Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
A_A_AKCIJA

#826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

nauticamid wrote: 23/01/2025 23:04 Trojka skupila vecinu kupovinom papaka.
:lol:

A dok se Hodžino ne samelje?
hatemondays

#827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

Prije par godina sam napisao kad je Kirbas dobio nogu da je on ustvari bio najlaksa meta, da ce Dodik biti slijedeci u paketu sa Vuckom a da je najjebeniji igrac Covke. Dok god ga Hrvatska drzi u zivotu on i njegova politika ce biti tu sa ili bez tzv. projekata poput Juzne Interkonekcije.
Ovi nasi mali diktatori su ocigledni poglupi, ne vide sta se desava sa puno vecim diktatorima, dvije hefte ode Basar u livadu nakon 50 godina haranja scenom. Kad je Gadafi pao Putko se odmah presaltao u antizapadnu pricu strah za guzicu ga je ovdje gdje jeste ali ovako je najsigurniji dok drugi ginu.
I ovo sto je Blackrock kupio dugove ovih nasih balkanskih pripizdina sad se mora vracati davanjem nacioanlnih resursa, vrijeme suplje je proslo. Uglavnom Covke ce jos mahati ovi ostali su vec istorija.
Malo da se obrazujemo lijepo je pogledati danasnji intervju Larry Finka vladara BlackRocka sa CNBC u Davosu, ko hoce da shvati shvatice, nema u igri takvih igraca nikakve slucajnosti.
upitan

#828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

Haris.ba wrote: 23/01/2025 23:08
geoxx wrote: 23/01/2025 23:03

Zato sto ministre smjenjuju oba doma, gdje imas prepreku i u vidu SNSD i HDZa. Nikakva smjena Vijeca ministara se nece desiti.

Ne treba smjena VM. Samo odredjenih ministara.

Za rusenje kvoruma u Domu naroda - neka vp radi svoj posao.
Kad te skine sa 4 milje legalnih svaki mjesec...

Na kraju, Nesic je valjda i podnio ostavku. Kad se to protokolise - bice smjenjen. I onda predstavnicki dom izabere nekog iz sds npr.
Ako stranci narede, Borjana ce to uraditi (podnijeti predstavnickom na odobrenje novog ministra).
Ovo samo pokazuje nasu (ne)"moc", jer stranci moraju da narede.
A onda necemo se cuditi zasto stranci dugo vremena zele Aerodrom Sa ili uskoro EP ili BHT jer u poslovnom svijetu funkcionise usluga za uslugu.

Sustina svega jeste cinjenica da je HDZ kljucan,a pogotovo sa odlukama VP je betoniran i moraju se iz Trojke Draganu sageti dobro da bi ovo sve proslo a vezano za VM i da on ne bi blokirao VFBiH i sve sto blokirati moze.
Prvi na udaru je budzet FBiH a na kraju kad nema nista ide ucjena sa izbacivanjem iz vlasti jer zna da su svi tu slabi pa i on licno je to dozivio od Zlatka...

Kifla je pricao ne moze vlast bez Dodika,a onda iz osmorke su govorili novi Dodik.
To je bio plan njihov da kao nije do njeg,nego iskljucivo do SDA.
Dodik ce biti prema vama brutalan,ako ima stenograme ili slicne dokaze pa siguran sam da ce narednih dana sve ugledati svoju svjetlost.
Kifla i onaj Tito iz Dubaija nova epizoda itd..
Styling

#829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.

Zašto je Trojka pristala na Sabinin populizam, to ćemo tek vidjeti. Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
jasko_ba

#830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jasko_ba »

Trojka :thumbup:
Tako se radi, bez demagogije i ubleharenja. Jos da narod prepozna sa jos vecim brojem glasova na izborima i moze biti samo bolje.
mayab

#831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

dodikova krmad je svakako blokirala i uvjetovala svim i svačim , standardno prijetili, vrijeđali , prostačili, ponižavali ,omalovažavali , govorili neistine ,
e pa brate zašto ih ne smijeniti , toj bagri treba "zube pokazati" , to ti jedino razumije glas sile
:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 24/01/2025 06:53 Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.

Zašto je Trojka pristala na Sabinin populizam, to ćemo tek vidjeti. Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
da će biti guravo hoće, ali u stvarnosti evropskog puta nije ni bilo sem na reklamama, jer je procese blokirao SNSD uz sekundanta HDZ, a dali su im gotovo sve što su htjeli.

svaka im čast na mudima i ovom potezu :thumbup:

šteta što ovo nije urađeno ranije jer je već prošle godine bilo jasno kakvo je stanje
doktor78

#833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Styling wrote: 24/01/2025 06:53

Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
Ne mogu vjerovati da su se na ovaj korak odlučili bez aminovanja "odozgo".
Styling

#834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

doktor78 wrote: 24/01/2025 07:12
Styling wrote: 24/01/2025 06:53

Nisam sigurna da međunarodna zajednica stoji iza ovoga i da imaju njihovu podršku. Taman su počeli Mileta lomiti sankcijama, ovi ga zamijene i dovesu nove koje niko be može kontrolisati.
Ne mogu vjerovati da su se na ovaj korak odlučili bez aminovanja "odozgo".
Ja samo iznosim svoje mišljenje. Možda griješim.
Styling

#835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dino je večeras na FACE kod Senada pa će valjda razjasniti. :D
PM72

#836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

mayab wrote: 24/01/2025 07:02 dodikova krmad je svakako blokirala i uvjetovala svim i svačim , standardno prijetili, vrijeđali , prostačili, ponižavali ,omalovažavali , govorili neistine ,
e pa brate zašto ih ne smijeniti , toj bagri treba "zube pokazati" , to ti jedino razumije glas sile
Misliš da su ovi iz opozicije "manja krmad"?
Nisu sigurno nego vidjeli priliku da im bude bolje i da klepe još veću krišku torte.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Styling wrote: 24/01/2025 07:51 Dino je večeras na FACE kod Senada pa će valjda razjasniti. :D
Je li samo Dino ili ce biti sva 3?
HelaS

#838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 08:03
Styling wrote: 24/01/2025 07:51 Dino je večeras na FACE kod Senada pa će valjda razjasniti. :D
Ko su ostala 2
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

HelaS wrote: 24/01/2025 08:11
Ko su ostala 2
Burt Reylonds i Tom Selleck
HelaS

#840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2025 08:16
HelaS wrote: 24/01/2025 08:11

Ko su ostala 2
Burt Reylonds i Tom Selleck
Kolega, vrtić ti je na drugoj lokaciji
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

PM72 wrote: 24/01/2025 07:52
mayab wrote: 24/01/2025 07:02 dodikova krmad je svakako blokirala i uvjetovala svim i svačim , standardno prijetili, vrijeđali , prostačili, ponižavali ,omalovažavali , govorili neistine ,
Misliš da su ovi iz opozicije "manja krmad"?
Nisu sigurno nego vidjeli priliku da im bude bolje i da klepe još veću krišku torte.
uvijek je drugacije kad znas da si zamjenjiv. ako dodika ostavis i nista ne radis on osjeti da je nezamjenjiv i apetiti samo rastu. ovako ce drugacije, a boga mi i ova alternativa koja hoce da uleti umjesto dodika.

i majku mu, zar nije konacno za pohvalu da je i nas strana pokazala zube i da moze da bira. kako mozete toliko crnjacit?

uvijek bilo, dodik i covic biraju sebi bosnjake, i sad bosnjaci kaznjavaju dodika za neposluh i biraju sebi druge partnere tj nude im mogucnost da budu poslusniji od dodika. jok opet ne valja ni to
kako vas se da?
Styling

#842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Mislim samo on.
Novak20

#843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Styling wrote: 24/01/2025 06:53 Bez obzira na sve, ja sam i dalje mišljenja da je sa ovim smjenama napravljena greška i da su blokirali EU put jer im ništa neće proći kroz DN narednih godinu i po do novih izbora. Živi bili.

Iza ovoga što se desilo stoji odlazeći Murphy osobno. Prije nego što završi u nekom podrumu nove administracije lijepo je minirao teren za novog veleposlanika i moguću promjenu američke politike prema BiH. U korist mu idu i nemiri u Srbiji i moguća smjena Vučića.

No, što su posljedice po BiH, F BiH i RS ?

Mislim da će doći do beskrajnih političkih svađa što znači status quo naredne dvije godine, prekompozicija vlasti u RS, pritisak na srpku "opoziciju" do premlačivanja "izdajnika" i izbacivanje Bošnjaka dogovorenih sa Trojkom iz vlasti RS, pokušaji izbacivanja iz vlasti HDZ u F BiH, guranje na mišiće Južne interkonekcije bez ikakvog političkog ustupka Hrvatima, pritisak na "manjince" na svim stranama itd.

Kako god, čini mi se da dolaze nemirna vremena.
Last edited by Novak20 on 24/01/2025 08:39, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Nemojte više "prognozirati" matere vam.

Od juče popodne do danas ujutro toliko fula je napisano da ja ne kontam kako se ljudi sami nisu ispisali sa foruma od sramote.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 24/01/2025 08:38 Nemojte više "prognozirati" matere vam.

Od juče popodne do danas ujutro toliko fula je napisano da ja ne kontam kako se ljudi sami nisu ispisali sa foruma od sramote.
:lol: :lol:
HelaS

#846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Novak20 wrote: 24/01/2025 08:37
Spoiler
Show

Iza ovoga što se desilo stoji odlazeći Murphy osobno. Prije nego što završi u nekom podrumu nove administracije lijepo je minirao teren za novog veleposlanika i moguću promjenu američke politike prema BiH. U korist mu idu i nemiri u Srbiji i moguća smjena Vučića.

No, što su posljedice po BiH, F BiH i RS ?

Mislim da će doći do beskrajnih političkih svađa što znači status quo naredne dvije godine, prekompozicija vlasti u RS, pritisak na srpku "opoziciju" do premlačivanja "izdajnika" i izbacivanje Bošnjaka dogovorenih sa Trojkom iz vlasti RS, pokušaji izbacivanja iz vlasti HDZ u F BiH, guranje na mišiće Južne interkonekcije bez ikakvog političkog ustupka Hrvatima, pritisak na "manjince" na svim stranama itd.
Kako god, čini mi se da dolaze nemirna vremena.
Nismo mi nemirno društvo koje svoja politička nezadovoljstva uređuje po ulicama. Naši politički događaji, smjene i sl. potpuno su demokratski i normalni. Pa čak i sinoćnja "pauza-sjednica" državnog Parlamenta, potpuno je bila normalna i pristojna, bez bacanja cipela okolo, mahanja sakoima i šaketanja po sali. Jedni političari smijenjeni, drugi postavljeni. I to je to, politika, vlast... Ne dolaze nemirna vremena, ne treba insuinirati niti predviđati pesimizam, nema osnova. Niti će biti tako.
dulekrele

#847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dulekrele »

Nije na ovo trojka morala pristati vec samo NiP koji je bio protiv skidanja laktasenka.Znas ti to dobro ali valja braniti princa.
izvrsni direktor

#848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20 wrote: 24/01/2025 08:37 guranje na mišiće Južne interkonekcije bez ikakvog političkog ustupka Hrvatima,
uh, katastrofa
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

upitan wrote: 24/01/2025 01:02
Haris.ba wrote: 23/01/2025 23:08
geoxx wrote: 23/01/2025 23:03

Zato sto ministre smjenjuju oba doma, gdje imas prepreku i u vidu SNSD i HDZa. Nikakva smjena Vijeca ministara se nece desiti.

Ne treba smjena VM. Samo odredjenih ministara.

Za rusenje kvoruma u Domu naroda - neka vp radi svoj posao.
Kad te skine sa 4 milje legalnih svaki mjesec...

Na kraju, Nesic je valjda i podnio ostavku. Kad se to protokolise - bice smjenjen. I onda predstavnicki dom izabere nekog iz sds npr.
Ako stranci narede, Borjana ce to uraditi (podnijeti predstavnickom na odobrenje novog ministra).
Ovo samo pokazuje nasu (ne)"moc", jer stranci moraju da narede.
A onda necemo se cuditi zasto stranci dugo vremena zele Aerodrom Sa ili uskoro EP ili BHT jer u poslovnom svijetu funkcionise usluga za uslugu.

Sustina svega jeste cinjenica da je HDZ kljucan,a pogotovo sa odlukama VP je betoniran i moraju se iz Trojke Draganu sageti dobro da bi ovo sve proslo a vezano za VM i da on ne bi blokirao VFBiH i sve sto blokirati moze.
Prvi na udaru je budzet FBiH a na kraju kad nema nista ide ucjena sa izbacivanjem iz vlasti jer zna da su svi tu slabi pa i on licno je to dozivio od Zlatka...

Kifla je pricao ne moze vlast bez Dodika,a onda iz osmorke su govorili novi Dodik.
To je bio plan njihov da kao nije do njeg,nego iskljucivo do SDA.
Dodik ce biti prema vama brutalan,ako ima stenograme ili slicne dokaze pa siguran sam da ce narednih dana sve ugledati svoju svjetlost.
Kifla i onaj Tito iz Dubaija nova epizoda itd..
više te pogodilo nego Vulićku.
izvrsni direktor

#850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2025 17:35 Image

@izvrsni direktor
@Chmoljo
@Velkoski

izdaja za izdajom.