tarifa oko ničega, i onda odgoditi mjesec. Od koga je, pozitivno je.
Ovo je klasična Jerry Seinfeld administracija. RFK Junior je Kramer. Fucking Kramer je Secretary of Health.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
onda je Musk Joe DavolaOsmi Socrates wrote: ↑04/02/2025 01:39 Tačno bi neukim ljudima trebalo zabraniti da pričaju o ekonomiji.
Anyway, ova povećana prisutnost kanadske vojske na granici možda izrodi i nešto dobro. Zanemarljivi su brojevi ilegalnih imigranata iz Kanade u Ameriku, a i fentanyla, ali možda uhvate i nekog Amerikanca koji ilegalno prenosi oružje u Kanadu.![]()
Ovo je klasična Jerry Seinfeld administracija. RFK Junior je Kramer. Fucking Kramer je Secretary of Health.Nije još, ali uskoro.
- ultima_palabra
#25738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je manje-vise Trudeau vec najavio kad je ono rekao da Kanada smanjuje broj migranata.
Sta ako su oligarsi rekli da povuce rucnu kad su vidjeli berzu jutros? Onda Trump zovne Justina i ovu Meksikanku i kaze dajte mi castan izlaz, nek ispadne da sam nesto dobio
- Edin H.
#25739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je već njihov problem.
Ima da kupuju američke.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#25740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
trump ko trump, samo retorika nista konkertno
https://www.nbcnews.com/politics/nation ... rcna186360
ili sto bi onom-oni rekli, the talk is cheap
https://www.nbcnews.com/politics/nation ... rcna186360
ili sto bi onom-oni rekli, the talk is cheap
-
omar little
#25741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nista tu justin nije dao sto vec nije bilo dogovoreno prije objave tarifa. tog fentayl cara i etiketiranje kartela teroristima. to je to. besmislene stvari. ali, kao sto se i na forumu vidi, krezubi mozgovi ovo vide kao alfa donalda i beta sve ostale. donald baja pobjednik.ultima_palabra wrote: ↑04/02/2025 02:31To je manje-vise Trudeau vec najavio kad je ono rekao da Kanada smanjuje broj migranata.
Sta ako su oligarsi rekli da povuce rucnu kad su vidjeli berzu jutros? Onda Trump zovne Justina i ovu Meksikanku i kaze dajte mi castan izlaz, nek ispadne da sam nesto dobioNothingburger
nece mu wall street ovo histerisanje tolerirati dugo. ovaj kaos nije dobar za biznis. wsj vec dva dana ismijava ove tarife, mora da mu ego pati zbog toga.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#25742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u psihologiji doticnog

- ultima_palabra
#25743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vecina stvari iz njegovog poreznog zakona iz 2017. istice krajem godine. Tako da moraju nesto donijeti inace se stvari vracaju na staro (vise stope). Da li ce ga samo produziti ili ce ici jos nize tesko je reci, republikanci se ne izjasnjavaju, a vjerujem da lobiranje traje.karanana wrote: ↑04/02/2025 00:13ja se ne sjecam. mozda ovo sad sto radi pa zamazo pamcenje. ali eto sjecam se no tax on tips da je govorio. a da je reko da ce smanjiti poreze za sve stvarno se ne sjecam. jesu se u zadnjih par sedmica otkako je dosao pocele javljati glasine da ce ukinuti porez na plate i nadomjestiti to sa tarifama, ali to se sad pocelo pricat a ne dok je bio u izbornoj utrci.
- corolla02
#25744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
trump je vec u predizbornij trci najavio produziti svoj TCJA i da ce ici na jos nize postavke taksa nakon kraja 2025; pa je baljezgao i vratiti se na postavke od prije 1913
sve u svemu ne vjerujem mu nista, uglavnom malti praznu slamu bas kao i cijeli svoj zivot
pozitivno me iznenadilo danasnji reverse svojih tarifa dok u medjuvremenu prvo Mexico kupuje vrijeme a sad i Kanada
inace, duboko mislim da u novoj administraciji ima uljeza u njegovom timu mozda cak i u skupu njemu najblizih ljudi oko sebe, oni koji imaju zadatak da administracija ostane administracija centra a ne nadesno kao sto se to ocekuje, sve do promjene vlasti u kongresu tamo za dvije godine
sve u svemu ne vjerujem mu nista, uglavnom malti praznu slamu bas kao i cijeli svoj zivot
pozitivno me iznenadilo danasnji reverse svojih tarifa dok u medjuvremenu prvo Mexico kupuje vrijeme a sad i Kanada
inace, duboko mislim da u novoj administraciji ima uljeza u njegovom timu mozda cak i u skupu njemu najblizih ljudi oko sebe, oni koji imaju zadatak da administracija ostane administracija centra a ne nadesno kao sto se to ocekuje, sve do promjene vlasti u kongresu tamo za dvije godine
- Point.
#25745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji prodavač magle je Donald Duck, a vidim njegovi magatori to gutaju ko od šale.
- banjaluka078
- Moderator
#25746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... jl_home_g1El Salvador je pristao primati deportirane osobe iz Sjedinjenih Američkih Država bez obzira na njihovu nacionalnost, uključujući nasilne kriminalce koji su američki državljani i trenutno se nalaze u zatvorima, u dosad neviđenom dogovoru koji je izazvao zabrinutost među kritičarima i organizacijama za ljudska prava, javlja CNN.
-
konami666
#25747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Napokon je svjetski lider se vratio, kako ih je sve fino poredao, dolaze mu podvijenog repa svi. Prvo će se riješiti ilegalaca sto su oni prošli doveli, dolazi i 180 bošnja krimosa nazad pa se vi zajebajite sa njima. I Eno pao dogovor sa El Salvadorom, ima da ih tamo pošalju ako neko ne prihvati.
Jedva čekam da vidim kakve će korake poduzeti sa EU, svi ljevičari samo placu i stenju otkad je Trump došao. Lik zaustavio rat u Palestini a nije bio ni preuzeo kormilo. Sada nekad će i u Ukrajini. Ali lažni ljevičari ga ne vole jer čovjek radi posao dok oni se zajebavaju.
Jedva čekam da vidim kakve će korake poduzeti sa EU, svi ljevičari samo placu i stenju otkad je Trump došao. Lik zaustavio rat u Palestini a nije bio ni preuzeo kormilo. Sada nekad će i u Ukrajini. Ali lažni ljevičari ga ne vole jer čovjek radi posao dok oni se zajebavaju.
-
nekitamopd
#25748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da vam na brzinu objasnim jedan projekat USAIDa u Prijedoru, tj Kozarcu.
2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.
25 godina kasnije, jedina cesta bez kolotraza, rupa i ostecenja.
Sta ovim hocu reci, nisu dozvolili ugradjivanje i fuseraj.
Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.
USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.
Uz USAID, jedino je svedska SIDA radila kako treba.
Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
2001 godine je renovirana cesta izmedju Kozarca i Trnopolja u duzini 10km, USAID finansirao.
Prijedorputevi prosli na tenderu i renovirali cestu, USAID nije prihvatio radove jer debljina asfalta i podloge nije bila u skladu sa ugovorom, Prijedorputevi o svok trosku morali cestu dovesti u standard koji je zahtjevan.
25 godina kasnije, jedina cesta bez kolotraza, rupa i ostecenja.
Sta ovim hocu reci, nisu dozvolili ugradjivanje i fuseraj.
Mnoge druge rekonstrukcije cesta kasnije su bile finansirane od strane vlasti, sve te ceste su propadale par godina nakon rekonstrukcije.
USAID sta god da je pravio tj finansirao, to je uradjeno transparentno i kako treba, od povratnickih kuca i nadalje.
Uz USAID, jedino je svedska SIDA radila kako treba.
Povratnicke kuce koje su placenje od strane turske TIKAe i jos nekih europskih fondova su sfuserene, a mnoge danas nisu uslovne za zivot, jer nije bilo stroge kontrole kao kod SIDAe i USAIDa.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
to je možda u zemlji izašloj iz rata
ali u zemljama koje nisu imale rat i razaranja vjerojatno su promovirali stvari koje se ne vidjaju sadansjoj administraciji
ali u zemljama koje nisu imale rat i razaranja vjerojatno su promovirali stvari koje se ne vidjaju sadansjoj administraciji
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa moguće je i to, ali smatram da sa bulijima treba onako kako su počeli, odmah ih skloniti sa polica i ćaoultima_palabra wrote: ↑04/02/2025 02:31
To je manje-vise Trudeau vec najavio kad je ono rekao da Kanada smanjuje broj migranata.
Sta ako su oligarsi rekli da povuce rucnu kad su vidjeli berzu jutros? Onda Trump zovne Justina i ovu Meksikanku i kaze dajte mi castan izlaz, nek ispadne da sam nesto dobioNothingburger
ovako se pristaje na tupavi fentanil narativ