MOVE TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
izbjeglica_iz_besmisla

#526 Re: MOVE TV

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mustang1 wrote: 28/01/2025 23:05 Nazovem onaj broj 080 da ne hodam bezveze i pitam da mi kaze gdje sigurno ima u Sarajevu kaze Hifa. Jel svaka Hifa jest. Odem do Hife Buca Potok nema :D
Imas starter paket na HIFA OIL, to su one pumpe sto malo drugacije izgledaju od ostalih Hifa Petrol pumpi. Sinoc sam isao i ja sebi kupiti, imaju na stanju start pakete od 34 KM (kod za Move TV + SIM sa 20 GB) i 53 KM (kod + 100 GB) u Svrakinom i kod Aerodroma, 100%. Cak mislim da je sad neka akcija pa ce ove gige biti x2.

Al imam i ja pitanje. Nakon sto istekne ovih startnih mjesec dana - kako tacno dopunim/aktiviram onih 3 mjeseca za 59 KM. Hoce li se pojaviti ta opcija "za obnovu" tek kad ovo istekne, jer u ovom momentu ne vidim nikakvu opciju za to u svom profilu a nisam skontao iz prethodnih postova.

Ako sam dobro razumio, mogu i bankovnu karticu unijeti da platim produzenje - ne samo S-bon (to bi mi bilo mrsko ici ganjati i traziti).
izbjeglica_iz_besmisla

#527 Re: MOVE TV

I da podijelim iskustvo ovdje. Pisao sam da nisam mogao instalirati Move TV na Tizen jer mi Samsung TV nije iz 2020 ili mladji.

Na kraju sam rijesio problem tako sto sam se sjetio da imam EON TV box koji stoji neotpakovan kuci - nikad mi nije trebao, oduvijek sam koristio Smart TV app. Pokrenuo sam Box, instalirao Move TV na njega (mogu se sve aplikacije instalirati regularno, bez nekih glupih telemachovih ogranicenja) i sve radi ko sat. :smeker:

Tu moram i prokomentarisati koji su giganti ovi s EON aplikacije. Nisam znao da box moze po defaultu samo EON TV otvarati, a da ti se onda unutar te EON TV aplikacije pokazuju sve ostale aplikacije koje si instalirao sa Google Playa. :shock:

Onda kad upalis HDMI-CEC opciju, moze se koristiti samo daljinski od TV-a a Android box sakriti u komodu ispod i da se ne vidi. Sad imam i EON, i Move, i IPTV aplikaciju koju najvise koristim - sve na par klikova.

Tacno mi je od sinoc jos vise zao sto Telemach ode.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 29/01/2025 16:45, edited 4 times in total.
AnonymousBIH

#528 Re: MOVE TV

Post by AnonymousBIH »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 29/01/2025 07:35
Mustang1 wrote: 28/01/2025 23:05 Nazovem onaj broj 080 da ne hodam bezveze i pitam da mi kaze gdje sigurno ima u Sarajevu kaze Hifa. Jel svaka Hifa jest. Odem do Hife Buca Potok nema :D
Imas starter paket na HIFA OIL, to su one pumpe sto malo drugacije izgledaju od ostalih Hifa Petrol pumpi. Sinoc sam isao i ja sebi kupiti, imaju na stanju start pakete od 34 KM (kod za Move TV + SIM sa 20 GB) i 53 KM (kod + 100 GB) u Svrakinom i kod Aerodroma, 100%. Cak mislim da je sad neka akcija pa ce ove gige biti x2.

Al imam i ja pitanje. Nakon sto istekne ovih startnih mjesec dana - kako tacno dopunim/aktiviram onih 3 mjeseca za 59 KM. Hoce li se pojaviti ta opcija "za obnovu" tek kad ovo istekne, jer u ovom momentu ne vidim nikakvu opciju za to u svom profilu a nisam skontao iz prethodnih postova.

Ako sam dobro razumio, mogu i bankovnu karticu unijeti da platim produzenje - ne samo S-bon (to bi mi bilo mrsko ici ganjati i traziti).
Tako je, pojavice se opcija produzenja kada istekne. Mozes, ja sam platio karticom.
izbjeglica_iz_besmisla

#529 Re: MOVE TV

AnonymousBIH wrote: 29/01/2025 13:55 Tako je, pojavice se opcija produzenja kada istekne. Mozes, ja sam platio karticom.
:thumbup:

PS Dodje li neki mail kad istekne tih mjesec?
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 29/01/2025 17:05, edited 1 time in total.
Mustang1

#530 Re: MOVE TV

Post by Mustang1 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 29/01/2025 07:35

Vidjet cu da odem danas do Svrakinog i uzmem. Hvala ti. :thumbup:
izbjeglica_iz_besmisla

#531 Re: MOVE TV

Da napisem i par impresija, dok je frisko.

Iskustvo koristenja je prilicno dobro, dovoljno jednostavno, konzistentno i intuitivno. Dobro je i sto je UI slican i na TV i na mobilnoj verziji. U poredjenju s ovom aplikacijom, Arena Cloud ima puno pure da pojede, da ne pominjem Moja Web TV. Tamo se aplikacije drasticno razlikuju po logici i navigaciji, ovisno na kojem uredjaju gledas. EON je i dalje najrazradjeniji i najspoliraniji od svih, ali Move TV moze komotno na drugo mjesto.

Kvalitet Arena (glavni razlog sto mi treba Move TV) je zadovoljavajuci. Rame uz rame s HD slikom Sportklubova na EONu, mozda mrvu vise pikselizira kad se promijeni kadar al to je to. Losije je od Arena Clouda i, zanimljivo, kineske IPTV liste koju imam - tamo je slika bas kristalno cista i ostra. Al i ovdje je to sasvim dobro.

Veceras cu provjeriti stabilnost streama. Tu je Arena Cloud bila odlicna, IPTV vecinom dobar a Moja Web TV katastrofalna.

Na kraju, vrijedi istaci mogucnost istovremenog koristenja aplikacija. Kod arene bi me izlogovalo na TV-u cim bi koristio onu na androidu, a moja Web TV nije dala paralelno da se gleda ista. Ovi daju vise uredjaja, i uvijek je jasno sta mozes kako koristiti, kao i kod EONa.

Za sad mi ovo djeluje bas OK, vrijedi taman 20 KM mjesecno. Arena ne vrijedi 26 KM, a Moja Web TV ne vrijedi ni onih pisljivih 9 KM.

Na kraju, malo je sav taj marketing i iskustvo kupovine Move TV paketa cudno, podrska im je polosa, a i malo je neintuitivan onaj prikaz aktivnih paketa u web profilu. Al nekako mi je i draze da je tako - ako to sve dotegnu i poprave organizaciju rada, bojim se da ce poskupjeti ili ukinuti ovu opciju 3 mjeseca za 59 KM.

Nek ide ovako dok traje, pa cemo se snalaziti za dalje. :)
chakany

#532 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Ja isto nemam neko lijepo iskustvo sa korisničkom službom, a pisao sam to i ranije. Na e-mailove se ne odgovara, problem se riješi nakon zivkanja i zivkanja po nekoliko puta, jako sve sporo ide. Telemach ima daleko bolju korisničku službu, daleko, daleko bolju.
Ali hajde ok, više ne zovem korisničku podršku MOVE TV, ne šaljem ni mailove, neka radi kako radi i ok mi je.
Mustang1

#533 Re: MOVE TV

Post by Mustang1 »

Kupio onu od 20GB. Tv se gleda na dvije lokacije na Telemach mrezi i za sada sve fecera. Sim karticu ubacio u slot 2 na mobitelu i koristim za internet.
izbjeglica_iz_besmisla

#534 Re: MOVE TV

Mustang1 wrote: 30/01/2025 11:55 Kupio onu od 20GB. Tv se gleda na dvije lokacije na Telemach mrezi i za sada sve fecera. Sim karticu ubacio u slot 2 na mobitelu i koristim za internet.
:thumbup:

I meni je test sa ligom prvaka prosao dobro, nikakvih problema sa slikom niti zajebancija sa aplikacijom. Testirali smo cak sa 3 ekrana u isto vrijeme na dvije razlicite lokacije.
Mustang1

#535 Re: MOVE TV

Post by Mustang1 »

Jos samo da se moze negdje kolicina interneta provjeriti.
izbjeglica_iz_besmisla

#536 Re: MOVE TV

Mustang1 wrote: 30/01/2025 17:18 Jos samo da se moze negdje kolicina interneta provjeriti.
Pa mozes na mobitelu resetovati Data usage counter i tako pratiti - barem na Androidu, ne znam za iOS.

Ako si odabrao SIM 2 za mobilni internet, onda ce ti tacno izmjeriti potrosnju samo sa njega.
Mustang1

#537 Re: MOVE TV

Post by Mustang1 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/01/2025 17:25
Mustang1 wrote: 30/01/2025 17:18 Jos samo da se moze negdje kolicina interneta provjeriti.
Pa mozes na mobitelu resetovati Data usage counter i tako pratiti - barem na Androidu, ne znam za iOS.

Ako si odabrao SIM 2 za mobilni internet, onda ce ti tacno izmjeriti potrosnju samo sa njega.
To sam skontao samo velike su sanse sa cu zaboraviti resetovati :D
Evo nastimao sam da resetuje na datum kad mi istice. Dobro je nisam znao da moze.
Mustang1

#538 Re: MOVE TV

Post by Mustang1 »

A usluga ko usluga je za sada top. Isplativo je samo da se tv uzme na dvije osobe. Net gratis. Slika bolja nego kineski iptv. Da ne ureknem dobro je.
AnonymousBIH

#539 Re: MOVE TV

Post by AnonymousBIH »

Kucati:

*511#

za provjeru kolicine neta.

Datum valjanosti samo na Move nalogu, na mail ne dolazi nista. Aplikacija je brza, intuitivna i stabilna, vec drugi mjesec gledam bez ikakvih problema.
bogata_sirotinja

#540 Re: MOVE TV

Post by bogata_sirotinja »

Pretpostavljam da bi stanje neta mogli pratiti i na Moja Supernova aplikaciji...
MTV

#541 Re: MOVE TV

Post by MTV »

Opciju vracanja unazad su dobili sljedeci kanali:

O Kanal HD
Balkan TV HD
Simic TV HD
Hype TV HD
K::CN 1
Adria TV HD
HRT Int HD
nicktoons
Dexy TV HD
Pink Kids
Pink Sci-Fi&Fantasy
Pink Western
Discovery HD
Travel Channel HD
History 2 HD
Viasat History HD
Viasat Nature HD
National Geographic Wild HD
RT Doc HD
Zelena TV zdravlje HD
Moj astrolog HD
FashionBox
Pink Style
Pink folk 2
K::CN 2
Hayat Love Box HD
K::CN 3
TV Duga+
Pink Hits
MTV 80s
MTV 90s
MTV Live HD
Club MTV
360 Tune Box
Toxic Folk HD
Bravo Music
RTR Planeta
Happy Reality 1
Happy Reality 2
Babes TV
Erotic
EroX
Adult Channel 1
Reality Kings TV
Bang U
Erotic 4
Erotic 5
Erotic 6
Erotic 7
Erotic 8
Adult Channel 2
Adult Channel 3
Adult Channel 4
Hustler TV
Blue Hustler
Private TV

Toxic i Toxic folk su crni danima.

@chakany Polako povecavaju broj kanala koji se mogu vratiti unazad. :)
Last edited by MTV on 31/01/2025 18:46, edited 1 time in total.
ElRe

#542 Re: MOVE TV

Post by ElRe »

Da li Mtel ima aplikaju preko koje se brišu uredjaji na kojima se može pratiti TV preko Move aplikacije.
Kod Telemacha se to radi preko MojTelemach portala.
izbjeglica_iz_besmisla

#543 Re: MOVE TV

Ovdje se to radi preko Move mobilne aplikacije, i za TV i za mobilmu aplikaciju.
bogata_sirotinja

#544 Re: MOVE TV

ElRe wrote: 31/01/2025 18:04 Da li Mtel ima aplikaju preko koje se brišu uredjaji na kojima se može pratiti TV preko Move aplikacije.
Kod Telemacha se to radi preko MojTelemach portala.
Možeš preko MOVE app na mobitelu odraditi to, tako što ideš na Podešavanja/Nalog.
A imaš i opciju na movetv.ba sajtu da kreiraš profil, a pretpostavljam da si ga već kreirao. Kad si ulogovan na svoj profil, možeš vidjeti i brisati prijavljene uređaje.
ElRe

#545 Re: MOVE TV

Post by ElRe »

Našao sam. Hvala.
chakany

#546 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Super za ovo proširenje vraćanja kanala :thumbup:
Nisu oni loši, ok je i ponuda kanala i sve, samo da podrška bude bolja bilo bi još bolje iskustvo, ali sve u svemu, nije loše.
Slika na HD kanalima veoma dobra, aplikacija dosta fluidna. Nekad zna zabogovati; ali hajde dešava se, isključim iz struje pa uključim ponovo i proradi. :lol:

Samo sam onu noć zapazio na Adria TV; TV Nikšić, HRT int, Hayat Love Box, nisam znao da su ovoliko kanala još stavili za vraćanje unazad; lijepa vijest.

Samo svi ovi lokalni kanali iz Federacije BiH uglavnom su bez vraćanja unazad i SD formata, a izvorno emituju u HD. Slika je u SD nekakva baš nikakva :lol:

Nekad uključim aplikaciju i bude sve crno samo stoji izbor kanala i ništa više, pa onda isključim iz struje i ponovo uključim i proradi.

Toxic ne radi ni kod mene čisto da kažem ipak je do nih
MTV

#547 Re: MOVE TV

Post by MTV »

chakany wrote: 31/01/2025 18:37 Super za ovo proširenje vraćanja kanala :thumbup:
Nisu oni loši, ok je i ponuda kanala i sve, samo da podrška bude bolja bilo bi još bolje iskustvo, ali sve u svemu, nije loše.
Slika na HD kanalima veoma dobra, aplikacija dosta fluidna. Nekad zna zabogovati; ali hajde dešava se, isključim iz struje pa uključim ponovo i proradi. :lol:

Samo sam onu noć zapazio na Adria TV; TV Nikšić, HRT int, Hayat Love Box, nisam znao da su ovoliko kanala još stavili za vraćanje unazad; lijepa vijest.

Samo svi ovi lokalni kanali iz Federacije BiH uglavnom su bez vraćanja unazad i SD formata, a izvorno emituju u HD. Slika je u SD nekakva baš nikakva :lol:

Nekad uključim aplikaciju i bude sve crno samo stoji izbor kanala i ništa više, pa onda isključim iz struje i ponovo uključim i proradi.

Toxic ne radi ni kod mene čisto da kažem ipak je do nih
Da Move i TM ne vole bas lokalce npr TVTK iako SD na TM je HD za onaj sto je na Move. Vidim Slon je i dalje analogni iako taj kanal godinama ide u HD itd itd.

A trebalo bi dodat i jos dosta kanala koje ima Supernova.

Ide na bolje kad sam ja uzeo bilo je dosta manje HD kanala i kanala koje se moglo vratiti unazad.
chakany

#548 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Na Telemachu su daleko bolji i prirodniji kanali u SD formatu, ovdje su sa onim crticama, ne znam tačan izraz tih crtica; kako se to zove, ali baš je nekako iritantno. I na EONu je ti bilo jedno vrijeme, korisnici im skrenuli pažnju i ukinuli su to; pa su I SD kanali daleko bolji nego na Move TV. Je li se to kaže frame ili nekako drugo, nisam siguran. Ali baš su na Move TV lošeg kvaliteta SD kanali. Onda na pola kanala nema ni EPG; uglavnom tih lokalnih, a mogu se naći programske šeme na internetu, sve je danas dostupno. Ali eto opet nije loše ovo uvođenje i ove promjene.
Ne znam šta čekaju sa RTS tematskih kanalima, ima ih u Supernova ponudi.
bogata_sirotinja

#549 Re: MOVE TV

Pitanje je da li imaju dozvolu od RTS-a da emituju tematske kanale na OTT platformi (van kablovskog sistema). Isto tako, ni Novu BH ne smiju imati na Move OTT usluzi, dok je imaju na Move TV nalozima "unutar mreže" i to samo na TV app, ne i na mobilnoj.
chakany

#550 Re: MOVE TV

Post by chakany »

bogata_sirotinja wrote: 31/01/2025 20:31 Pitanje je da li imaju dozvolu od RTS-a da emituju tematske kanale na OTT platformi (van kablovskog sistema). Isto tako, ni Novu BH ne smiju imati na Move OTT usluzi, dok je imaju na Move TV nalozima "unutar mreže" i to samo na TV app, ne i na mobilnoj.
Eh da, dobro si to rekao. Skroz sam zaboravio da ti kanali idu preko kablovskog sistema, a Move TV je OTT.
Vidio sam da nema Nove BH, hajde to imam, pa mi i ne treba :lol:

Ma biće tu sigurno još noviteta. Vidim i ovaj video klub su prvi put osvježili otkako ga ja koristim, eto prošla tri mjeseca i osvježili su ga malo sa novim sadržajima u katalozima i novim katalozima.

Evo konkretno u Superstar videoteku su dodali dvije nove serije: Kafana na Balkanu i Otmica, kao i u Apollon videoteku dosta novih naslova.
Kada su u pitanju novi katalozi, tu su nedavno počeli sa radom BBC Earth i Viasat World.
Post Reply