Narod i Pravda (Konakovic)

DonieBrasco

#38726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

Ali jucer na protestu traze Novalica nazad, SDA ovce izvela na ulicu da kazu OK su male plate, neka tajkunima jos vise nista ne uplacujte. :lol:
STR69

#38727 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by STR69 »

PM72 wrote: 23/01/2025 07:40
STR69 wrote: 23/01/2025 05:37
Spoiler
Show
Ejub Kucuk

Ne slazem se sa izjavom da me Elmedin Dino Konakovic samo poznaje. Uvijek mi je drago reci da smo zajedno isli u mekteb prije 45 godina u dzamiji na Soukbunaru. Mnogo je to godina da bi ostalo samo na poznanstvu.
Znam i kad je poceo igrati u Bosni, znam ga iz rata kad smo se sretali na prvim borbenim linijama jer smo iz istog kraja. Zbog njega sam medju prvim kupio 10 sezonskih karata kad je postao direktor KK Bosna, gurao klijente da budu sponzori, dolazio na tekme. Saradjivali smo i kad je bio dio Sport Centra, koji je bio daleko ispred vremena u tom trenutku. Od kako je usao u politiku nikad nismo pricali o bilo kakvoj mogucnosti saradnje.
Glasao sam za njega kad se davno nekad kandidovao za Nacelnika Opstine Centar, glasao sam i kasnije jer sam zelio da uspije i znam da nije los covjek. Kad god bi se sreli davao sam mu prijateljske savjete dok je bio u bivsoj stranci, a cinio sam to i kad je osnovao svoju stranku.
Znam kad se Dino ozenio. I prvi, pa i drugi put. Postovao sam Martinu, postujem Daliju jos vise zbog njenih korijena i otvorenosti. I kad sam kritikovao neke politicke poteze javno, to je bilo iz dobre namjere. Kad sam prestao da se slazem s potezima ove vlasti, prestao sam pratiti rad da me jezik ne bi povukao. Sta cu, za mene je 45 godina vise od poznanstva.
Bas zbog svih ovih godina, nikad Dinu nisam nazvao, niti bilo koga ko je oko njega za bilo kakav posao ili da mi rijesi neki problem. Ni za vrijeme stare stranke, ni sad kad je predsjednik. Cak i kad su prosle godine mojoj cerki ukrali pasos u Rimu ja nisam nazvao Dinu, a bio je tad ministar VP, nego sam zamolio FB prijatelje i pratitelje da nam pomognu. I stvarno su pomogli dobri ljudi svih nacija koji su se javljali sa svih strana, pa se Amina uspjela vratiti kuci.
I ne samo Dinu, nikad nijednu osobu koju smatram prijateljem, a bavi se politikom, ne bih nazvao da mi nesto sredi i time doveo tu osobu u ruznu situaciju. Prijatelje cuvas vise nego bilo koga drugog, pa kad mi neko od komercijalnih klijenata postane prijatelj ja se polomim da najbolje radimo jer prijatljestvo je amanet, a ne prilika za iskoristavanje.
I nije Dino jedini koga znam i koga mogu nazvati prijateljem. Imam 52 godine, posao su mi komunikacije, znam veliki dio politicke scene u BiH, ali nikad nikog ne zovem ni za sta. Ako sam mogao do sad zivjeti i raditi posteno, moci cu aBd do kraja zivota. Politicar gradi karijeru cijeli zivot, a rusi se u sekundi. Ako si nekom prijatelj, nikad ne bi ucinio nesto sto ce dovesti do kraja njegove karijere.
E sad u vezi izjave ministra Konakovica jer je u toj funkciji dao komentar - tender ne bi bio ponisten da smo ga mi, ili bilo ko od preostala dva ponudjaca dobili, jer postojimo vise od 28 godina i imamo iza sebe iskustvo u relizaciji nekoliko stotina projekata slicne kompleksnosti kao Samit lidera Zapadnog Balkana. Samo u 2024 smo organizovali 15 slicnih projekata sirom BiH. Imamo 18 zaposlenih, dokazani su strucnjaci svi, ispunjavamo i daleko strozije kriterije od onih koji su trazeni u tenderu. Mindset je postojao samo par mjeseci prije tendera, vec sam pisao o svemu zbog cega su morali biti diskvalifikovani.
Sto se tice tendera:
1. Od pocetka je bio napisan na nacin koji odgovara odredjenom ponudjacu (ko god da je bio).
2. Od pocetka smo se pripremali za zalbu jer smo znali da ce biti propusta.
3. Pocinjen je niz proceduralnih gresaka koje su kaznjive zakonom.
4. Pocinjen je niz krivicnih djela.
5. Komisijama Parlamenta BiH sam poslao detaljno opisane proceduralne propuste koji su namjerno ucinjeni. Naveo sam da ne mislimo da su ministar i predsjedavajuca VM mogli ovako utjecati na tender, ali sam siguran da neko jeste.
6. Tenderska komisija je svjesno cinila krivicno djelo i do sad su trebali biti pohapseni pa bi svi mi znali koga jos treba hapsiti
6. Organizacioni odbor snosi punu odgovornost kao tenderska komisija.
Maksuz selam i halali Dino na ovom postu, ti si spomenuo moje ime danas, pa da kazem malo vise. Odnos izmedju nas je uvijek bio cist i bez interesa. Neka tako i ostane. Ako sam ista napisao neistinito, molim te ispravi me.
Nismo svi isti, neki od nas se bore da zive i rade posteno, da djecu naucimo istim principima. Oni koji nisu takvi, neka odgovaraju prema zakonu.
Gledam ovaj poste Ejuba Kučuka, link, sjetim se kako je dezertirao za vrijeme rata i zbrisao na Korčulu. Pa vjerovatno su se na ratištu sretali oko Velaluke.
To onaj " Kavlobag-Vivovitica" ublehaš?
Nisam znao da je kratki bio na Korčuli
Imaju nekretnine tamo.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#38728 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 09:01
sehohari wrote: 22/01/2025 23:46 Ukoliko Dodik bude osuđen i ako otvore makar većinu ostatka autoceste do Doboja, promjenit ću mišljenje.
Ček malo, jel ovo kriterij i da je sad SDA na vlasti?
Fadil zakočio gradnju autoputeva, Dodik se šepurio i otcjepljivao svake hefte, a o sudu ni govora nije bilo.
Pa, postoji razlog zašto su izgubili valjda.
A ako je isto (a isto=nerad), onda je bolje opet dati drugoj strani šansu i da se pokaže da se više ne može tako.
PreWiBa

#38729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2025 07:24
sehohari wrote: 23/01/2025 00:34
Ja mislim da je (ponavljam, kako stvari trenutno stoje) najbolja opcija reformirana SDA.
Sad pomjeras stative. Napisao si svojevremeno da je SDA jedina opcija za spas, nisi spominjao ni reformu ni kako stvari stoje. Nego si rezolutno tvrdio da nam je spas u njima. :sax:
Hiperbola druže, a malo i iz inata ponekad nešto kažeš.

SDA kao stranka jeste jedina koja ovu zemlju može promjeniti, iz prostog razloga što sumnjam da će ikada doći do njihovog nestanka sa političke scene. ali to podrazumijeva drugačiju SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

sehohari wrote: 23/01/2025 18:42
_BataZiv_0809 wrote: 23/01/2025 07:24
sehohari wrote: 23/01/2025 00:34
Ja mislim da je (ponavljam, kako stvari trenutno stoje) najbolja opcija reformirana SDA.
Sad pomjeras stative. Napisao si svojevremeno da je SDA jedina opcija za spas, nisi spominjao ni reformu ni kako stvari stoje. Nego si rezolutno tvrdio da nam je spas u njima. :sax:
Hiperbola druže, a malo i iz inata ponekad nešto kažeš.

SDA kao stranka jeste jedina koja ovu zemlju može promjeniti, iz prostog razloga što sumnjam da će ikada doći do njihovog nestanka sa političke scene. ali to podrazumijeva drugačiju SDA.
To se nikad nece desit.
drug_profi

#38731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 23/01/2025 18:41
sehohari wrote: 22/01/2025 23:46 Ukoliko Dodik bude osuđen i ako otvore makar većinu ostatka autoceste do Doboja, promjenit ću mišljenje.
Fadil zakočio gradnju autoputeva, Dodik se šepurio i otcjepljivao svake hefte, a o sudu ni govora nije bilo.
A ako je isto (a isto=nerad), onda je bolje opet dati drugoj strani šansu i da se pokaže da se više ne može tako.
SDA se nikad više ne smije vratiti na vlast jer nakon toga povratka nema. Odosmo u šake istoku.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

sehohari wrote: 22/01/2025 23:46
Ukoliko Dodik bude osuđen i ako otvore makar većinu ostatka autoceste do Doboja, promjenit ću mišljenje.
:lol:
PreWiBa

#38733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 23/01/2025 20:46
sehohari wrote: 22/01/2025 23:46
Ukoliko Dodik bude osuđen i ako otvore makar većinu ostatka autoceste do Doboja, promjenit ću mišljenje.
:lol:
Šta se cekeriš, samo primjenujem ono što i u DE radim.
PreWiBa

#38734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 20:42

SDA se nikad više ne smije vratiti na vlast jer nakon toga povratka nema. Odosmo u šake istoku.
Ovo je nešto što bi klasični bot rekao.

SDA bot: Trojka izda državu , gotovo je ako oni dođu
Trojka bot: SDA izda državu, gotovo je ako oni dođu

Slični ste, ako ne i isti.
mali_balon

#38735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Nece mile ziv docekati zatvor.....nesta je on zajebano bolestan samo se suti.....gledam ga na tv propo ko kauc
PreWiBa

#38736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Znači, prvo RS proglašava bankrot, onda sad Dodik umire od neke bolesti. De ba ljudi, baš smo jadni ako smo spali na te folove.
drug_profi

#38737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 23/01/2025 20:49

Pa normalno da sam za tebe bot kad nemas kapacitet da shvatis koliko je tacno ovo sto sam napisao, a sve dokaze imas da zelis da ih vidis.
drug_profi

#38738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

mali_balon wrote: 23/01/2025 20:50 Nece mile ziv docekati zatvor.....nesta je on zajebano bolestan samo se suti.....gledam ga na tv propo ko kauc
Pa znas da je jednjak operisao. Sta god da je, nije mogao jesti, vec je hranjen sondom i infuzijama.
Svako bi smrsao
PreWiBa

#38739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 20:52

Pa normalno da sam za tebe bot kad nemas kapacitet da shvatis koliko je tacno ovo sto sam napisao, a sve dokaze imas da zelis da ih vidis.
Jah, naravno.
Imaš i dovoljno "dokaza" da Dino od FBiH želi napraviti hrvatsku koloniju.

Realnost je uvijek malo kompleksnija, i za Dina i za SDA, samo botovi dijele svijet u crno i bijelo.
Last edited by PreWiBa on 23/01/2025 20:57, edited 1 time in total.
mali_balon

#38740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

sehohari wrote: 23/01/2025 20:51 Znači, prvo RS proglašava bankrot, onda sad Dodik umire od neke bolesti. De ba ljudi, baš smo jadni ako smo spali na te folove.
Ja znam da je on vas omiljeni koalicioni partner ali izgleda mi pravo bolesno na tvu....naravno ne zelim mu smrt ali tihic je bolje izgledao kad je umro

Sto se tice bankrota sad ce pdp u vlast na drzavnom nivou pa nece do tog doci.....
mali_balon

#38741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

drug_profi wrote: 23/01/2025 20:53
mali_balon wrote: 23/01/2025 20:50 Nece mile ziv docekati zatvor.....nesta je on zajebano bolestan samo se suti.....gledam ga na tv propo ko kauc
Pa znas da je jednjak operisao. Sta god da je, nije mogao jesti, vec je hranjen sondom i infuzijama.
Svako bi smrsao
Kontam ja to ali uzasno izgleda....bolesno.....
PreWiBa

#38742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

mali_balon wrote: 23/01/2025 20:56
sehohari wrote: 23/01/2025 20:51 Znači, prvo RS proglašava bankrot, onda sad Dodik umire od neke bolesti. De ba ljudi, baš smo jadni ako smo spali na te folove.
Ja znam da je on vas omiljeni koalicioni partner ali izgleda mi pravo bolesno na tvu....naravno ne zelim mu smrt ali tihic je bolje izgledao kad je umro

Sto se tice bankrota sad ce pdp u vlast na drzavnom nivou pa nece do tog doci.....
A ne znam druže, ti znaš, vi sa njim mezete ražnjiće jbg.
mali_balon

#38743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

sehohari wrote: 23/01/2025 20:58
mali_balon wrote: 23/01/2025 20:56

A ne znam druže, ti znaš, vi sa njim mezete ražnjiće jbg.
Cvarke i adidas zalijemo rakijicom
drug_profi

#38744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sehohari wrote: 23/01/2025 20:55

Jah, naravno.

Realnost je uvijek malo kompleksnija, i za Dina i za SDA, samo botovi dijele svijet u crno i bijelo.
Dakle ti tvoji dokazi su jako nategnuti i svode se na pristrasna i tendeciozna tumacenja aktivnosti.
Na drugoj strani imas bukvalno pozive da se napusti euroatlanski put i okrene istoku.
I tebi to isto?
A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
PreWiBa

#38745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

Ma lik imao običnu herniju oesophagusa, sasvim normalno za čovjeka u njegovim godinama.

Kada ne uzrokuju puno simptoma, takve stvari se uopće i ne operiraju.
A_A_AKCIJA

#38746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

drug_profi wrote: 23/01/2025 21:01 A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
I ti na svakoga vrijeme trošiš.

Dijasporac koji ljeti dođe u Trebinje na kafu a ostatak vremena kući gleda Hayat i informiše se
tramvajtrojka

#38747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 23/01/2025 21:02 Ma lik imao običnu herniju oesophagusa, sasvim normalno za čovjeka u njegovim godinama.

ne znam meni nije normalno ma onom intervju nedavno na RTRSu bukvalno liku zute ruke i oci se cakle tacno ono stanje da vidis to je to
Sanjarko

#38748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

Svasta je moguce, tako je bilo moguce da se rat u SFRJ desi, a da narod misli da nece biti rata ovdje, ja cak JNA mahao kao djecak od 6 godina kada je kasarnu iz Nicaze napustala.

Mislis da sam ja znao da ce biti rata i da ce me ta ista vojska htjeti ubiti, ili da su moji to znali?
PreWiBa

#38749 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 23/01/2025 21:01
sehohari wrote: 23/01/2025 20:55

Jah, naravno.

Dakle ti tvoji dokazi su jako nategnuti i svode se na pristrasna i tendeciozna tumacenja aktivnosti.
Na drugoj strani imas bukvalno pozive da se napusti euroatlanski put i okrene istoku.
I tebi to isto?
A ja da ti kažem, euroatlanski put ide preko Hrvatske i moracemo neke gorke pilule progutati radi buducnosti nase djece.
Da, isto je popuštanje i Hrvatskoj i Srbiji oko nekih krucijalnih pitanja.
Znam da ti, razumljivo donekle, misliš da to nije tako, ali realnost je drugačija.
PreWiBa

#38750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 23/01/2025 21:04
sehohari wrote: 23/01/2025 21:02 Ma lik imao običnu herniju oesophagusa, sasvim normalno za čovjeka u njegovim godinama.

ne znam meni nije normalno ma onom intervju nedavno na RTRSu bukvalno liku zute ruke i oci se cakle tacno ono stanje da vidis to je to
Pogledat ću opet, ali definitivno ovaj zahvat veze nema s tim.
Post Reply