Narod i Pravda (Konakovic)

srce_ruke_lopata

#39201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by srce_ruke_lopata »

drug_profi wrote: 30/01/2025 13:22 U tom slobodarskom okruzenju ces morati ruski da naucis.
Učio sam nekad, samo treba me nazad na fabričke postavke
:D
drug_profi

#39202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

srce_ruke_lopata wrote: 30/01/2025 14:06
drug_profi wrote: 30/01/2025 13:22 U tom slobodarskom okruzenju ces morati ruski da naucis.
Učio sam nekad, samo treba me nazad na fabričke postavke
Pa mislim da ne moraš čekati Ruse ovdje jer teško da će ikad doći, ali slobodno možeš otići tamo gdje ih više ima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

s današnjim danom se mogu okačiti o rep Kiflini spinovi da će SNSD izbrisati gumicom....opozicija iz RS-a se džaba nadala, očigledno je da od bilo kakve rekonstrukcije Vijeća ministara nema ništa...sve je ovo bila dobra ložiona :D
DaysleepeR

#39204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 30/01/2025 15:04 s današnjim danom se mogu okačiti o rep Kiflini spinovi da će SNSD izbrisati gumicom....opozicija iz RS-a se džaba nadala, očigledno je da od bilo kakve rekonstrukcije Vijeća ministara nema ništa...sve je ovo bila dobra ložiona :D
Da je SDA rekla ovo što je NiP rekao i da je SNSD uradio ovo što je danas uradio, priča bi bila "SNSD pokušava kupiti ostanak u vlasti sa kooperacijom".

Svaka se priča može spinovati ovako ili onako, vidjećemo šta će biti na kraju.

Ti si inače previše aktivan za nekog koga ne interesuju ni jedni ni drugi.
Ja teme koje me ne interesuju apsolutno ne posjećujem.
JoseMujica

#39205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 30/01/2025 15:06
JoseMujica wrote: 30/01/2025 15:04 s današnjim danom se mogu okačiti o rep Kiflini spinovi da će SNSD izbrisati gumicom....opozicija iz RS-a se džaba nadala, očigledno je da od bilo kakve rekonstrukcije Vijeća ministara nema ništa...sve je ovo bila dobra ložiona :D
Da je SDA rekla ovo što je NiP rekao i da je SNSD uradio ovo što je danas uradio, priča bi bila "SNSD pokušava kupiti ostanak u vlasti sa kooperacijom".

pogrešno si shvatio šta me ne interesuje...ne interesuju me sranke u smislu da ko fudbalski navijač imam svoj klub s kojim se identificiram

ali me interesuje da posmatram igru, poteze i anticipiram dešavanja...to me interesuje jer plaćam te igrače i naravno da vidim hoće li iko šta korisno uraditi za mene.

ovo je danas za igrače bio win-win i naravno da će svako od njih ovo spinovati kao maestralnu i do sada neviđenu pobjedu

za nas sve je plus što su zakoni prošli...na kraju svi glasali za njih u ovom ili u onom domu
drug_profi

#39206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dobro je što su zakoni prošli. Da vidimo kako će sa preostalim.

Ako je Trojak postigla da SNSD naglo postane kooperativniji od SDA, onda je to pravi podvig. :lol:
Last edited by drug_profi on 30/01/2025 15:16, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#39207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 30/01/2025 15:12

pogrešno si shvatio šta me ne interesuje...ne interesuju me sranke u smislu da ko fudbalski navijač imam svoj klub s kojim se identificiram

ali me interesuje da posmatram igru, poteze i anticipiram dešavanja...to me interesuje jer plaćam te igrače i naravno da vidim hoće li iko šta korisno uraditi za mene.

ovo je danas za igrače bio win-win i naravno da će svako od njih ovo spinovati kao maestralnu i do sada neviđenu pobjedu

za nas sve je plus što su zakoni prošli...na kraju svi glasali za njih u ovom ili u onom domu
Nas vodi previše polupismena i sirova bagra da bi njihovi potezi zaslužili trošenje vremena za bilo kakvu analizu.
Ovo pleme vodi čisti instinkt i nagon za gomilanjem resursa i ništa više.
JoseMujica

#39208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 30/01/2025 15:16

Nas vodi previše polupismena i sirova bagra da bi njihovi potezi zaslužili trošenje vremena za bilo kakvu analizu.
potpisujem :thumbup:
Moenx

#39209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Moenx »

DaysleepeR wrote: 30/01/2025 15:16

Svakako ovo je istina ili jedna od istina.
Ima tu jos nesto
Covjece znam borba je za vlast jedni se drugim svete ne mogu oprostiti aroganciju
Ali sve se ide kontra drugoj i drugacijoj struji , prosto se kunu pljuju i upotrijebicu taj vas izraz analiziraju oni drugi ne dajuci ni miligram potpore za drugu ideju
Evo sada ovaj povecan minimalac .I sada SDA struje to napominje kao nestrucnost neznanje nesto sto treba propasti .
Samo pogledajte stranicu Yasmin Mulahusein i sve ce biti jasno a ujedno pogledajte s druge strane i stranicu Left wing i tu ce vam sve biti jasno
Znaci evo nekih teza sa str Yasmin Mulahusein
Povecanje minimalca je neprihvatljivo i poziva se da se ne ide na bojkot sutra
Ko biva poslodavci su tako fini i uopste nemaju mana pa ih se ne mora preusmjeravati i mjenjati a vlada je ta koja nema pojma
Onda bas sam sad vidio kako ima neki iracki krscanin koji je ismijavao vjeru islam i tu se slavi njegovo ubistvo u liveu kao da je normalno ubiti nekoga
Hajde napasti pa i istuci inekako ali ubiti i jos se na kraju salje poruka sta je postigo taj Iracanin sa tim ponasanjem to mi stvar o dodje nonsense i nezrelo
Jos samo da politicke struje pocnu bacati sihre jedni na druge i kletvu
Evo sada Konakovic sta ja sam na njegovoj strani sve dok izgleda pristojno i ne pravi stetu
Pustite gospodina da uradi sto mu je cilj i sto obecava ova svadja potpopomaze i podmazuje neprijatelje Bosne
Ja_Ja

#39210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ja_Ja »

Dinin najveci zajeb ce biti ako je pratio Cudicku a da nije bio korak ispred sa opcijom "a sta ako". Halabuka se digla par dana, sada ce splasnuti a njega mogu sutnuti ako nije naravno bilo ozbiljnijih kalkulacija i projekcija razno raznih scenarija. Nisam nesto ubjedjen da NiP ima kapacitete za ozbiljne kalkulacije i projekcije, ali nikada ne reci nikada.

Svaki pro evropski zakon je generalni i pro Bosanski, tako da npr. ovo sto Kosarac danas mladi je cista gluposti. Nikada nisu ni bili (uglavnom) problem pro Bosanski politicari, vec oni koji pokusavaju da zemlju prikazu nefunkcionalnom po svaku cijenu zarad nekih svojih ciljeva. Tako da je po meni ovo danas sve sto se desavalo, vise znak da se SNSD malo prebrojava nego da trojka nesto usporava ili popusta. Trojka je ipak ta koja je gurala ove zakone a citava furtutma oko smjene se i desila zato sto je Dodo dao crveno pa SNSD-ovci nisu htjeli glasati za vec dogovorene zakone.
STR69

#39211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by STR69 »

Image
JoseMujica

#39212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Ja_Ja wrote: 30/01/2025 18:59 Dinin najveci zajeb ce biti ako je pratio Cudicku a da nije bio korak ispred sa opcijom "a sta ako". Halabuka se digla par dana, sada ce splasnuti a njega mogu sutnuti ako nije naravno bilo ozbiljnijih kalkulacija i projekcija razno raznih scenarija. Nisam nesto ubjedjen da NiP ima kapacitete za ozbiljne kalkulacije i projekcije, ali nikada ne reci nikada.

Svaki pro evropski zakon je generalni i pro Bosanski, tako da npr. ovo sto Kosarac danas mladi je cista gluposti. Nikada nisu ni bili (uglavnom) problem pro Bosanski politicari, vec oni koji pokusavaju da zemlju prikazu nefunkcionalnom po svaku cijenu zarad nekih svojih ciljeva. Tako da je po meni ovo danas sve sto se desavalo, vise znak da se SNSD malo prebrojava nego da trojka nesto usporava ili popusta. Trojka je ipak ta koja je gurala ove zakone a citava furtutma oko smjene se i desila zato sto je Dodo dao crveno pa SNSD-ovci nisu htjeli glasati za vec dogovorene zakone.

nije baš svaki proevropski zakon i probosanski, barem ne neki od ovih zakona koji se samo zovu evropskim, jer EU traži da se neka oblast uredi...nisu stvari tako crno-bijele i treba sve pažljivo čitati...sjetite se samo Zakona o prebivalištu...svaki zakon donosi neke posljedice u zavisnosti od toga kakva se rješenja nude... tradicija bošnjačke politike je da ne razmišljaju o budućim posljedicama, već o trenutnim talovima
Styling

#39213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

STR69 wrote: 30/01/2025 19:45 Image
Dobar bager. Njemački. Taman Košarac može stati na kašiku da ga se izbaci.
STR69

#39214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by STR69 »

Styling wrote: 01/02/2025 09:05
STR69 wrote: 30/01/2025 19:45 Image
Dobar bager. Njemački. Taman Košarac može stati na kašiku da ga se izbaci.
Stižu NIPađije!!!
Image
512MB

#39215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 512MB »

tramvajtrojka

#39216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

512MB wrote: 05/02/2025 22:03 :D

Kada sdfovci sa ushicenjem prenose dodikove tvitove :lol: :lol: ono kada vam je zadnji spas Dodik u vasem patriotizmu kud ćeš dalje :-)
drug_profi

#39217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Mene bi bilo stid biti saglasan sa Dodikom oko bilo cega.
Styling

#39218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

tramvajtrojka wrote: 05/02/2025 22:06
512MB wrote: 05/02/2025 22:03 :D

Kada sdfovci sa ushicenjem prenose dodikove tvitove :lol: :lol: ono kada vam je zadnji spas Dodik u vasem patriotizmu kud ćeš dalje :-)
Mile palamudi, vidi se da mu je vatra. On k’o SDA. Samo neke insinuacije a ništa na sonu. Da ima nešto za Dinu već bi on to iznio. Mahalaš je to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 05/02/2025 22:30 Mene bi bilo stid biti saglasan sa Dodikom oko bilo cega.
:thumbup:
MMM1977

#39220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MMM1977 »

Nama, Bošnjacima, jedini kakav takav prijatelj je Hrvatska i preko nje moramo tražiti svoje interese. Sve ostalo nas svrstava u istočni blok, zajedno sa Srbijom, Turskom, Iranom... A vidimo da bi SDA vrlo rado prihvatila da se tako nešto i desi.

Historijski, mi smo samo par mjeseci tokom 93 imali nesuglasice, ostalo su bili odlični odnosi. Cak i tokom rata je mnogo Bošnjaka živjelo u Hrvatskoj, bez nekih posebnih problema. Pa i danas Bošnjaci imaju sva prava bez ikakve zadrške.

Moramo biti pametni.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#39221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

MMM1977 wrote: 05/02/2025 22:57 Nama, Bošnjacima, jedini kakav takav prijatelj je Hrvatska i preko nje moramo tražiti svoje interese. Sve ostalo nas svrstava u istočni blok, zajedno sa Srbijom, Turskom, Iranom... A vidimo da bi SDA vrlo rado prihvatila da se tako nešto i desi.

Historijski, mi smo samo par mjeseci tokom 93 imali nesuglasice, ostalo su bili odlični odnosi. Cak i tokom rata je mnogo Bošnjaka živjelo u Hrvatskoj, bez nekih posebnih problema. Pa i danas Bošnjaci imaju sva prava bez ikakve zadrške.

Moramo biti pametni.
Hrvatska je kao prvo previše slaba zemlja da se preko nje može bilo šta izgurati.
Zato ti treba jači partner, nešto tipa Njemačka koja i jeste uvijek bila glavni zagovornik proširenja.

Turska nije istočni blok, ma koliko god vi to ovdje ponavljali. Turska je jedan od glavnih partnera zapadnih zemalja i jedna od najvažnijih članica NATO-a. U odnosu na EU možda, ali ne i za ovaj drugi princip integracija, vojne saradnje i slično.

Odnos Hrvatske se ne ogledava prema stanju Bošnjaka u Hrvatskoj, već prema Bošnjacima unutar HDZ kontrolisanih područja, koji je... pa ne znam.
Interesi Hrvatske se oslikavaju kroz volju HDZ-a BiH, njihovih planova i želja, danas više nego ikad.
To neko razmišljanje da eto Zagreb više vrijednuje Sarajevo nego (zapadni) Mostar je infantilno, dok je nazivanje rata 93. "nesuglasicama od nekih par mjeseci" već zlonamjerno.

Mi od Hrvatske samo možemo gledati da nas ne blokiraju za ulazak, i da to bude što bezbolnije.
Last edited by PreWiBa on 05/02/2025 23:06, edited 1 time in total.
drug_profi

#39222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Hercegovci zavađaju.
Cijela populacija BiH je taoc mrznje uzgajane od procentualno malog broja extremista.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#39223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 05/02/2025 23:06 Hercegovci zavađaju.
Cijela populacija BiH je taoc mrznje uzgajane od procentualno malog broja extremista.
Koliko je Vama godina? 60 ili 12?

Ne razumijem zašto Vam ovakvi lični napadi trebaju.
MMM1977

#39224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MMM1977 »

Sa Hercegovcima treba polako, jesu zaprđeni do bola ali je činjenica da ih je svaka centralna vlast jebavala kako je stigla. Teško oni prihvataju nametanja.

Na kraju krajeva, nemamo plaho izbora danas.
drug_profi

#39225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 05/02/2025 23:07
Koliko je Vama godina? 60 ili 12?

Ne razumijem zašto Vam ovakvi lični napadi trebaju.
60. I upoznao dobro hercegovce. Koliko dobri mogu biti i koliko pogani, također.
E pa ovi drugi su tema nase emisije.
Post Reply