Pa moze da ti ne isplati to ali ne moze ti isplatiti NETO ispod 1000 KM ni u kom slucaju a moze naravno da na 1000 ne da topli i prevoz. Ali to je opet za 300 KM vise nego je do sada bilo,1000-TO-Prevoz
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
zippoo87
#4101 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
zippoo87
#4102 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Evo da jos jednom zacepim gubicu botovima i pajserima,koji su srali prije par dana na moje postove,kada sam govorio da je opao promet u Gracanici zadnju cijelu godinu i da nema nikakve veze sa neradnom nedjeljom
Evo sluzbeni podaci pada prometa po mjesecima...iz fiskalnog sistema
Pogledajte pad prometa ua augustu mjesecu,mjesecu kada je najvise dijaspore...kada sam ja rekao da dijaspora manje dolazi u BiH a samim time i manje trosi.
Isto sam rekao i za decembar sada,da je manje dijaspore u Gr.
A sve botinjosi znaju ,ovdje na forumu

Pogledajte pad prometa ua augustu mjesecu,mjesecu kada je najvise dijaspore...kada sam ja rekao da dijaspora manje dolazi u BiH a samim time i manje trosi.
A sve botinjosi znaju ,ovdje na forumu

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4103 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sad ce samo jos vise opasti promet....
-
zippoo87
#4104 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Oci moje lijepe...imas li jos neku pametnu da nam napises ovdje ???
Ajde ljudi malo odmorite od lazi i botovanja i gluposti jbte.
Pa ne kontam kako ne dosadi pisati i lagati danima ?
Pa ako i bude pada,biti ce i reakcije...mozda ce vratiti opet da se radi,mozda ce biti odredjen broj radnih nedjelja,mozda nesto peto,deseto...pa nije ovo Boziji govor,da se ne smije mijenjati i prilagodjavati.
Ovdje vecina vas uospte ne konta da je BiH usla u krizu i da se to vec sada osjeti...vi od botovanja nemate kada nista pametno procitati i pratiti desavanja u EU. Izvoz nam je opao totalno,uvoz se pojacao,kupovna moc gradjana bas bas tanka i to se osjeti u trgovini na svakom koraku. Jedino na sta se moraju potrositi pare su hrana i osnovne potrepstine a tu nas docekaju profiteri trgovci,da nas opeljuse.
Uskoro ce i ono poceti da osjecaju krizu,jer narod je vec poceo da bojkotuje i to ce se samo pojacati...kako bezobrazluk trgovaca bude rastao,tako ce i narod uzvracati.
I ovo je sve realnost.
Znas li samo sta nije realnost...to sto ces ti napisati da je ovo posljedica neradne nedjelje i minimalne plate.
Tu je problem, u lazima botinjosa a ne u tome je li neki zakon dobar ili los...jesu li politicari dobri ili losi,rade li za narod ili za sebe.
-
Ci-Nick
#4105 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pogledaj pad u martu i aprilu, je li i taj pad vezan za dijasporu ?zippoo87 wrote: ↑23/01/2025 20:09 Evo da jos jednom zacepim gubicu botovima i pajserima,koji su srali prije par dana na moje postove,kada sam govorio da je opao promet u Gracanici zadnju cijelu godinu i da nema nikakve veze sa neradnom nedjeljom
A sve botinjosi znaju ,ovdje na forumu![]()
![]()
Šta znači "sektor G trgovine" ?
Znači promet u veleprodaji i maloprodaji.
Kad neka roba krene iz veleprodaje iz Gruda ili Gračanice prati je fiskalni račun i prikazuje se da je ostvaren promet u toj općini. Onda se opet ta roba proda u maloprodaji u npr. Zenici ili Sarajevu i bude evidentirana ponovo kao fiskalni promet.
Ukupan fiskalni promet u FBiH u prošloj godini je bio 64 milijarde KM, To je oko 30.000 KM po glavi stanovnika ili 120.000 KM po prosječnoj četvoročlanoj porodici. Da je sreće da imamo i pola tog prometa u krajnjoj potrošnji.
Tako da podatak o ukupnom fiskalnom prometu neke općine ne govori samo o krajnjoj potrošnji nego više govori o ekonomskoj aktivnosti te općine.
Npr. Zenica je u decembru 2023. imala fiskalni promet od 223 miliona KM a u decembru 2024. čak 297 miliona. Rast prometa od 74 miliona. Kako, zašto?
Fino, Mittal nije radio ni prodavao robu u decembru 2023. Znači ne radi se ni o kakvom rastu krajnje potrošnje nego o izdatim računima. Roba je završila u Srbiji i na Kosovu.
Ne znam da li upšte ima odvojeno evidentiran promet u maloprodaji, vjerovatno nema i zato se dogovaraju entiteti i nagađaju kolika je krajnja potrošnja.
Tako da ćemo ostati uskraćeni za informaciju o tačnom padu prometa u maloprodaju zbog neradne nedelje.
S obzirom na tvoj način komunikacije, izlaganje bez argumenata, neću odgovarati na tvoj odgovor bez obzira koliko bude nepristojan.
-
zippoo87
#4106 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sve je jasno,nemas sta odgovarati.
Nisam ulazio u duboku analizu,jer to nije bila tema...samo sam se osvrnuo pa prethodne postove gdje sam pisao konkretno za Gračanicu.
Btw. Nisam pisao iskljucivo za dijasporu,nego sam pisao da je osjetni pad potrosnje u 2024. godini u odnosu na 2023. a spomenuo sam i da je manje dijaspore dolazilo kuci ove godine.
A sve ove pokazatelje vi pokusavate podvaliti pod "neradna nedjelja"
Nisam ulazio u duboku analizu,jer to nije bila tema...samo sam se osvrnuo pa prethodne postove gdje sam pisao konkretno za Gračanicu.
Btw. Nisam pisao iskljucivo za dijasporu,nego sam pisao da je osjetni pad potrosnje u 2024. godini u odnosu na 2023. a spomenuo sam i da je manje dijaspore dolazilo kuci ove godine.
A sve ove pokazatelje vi pokusavate podvaliti pod "neradna nedjelja"
- dječak sa šibicama
#4107 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kako sam i mislio prije nove godine, u lokalnom konzumu peti radnik je sada viska, nogatrans.
Istina prebacili ga u drugu poslovnicu jer su tamo otpustali radnike. Prosto imaju sad radnika viska, plus veci minimalac, sad ce se ovi razguljivati.
Radnici kazu da vecini njih ovo ne odgovara, prije su mogli birati slobodan dan u sedmici, sada imaju nedelju volio ne volio. Nekima treba slobodan dan u sedmici, da obave nesto, nedeljom mogu samo kuci sjediti. Samo ko ima skolsku djecu, pa da provede jedan cijeli dan sa djecom, to je jedini benefit.
Istina prebacili ga u drugu poslovnicu jer su tamo otpustali radnike. Prosto imaju sad radnika viska, plus veci minimalac, sad ce se ovi razguljivati.
Radnici kazu da vecini njih ovo ne odgovara, prije su mogli birati slobodan dan u sedmici, sada imaju nedelju volio ne volio. Nekima treba slobodan dan u sedmici, da obave nesto, nedeljom mogu samo kuci sjediti. Samo ko ima skolsku djecu, pa da provede jedan cijeli dan sa djecom, to je jedini benefit.
- kokuz_sa
#4108 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Znaci TC Plaza Mostar otvara vrata Nedjeljom
Svaka cast Emire Spahicu
Samo je pitanje da li je Emir izganjao dozvolu ili ce platiti kaznu
Svaka cast Emire Spahicu
Samo je pitanje da li je Emir izganjao dozvolu ili ce platiti kaznu
- Ozimician
#4109 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Treba djeci nekad otici i na roditeljski...dječak sa šibicama wrote: ↑24/01/2025 15:43 Kako sam i mislio prije nove godine, u lokalnom konzumu peti radnik je sada viska, nogatrans.
-
dzenanalic22
- konektovan
#4111 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Opet na isto, trgovina ne radi ostali rade, koja je logika? 
-
Celticross
#4112 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja koji sam laik za ekonomiju, nije mi jasno zašto se ta nedjelja ne može iskoristiti da se ostave pare negdje drugo? Mislim, po mom iskustvu iz europskih prijestolnica, nedjeljom su puni parkovi, rade raznorazni kiosci za prodaju svega, kafići, restorani ubijaju. Pokušavam shvatiti tu potrebu za tržnim centrom i bingom svaki dan. Evo, ako ne radi SCC pa nije valjda čitava čaršija zatvorena.
-
Hakiz
#4113 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako radnici u trgovini trebaju imsti slobofnu nedjelju ds budu sa porodicama, to trebaju moći i radnici u ugostiteljstvu, kioscima za prodsju svega, radnici u parkovima i sličnim mjestima itd.Celticross wrote: ↑24/01/2025 19:04 Ja koji sam laik za ekonomiju, nije mi jasno zašto se ta nedjelja ne može iskoristiti da se ostave pare negdje drugo? Mislim, po mom iskustvu iz europskih prijestolnica, nedjeljom su puni parkovi, rade raznorazni kiosci za prodaju svega, kafići, restorani ubijaju. Pokušavam shvatiti tu potrebu za tržnim centrom i bingom svaki dan. Evo, ako ne radi SCC pa nije valjda čitava čaršija zatvorena.
Nedjelja je da se prošeta ili u kući bude sa porodicom. Da se roditelji druže s djecom. Šta imaju sjediti po restoranima? Ni meni nije jasna potreba za restoranom ili kafanom.
-
HelaS
#4114 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Hakiz wrote: ↑24/01/2025 22:28Ako radnici u trgovini trebaju imsti slobofnu nedjelju ds budu sa porodicama, to trebaju moći i radnici u ugostiteljstvu, kioscima za prodsju svega, radnici u parkovima i sličnim mjestima itd.Celticross wrote: ↑24/01/2025 19:04 Ja koji sam laik za ekonomiju, nije mi jasno zašto se ta nedjelja ne može iskoristiti da se ostave pare negdje drugo? Mislim, po mom iskustvu iz europskih prijestolnica, nedjeljom su puni parkovi, rade raznorazni kiosci za prodaju svega, kafići, restorani ubijaju. Pokušavam shvatiti tu potrebu za tržnim centrom i bingom svaki dan. Evo, ako ne radi SCC pa nije valjda čitava čaršija zatvorena.
Nedjelja je da se prošeta ili u kući bude sa porodicom. Da se roditelji druže s djecom. Šta imaju sjediti po restoranima? Ni meni nije jasna potreba za restoranom ili kafanom.
- konektovan
#4115 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa ti si niko i nista kad te covjek malo detaljnije analizira, ali se ovdje reklamiras da si expert iz oblasti ekonomije, pa mi bude smjesno citati tvoje analize, a jos nepismen, ne znas slovo iza zareza odvojiti kako Bog zapovjeda.
I uzmi one oglase sa olx skloni, ne varaj posten svijet.
I uzmi one oglase sa olx skloni, ne varaj posten svijet.
- basicm
#4116 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Zipo tebi je ministar rodjak, drugo objasnjenje mi ne pada na pamet. Branis zivotom jednu besmislicu.
-
zippoo87
- konektovan
#4118 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Izvini, a koga ti ovdje razmontiras, koga pod "nas" podrazumjevas? Ko smo mi?
Ja nisam nikakav bot kako ti ovdje podvaljujes mnogim, a ti jesi, recimo, bio si clan nase stranke, mozda si jos uvijek ili grijesim?! Ja nisam clan ni jedne stranke, a glasao na zadnjim izborima za trojku, vjecniku iz NS dao svoj glas. Je li vi znate sta je kritika? Vrtis danima ovdje jedno te isto, prozivas forumase botinjosima, retardima, sve one koji imaju drugacije misljenje.
Ti da si pametan koliko mislis da jesi, ne bi po Zaostrogu isao i ribao hale, vec bi tu svoju pamet iskoristio i pokrenuo pravi biznis, k'o i svaki ekonomski strucnjak iz Miricine i Pribave.
Ja nisam nikakav bot kako ti ovdje podvaljujes mnogim, a ti jesi, recimo, bio si clan nase stranke, mozda si jos uvijek ili grijesim?! Ja nisam clan ni jedne stranke, a glasao na zadnjim izborima za trojku, vjecniku iz NS dao svoj glas. Je li vi znate sta je kritika? Vrtis danima ovdje jedno te isto, prozivas forumase botinjosima, retardima, sve one koji imaju drugacije misljenje.
Ti da si pametan koliko mislis da jesi, ne bi po Zaostrogu isao i ribao hale, vec bi tu svoju pamet iskoristio i pokrenuo pravi biznis, k'o i svaki ekonomski strucnjak iz Miricine i Pribave.
-
zippoo87
#4119 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Hajde mi samo reci sta imas od ovog izmisljanja i laganja o meni ?konektovan wrote: ↑24/01/2025 23:06 Izvini, a koga ti ovdje razmontiras, koga pod "nas" podrazumjevas? Ko smo mi?
Ovo sto ti i ostali botovi pisete nije kritika. Kritika se fino napise i artikulise...kod vas je sve laganje i nagadjanje. Evo ti si o meni u zadnja 3 posta,napisao 5-6 izmisljotina i lazi .
AKo nisi bot,sta jesi i zasto ti je u interesu da lazes o meni ?
Ako si kriticar,zasto ne napises normalan,pismen post i artikulises kritiku ?
Zasto botujes sa ostalim SDFA clanovima na ovim temama i puses u njihovu tikvu,ako si "glasac NSa" ????
Pa to legendo ne ide jedno sa drugim,da glasas za socijal-liberalnu stranku a navijas za ultra desnicu
- konektovan
#4120 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sta sam slagao o tebi?? Ja ne navijam ni za koga, je li spominjem neku stranku ili stranu direktno? Ovdje na ovoj temi sam se dotakao nekih tema vezano za zadnje odluke vlade. Opet ti kazem, da ti ne rezonujes sta je kritika. Hebala te sda, sto se mene tice sa mnom su zavrsili za sva vremena, kao i ti, jer si ista sorta, samo u drugom pakovanju. Tvoj problem je sto ne razumijes napisano, ili uzimas samo ono sto tebi odgovara. Jedini pravi bot si ti ovdje, jer ovoliko gluposti pisati svaki dam, vrtiti jedno te isto i puhati u supak nekome moze samo bot...a ja takve nadmene seljacice spustim na mjesto,..gdje zasluzuju da budu.zippoo87 wrote: ↑24/01/2025 23:11Hajde mi samo reci sta imas od ovog izmisljanja i laganja o meni ?konektovan wrote: ↑24/01/2025 23:06 Izvini, a koga ti ovdje razmontiras, koga pod "nas" podrazumjevas? Ko smo mi?
Ovo sto ti i ostali botovi pisete nije kritika. Kritika se fino napise i artikulise...kod vas je sve laganje i nagadjanje. Evo ti si o meni u zadnja 3 posta,napisao 5-6 izmisljotina i lazi .
Zasto botujes sa ostalim SDFA clanovima na ovim temama i puses u njihovu tikvu,ako si "glasac NSa" ????
Pa to legendo ne ide jedno sa drugim,da glasas za socijal-liberalnu stranku a navijas za ultra desnicu![]()
![]()
![]()
-
zippoo87
#4121 Re: Neradna nedjelja u FBiH
O meni sve sto si napisao si slagao.konektovan wrote: ↑24/01/2025 23:42Sta sam slagao o tebi?? Ja ne navijam ni za koga, je li spominjem neku stranku ili stranu direktno? Ovdje na ovoj temi sam se dotakao nekih tema vezano za zadnje odluke vlade. Opet ti kazem, da ti ne rezonujes sta je kritika. Hebala te sda, sto se mene tice sa mnom su zavrsili za sva vremena, kao i ti, jer si ista sorta, samo u drugom pakovanju. Tvoj problem je sto ne razumijes napisano, ili uzimas samo ono sto tebi odgovara. Jedini pravi bot si ti ovdje, jer ovoliko gluposti pisati svaki dam, vrtiti jedno te isto i puhati u supak nekome moze samo bot...a ja takve nadmene seljacice spustim na mjesto,..gdje zasluzuju da budu.zippoo87 wrote: ↑24/01/2025 23:11Hajde mi samo reci sta imas od ovog izmisljanja i laganja o meni ?konektovan wrote: ↑24/01/2025 23:06 Izvini, a koga ti ovdje razmontiras, koga pod "nas" podrazumjevas? Ko smo mi?
Pa to legendo ne ide jedno sa drugim,da glasas za socijal-liberalnu stranku a navijas za ultra desnicu![]()
![]()
![]()
Zasto ?
Evo cekam jos linkove o onim prevarenim ljudima,cekam neke dokaze o nekakvo Zaostrogu,nekom pranju guzica...sve sto si napisao si izmislio i slagao o meni ?
Koji ti je motiv da lazes o meni ?
Evo samo mi odgovori zasto to radis i zasto napadas licno a uz to sve izmisljas i lazes ?
Samo me to zanima...sadrzaj izmisljotina koje pises me stvarno ne zanima...trebam se nekom botinjosu pravdati za nesto ?
Samo me zanima,zasto tako "pametan" covjek kao ti,vjerovatno i odrastao...ima potrebu da laze ?
Ako nisi bot?
Zar se ne mozes braniti istinom,cinjenicama i dokazima ?
Nego moras lagati i izmisljati ?
I nisi ti jedini...samo se redate jedan za drugim sa istim nacinom pisanja...laganjem,izmisljotinama a kada vam se postave dokazi 1/1,te postove samo preskocite i nastavite botovati svoju izmisljenu pricu.
I onda ja nesto ne razumijem,je li ?
- konektovan
#4122 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa zar nisi radio u Hr na moru, sezonac dugogodisnji? Je li tusis polovne a Nove telefone? Tusis..sta je tu laz?
iPhone 8 Stanje NOVO (170 KM) https:// ... l/65680964
Evo jednog tvog bisera od oglasa, Novo...isparano, osteceno...
Ja bi ti trajni ban udario na olx zbog ovakvog oglasa..
iPhone 8 Stanje NOVO (170 KM) https:// ... l/65680964
Evo jednog tvog bisera od oglasa, Novo...isparano, osteceno...
Ja bi ti trajni ban udario na olx zbog ovakvog oglasa..
-
kakaljin
#4123 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako te boli K onda ne raspravljaj o tome o čemu te boli K.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#4124 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ovako se ne prića ovdje.zippoo87 wrote: ↑24/01/2025 22:58Kada vas i ja i ostale kolege razmontiramo cinjenicama i dokazima,onda idu ovi pokusaji "ad hominem"...i napadi na nick/personu. Samo sto ste svi zajedno glupi kao prosjecan glupi amerikanackonektovan wrote: ↑24/01/2025 22:54 Pa ti si niko i nista kad te covjek malo detaljnije analizira, ali se ovdje reklamiras da si expert iz oblasti ekonomije, pa mi bude smjesno citati tvoje analize, a jos nepismen, ne znas slovo iza zareza odvojiti kako Bog zapovjeda.![]()
I uzmi one oglase sa olx skloni, ne varaj posten svijet.![]()
Pa nije sa vama tesko deverati. Evo ti npr...nemas argumente ni za sta,tebe i takve botinjose cu u komi da sam razmontirati uvijek a kamoli ovako zdrav,prav
Evo sada prozivke neke da "varam"![]()
![]()
![]()
Mozes li mi poslati te linkove gdje varam raju ?
Mozes i moje negativne dojmove okaciti ovdje,necu se ljutiti,od tih svih "prevarenih ljudi"
Ajde cekam linkove![]()
![]()
7 dana.
Hvala, prijatno
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam