Ne trrba intervju, vidi se na sjednici, covjek odmah trazio pojedinacno izjasnjavanje. Zvizdic kaze, ma eto ima stenogram da si imao dobar nijet nema potrebe za ponovnim
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
gold'n'brown
#876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledaj dole komentara boze sacuvaj sta narod pise
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pjeniš Novače od jučer ne znam šta ti jeNovak20 wrote: ↑24/01/2025 10:13Fkt mi nije jasno kako se uvijek možete držati za medijsku slamku ?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2025 09:50kamberovica polje wrote: ↑24/01/2025 09:45 https://www.klix.ba/vijesti/bih/trumpov ... /250124042
Izdaja brata Donalda.![]()
![]()
Ovu izjavu je prije šest dana dala portparolka Tammy Bruce. Njena zamjena je vjerojatno Karoline Leavitt.
https://avaz.ba/vijesti/globus/940090/d ... omunikator
Donald Tramp (Trump) je najavio da će njegova kampanja izabrati Kerolajn Levit (Karoline Leavitt) za portparolku predstojeće administracije.
- Kerolajn Levit je izvrstan posao obavila kao nacionalna portparolka tokom moje historijske kampanje i drago mi je što mogu da najavim da će služiti kao portparolka Bijele kuće - izjavio je Tramp u saopštenju u petak uvečer.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
auuuuu brateeeee...Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:13Fkt mi nije jasno kako se uvijek možete držati za medijsku slamku ?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2025 09:50kamberovica polje wrote: ↑24/01/2025 09:45 https://www.klix.ba/vijesti/bih/trumpov ... /250124042
Izdaja brata Donalda.![]()
![]()
Ovu izjavu je prije šest dana dala portparolka Tammy Bruce. Njena zamjena je vjerojatno Karoline Leavitt.
Donald Tramp (Trump) je najavio da će njegova kampanja izabrati Kerolajn Levit (Karoline Leavitt) za portparolku predstojeće administracije.
- Kerolajn Levit je izvrstan posao obavila kao nacionalna portparolka tokom moje historijske kampanje i drago mi je što mogu da najavim da će služiti kao portparolka Bijele kuće - izjavio je Tramp u saopštenju u petak uvečer.
jesi li baš toliko očajan?
Karoline Claire Leavitt (born August 24, 1997)[1] is an American political aide and government official who is serving as the 36th White House Press Secretary since January 20, 2025, under President Donald Trump.
a jest VAS zaboljela južna interkonekcija, to je čudo jedno...Tammy K. Bruce (born August 20, 1962) is an American conservative[1] radio host, author, and political commentator. She is currently spokeswoman for the United States Department of State in the second Trump administration.
- Chmoljo
#880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
balije pokazale da nisu baš što trajvan reče, Ćaršijski prevrtači Ćevapa, pa malo mukica._BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2025 10:15Pjeniš Novače od jučer ne znam šta ti jeNovak20 wrote: ↑24/01/2025 10:13Fkt mi nije jasno kako se uvijek možete držati za medijsku slamku ?
-
Novak20
#881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako mene pitaš, ni hrvatska alternativa HDZ ne vjeruje bošnjačkoj politici.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:06Jako maliciozno.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:03DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 09:18
Dare to dream...
Jesu li hrvati u BiH dovoljno politički zreli da smiju zamisliti ovu zemlju bez HDZ-a?
Bošnjaci, kakvi god "zapušćani" bili, sa svim svojim vrlinama i manama, mogu držati lekcije ostalima kada je politička zrelost u pitanju, jer su sanjali i ostvarili svijet bez SDA.
Smiju li pro-evropski hrvati u BiH usuditi se da sanjaju isto?
Da izaberu ljude koji će konačno razbiti ovaj višedecenijski lockdown i povesti hrvate u BiH putem boljeg života?![]()
Hrvati su zreli kao nacija i dovoljno pametni da vide i znaju da ih bošnjačka politika u BiH ne može povesti u "bolji život" iz prostog razloga što ni Bošnjake već 35 godina ne vode u "bolji život".
Hrvati u RH su proeuropski, država im je u EU i NATO, Hrvati u BiH su logično proeruopski sa svojim dvojnim državljanstvom i ne znam što ti tu nije jasno.
Ako nisam u pravu, reci mi čime se to konkretno, kojim europskim političkim i ekonomskim uspjesima i kojim europejcima može pohvaliti bošnjačka politika ?
Pogotovu ova esdeaovska koja će opet zajahati za dvije godine.
Pomenuo nisam SDA, ja sam vrlo jasno napisao o hrvatskoj alternativi HDZ-a.
Mada to nije razlog da ne odgovoriš na pitanje o "boljem životu" u koji bi nas povela bošnjačka politika.
- DaysleepeR
#882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Totalno te pucaju paranoje.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:18Ako mene pitaš, ni hrvatska alternativa HDZ ne vjeruje bošnjačkoj politici.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:06Jako maliciozno.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:03
![]()
Hrvati su zreli kao nacija i dovoljno pametni da vide i znaju da ih bošnjačka politika u BiH ne može povesti u "bolji život" iz prostog razloga što ni Bošnjake već 35 godina ne vode u "bolji život".
Hrvati u RH su proeuropski, država im je u EU i NATO, Hrvati u BiH su logično proeruopski sa svojim dvojnim državljanstvom i ne znam što ti tu nije jasno.
Ako nisam u pravu, reci mi čime se to konkretno, kojim europskim političkim i ekonomskim uspjesima i kojim europejcima može pohvaliti bošnjačka politika ?
Pogotovu ova esdeaovska koja će opet zajahati za dvije godine.
Mada to nije razlog da ne odgovoriš na pitanje o "boljem životu" u koji bi nas povela bošnjačka politika.![]()
Ne pričam ja o hrvatskoj alternativi po mjeri bošnjaka.
Pričam o bilo kome drugom po mjeri hrvata samo da nije HDZ.
Ne znam kako vama nije preko glave uhljeba koji se decenijama bogate na račun hrvatskog pitanja.
- Chmoljo
#883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jes, Borenović i Šarović već kupili kartu za Dođi najdražiDaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:21
Totalno te pucaju paranoje.
Ne znam kako vama nije preko glave uhljeba koji se decenijama bogate na račun hrvatskog pitanja.
- skupljac_zeljeza
#884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Poslije Stanivukovića i Vukanović iznio svoje uvjete za ulazak u novu vlast. Ne traži puno.
Što se tiče ulaska opozicije iz Republike Srpske u vlast, Vukanović kaže da je Lista Za pravdu i red „spremna preuzeti odgovornost“.
„Imamo kavlitetne ljude koje bi predložili da budu na funckijama u Vijeću ministara i koji bi sigurno unijeli novu energiju. Naš uslov će biti profesionalizacija javne uprave.
Prvi uslov bi bio da se raskine ugovor od 100 miliona za ‘Kumovu zgradu‘, da se raskine ugovor od 30 miliona za ‘Sirius‘ za projekat koji je dobila ta firma od Ministarstva transporta, i da se uvede nulta tolerancija na korupciju, vladavina prava, zakon jednak za sve.
-
Novak20
#885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑24/01/2025 10:18balije pokazale da nisu baš što trajvan reče, Ćaršijski prevrtači Ćevapa, pa malo mukica._BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2025 10:15Pjeniš Novače od jučer ne znam šta ti jeNovak20 wrote: ↑24/01/2025 10:13
Fkt mi nije jasno kako se uvijek možete držati za medijsku slamku ?
Izuzetno sam pristojan i dobronamjeran za razliku od vas dvojice koji ne možete procesuirati informaciju, normalno odgovoriti nego odmah krenete brljati besmislice i napadati ad hominem.
Već sada vidim novi krug političkih svađa u naredne dvije godine, besperspektivnost i nazadovanje BiH u svemu. Još dvije godine mog dobrog života s.eba politika.
A vi se radujte budalaštinama i pirovim pobjedama, nitko vam ne brani.
-
Novak20
#886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam ni ja kako tebi nije preko glave uhljeba koji se bogate na račun građanskog ili bošnjačkog pitanja ?DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:21Totalno te pucaju paranoje.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:18Ako mene pitaš, ni hrvatska alternativa HDZ ne vjeruje bošnjačkoj politici.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:06
Jako maliciozno.
Mada to nije razlog da ne odgovoriš na pitanje o "boljem životu" u koji bi nas povela bošnjačka politika.![]()
- DaysleepeR
#887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da jeste, zato uvijek glasam kontra istih.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:28Ne znam ni ja kako tebi nije preko glave uhljeba koji se bogate na račun građanskog ili bošnjačkog pitanja ?DaysleepeR wrote: ↑24/01/2025 10:21Totalno te pucaju paranoje.
Upravo te zato i pitam ima li kod hrvata u BiH takvog nivoa pluralizma?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa eno covjek te demantovao a ti skrenu u patetiku.Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:26![]()
Izuzetno sam pristojan i dobronamjeran za razliku od vas dvojice koji ne možete procesuirati informaciju, normalno odgovoriti nego odmah krenete brljati besmislice i napadati ad hominem.
Već sada vidim novi krug političkih svađa u naredne dvije godine, besperspektivnost i nazadovanje BiH u svemu. Još dvije godine mog dobrog života s.eba politika.
![]()
Ispravljen si za navod ko je dao izjavu.
Dokazano je da je to osoba iz Trumpove administracije.
- Chmoljo
#889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nisi pristojan džinijunli, nego što znaš da bi letio odavde da si bezobraznik. samo se suzdržavaš novače. a puknućeš i ti jednom. šta ih je pristojnih ovdje bilo, pa onda kad uhapsiše Radovana, ne mogu se načuditi našoj "zlonamjernosti".Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:26
![]()
![]()
a to da si dobronamjeran, opet kažem, nismo svi prevrtači Ćevapa. neki od nas znaju i dolmu napuniti.
jer srećom do sada nije bilo blokada i svađanja, povlačenja ručnih ucjenjivanja i sličnog. strašan iskorak u posljednjih godinu dana je načinjen prema EU
jesi li napokon svario razliku između bijele kuće i stejt dipartmenta? šta veliš, odlazeća Tammy komentariše dok može, ko i odlazeći Murphy?
- Peacean
-
kakabanja213
#891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uh.Chmoljo wrote: ↑24/01/2025 10:33nisi pristojan džinijunli, nego što znaš da bi letio odavde da si bezobraznik. samo se suzdržavaš novače. a puknućeš i ti jednom. šta ih je pristojnih ovdje bilo, pa onda kad uhapsiše Radovana, ne mogu se načuditi našoj "zlonamjernosti".Novak20 wrote: ↑24/01/2025 10:26
![]()
![]()
a to da si dobronamjeran, opet kažem, nismo svi prevrtači Ćevapa. neki od nas znaju i dolmu napuniti.
jer srećom do sada nije bilo blokada i svađanja, povlačenja ručnih ucjenjivanja i sličnog. strašan iskorak u posljednjih godinu dana je načinjen prema EU![]()
jesi li napokon svario razliku između bijele kuće i stejt dipartmenta? šta veliš, odlazeća Tammy komentariše dok može, ko i odlazeći Murphy?
-
mali_balon
#892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta nam bake na ovo sve veli.....sad kontam sta da je sda umjesto trojke.....ok ne bi ni doslo do ovakve situacije jer to odgovara sda zoharima...ali pretpostavimo da je sad umjesto trojke kako bi spasavali dodika......ionkao ce sad prica kako su pdp i sds gori od snsd jer lafo sa snsdom znamo kako cemo a ovi su nepoznanica i gori su cetnici od mileta ...poznata sda mantra
- shbc
#893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je top. Uz juznu interkonekciju HDZ se sada izveo na cistac kao kocionicar procesa u BiH, americkih interesa i najblizi saradnik sankcionisanih.
Uncle Sam - your move.
USA! USA! USA!
Uncle Sam - your move.
USA! USA! USA!
Last edited by shbc on 24/01/2025 10:58, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Covic se uhinjio ostavot ce on mileta ne sikiraj se ti.....pogotovu ako plenkija ameri pritisnu ovaj ce covica smirit zajedno sa amerima.....vidis da daje neke umjerene izjave....a nece iz vlasti dzaba sto je miletov " saveznik" hdz je bio u rati saveznik i armiji i vrs pa znamo kako se je bilo i jednima i drugimaPeacean wrote: ↑24/01/2025 10:48 I ovaj neki pesimista
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /250124021
- skupljac_zeljeza
#895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to je ono što sam sinoć pisao. Još je Čović dodao, što ne piše u ovom članku, da se zalagao kod evropskih prijatelja da se sada ništa ne mijenja jer bi skidanje SNSD-a i prekompozicija vlasti naštetili evropskom putu BiH tako što bi sve to u ovom momentu usporilo dalje aktivnosti. A Dodikovi jučer blokirali neke zakone, i to ne usporava?Peacean wrote: ↑24/01/2025 10:48 I ovaj neki pesimista
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
uh to je teži oblik problema osobno sam protiv toga ne zbog foruma nego mislim da nije ok
hrvatski narod ima svoju zastavu u bih
na kraju krajeva svaka trobojnica s PC* sahovnicom u sredini je zahstava hrvatskoga naroda
* da se zadovolje jugokomunjare, antihrvati, unitaristi, antidejtonovci, bosanskehisterije, df, dijaspora, samo ne sljedbenici blaža kraljevića
- Arachnoidea
#897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako oni misle prevazici blokadu koju snsd moze napraviti u domu naroda?
- no_sekirli
#898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema dalje, zabrinuti su svi za put prema EU, samom činjenicom da se izolira Dodik, jer je on bio lokomotiva na tom putu.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/01/2025 10:58Pa to je ono što sam sinoć pisao. Još je Čović dodao, što ne piše u ovom članku, da se zalagao kod evropskih prijatelja da se sada ništa ne mijenja jer bi skidanje SNSD-a i prekompozicija vlasti naštetili evropskom putu BiH tako što bi sve to u ovom momentu usporilo dalje aktivnosti. A Dodikovi jučer blokirali neke zakone, i to ne usporava?Peacean wrote: ↑24/01/2025 10:48 I ovaj neki pesimista
Pa kako vam ne dosadi verglat priče, koje ni pas s maslom ne bi progutao?
-
DonieBrasco
#899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad krece ono klasicno pozivanje na razgovore od strane Covica, a onda opet zli bosnjaci tj. muslimani ne zele razgovore sa partnerima hrvati i srbima.
I na kraju to je razlog sto nema pomaka na EU ili bilo kojem reformskom, zakonskom, a do tada ova dva sve moguce blokiraj i samo ucjenjuj daj nam sve ili nema BiH.
I na kraju to je razlog sto nema pomaka na EU ili bilo kojem reformskom, zakonskom, a do tada ova dva sve moguce blokiraj i samo ucjenjuj daj nam sve ili nema BiH.
- Peacean
#900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa blokirali bi u svakom slučaju, ovako sad trojka bar ima bolju poziciju za buduća pregovaranja pošto će nakon ovoga svi biti spremniji za kompromise.