- Neće napraviti nešto za djecu, nego će zabetonirati.

Pa kada zabetoniraju, šta će biti onda? Pa nešto za djecu.
- Nema ovdje djece.

Ja da se pitam, stao bih sa radovima uz objašnjenje "nema djece", pa oni roditelji koji bi doveli djecu neka se obrate ovima koji su mišljenja da "nema djece".
- Slažem se da je strašno živiti u zgradi koja ima oštećenja iz rata, koja se raspada, ali dobro kakve veze to ima sa ovim? Neće se zgrada riješiti ako se ne budu tresnule pare za igralište.
- Slažem se i za ovo drveće. Samo ovdje mi je nešto smiješno.

Kada se posjeku stabla koja su bolesna, onda se digne frka što su se posjekla i džaba svi dokazi i bilo čija objašnjenja.

Slažem se da su se trebala nova posaditi, a ne jedno.
- Slažem se za kanalizacione i vodovodne cijeve, ali ovo je druga priča kao i oštećenja iz rata.
- Prilazi, klupe, itd, slažem se, a da se ovo uradi ili bi bio problem ili ne bi ni spomenuli, u fazonu "jebo te ovo" ili "ima važnijih problema, a ne klupe i prilazi". Evo igralište savršen primjer. Stavi sutra par klupa, biće "jebo te klupa, daj djeci neki sadržaj".
- Baš će djeci smetati tragovi iz rata, vozila i kanalizacija. A šuplje majko moja. Možda im malo zasmrdi kanalizacija, ali dijete k'o dijete zanemari ovako nešto. A da je ovo problem, problem je.
- Igranje na travi je super, samo što konstantno igranje travu uništava i onda ubrzo umjesto trave dobiješ zemlju. Padne kiša eto ti i blata. Ne može se ovo ni održavati koliko se brzo uništi, pogotovo ako je manji prostor kao ovaj gdje će biti igralište.
- Komentar od Kadire Polimac je smiješan, ne može se sve izdvojiti koliko žena lupa.