Dešavanja u Srbiji

Naslovnica

#67626 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Naslovnica »

dulekrele wrote: 03/02/2025 11:31
Naslovnica wrote: 03/02/2025 09:08
dulekrele wrote: 03/02/2025 08:37
Našla krpa zakrpu. Nebulozama branis lika koji za genocid okrivljuje zrtvu a ne pocinioca. Ma sjajno.
Gdje sam ja za genocid okrivio žrtvu a ne počinioca?
Nisi ti dobar jarane, nikako

Čisto za zapisnik ono što sam napisao i na šta se referišeš, da neko slučajno ne pomisli da su ove tvoje nebulozne konstrukcije na tragu neke istine
Pa neka ljudi lijepo zaključe ko govori istinu a ko laže
Lijepo si ti to zamislio ali ništa što si napisao ne pije vode.
Sutra da AV i zvanična politika Srbije prizna genocid, to ništa neće promijeniti u glavama njihovog stanovništva.
Dapače, većina njih zna da su se desili strašni zločini, da se desilo etničko čišćenje, da su ljudi ubijani u ime velike Srbije.
To nije promijenilo apsolutno ništa. Genocid ili ne, sasvim svejedno, to ništa ne mijenja.
Nije Srbija denacifikovana kao onomad Njemačka pa da pričamo na taj način.
Mogućnost ponavljanja genocida nije do Srbije i njihove politike nego do njihovih susjeda i njihove sposobnosti da se u budućnosti odbrane i preveniraju bilo kakav oblik napada.
Sve ostalo je šuplja i prdimahovina.
Haj ba ne pravi nas vise budalama nego nakrivi sajkacu. Ovo je sramota sta si ti napisao.

Mogućnost ponavljanja genocida nije do Srbije i njihove politike nego do njihovih susjeda i njihove sposobnosti da se u budućnosti odbrane i preveniraju bilo kakav oblik napada.
Jedini koji ovdje pravi budalu sam od sebe si ti sa svojim komentarima i rezonima na nivou inteligencije morskog krastavca.
Sa kim sam ja našao da se ubijeđujem i polemišem...
Naslovnica

#67627 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 03/02/2025 11:53
mirota wrote: 03/02/2025 11:48 oni bar nesto pokusavaju, a sta mi, je li treba jos Jablanica da se desi...svaka cast studentima, na energiji, na umijecu, da sad sve propaddne i stanu, oni su pokazali da se moze...
da te podsjetim da je u jablanici promijenjen načelnik. da te podsjetim da će izbori za dvije godine gdje neće biti transportera, blokada i paljenja ako bude smjena vlasti.

jablanica će izaći na zelenu granu, a ako ne bude, vlast će se kazniti.

tako to funkcioniše u demokratskim društvima.
Dokle je istraga vezano sa onoliko kamenje koje je pobilo ljude, slike kamenolama, bageri, eksploatacija, imena, prezimena, da li je ko uhapšen, zna li se šta?!
WarrenGrozni

#67628 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by WarrenGrozni »

https://x.com/AmmarMesic/status/1886131 ... fjnOw&s=19

Četiri sam dana u Srbiji, najprije u Beogradu, sada i Novom Sadu. Razgovarao sam s desecima ljudi, naslušao se svakojakih sudbina, životnih priča za ispisati knjigu. I, iskreno, po prvi puta u novinarskoj karijeri ne znam što napisati. Ovo što se večeras događa u Novom Sadu nešto je potpuno nadrealno, nešto što nijedan članak ili televizijski prilog ne može opisati, jedan od onih trenutaka u povijesti kada šutiš i gledaš, osjećaš... Stigao sam u zabludi da Srbi ruše režim Aleksandra Vučića i da ću kao novinar izvještavati o padu jedne diktature. Putem sam shvatio da je to samo trun, zrnce priče o buntu u Srbiji. Ovdje mladi ljudi Vučića uopće ne doživljavaju. Nebitan im je (a to ga najviše boli). Njih nimalo ne zanima tko će biti predsjednik Srbije. Može to biti, kaže mi jedna studentica, Pink Panther. Bitno je da rade institucije. Da se poštuju zakoni. Da se za kazneno djelo ide u zatvor, a ne na visoku poziciju. Da se na ulicama gradova ne gaze ljudi drugačijeg mišljenja. Bitno je da svatko odgovara za svoj rad, za svoju riječ, za svaki svoj potez. Srbi se bune protiv sustava. Protiv bezakonja, protiv kriminala. Ovo nije politička borba, da je tomu tako najbolje pokazuje da studenti nemaju lidera, nemaju politički stav, nimalo ih ne zanima pozicija ni opozicija. Nisu lijevo, nisu desno, što su!? E, to najviše plaši i one političare koji su na vlasti i one koji bi na nju htjeli doći. Jer vide da su ova djeca pametna, artikulirana, načitana i prije svega hrabrija i snažnija nego što je itko mislio. U nekom trenutku ovo će se morati maknuti s ulice i početi rješavati institucionalno. Ali kako? Kako kada ulica ne vjeruje nikome. Ulica traži lustraciju (nemam bolje riječi), katarzu, čišćenje od blata koje se nije nakupilo samo u Vučićevom desetljeću, nego i u onima prije. Studenti, srednjoškolci, mladi... Oni ne traže da Vučić ode, iako je to samo po sebi razumljivo. Oni traže korijensku promjenu, možda i utopiju, apsolutnu demokraciju, gdjekad i anarhiju. Oni traže novi, bolji svijet, bez nacionalizma, bez nepoštenja, bez nasilja. Jesu li u tome naivni? Naravno, klinci su, velikih srca, klinci koji istinski vole svoju zemlju i žele joj dobro. Hoće li svijet zbog njih preko noći postati bolji? Neće, naravno. Ali ako njihova poruka do svakog desetog čovjeka u Srbiji, u Hrvatskoj, bilo gdje na planetu, učinili su više nego svi političari ovih prostora zajedno u trideset, četrdeset, ma pedeset godina... I zato stariji plaču kada ih vide na ulicama. plaču jer vide da nada nije izgubljena, plaču jer su ih krvava stopala studenata podsjetila na snagu koju su i sami nekad imali. Plaču jer godinama nisu plakali, zarobljeni u beznađu i apatiji i razmišljanju kako je onako kako mora biti i mi tu ništa ne možemo.

Tomislav Kukec
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67629 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 03/02/2025 12:04
mirota wrote: 03/02/2025 11:48 oni bar nesto pokusavaju, a sta mi, je li treba jos Jablanica da se desi...svaka cast studentima, na energiji, na umijecu, da sad sve propaddne i stanu, oni su pokazali da se moze...
da te podsjetim da je u jablanici promijenjen načelnik. da te podsjetim da će izbori za dvije godine gdje neće biti transportera, blokada i paljenja ako bude smjena vlasti.

Dokle je istraga vezano sa onoliko kamenje koje je pobilo ljude, slike kamenolama, bageri, eksploatacija, imena, prezimena, da li je ko uhapšen, zna li se šta?!
meni je fascinantna šutnja HNK oko svega što se dešavalo u jablanici. kao da kanton ne postoji i kao da je federacija direktno nadležna za sve. umjesto da premijerka visi na TVu, žene prosto nema.

mislim da je primarna njihova nadležnost i u pogledu dodjele koncesije bila, a i u pogledu istrage.
mirota

#67630 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

da ti ja kazem nesto kao neko ko je dijelom u pravosudju, kaze jedan mudar advokat, najbolji nacin da pomognes klijentu koji je kriv da na razne nacine odugovlacis proces, tako da dok krene sa sudjenjem proci ce iha ha vremena i vise nikog sem rodbine stradalih nece zanimati...nije bilo protesta, sramota, neka nas sve pobiju naaaj
Naslovnica

#67631 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Naslovnica »

Chmoljo wrote: 03/02/2025 12:12

meni je fascinantna šutnja HNK oko svega što se dešavalo u jablanici. kao da kanton ne postoji i kao da je federacija direktno nadležna za sve. umjesto da premijerka visi na TVu, žene prosto nema.

mislim da je primarna njihova nadležnost i u pogledu dodjele koncesije bila, a i u pogledu istrage.
Ja sam nedavno pisao vezano za HNK, šticari puni balvana opuhaše Ivan Sedo.
Danonoćno se reže šuma i voze drva ko zna gdje.
Granica HNK i KS je tik pored Meteorološke stanice na Ivanu.
Horor je šta se radi, a sve je to aminovano od strane vlasti u HNK.
Pucai Q onima u Mostaru što će od Ivana ostati golet.
Chmoljo

#67632 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

mirota wrote: 03/02/2025 12:15da ti ja kazem nesto kao neko ko je dijelom u pravosudju, kaze jedan mudar advokat, najbolji nacin da pomognes klijentu koji je kriv da na razne nacine odugovlacis proces, tako da dok krene sa sudjenjem proci ce iha ha vremena i vise nikog sem rodbine stradalih nece zanimati...nije bilo protesta, sramota, neka nas sve pobiju naaaj
da, dvije godine je baš predugo... al u panjevima.
dr_Evil

#67633 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Naslovnica wrote: 03/02/2025 12:16
Chmoljo wrote: 03/02/2025 12:12

Ja sam nedavno pisao vezano za HNK, šticari puni balvana opuhaše Ivan Sedo.
Danonoćno se reže šuma i voze drva ko zna gdje.
Granica HNK i KS je tik pored Meteorološke stanice na Ivanu.
Horor je šta se radi, a sve je to aminovano od strane vlasti u HNK.
Pucai Q onima u Mostaru što će od Ivana ostati golet.
Hadzije su sebi podijelile rejone. Realno premijerka HNK nema nista sa Jablanicom, nazalost. Gdje zavrsava logika, pocinje HNK!
tramvajtrojka

#67634 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

Image

gdje @karanana i @_BataZiv_0809 da prokomentiraju ovaj natpis :mrgreen: :mrgreen:
mirota

#67635 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

:D :izet:
dr_Evil

#67636 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 03/02/2025 13:26 Image

gdje @karanana i @_BataZiv_0809 da prokomentiraju ovaj natpis :mrgreen: :mrgreen:
Hem lijepe, hem vole politiku, pa ko ne bi zenio :D
skupljac_zeljeza

#67637 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

Što reče Bjelogrlić obraćajući se u Novom Sadu...sada ne oslobađate samo Srbiju, nego ceo region. Ko zna kako će se sve reflektovati. U Hrvatskoj ima pozitivnih reakcija.

mirota

#67638 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

i ja kao neko iz BiH podrzavam studente svim srcem i osjecam da je ovo i za dobrobit regije, ako nista, da vidimo i progledamo...ma bravo studenti !!!

p.s.

pa mi nismo u stanju bojkotovati prodavnice 1 je.eni dan a ne nesto drugo
SmokingMan

#67639 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Tragično i istinito
mirota

#67640 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

WarrenGrozni wrote: 03/02/2025 12:08 https://x.com/AmmarMesic/status/1886131 ... fjnOw&s=19

Četiri sam dana u Srbiji, najprije u Beogradu, sada i Novom Sadu. Razgovarao sam s desecima ljudi, naslušao se svakojakih sudbina, životnih priča za ispisati knjigu. I, iskreno, po prvi puta u novinarskoj karijeri ne znam što napisati. Ovo što se večeras događa u Novom Sadu nešto je potpuno nadrealno, nešto što nijedan članak ili televizijski prilog ne može opisati, jedan od onih trenutaka u povijesti kada šutiš i gledaš, osjećaš... Stigao sam u zabludi da Srbi ruše režim Aleksandra Vučića i da ću kao novinar izvještavati o padu jedne diktature. Putem sam shvatio da je to samo trun, zrnce priče o buntu u Srbiji. Ovdje mladi ljudi Vučića uopće ne doživljavaju. Nebitan im je (a to ga najviše boli). Njih nimalo ne zanima tko će biti predsjednik Srbije. Može to biti, kaže mi jedna studentica, Pink Panther. Bitno je da rade institucije. Da se poštuju zakoni. Da se za kazneno djelo ide u zatvor, a ne na visoku poziciju. Da se na ulicama gradova ne gaze ljudi drugačijeg mišljenja. Bitno je da svatko odgovara za svoj rad, za svoju riječ, za svaki svoj potez. Srbi se bune protiv sustava. Protiv bezakonja, protiv kriminala. Ovo nije politička borba, da je tomu tako najbolje pokazuje da studenti nemaju lidera, nemaju politički stav, nimalo ih ne zanima pozicija ni opozicija. Nisu lijevo, nisu desno, što su!? E, to najviše plaši i one političare koji su na vlasti i one koji bi na nju htjeli doći. Jer vide da su ova djeca pametna, artikulirana, načitana i prije svega hrabrija i snažnija nego što je itko mislio. U nekom trenutku ovo će se morati maknuti s ulice i početi rješavati institucionalno. Ali kako? Kako kada ulica ne vjeruje nikome. Ulica traži lustraciju (nemam bolje riječi), katarzu, čišćenje od blata koje se nije nakupilo samo u Vučićevom desetljeću, nego i u onima prije. Studenti, srednjoškolci, mladi... Oni ne traže da Vučić ode, iako je to samo po sebi razumljivo. Oni traže korijensku promjenu, možda i utopiju, apsolutnu demokraciju, gdjekad i anarhiju. Oni traže novi, bolji svijet, bez nacionalizma, bez nepoštenja, bez nasilja. Jesu li u tome naivni? Naravno, klinci su, velikih srca, klinci koji istinski vole svoju zemlju i žele joj dobro. Hoće li svijet zbog njih preko noći postati bolji? Neće, naravno. Ali ako njihova poruka do svakog desetog čovjeka u Srbiji, u Hrvatskoj, bilo gdje na planetu, učinili su više nego svi političari ovih prostora zajedno u trideset, četrdeset, ma pedeset godina... I zato stariji plaču kada ih vide na ulicama. plaču jer vide da nada nije izgubljena, plaču jer su ih krvava stopala studenata podsjetila na snagu koju su i sami nekad imali. Plaču jer godinama nisu plakali, zarobljeni u beznađu i apatiji i razmišljanju kako je onako kako mora biti i mi tu ništa ne možemo.

Tomislav Kukec
ni zapetu ne mogu odbiti..u sridu ..bravo
radostan dan

#67641 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

skupljac_zeljeza wrote: 03/02/2025 14:47 Što reče Bjelogrlić obraćajući se u Novom Sadu...sada ne oslobađate samo Srbiju, nego ceo region. Ko zna kako će se sve reflektovati. U Hrvatskoj ima pozitivnih reakcija.

A slike oko tribine dok govori?
Kao da su kužni...izignorisali studenti i PROglas i Bjelogrlića.
Ni on nije nadležan. :mrgreen:

Samo tužilaštvo i Zagorka...pa šta kaže istraga i struka, nek tako i bude.
Al poštena istraga i istraga do kraja.
radostan dan

#67642 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Duplji...
skupljac_zeljeza

#67643 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

radostan dan wrote: 03/02/2025 15:55
Kao da su kužni...izignorisali studenti i PROglas i Bjelogrlića.
Ni on nije nadležan. :mrgreen:
To je tačno što piše ovaj hrvatski novinar. Ne vjeruju više nikome. Ali je Bjelogrlić u stilu Steve Žigona 1968. isto rekao istinu. E sada što je na onoj hladnoći zakačio koju više pa zaplitao jezikom što Informer detaljno analizira i posebno akcentira, bar nije kao Karleuša. :mrgreen:
Chmoljo

#67644 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

mirota wrote: 03/02/2025 15:19 i ja kao neko iz BiH podrzavam studente svim srcem i osjecam da je ovo i za dobrobit regije, ako nista, da vidimo i progledamo...ma bravo studenti !!!

p.s.

Prodavnice su uspjesno bojkotovane. Procitaj i mimo naslova.
mirota

#67646 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

Chmoljo wrote: 03/02/2025 16:14
mirota wrote: 03/02/2025 15:19 i ja kao neko iz BiH podrzavam studente svim srcem i osjecam da je ovo i za dobrobit regije, ako nista, da vidimo i progledamo...ma bravo studenti !!!

p.s.

bgm danas na NOVA BiH vijestima su rekli da bojkot nije uspio, i da je promet bio kao inace ako ne i veci, nikad ne pricam napamet
Chmoljo

#67647 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

mirota wrote: 03/02/2025 16:32
Chmoljo wrote: 03/02/2025 16:14

p.s.

bgm danas na NOVA BiH vijestima su rekli da bojkot nije uspio, i da je promet bio kao inace ako ne i veci, nikad ne pricam napamet
Jesu li naveli da je porezna odvojila iz prometa prodavnice koje prodaju prehrambene artikle ili je kao i na klixu podatak od ukupne trgovine?

Kakve logike ima da su najvece prodavnice u sarajevu bile puste, a promet veci nego danima kad nije bojkot?
mirota

#67648 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

kako god, zakljucak je bio BOJKOT nije uspio , e jbg
trocadero

#67649 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

Jel Kesić šta zborio na skupu? Pitam za gazda Muhu.
dulekrele

#67650 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

trocadero wrote: 03/02/2025 18:35 Jel Kesić šta zborio na skupu? Pitam za gazda Muhu.
Otjerali ga studenti.
Post Reply