ElRe wrote: ↑30/01/2025 14:23
Sad čitam da je to u stvari Brilliance Auto Group
Poznat po 0 EuroNCAP *
PS Svi kinezi razvijeni do cca 2010ih do cca 2020ih koristili su Mitsubishi motore.
to sa euroncap testom brilliance je bila žešća sprdačina, pogotovo od njemačkog ADAC-a, kasnije se dokazalo da je test bio namješten
isti auto testiran dva mjeseca kasnije u institutu IDIADA u španjolskoj i tamo dobio tadašnje 3 zvjezdice
brilliance je tada krenuo u jaku kampanju, te im je sjedište bilo u bremenhavenu te su bili sponzor borusije dortmund...i nakon tog testa od adaca je sve ošlo nizbrdo
brilliance bs6 je bio odličan auto, jako zahvalan s vrlo pouzdanim motorima mitsubishi 4g63, dok je model bs4 imao manje motore od mitusibisa i podvozje od poršea, odnosno njihovi inžinjeri su ga radili, ja sam jedno vrijeme imao oba ta automobila, a koliko znam moji još uvijek vozi u okolici gruda u bosni
loš test je imao onaj landwind, sličan staroj opel fronteri ali i taj je auto bio unapređen ali nije bio testiran ponovo, isto ga je adac testirao
također nisu tu svi kinezi koristili mitusibishi motore, terenci su koristili toyota 4y motor 2.2, mitsubishi 2.0, 2.4, od manjih motora popularni motori su bili toyota 1.3, 1.5, mitsubishi 1.3, 1.5, suzuki 0.8, 1.1, a od dizela većina je bila isuzu 4jb1 2.8, te nešto 2.5 dizela
kasnije je većina njih razvila vlastite motore na tim bazama
što se tiće šineraja, to je zasebna grupa u kini, uglavnom poznati po motociklima, nemaju veze s tvrtkom brilliance automotive, nego sa holding grupom sa kojima su imali joint venture-u za kombi i dostavna vozila, cjenovno su ajde da kažem pristupačniji, ali ih nema u hrvatskoj zbog visokog co2, pa bi bili preopterećni porezima, kako god prodaju se u njemačkoj, italiji, španjolskoj itd u tom rangu cjenovno pristupačnih auta