Narod i Pravda (Konakovic)

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#38751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

A_A_AKCIJA wrote: 23/01/2025 21:03
drug_profi wrote: 23/01/2025 21:01 A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
I ti na svakoga vrijeme trošiš.

Dijasporac koji ljeti dođe u Trebinje na kafu a ostatak vremena kući gleda Hayat i informiše se
Bolje biti nargilaner sa bradom za kojeg je i Kiseljak već polu-inostranstvo.
PreWiBa

#38752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Sanjarko wrote: 23/01/2025 21:06
sehohari wrote: 23/01/2025 20:51 Znači, prvo RS proglašava bankrot, onda sad Dodik umire od neke bolesti. De ba ljudi, baš smo jadni ako smo spali na te folove.
Svasta je moguce, tako je bilo moguce da se rat u SFRJ desi, a da narod misli da nece biti rata ovdje, ja cak JNA mahao kao djecak od 6 godina kada je kasarnu iz Nicaze napustala.

Mislis da sam ja znao da ce biti rata i da ce me ta ista vojska htjeti ubiti, ili da su moji to znali?
Ma znam, ali nekako mi je baš jadno ako su ti se političke nade svele na to hoće li nekoga bolest dokusiriti ili hoće li bankrotirati.
mali_balon

#38753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

To su nade vas patriota......cekaj dok neko ne umre ili se ne udjeli sadaka...ko sto ste i navikli
A relane stvari....bankrot je najbolje da se neko natjera na poslusnost to vi zeleni zohari najbolje znate.....kad ste izgubil KS tj milijardu km.....ali evo vidim da si dijaspora koja se informise preko hajata pa je bi vise s tobom
PreWiBa

#38754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

mali_balon wrote: 23/01/2025 21:16 To su nade vas patriota......cekaj dok neko ne umre ili se ne udjeli sadaka...ko ste i navikli
"Vidi druže, ja razumijem da kod tebe nije upalilo da glumiš dobrog lika koji ima "međunarodno ime" i jede svinjetinu, pa si za druge opet ispao ono što jesi, ali ako su za tebe lično ružni stereotipi i laži koje politički oponenti istina, ne znači da je to i za neku drugu osobu tako". Prestani vrijeđati, ovako samo ide i jedna uvreda za drugom i u nedogled.

Možemo ovako sve do sutra, i dalje voditi razgovor preko raznih ličnih seljačkih smicalica i podmetanja, ali mislim da to ne vodi nigdje.
Last edited by PreWiBa on 23/01/2025 21:29, edited 1 time in total.
Sanjarko

#38755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

sehohari wrote: 23/01/2025 21:13
sehohari wrote: 23/01/2025 20:51 Znači, prvo RS proglašava bankrot, onda sad Dodik umire od neke bolesti. De ba ljudi, baš smo jadni ako smo spali na te folove.
Svasta je moguce, tako je bilo moguce da se rat u SFRJ desi, a da narod misli da nece biti rata ovdje, ja cak JNA mahao kao djecak od 6 godina kada je kasarnu iz Nicaze napustala.

Mislis da sam ja znao da ce biti rata i da ce me ta ista vojska htjeti ubiti, ili da su moji to znali?
Ma znam, ali nekako mi je baš jadno ako su ti se političke nade svele na to hoće li nekoga bolest dokusiriti ili hoće li bankrotirati.
RS je trebala bankrotirati vec odavno ali smo ih mi iz FBiH vadili par puta, one afere s bankama po RS, spustanje garancija na novac u bankama kako to vec ide itd. A bolest Dodika moze spasiti od sto sta, linca narodnog cak od strane Srba iz RS.

Ja sam negdje rekao da je Blackrock kupio izgleda dug Srbije, samim tim i da je kupio mozda dug i BiH i samim tim i RS. Da bi se eksploatisao litijum i sto sta jos.

Tako sam vidio tu informaciju, sad nisam u tim tokovima ali moguce i da jeste kupio Blackrock te dugove sve. Uglavnom neko je zaduzenje od 500 miliona KM ili eura na Londonskoj berzi kupio.

Ove moderne drzave su kao korporacije ili firme, zato i ima lopovluka, ali to je kapitalizam, trazen i sad kusamo ga. Kapitalizam kao sistem dugorocno nije opstojan jer se zasniva na stalnom sirenju i stalnoj sve vecoj potrosnji, to nije ekonomski efikasno, nema ekonomicnosti.
PreWiBa

#38756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Sanjarko wrote: 23/01/2025 21:23

RS je trebala bankrotirati vec odavno ali smo ih mi iz FBiH vadili par puta, one afere s bankama po RS, spustanje garancija na novac u bankama kako to vec ide itd. A bolest Dodika moze spasiti od sto sta, linca narodnog cak od strane Srba iz RS.

Ja sam negdje rekao da je Blackrock kupio izgleda dug Srbije, samim tim i da je kupio mozda dug i BiH i samim tim i RS. Da bi se eksploatisao litijum i sto sta jos.

Tako sam vidio tu informaciju, sad nisam u tim tokovima ali moguce i da jeste kupio Blackrock te dugove sve. Uglavnom neko je zaduzenje od 500 miliona KM ili eura na Londonskoj berzi kupio.

Ove moderne drzave su kao korporacije ili firme, zato i ima lopovluka, ali to je kapitalizam, trazen i sad kusamo ga. Kapitalizam kao sistem dugorocno nije opstojan jer se zasniva na stalnom sirenju i stalnoj sve vecoj potrosnji, to nije ekonomski efikasno, nema ekonomicnosti.
RS nikada neće bankrotirati, makar ne do te mjere da će Dodik pristajati na bilo šta.
SRJ je bila pod sankcijama do te mjere da su gorivo iz flaša sipali, ali ih opet nije baš natjeralo da samo zbog toga prave neke jače kompromise. Samo striktno političkom (ili vojnom) borbom.

A to se pogotovo neće desiti pod trenutnim sankcijama koje su realno gledano relativno slabe, do te mjere da neki njemački proizvođać otvara fabrike po Laktašima.
Siromašniji jesu, u krizi možda isto, ali prenapuhiva se to, ili se podcjenuje koliko teška mora biti neka kriza da bi političkog lidera natjerala da promjeni kurs.
Sanjarko

#38757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

sehohari wrote: 23/01/2025 21:28
Sanjarko wrote: 23/01/2025 21:23

RS nikada neće bankrotirati, makar ne do te mjere da će Dodik pristajati na bilo šta.
SRJ je bila pod sankcijama do te mjere da su gorivo iz flaša sipali, ali ih opet nije baš natjeralo da samo zbog toga prave neke jače kompromise. Samo striktno političkom (ili vojnom) borbom.

A to se pogotovo neće desiti pod trenutnim sankcijama koje su realno gledano relativno slabe, do te mjere da neki njemački proizvođać otvara fabrike po Laktašima.
Siromašniji jesu, u krizi možda isto, ali prenapuhiva se to, ili se podcjenuje koliko teška mora biti neka kriza da bi političkog lidera natjerala da promjeni kurs.
Ne znam bas, i Bosana moze bankrotirati zajedno sa RS, samim tim i FBiH. Populacija se smanjuje, zaduzuje se vlast svaka ko pijan plota, ne ulaze se gdje treba i kako treba to sto se zaduzi itd.

Protesti danima RS drmaju, Bijeljina, Ugljevik itd. Samo jos belaj fali na narod na ulice izdze i ovdje u FBiH jer se nisu mnoga davanja pomakla s mjesta. Neka jesu da se razumjemo, ali mnoga stoje u mjestu, dok inflacija divlja i divlja.
drug_profi

#38758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 23/01/2025 21:08
drug_profi wrote: 23/01/2025 21:01
sehohari wrote: 23/01/2025 20:55

Jah, naravno.
Imaš i dovoljno "dokaza" da Dino od FBiH želi napraviti hrvatsku koloniju.

Realnost je uvijek malo kompleksnija, i za Dina i za SDA, samo botovi dijele svijet u crno i bijelo.
Dakle ti tvoji dokazi su jako nategnuti i svode se na pristrasna i tendeciozna tumacenja aktivnosti.
Na drugoj strani imas bukvalno pozive da se napusti euroatlanski put i okrene istoku.
I tebi to isto?
A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
Da, isto je popuštanje i Hrvatskoj i Srbiji oko nekih krucijalnih pitanja.
Znam da ti, razumljivo donekle, misliš da to nije tako, ali realnost je drugačija.
Nije care isto ni blizu. Jedno je euroatlanski put i saveznici, drugo je euroazijski put i arhineprijatelj.
PreWiBa

#38759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 21:33
sehohari wrote: 23/01/2025 21:08
drug_profi wrote: 23/01/2025 21:01

Dakle ti tvoji dokazi su jako nategnuti i svode se na pristrasna i tendeciozna tumacenja aktivnosti.
Na drugoj strani imas bukvalno pozive da se napusti euroatlanski put i okrene istoku.
I tebi to isto?
A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
Da, isto je popuštanje i Hrvatskoj i Srbiji oko nekih krucijalnih pitanja.
Znam da ti, razumljivo donekle, misliš da to nije tako, ali realnost je drugačija.
Nije care isto ni blizu. Jedno je euroatlanski put i saveznici, drugo je euroazijski put i arhineprijatelj.
Nope.
Bukvalno, ne postoji niti jedna jasna razlika između njih.

To ne kažem ja, to kaže Hag, a i ne vidim neku razliku između, lupam, statusa povratnika u Stocu ili u RS-u, odnosno tamo gdje HDZ/SNSD imaju moć.
drug_profi

#38760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Fun fact:
HV i HVO sa ARBiH su rat zavrsili kao saveznici protiv VRS i JA.
HV je NATO armija. NATO savez je po DMS garant teritorijalnog integriteta BiH.
Mi smo u redu za ulazak u NATO, dakle mi želimo biti saveznici i sa prvim susjedom HV.

Kako je to isto sa otcjepljenjina, genocidom, neprekidnim vrijeđanjem zrtava?

Ti si ono Hercegovac jel?
Onda je sve jasno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

dino izdajnik :lol:
PreWiBa

#38762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 21:57 Fun fact:
Mi smo u redu za ulazak u NATO, dakle mi želimo biti saveznici i sa prvim susjedom HV.

Onda je sve jasno.
Postoje stvari koje se zovu savezi iz nužde. Hrvatska je tada imala trećinu teritorije pod velikosrpskom kontrolom, danas već imaju čiste račune.Srbi i Hrvati tačno znaju dokle je čije danas. Pa ti hejbet godina poslije "savezničkog" oslobađanja Jajca nisi mogao doći tamo kao Bošnjak povratnik.

Čuj kako je isto sa odcepljenjima, ispade da treći entitet u BiH čije karte malo po malo viđamo padaju sa marsa. Jebote život, ljudi napravili muzej HVO-u u logoru gdje su mučili ljude na najgori način, postavili nekih 20-ak krstova po Stocu, gdje su ljudi bili prinuđeni napraviti svoj dom zdravlja jer ih ovi nisu željeli liječiti.

Ovo podebljano je samo parafraza zagrebačke teze da je Hrvatska garant Dejtona.

A ovo na kraju ti baš ne treba, s tim da je svakako samo djelimično tačno. Mogao bih i ja reći da je sve jasno, s obzirom da si Sarajlija sa hrvatskim backgroundom, ali mislim da je bolje diskusiju voditi argumentima a ne preko ličnih prepucavanja.
drug_profi

#38763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Hercegovci ili su normalni ili mrze iz dna duse. Nena sredine.
I to je fakt. Nema veze koje vjere. Kod svih isto.

I ti bi vidim radije srbe od hrvata.
Nece da moze.

I taj hrvatski background je zapravo samo ono kako me dozivljavaju antihrvati.
Jer vam je to objasnjenje.
Ja nemam ni krstenicu, ni domovnicu ni putovnicu.
mali_balon

#38764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

sehohari wrote: 23/01/2025 21:22
mali_balon wrote: 23/01/2025 21:16 To su nade vas patriota......cekaj dok neko ne umre ili se ne udjeli sadaka...ko ste i navikli
"Vidi druže, ja razumijem da kod tebe nije upalilo da glumiš dobrog lika koji ima "međunarodno ime" i jede svinjetinu, pa si za druge opet ispao ono što jesi, ali ako su za tebe lično ružni stereotipi i laži koje politički oponenti istina, ne znači da je to i za neku drugu osobu tako". Prestani vrijeđati, ovako samo ide i jedna uvreda za drugom i u nedogled.

Možemo ovako sve do sutra, i dalje voditi razgovor preko raznih ličnih seljačkih smicalica i podmetanja, ali mislim da to ne vodi nigdje.
:lol: :lol: :lol: :kiss:
PreWiBa

#38765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 22:18 Hercegovci ili su normalni ili mrze iz dna duse. Nena sredine.
I to je fakt. Nema veze koje vjere. Kod svih isto.

I ti bi vidim radije srbe od hrvata.
Nece da moze.

I taj hrvatski background je zapravo samo ono kako me dozivljavaju antihrvati.
Jer vam je to objasnjenje.
Ja nemam ni krstenicu, ni domovnicu ni putovnicu.
Za Sarajlije govore da ne vide dalje od nosa, zato i jesu završili u blokadi 4 godine. Šibicari, lopovi, prevaranti, arogantni mahalaši, raznorazni stereotipi postoje o ljudima iz glavnog grada BiH. Sada bih i ja mogao do sutra na ličnoj bazi izvući iz rukava neki takav pseudoargument, ali smatram da nisam baš spao toliko nisko. Pogotovo jer su često rezultat arogancija i zlobe, isto što i ti spočitavaš nekom random Hercegovcu i smatraš se nekako višim samo zato što si iz SA.
Savršeno me ne interesira da li imaš bilo šta, lično ne znam ni zašto bi se nekome prigovaralo ako ima hrvatski pasoš.

Pobogu, jedan od razloga zašto ovdje pišemo sa nickovima je baš taj da ne dođemo do tih ličnih doskočica, nego da se fokusiramo na suštinu argumentacije.

Znači, ja argumentiram na osnovu onoga što je jasno dokumentovano u ratu i ponašanje hrvatske politike poslije njega, a to su: Ulazak u rat sa ABiH sa figama u džepu i spremnim dogovorom u Karađorđevu, poslije otvoreni napad, pa onda usljed borbenih neuspjeha i vanjskog pritiska stvaranje vojnog saveza iz nužde. Kasnije, poslije rata sabotiranje formiranja FBiH, koji je kulminirao hrvatskom samoupravom i nasilnim ulaskom u Hercegovačku banku gdje su otkriveni crni fondovi. Hrvatska kasnije, nakon detuđmanizacije je bila bolja, sa Mesićem npr, ali već odavno je u toku retuđmanizacija te države (ili, zapravo završena) i ne mislim da su oni istinski prijatelji.

I iako smatram da je potreban dijalog i nailaženje kompromisa, ovo seljačko shvatanje politike da Sarajevo mora biti sluga Zagrebu da bi ušla u EU je stvarno dno. Pobogu, valjda smo odmakli od početka 20. vijeka gdje jedini način da budeš neko i nešto da se odlučiš da se upišeš da si Srbin ili Hrvat.
swanfilter

#38766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by swanfilter »

drug_profi wrote: 23/01/2025 21:57 Fun fact:

Onda je sve jasno.
Al i to potencijalno partnerstvo kroz EU i saveznistvo kroz Nato vec sada se uslovljava prihvatanjem nakaradnih vrijednosti, suprotne vrijednostima zbog kojih su i sami postali EU i Nato.
A_A_AKCIJA

#38767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

swanfilter wrote: 23/01/2025 22:50 sada se uslovljava prihvatanjem nakaradnih vrijednosti,
Kojih vrijednosti?

Daj nam link na te vrijednosti da su navedene kao uvjet pristupanju NATO i EU.
drug_profi

#38768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Gdje sam ja rekao da treba prihvatiti nakaradne vrijednosti?
Rekao sam gorke pilule.
A treba prihvatiti samo ono sto USA I UK savjetuju uz njihove garancije da ce to biti nagrađeno.
drug_profi

#38769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

@sehohari
Imas 101 primjedbu na priblizavanje hrvatskoj.
Razumijem jer si Hercegovac.
Nema to veze sa tim sto sam ja Sarajlija.
Ima veze samo sa tim sto si Hercegovac i tu je tacka.

Jer radi averzije spram Hrvata ne mozes da shvatis da BiH i Bošnjaci nemaju alternativu NATO I EU. Ostanak izvan znači samo da će Istok doći po tebe, polako ali sigurno.
Hrvatska je na kapiji te EU i NATO. Uostalom ti živiš u EU.
Sa Hrvatskom moraš naći način da se pomiriš po cijenu da imaš i kiselu facu. Jebem više i građansku kad je nema ni u tragu. Hajmo bit realni malo. A mene to najvise pogadja jer sam izvan tora. I još gore evo me okružen ljudima od kojih će svaki deseti dvadeseti pogledat me sumnjičavo i reći aha ti imaš hrvatski background...
PreWiBa

#38770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 23:06 @sehohari
Imas 101 primjedbu na priblizavanje hrvatskoj.
Razumijem jer si Hercegovac.
Nema to veze sa tim sto sam ja Sarajlija.
Ima veze samo sa tim sto si Hercegovac i tu je tacka.

Jer radi averzije spram Hrvata ne mozes da shvatis da BiH i Bošnjaci nemaju alternativu NATO I EU. Ostanak izvan znači samo da će Istok doći po tebe, polako ali sigurno.
Hrvatska je na kapiji te EU i NATO. Uostalom ti živiš u EU.
Sa Hrvatskom moraš naći način da se pomiriš po cijenu da imaš i kiselu facu. Jebem više i građansku kad je nema ni u tragu. Hajmo bit realni malo. A mene to najvise pogadja jer sam izvan tora. I još gore evo me okružen ljudima od kojih će svaki deseti dvadeseti pogledat me sumnjičavo i reći aha ti imaš hrvatski background...
Ma druže, diskusija s tobom iskreno rečeno nema smisla.
Rekoh, samo sam dijelom Hercegovac, i to iz dijela koji više ima veze sa Dubrovnikom nego sa ijednim gradom unutar BiH gdje su Hrvati bili neki faktor. Pa i od toga sam 90% više na Ilidži nego dole.

Vodiš se ličnim doskočicama, seljačkim provicijenalizmom, nego stvarim argumentima. Još i uvrćeš ono što sam stvarno rekao.

Savršeno razumijem što ti neko spočitava da si ovo ili ono ako se vodiš istom matricom, pa se onda ponašaš kao uvrijeđena mlada. Stvarno je žalosno da neko ko je vjerovatno već u nekim određenim godinama nikada nije naučio neke osnove kulture dijaloga i bontona.
geoxx

#38771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

sehohari wrote: 22/01/2025 23:46
_BataZiv_0809 wrote: 22/01/2025 23:41
sehohari wrote: 22/01/2025 23:27 Ja mislim da bolje treba ispitati tih 100 hiljada ljudi koji su se zbog Konakovica odlucili da ostanu u BiH, trebali bi u svakoj drzavi regiona dobiti jedan ogranak NiPa da smanje odlazak.

Ima covjek harizmu jbg.
Zar ti ne rece nedavno da nam je SDA jedina opcija za spas drzave :cry:
Da. Dok ne vidim značajne rezultate na nivou FBiH i BiH, ne vidim zašto bih promijenio svoje mišljenje.

Ukoliko Dodik bude osuđen i ako otvore makar većinu ostatka autoceste do Doboja, promjenit ću mišljenje.
Kakve veze Trojka ima sa presudom Dodiku?
MAha

#38772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MAha »

Aferim trojka. I SDA i ostali sto su glasali za ovo. Al trojka je ipak to pokrenula. Cudicka mens cini najvise. HDZ je po ko zna koji pit pokazao svoje pravo lice i namjere, i da je privatna Coviceva stranka, cuj mene, nosilac evropskih vrijednosti i predvositelj na europskom putu. Hocel Hrvati ikad skonrat sta im radi bjeloglavi.
Point.

#38773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

A_A_AKCIJA wrote: 23/01/2025 22:55
swanfilter wrote: 23/01/2025 22:50 sada se uslovljava prihvatanjem nakaradnih vrijednosti,
Kojih vrijednosti?

Zar nisu i Plenković i Milanović rekli da BiH neće nigdje dok se ne uvede IZ po mjeri Čovića i HDZa. Meni to nisu neke baš evropske vrijednosti.
drug_profi

#38774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 23/01/2025 23:18 Savršeno razumijem što ti neko spočitava da si ovo ili ono ako se vodiš istom matricom, pa se onda ponašaš kao uvrijeđena mlada. Stvarno je žalosno da neko ko je vjerovatno već u nekim određenim godinama nikada nije naučio neke osnove kulture dijaloga i bontona.
Ti meni prigovaraš kulturu dijaloga, a počeo si sa dobacivanjima forumašima da neko jede svinjetinu i zaliva rakijicom, ima međunarodno ime i sl.
Ja sam samo onda povezao tvoje porijeklo sa tvojim vrlo radikalnim političkim stavom.
I iz životnog iskustva zaključio da se sa radikalima, naročito iz Hercegovine nemaš šta ubjeđivat.
A_A_AKCIJA

#38775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 24/01/2025 01:03
A_A_AKCIJA wrote: 23/01/2025 22:55
Kojih vrijednosti?

Zar nisu i Plenković i Milanović rekli da BiH neće nigdje dok se ne uvede IZ po mjeri Čovića i HDZa. Meni to nisu neke baš evropske vrijednosti.
A oni direktno pišu sami koje uslove BiH treba da ispuni?

Pusti mi se izjava za medije.

Gdje u zvaničnim dokumentima EU stoji išta sporno?

To me zanima.
Post Reply