Narod i Pravda (Konakovic)
-
Priglavke
#39176 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo sto radi Trojka je po meni napad na Covica da se on definitivno ogoli pred MZ, nije na Mileta. Baja je vec gotov. Dok Covic i Zagreb sute. Ne znaju kako da se postave u ovoj novonastaloj igranki. Dino udara po SDA, DF i SNSD, dok hvali HDZ i Zagreb. A ustvati ovo je napad na legitimne. Nije los potez. Skonto je to Covic, ali je sad na njemu da da izabere EU ili Bacuske.
- Haris.ba
#39177 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jest. Famozna MZ ne zna nista o Covicu.
Zna se sve. Hrvatska diplomatski drzi ledja Covketu. Nista se on ne mora sikirati.
Pa cak ni sto je otvoreno protiv Marfija oko juzne nista je znaci. Ljudi danonocno rade.
-
Novak20
#39178 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dijelom si u pravu ali ako se Hrvatima nudi opredjeljenje za neku stranu u BiH bez ikakvih političkih ustupaka te da budu izvarani i nebitni u političkim procesima u BiH onda je šutnja opravdana.Priglavke wrote: ↑30/01/2025 05:36 Ovo sto radi Trojka je po meni napad na Covica da se on definitivno ogoli pred MZ, nije na Mileta. Baja je vec gotov. Dok Covic i Zagreb sute. Ne znaju kako da se postave u ovoj novonastaloj igranki. Dino udara po SDA, DF i SNSD, dok hvali HDZ i Zagreb. A ustvati ovo je napad na legitimne. Nije los potez. Skonto je to Covic, ali je sad na njemu da da izabere EU ili Bacuske.
Lažna je dilema i tvrdnja bošnjačke politike da Hrvati biraju između EU i Bačuške jer su Hrvati odavno u EU za razliku od BiH i bošnjačke politike koja je dobro svjesna da put u EU i NATO ne vodi preko Turske nego preko Hrvatske, a Hrvatima u BiH nudi da sami sebi iskopaju politički grob i odreknu se prava konstitutivnog naroda.
Što rek'o Braco, pa nećemo tako Dino.
- Zlocin&Kazna
#39179 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Lažna je priča da HDZ političarima iz BiH treba EU ovdje. Imaju praktično sve benefite EU-a time što su državljani Hrvatske, a Bosna im dođe kao sigurna oaza za sve aktivnosti koje spadaju pod sivu/crnu zonu. Njima jednostavno nije interes da ovdje zavlada vladavina prava. Što bi rekli, imaju ženu i ljubavnciu i odlično im je. Zašto bi se odrekli jedne.Novak20 wrote: ↑30/01/2025 08:30Dijelom si u pravu ali ako se Hrvatima nudi opredjeljenje za neku stranu u BiH bez ikakvih političkih ustupaka te da budu izvarani i nebitni u političkim procesima u BiH onda je šutnja opravdana.Priglavke wrote: ↑30/01/2025 05:36 Ovo sto radi Trojka je po meni napad na Covica da se on definitivno ogoli pred MZ, nije na Mileta. Baja je vec gotov. Dok Covic i Zagreb sute. Ne znaju kako da se postave u ovoj novonastaloj igranki. Dino udara po SDA, DF i SNSD, dok hvali HDZ i Zagreb. A ustvati ovo je napad na legitimne. Nije los potez. Skonto je to Covic, ali je sad na njemu da da izabere EU ili Bacuske.
Lažna je dilema i tvrdnja bošnjačke politike da Hrvati biraju između EU i Bačuške jer su Hrvati odavno u EU za razliku od BiH i bošnjačke politike koja je dobro svjesna da put u EU i NATO ne vodi preko Turske nego preko Hrvatske, a Hrvatima u BiH nudi da sami sebi iskopaju politički grob i odreknu se prava konstitutivnog naroda.
Što rek'o Braco, pa nećemo tako Dino.
- Haris.ba
#39180 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slazem se. Fakticki imaju benefite dva sistema.Zlocin&Kazna wrote: ↑30/01/2025 09:24 Lažna je priča da HDZ političarima iz BiH treba EU ovdje. Imaju praktično sve benefite EU-a time što su državljani Hrvatske, a Bosna im dođe kao sigurna oaza za sve aktivnosti koje spadaju pod sivu/crnu zonu. Njima jednostavno nije interes da ovdje zavlada vladavina prava. Što bi rekli, imaju ženu i ljubavnciu i odlično im je. Zašto bi se odrekli jedne.
Ako zele raditi, studirati mogu gdje hoce. A, ovamo mogu da rade sta hoce.
-
Novak20
#39181 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreno bih volio da nas EU primi preko noći bez ikakvih uvjeta samo da vidim tko bi se najviše bunio zbog toga.Zlocin&Kazna wrote: ↑30/01/2025 09:24
Lažna je priča da HDZ političarima iz BiH treba EU ovdje. Imaju praktično sve benefite EU-a time što su državljani Hrvatske, a Bosna im dođe kao sigurna oaza za sve aktivnosti koje spadaju pod sivu/crnu zonu. Njima jednostavno nije interes da ovdje zavlada vladavina prava. Što bi rekli, imaju ženu i ljubavnciu i odlično im je. Zašto bi se odrekli jedne.
- Haris.ba
-
laik1981
#39183 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U EU necemo nikad. Uslove necemo ispuniti nikad, a i da ih ispunimo opet im ne trebamo. Price o EU su sarena laza.
-
PM72
#39184 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mi ćemo ostati ostrvo okruženo bodljikavom žicom puno migranata i staraca...pametni su ionako otišli.
Ko kad su birvaktile na ostrvima pravili izolaciju za bolesne od kuge.
- Haris.ba
#39185 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za migrante smo sami krivi. Daj ti meni un i ostale pare da uzimam da ih hranim politika.
Dodik je tu pokazao ipak sta znaci svijest o drzavi.
Zato nam i jeste ovako.
-
laik1981
#39186 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za sve smo sami krivi. Imamo tacno ono sto zasluzujemo.
- Point.
#39187 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čuj ti Novaka, traži političke ustupke za Hrvate da se Hrvati opredjele za EU. A vamo puna usta EU vrijednosti. Ta HDZ bratija navikla samo na ucjene.
E nećemo tako Novače.
E nećemo tako Novače.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39188 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to se već dešava...2/3 granice nam je šengen...Brisel nas je već zaobišao pelješkim mostom, a koliko vidim, sudeći po odluci hrvatske vlade da započne gradnju autoceste od Ploča prema Dubrovniku, zaobiće nas i s jadransko-jonskom autocestom
i realno, sami smo krivi, da sam na njihovom mjestu i ja bih nas zaobišao jer smo nepouzdani, jedno pričamo a drugo radimo (tj. lažemo) i sa nama se, kao državom, ne može ništa završiti
sad se mi možemo, unutar BiH, pimplati do sutra ko je kriv, ali to vani nikoga ne interesuje jer nas posmatra i doživljava kao jednu cjelinu...jedini izuzetak iz ovoga su Hrvatska i Srbija, što je i suštinski generator svih naših problema...tek kada se promjeni odnos HR i SR prema BiH, promjeniće si i ove unutarnje politike, da se nešto i može uraditi
- Haris.ba
#39189 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je sustinski problem sto nemamo adekvatan cilj, plan, program.JoseMujica wrote: ↑30/01/2025 09:43 cjelinu...jedini izuzetak iz ovoga su Hrvatska i Srbija, što je i suštinski generator svih naših problema...tek kada se promjeni odnos HR i SR prema BiH, promjeniće si i ove unutarnje politike, da se nešto i može uraditi
Drugi te tretira onako kako se pustis.
Mogoi bi i Hrvatska i Srbija svirati frulice da postoji ozbiljna politika.
- Zlocin&Kazna
#39190 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
MađariNovak20 wrote: ↑30/01/2025 09:30Iskreno bih volio da nas EU primi preko noći bez ikakvih uvjeta samo da vidim tko bi se najviše bunio zbog toga.Zlocin&Kazna wrote: ↑30/01/2025 09:24
Lažna je priča da HDZ političarima iz BiH treba EU ovdje. Imaju praktično sve benefite EU-a time što su državljani Hrvatske, a Bosna im dođe kao sigurna oaza za sve aktivnosti koje spadaju pod sivu/crnu zonu. Njima jednostavno nije interes da ovdje zavlada vladavina prava. Što bi rekli, imaju ženu i ljubavnciu i odlično im je. Zašto bi se odrekli jedne.![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39191 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
u ovoj konstelaciji koju sam opisao ne možeš je ni imati, jer nemaš jedinstven stav kao državaHaris.ba wrote: ↑30/01/2025 09:47Mislim da je sustinski problem sto nemamo adekvatan cilj, plan, program.JoseMujica wrote: ↑30/01/2025 09:43 cjelinu...jedini izuzetak iz ovoga su Hrvatska i Srbija, što je i suštinski generator svih naših problema...tek kada se promjeni odnos HR i SR prema BiH, promjeniće si i ove unutarnje politike, da se nešto i može uraditi
Drugi te tretira onako kako se pustis.
Mogoi bi i Hrvatska i Srbija svirati frulice da postoji ozbiljna politika.
ono o čemu ti govoriš je bošnjačka politika ili kako je ja zovem kasabska politika, i to stoji...već sam pisao o tome da je posljedica toga da se bošnjačka politika vrti oko fotelja i šićara..... kad nemaš definisan cilj šta se hoće i plan kako da se to ostvari onda lutaš
Trojka je na početku djelovala kao da ima, međutim način rada i rezultati govore drugačije
-
Novak20
#39192 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam za Srbiju i da li će se njen odnos prema BiH mijenjati u narednom vremenu. U BiH Srbi imaju kompletan entitet i realnu kontrolu na njegovom teritoriju. Da ne kažem, imaju jake karte. Preduvjet za bilo kakvu promjenu politike Srbije prema BiH je njen ulazak u euroatlantske integracije.JoseMujica wrote: ↑30/01/2025 09:43![]()
to se već dešava...2/3 granice nam je šengen...Brisel nas je već zaobišao pelješkim mostom, a koliko vidim, sudeći po odluci hrvatske vlade da započne gradnju autoceste od Ploča prema Dubrovniku, zaobiće nas i s jadransko-jonskom autocestom
i realno, sami smo krivi, da sam na njihovom mjestu i ja bih nas zaobišao jer smo nepouzdani, jedno pričamo a drugo radimo (tj. lažemo) i sa nama se, kao državom, ne može ništa završiti
sad se mi možemo, unutar BiH, pimplati do sutra ko je kriv, ali to vani nikoga ne interesuje jer nas posmatra i doživljava kao jednu cjelinu...jedini izuzetak iz ovoga su Hrvatska i Srbija, što je i suštinski generator svih naših problema...tek kada se promjeni odnos HR i SR prema BiH, promjeniće si i ove unutarnje politike, da se nešto i može uraditi
Da li je to realno ili nije također ne znam ali znam da će srpska politika RS-e slijediti Srbiju na koju god stranu pogleda i dokle god može.
Pozicija RH i Hrvata u BiH je drugačija od srpske pozicije.
Hrvatska jeste u EU i NATO i misli da također ima dobre karte u igri. Logično je da Hrvati sa dvojnim državljanstvima to isto žele za BiH i u tom smislu će slijediti RH bez dileme. RH ne krije da će se miješati u BiH sve dok se, da pojednostavim, Hrvatima u BiH nameću politički predstavnici tipa komšića i edima i dok se vrti "unitaristička" priča koja vodi realnom dekonstituiranju samo Hrvata u BiH čime se stvaraju preduvjeti da se realna vlast i odlučivanje u BiH ubuduće dijeli između Srba i Bošnjaka što ne odgovara Hrvatima u BiH ali ni RH.
Istrajavanje bošnjačke politike da pod kontrolu stavi hrvatsku politiku u BiH i upregne je u rad protiv RS po principu i omjeru iz Predsjedništva BiH 2:1:0 se pokazalo kao realno u nekoliko navrata (Komšić 4 x, Alijansa i Platforma) ali što je rezultat toga u ovih 30 godina ?
-
Malisa11
#39193 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mozes li, molim te, da nam kazes kako se to RH mijesa u sve ono sto se desava Hrvatima u RS.u? Koji su to potezi u zadnjih 10 godina?
Licemjerje na kvadrat. Zaboravljas gospon Opsenicu? Goran se ne treba spomenuti uz edima?tipa komšića i edima
-
Novak20
#39194 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Što se to dešava Hrvatima u RS da se ne dešava i Bošnjacima u RS ?
Gorana Opsenicu bih spomenuo da Hrvati u bošnjačkom ili srpskom klubu DN F BiH godinama imaju pet-šest delegata ili u DN BiH barem jednog misleći da će tako za.ebati one druge.
-
Malisa11
#39195 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Licemjerje licemjerje i licemjerje. Odmah neki nebulozni izgovori.
Pitao sam te, sta je to Republika Hrvatska uradila za Hrvate u RS u zadnjih 10 godina. Napisi, sta?
Sto se tice delegata koji zanoce kao hrvati, ili bosnjaci, a probude se kao srbi opet imas opravdanje samo kako tebi odgovara. Ne mozes biti malo bosnjak, malo hrvat, ili malo hrvat, malo srbin. Ne mozes. Ustvari mozes, ali onda stavi znak jednakosti izmedju edima=opsenioce
Pitao sam te, sta je to Republika Hrvatska uradila za Hrvate u RS u zadnjih 10 godina. Napisi, sta?
Sto se tice delegata koji zanoce kao hrvati, ili bosnjaci, a probude se kao srbi opet imas opravdanje samo kako tebi odgovara. Ne mozes biti malo bosnjak, malo hrvat, ili malo hrvat, malo srbin. Ne mozes. Ustvari mozes, ali onda stavi znak jednakosti izmedju edima=opsenioce
-
Novak20
#39196 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Je li to NiP preletio pa se sada pokušava izvaditi ?
11:42 Zakon o graničnoj kontroli će se raspravljati u hitnom postupku, a to je podržao i SNSD. Kemal Ademović iz NiP-a je glasao protiv, iako su zastupnici NiP-a u Predstavničkom domu PSBiH bili za.
- Sanjarko
#39197 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Komsic je Hrvat koliko godina, ima mozda i HR dokumenta itd. Edim ima HR dokumenta kako znam, ali ne moze Hrvat biti osoba Muslimanskog porijekla ili Musliman, pa ja, logicno.
Valjali smo Hrvatima i Hrvatskoj dok smo ginuli za njih, najvise procentualno kako znam u udjelu stanovnika bilo Bosnjaka vojnika u Hrvatskoj i ratu 90-tih proslog vijeka i milenijuma.
Pa sa mnom bio u bolnici, Bosnjak pripadnik Zengi. Ali i on vjerovatno Hrvatima i Hrvatskoj ne valja.
Valjali smo Hrvatima i Hrvatskoj dok smo ginuli za njih, najvise procentualno kako znam u udjelu stanovnika bilo Bosnjaka vojnika u Hrvatskoj i ratu 90-tih proslog vijeka i milenijuma.
Pa sa mnom bio u bolnici, Bosnjak pripadnik Zengi. Ali i on vjerovatno Hrvatima i Hrvatskoj ne valja.
-
Malisa11
#39198 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma licemjerje, nista drugo.
Spocitava stanje H u FBIH, a u RS za njega i slicne H ne postoji.
Spocitava edima, zaboravi opscneicu.
L I C E M JE R J E
Spocitava stanje H u FBIH, a u RS za njega i slicne H ne postoji.
Spocitava edima, zaboravi opscneicu.
L I C E M JE R J E
- srce_ruke_lopata
#39199 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A možda mi budemo jedina slobodna teritorija u tom EU projektu, gdje Brisel nema nikakve jurisdikcije i ne podliježemo nikakvim njihovim zakonima i nametanjima
Ljudi će dolaziti kod nas na taj slobodarski turizam gdje se možeš napiti pored kazana, pojesti kilu teletine (bez carbon takse) i onda se zaputiti dizel golfom dvicom na kakvu adrenalinsku vožnju ovim komunističkim putevima.
- drug_profi
#39200 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U tom slobodarskom okruzenju ces morati ruski da naucis.