Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
A_A_AKCIJA

#851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

DaysleepeR wrote: 24/01/2025 08:38 Nemojte više "prognozirati" matere vam.

Od juče popodne do danas ujutro toliko fula je napisano da ja ne kontam kako se ljudi sami nisu ispisali sa foruma od sramote.
Nisu to prognoze. To je propaganda

Jedna grupa očajnički pokušava održati narativ izdaje živim, pa pokušava nekako uklopiti dešavanja u taj narativ. Nema nikakvog smisla, pa se uglavnom posegne za "vidjećete" zaključcima u kojima je na kraju Trojka izdala a država propala, ako SDA ne uleti u zadnji čas i spasi sve. Naravno, jako je teško da ovo na kraju ne ispadne kao neki ludi sf.

Druga skupina su uglavnom dijasporci koji nemaju pojma, i dalje puše ovu propagandu koju plasira prva skupina i ne mogu da vjeruju da je SDA lagala i da Trojka ostvaruje sve što se obećalo. Da je Mile na izlaznim vratima i prijeti stranim bankama, da Stanivuković priča o EU putu, a Šarović se kune da neće izdati Bosnu i Hercegovinu.
A_A_AKCIJA

#852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

upitan wrote: 24/01/2025 01:02 Kifla je pricao ne moze vlast bez Dodika,a onda iz osmorke su govorili novi Dodik.
To je bio plan njihov da kao nije do njeg,nego iskljucivo do SDA.
Dodik ce biti prema vama brutalan,ako ima stenograme ili slicne dokaze pa siguran sam da ce narednih dana sve ugledati svoju svjetlost.
Kifla i onaj Tito iz Dubaija nova epizoda itd..
Čekaj, ti fakat vjeruješ u ove bajke :D
no_sekirli

#853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Yebo vlast koja se ne ljulja s vremena na vrijeme, samo da se dokaže da ničija nije do sabaha.

Ova relativizacija i priča kako se sada neće ništa usvajati, kako ulaze neki nepoznati koje je nemoguće kontrolirati, puštanje strahova kako sada tek ide kaos, je apsolutno promašena.
Trojka je valjda sve sračunala sa "novim" partnerima koje su faze i na koji način se može povaliti Dodaru.

Ako i ne uspiju, pa sve stane, barem su probali, jer sa njim i njegovim ljudima nikakav napredak nije moguć i neće biti moguć sljedećih 100 godina. Sa Čovićem neće biti nikakvih problema, ako se ide preko Amera, jer je tu Plenki bez kojega je Čović nitko i ništa. Uostalom, sankcije mu vise za vratom, ako se jedan dan počešlja kako ne valja, ode i on na crnu listu.
Novak20

#854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

HelaS wrote: 24/01/2025 08:47
Novak20 wrote: 24/01/2025 08:37
Spoiler
Show
Styling wrote: 24/01/2025 06:53 Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.

Zašto je Trojka pristala na Sabinin populizam, to ćemo tek vidjeti. Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
Iza ovoga što se desilo stoji odlazeći Murphy osobno. Prije nego što završi u nekom podrumu nove administracije lijepo je minirao teren za novog veleposlanika i moguću promjenu američke politike prema BiH. U korist mu idu i nemiri u Srbiji i moguća smjena Vučića.

No, što su posljedice po BiH, F BiH i RS ?

Mislim da će doći do beskrajnih političkih svađa što znači status quo naredne dvije godine, prekompozicija vlasti u RS, pritisak na srpku "opoziciju" do premlačivanja "izdajnika" i izbacivanje Bošnjaka dogovorenih sa Trojkom iz vlasti RS, pokušaji izbacivanja iz vlasti HDZ u F BiH, guranje na mišiće Južne interkonekcije bez ikakvog političkog ustupka Hrvatima, pritisak na "manjince" na svim stranama itd.
Kako god, čini mi se da dolaze nemirna vremena.
Nismo mi nemirno društvo koje svoja politička nezadovoljstva uređuje po ulicama. Naši politički događaji, smjene i sl. potpuno su demokratski i normalni. Pa čak i sinoćnja "pauza-sjednica" državnog Parlamenta, potpuno je bila normalna i pristojna, bez bacanja cipela okolo, mahanja sakoima i šaketanja po sali. Jedni političari smijenjeni, drugi postavljeni. I to je to, politika, vlast... Ne dolaze nemirna vremena, ne treba insuinirati niti predviđati pesimizam, nema osnova. Niti će biti tako.
Daj Bože....
DaysleepeR

#855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 24/01/2025 09:14
Spoiler
Show

Iza ovoga što se desilo stoji odlazeći Murphy osobno. Prije nego što završi u nekom podrumu nove administracije lijepo je minirao teren za novog veleposlanika i moguću promjenu američke politike prema BiH. U korist mu idu i nemiri u Srbiji i moguća smjena Vučića.

Mislim da će doći do beskrajnih političkih svađa što znači status quo naredne dvije godine, prekompozicija vlasti u RS, pritisak na srpku "opoziciju" do premlačivanja "izdajnika" i izbacivanje Bošnjaka dogovorenih sa Trojkom iz vlasti RS, pokušaji izbacivanja iz vlasti HDZ u F BiH, guranje na mišiće Južne interkonekcije bez ikakvog političkog ustupka Hrvatima, pritisak na "manjince" na svim stranama itd.
Nismo mi nemirno društvo koje svoja politička nezadovoljstva uređuje po ulicama. Naši politički događaji, smjene i sl. potpuno su demokratski i normalni. Pa čak i sinoćnja "pauza-sjednica" državnog Parlamenta, potpuno je bila normalna i pristojna, bez bacanja cipela okolo, mahanja sakoima i šaketanja po sali. Jedni političari smijenjeni, drugi postavljeni. I to je to, politika, vlast... Ne dolaze nemirna vremena, ne treba insuinirati niti predviđati pesimizam, nema osnova. Niti će biti tako.
Daj Bože....
Dare to dream...

Jesu li hrvati u BiH dovoljno politički zreli da smiju zamisliti ovu zemlju bez HDZ-a?

Bošnjaci, kakvi god "zapušćani" bili, sa svim svojim vrlinama i manama, mogu držati lekcije ostalima kada je politička zrelost u pitanju, jer su sanjali i ostvarili svijet bez SDA.

Smiju li pro-evropski hrvati u BiH usuditi se da sanjaju isto?

Da izaberu ljude koji će konačno razbiti ovaj višedecenijski lockdown i povesti hrvate u BiH putem boljeg života?
no_sekirli

#856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Styling wrote: 24/01/2025 06:53 Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.

Zašto je Trojka pristala na Sabinin populizam, to ćemo tek vidjeti. Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.

Čim se u upisu vidi ovaj pridjev "odlazeći", jasno je sve.

Kao da od 1990.do sada nisu na sceni beskrajne političke svađe i status quo, za koji bi mnogi pojedinci voljeli da se nastavi, a da im djeca nasljeđuju njihove pozicije i poluge vlasti kao u nekom despotskom sistemu. Isto da je do sada sve bilo kao u Švedskoj i smjenom 5 ljudi će nastupiti kaos.

Pretpostavka o izbacivanju HDZa iz vlasti u FBiH je krajnje zlobna i ŠBBKBB, ali u svakom slučaju, tko smije dirati HDZ? To je Bogom dana stranka, Sumerani su je upisali na svoje ploče da uvijek mora biti na vlasti.

Baš me zanima kakav politički ustupak Hrvatima, Bošnjacima, Eskimima ili bilo kome treba dati, ukoliko se uspostavi Južna interkonekcija? Kakav ustupak treba dati bilo kome ako mu pred nosom napraviš neku krucijalnu infrastrukturu od koje, ukoliko je pametan može imati višestruke ekonomske koristi? Kako izmjeriti koliki politički ustupak treba dati za ovakve stvari, ima li neki cjenik, neka mjerljiva skala?
doktor78

#857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

izvrsni direktor wrote: 24/01/2025 08:54
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2025 17:35 Image

:lol:

@izvrsni direktor
@Chmoljo
@Velkoski

izdaja za izdajom.

moglo bi danas ici neko saopstenje iz sda? :mrgreen:
Mene samo zanima, kada već kukaju o entitetskim simbolima na granici, da li ovi ljudi uopšte nekad prelaze granicu. Pa svugdje je i do sad bila trobojka, i to možda par metara poslije državne zastave.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

@DaysleepeR
uvjeti nisu isti
bosnjaci nemaju "hrvatsku niti putovnice vec 30 godina" koje bi nezadovoljnike i željne promjene odvukle svebi

jer umjesto glasanja hrvat se pokupi i ode za pleternicu požegu i zagreb
drugi u njemačku i irsku

da je npr srbija bosnjacka država i bosnjaci dobrodosli u beograd i imaju putovnicu za instant odlazak u njemačku

onda bi bila ista situacija i mogli bismo pričati o tome

također

trebalo bi uspoređivati rezultate bosnjaka na izborima sa sela i hrvate jer hrvati vecinom zive na selima i malim gradicima

priznaješ bosnjaci sa sela i dalje daju glasove sda
DaysleepeR

#859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Truba wrote: 24/01/2025 09:32 @DaysleepeR
uvjeti nisu isti
bosnjaci nemaju "hrvatsku niti putovnice vec 30 godina" koje bi nezadovoljnike i željne promjene odvukle svebi

jer umjesto glasanja hrvat se pokupi i ode za pleternicu požegu i zagreb
drugi u njemačku i irsku

da je npr srbija bosnjacka država i bosnjaci dobrodosli u beograd i imaju putovnicu za instant odlazak u njemačku

onda bi bila ista situacija i mogli bismo pričati o tome

također

trebalo bi uspoređivati rezultate bosnjaka na izborima sa sela i hrvate jer hrvati vecinom zive na selima i malim gradicima

priznaješ bosnjaci sa sela i dalje daju glasove sda
Ja sam imao jednu debatu sa svojom suprugom kojoj je smetalo što su svatovi na jednoj svadbi mog druga koji je hrvat iz Žepča mahali hrvatskim zastavama u svadbenoj koloni.
Ja sam joj samo rekao "mašu zastavama jer im je Hrvatska sve dala", i to je apsolutno tačno.
Hrvatska je hrvatima u BiH dala i državljanstvo i putovnice i otvorila im vrata EU.
Radi svega toga, itekako je porazno da hrvati u BiH imaju manju stopu pluralizma od hrvata u Hrvatskoj.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

jesu li hrvatske zastave ili zastave republike hrvatske
8)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Trebamo se prepasti jer ce blokirati ce put prema EU koji ide takvom brzinom da cemo postati članica EU 2028. godine (hidzretske) :-)
Last edited by sime_cipol on 24/01/2025 09:39, edited 1 time in total.
zigson

#862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Truba wrote: 24/01/2025 09:36 jesu li hrvatske zastave ili zastave republike hrvatske
8)
8)
Trappist

#863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

izvrsni direktor wrote: 23/01/2025 13:03
Trappist wrote: 23/01/2025 11:20 "SNSD bio protiv hitnog postupka za EU zakone, u "spas" pritekla opozicija iz RS-a"

hoce li se opet cudicka, forto i dino cuditi ovome i hoce li opet "zaprijetiti snsd-u da moraju biti za ulazak u EU !"

joj joj :izet:
Sta ces sad? :lol:
evo da ne citiram sam sebe, nego ovaj post. Svaka cast trojci (i ostalima koji su glasali) za smjenu snsd-ovih kadrova sinoc, potez za svaku pohvalu. Ugodno iznenadjen :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR

#866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Truba wrote: 24/01/2025 09:36 jesu li hrvatske zastave ili zastave republike hrvatske
8)
Rep. Hrvatske.
mali_balon

#867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 09:50
:izet: :izet:
Dze mu je kacket :lol: da ga stavi na lobanju
Peacean

#868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Saće mile reći kako nije imao izbora već su ga natjerali na to :D
Novak20

#869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

DaysleepeR wrote: 24/01/2025 09:18

Daj Bože....
Dare to dream...

Jesu li hrvati u BiH dovoljno politički zreli da smiju zamisliti ovu zemlju bez HDZ-a?

Bošnjaci, kakvi god "zapušćani" bili, sa svim svojim vrlinama i manama, mogu držati lekcije ostalima kada je politička zrelost u pitanju, jer su sanjali i ostvarili svijet bez SDA.

Da izaberu ljude koji će konačno razbiti ovaj višedecenijski lockdown i povesti hrvate u BiH putem boljeg života?

Hrvati su zreli kao nacija i dovoljno pametni da vide i znaju da ih bošnjačka politika u BiH ne može povesti u "bolji život" iz prostog razloga što ni Bošnjake već 35 godina ne vode u "bolji život".

Hrvati u RH su proeuropski, država im je u EU i NATO, Hrvati u BiH su logično proeruopski sa svojim dvojnim državljanstvom i ne znam što ti tu nije jasno.

Ako nisam u pravu, reci mi čime se to konkretno, kojim europskim političkim i ekonomskim uspjesima i kojim europejcima može pohvaliti bošnjačka politika ?

Pogotovu ova esdeaovska koja će opet zajahati za dvije godine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

"Proizvodnja i potrošnja hljeba se smanjuje, a povećava potrošnja i proizvodnja kifli i drugih kvalitetnijih oblika peciva! To govori da su naši ljudi već u stanju da priušte sebi izbor u tom pogledu"
by Guardian of Šumska

ovoga debila ne da treba izbaciti iz svih koalicija, već ga treba zgaziti ko žohara
DaysleepeR

#872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 24/01/2025 10:03
DaysleepeR wrote: 24/01/2025 09:18

Daj Bože....
Dare to dream...

Hrvati su zreli kao nacija i dovoljno pametni da vide i znaju da ih bošnjačka politika u BiH ne može povesti u "bolji život" iz prostog razloga što ni Bošnjake već 35 godina ne vode u "bolji život".

Hrvati u RH su proeuropski, država im je u EU i NATO, Hrvati u BiH su logično proeruopski sa svojim dvojnim državljanstvom i ne znam što ti tu nije jasno.

Ako nisam u pravu, reci mi čime se to konkretno, kojim europskim političkim i ekonomskim uspjesima i kojim europejcima može pohvaliti bošnjačka politika ?

Pogotovu ova esdeaovska koja će opet zajahati za dvije godine.
Jako maliciozno.
Pomenuo nisam SDA, ja sam vrlo jasno napisao o hrvatskoj alternativi HDZ-a.
Haris.ba

#873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

skupljac_zeljeza wrote: 24/01/2025 10:05
I kada je to spomenuo Zvizdicu da mu glas nije registrovan, Zvizda ga otpucao i rekao kao dovoljno je sto ste to izjavili, uslo je u stenogram.
Malisa11

#874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

8)
hahahah sto smo pametni matori...but not
Svadba u Žepču. 🇭🇷

Iznimna fotografija koja odiše ljubavlju.

Živiš Republiko #HRHB

Image
Last edited by Malisa11 on 24/01/2025 10:13, edited 1 time in total.
Novak20

#875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 09:50
:izet: :izet:
Fkt mi nije jasno kako se uvijek možete držati za medijsku slamku ?

Ovu izjavu je prije šest dana dala portparolka Tammy Bruce. Njena zamjena je vjerojatno Karoline Leavitt.

https://avaz.ba/vijesti/globus/940090/d ... omunikator
Donald Tramp (Trump) je najavio da će njegova kampanja izabrati Kerolajn Levit (Karoline Leavitt) za portparolku predstojeće administracije.

- Kerolajn Levit je izvrstan posao obavila kao nacionalna portparolka tokom moje historijske kampanje i drago mi je što mogu da najavim da će služiti kao portparolka Bijele kuće - izjavio je Tramp u saopštenju u petak uvečer.
Post Reply