Da napisem i par impresija, dok je frisko.
Iskustvo koristenja je prilicno dobro, dovoljno jednostavno, konzistentno i intuitivno. Dobro je i sto je UI slican i na TV i na mobilnoj verziji. U poredjenju s ovom aplikacijom, Arena Cloud ima puno pure da pojede, da ne pominjem Moja Web TV. Tamo se aplikacije drasticno razlikuju po logici i navigaciji, ovisno na kojem uredjaju gledas. EON je i dalje najrazradjeniji i najspoliraniji od svih, ali Move TV moze komotno na drugo mjesto.
Kvalitet Arena (glavni razlog sto mi treba Move TV) je zadovoljavajuci. Rame uz rame s HD slikom Sportklubova na EONu, mozda mrvu vise pikselizira kad se promijeni kadar al to je to. Losije je od Arena Clouda i, zanimljivo, kineske IPTV liste koju imam - tamo je slika bas kristalno cista i ostra. Al i ovdje je to sasvim dobro.
Veceras cu provjeriti stabilnost streama. Tu je Arena Cloud bila odlicna, IPTV vecinom dobar a Moja Web TV katastrofalna.
Na kraju, vrijedi istaci mogucnost istovremenog koristenja aplikacija. Kod arene bi me izlogovalo na TV-u cim bi koristio onu na androidu, a moja Web TV nije dala paralelno da se gleda ista. Ovi daju vise uredjaja, i uvijek je jasno sta mozes kako koristiti, kao i kod EONa.
Za sad mi ovo djeluje bas OK, vrijedi taman 20 KM mjesecno. Arena ne vrijedi 26 KM, a Moja Web TV ne vrijedi ni onih pisljivih 9 KM.
Na kraju, malo je sav taj marketing i iskustvo kupovine Move TV paketa cudno, podrska im je polosa, a i malo je neintuitivan onaj prikaz aktivnih paketa u web profilu. Al nekako mi je i draze da je tako - ako to sve dotegnu i poprave organizaciju rada, bojim se da ce poskupjeti ili ukinuti ovu opciju 3 mjeseca za 59 KM.
Nek ide ovako dok traje, pa cemo se snalaziti za dalje.