Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjeshalica

#17001 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Pandakonda wrote: 23/01/2025 18:02

Trenutno ne znamo ko je udario u koga, ali je stvar da sto je vece auto/kamion vece su sanse za nesrecu ako neko samo malo odstupi od linije ili uzme siri luk u krivini

Upravo zbog toga treba sve ovo prebaciti na zeljeznice ali sta ces kad ne da transportni lobi
Fenomenologija tumacenja propisa i tehnike voznje su fascinantna stvar.

Tehnika voznje kamiona je specificna, kao i sam kamion sa svojim gabaritima, i krajnje je neumjesno iskljucivo tvrditi da je kamion kriv jer neko pegla krivinu ili se ne drzi uz desnu ivicu kolovoza sto je posrani zakon propisao prilikom jebenog mimoilazenja???????
Tvoj komentar je slika i prilika prosjecnog vozaca koji NE ZNA DA UPRAVLJA vozilom. Kraj price. Desi se sranje, trazi se milion razloga, tjesi se dusa i srce?

Policija majmune treba snimati video kamerom, i da zakonodavac poostri kazne peglacima i fatacima krivina na miljonkicu i samo klepat govna slati naloge na adresu, kakve kamere za brzu voznju i gluposti.
Neki su prekrsaji pogubniji i tezi od brzine i samo treba regulisati oblast snimanja i govna ganjati po cesti jer vozacka NIJE PRAVO nego privilegija!
Svaki drugi vozac bukvalno pegla ulazi u tudju traku, ne zna posrano auto da drzi u posranoj svojoj traci, vozio nekog kabastog SUVa ili omanje auto ili prosjecnu limuzinu. Dosta udesa koje vidimo "na punoj" nisu ni rezultat preticanja ali jesu posast prelazaka u tudju.

Sad na kraju strucnjace, objasni kolika to sirina saobracajne trake mora da bude? 30m da ne ulazis u tudje ili?

Primjer debilne voznje
[media]
[/media]
Last edited by vjeshalica on 23/01/2025 18:46, edited 1 time in total.
scarr

#17002 Re: Crna hronika BH cesta

Post by scarr »

mist wrote: 23/01/2025 18:36 Znaci oni KSA imaju pravo sto zene ne smiju voziti auto :D
Ma malo sam pretjerao, msm zabraniti ne mozes nikom nista, ali zamisli da ti s kapuljacom vozis auto..
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17003 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

vjeshalica wrote: 23/01/2025 18:43

Trenutno ne znamo ko je udario u koga, ali je stvar da sto je vece auto/kamion vece su sanse za nesrecu ako neko samo malo odstupi od linije ili uzme siri luk u krivini

Upravo zbog toga treba sve ovo prebaciti na zeljeznice ali sta ces kad ne da transportni lobi

Tehnika voznje kamiona je specificna, kao i sam kamion sa svojim gabaritima, i krajnje je neumjesno iskljucivo tvrditi da je kamion kriv jer neko pegla krivinu ili se ne drzi uz desnu ivicu kolovoza sto je posrani zakon propisao prilikom jebenog mimoilazenja???????
Tvoj komentar je slika i prilika prosjecnog vozaca koji NE ZNA DA UPRAVLJA vozilom. Kraj price. Desi se sranje, trazi se milion razloga, tjesi se dusa i srce?

Policija majmune treba snimati video kamerom, i da zakonodavac poostri kazne peglacima i fatacima krivina na miljonkicu i samo klepat govna slati naloge na adresu, kakve kamere za brzu voznju i gluposti.
Neki su prekrsaji pogubniji i tezi od brzine i samo treba regulisati oblast snimanja i govna ganjati po cesti jer vozacka NIJE PRAVO nego privilegija!
Svaki drugi vozac bukvalno pegla ulazi u tudju traku, ne zna posrano auto da drzi u posranoj svojoj traci, vozio nekog kabastog SUVa ili omanje auto ili prosjecnu limuzinu. Dosta udesa koje vidimo "na punoj" nisu ni rezultat preticanja ali jesu posast prelazaka u tudju.

Sad na kraju strucnjace, objasni kolika to sirina saobracajne trake mora da bude? 30m da ne ulazis u tudje ili?

Primjer debilne voznje

Ovaj sa tvog snimka je zaspao *tako je barem pisalo

https://maps.app.goo.gl/3XtpjD25w8CMgJ466

A ovo bi tebala biti lokacija.ovog udesa

Neka poruse zidove ako smiju
Last edited by mk ultra on 23/01/2025 18:48, edited 1 time in total.
BiBi911

#17004 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BiBi911 »

mk ultra wrote: 23/01/2025 18:34
BiBi911 wrote: 23/01/2025 18:17

- Cesta valja ( u svici su gore krivine) i mnogo vise saobracaja pa opet.
-Svi preticu gdje zele i voze brzinom kojom oni zele, svi su najbolji vozaci samo su ceste krive sto kreten za volanom na novim miselinkama tuda vozi 130kmh a neko mnogo pametniji je izracunao da se ide 30kmh al eto cesta kriva sto je uska.
- Radar je srestvo upozorenja, tvoje je da postujes pravila
- Brzina nije Problem ako je prilagodjena uslovima na cesti.

- Sva ta krsenja se mogu lahko izbjeci ali svi krojima svoja pravila i ocekujemo da se drugi nama prilagode.

- Auto skole su ti da ti uzmu pare za onih 20-30 casova, jer nemaju odgovornosti.

Da si nazvao policiju objasnio sta se desilo pa mozda i na sud i da se nindzi oduzme vozacka i da svi tako radite manje bi bilo tih nindzi u suprotnom smjeru. Svi bi pazili sta rade.
Ne valja cesta

ima krivina svugdje to je tacno, ali gradnje i divljih izlazaka, toliko nepreglednih mjesta bez ikakave šanse za preticanjem, e to slabo gdje ima... da ti voziš 30min i da nemaš opciju za preticanje na glavnom putu kroz državu (nema zamjenskog)... ili ipak negdje drugo naprave preticajnu traku? Na glavnom putu, ne nekom sto vodi do Čekrčića

Prijavljivao sam policiji 100000 puta razne stvari, i slabo kad je sta proslo jer policiju to ne zanima, opet kažem, bitno je da si unutar ograničenja, a to što ćeš i sa 65kmh na pogresnom mjestu napraviti belaj, nema veze, bio si van kazne.

Ovim je cestama davno premasen kapacitet al jbg... cekamo

Kada ste zadnji put protestvovali protiv necega(tu gdje zivim u Poljskoj su nakog visoko rangiranog politicara ubacili u kontejner vas je dilfa zavalio koliko)?

Dzaba sto jedna osoba prijavi morate vise.

Skupi se 20+ osoba i redom prijavite na dionici od 30km sve nepravilnosti(zahtjev za prijave je dzaba). Ponovite tako 3-4 puta vidjeces reakcije.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17005 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

BiBi911 wrote: 23/01/2025 18:48

Skupi se 20+ osoba i redom prijavite na dionici od 30km sve nepravilnosti(zahtjev za prijave je dzaba). Ponovite tako 3-4 puta vidjeces reakcije.
Hoces to postici u 3 mjesta u drzavi
Pa.ovdje je kamenolom ubio 12 ljudi, i nisu smjeli da izaðu na protest.
vjeshalica

#17006 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

mk ultra wrote: 23/01/2025 18:47

Primjer debilne voznje

Ovaj sa tvog snimka je zaspao
Sta je zakon rekao za umorne vozace? Da smiju voziti? :lol:
Mislis da ovaj sto je puko u kamion nije mozda bio umoran i toliko nesposoban da drzi auto u svojoj traci? Znamo kako turci voze, ko da sutrs mili bog dao nije.
BiBi911

#17007 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BiBi911 »

mk ultra wrote: 23/01/2025 18:41 @BiBi911

Jesi li ikad probao prijaviti saobracajno zlodjelo?

Ja jesam vise hiljada puta zvao

Ovdje to ne ide, jer se djeluje kada se nesto desi, a i tada se razgleda i to je to
Nikakve prevencije osim jebenog radara

Sory mozda sam ja zaboravio kako je u Bosni(al u PL i DE sam nekih 2 dana u sedmici na autoputu(nekada od dosade) a vecinom kada vidim da neko sranje pravi prijavim. Jos mi ne bude zao sacekat da ga oderu(pogotovo jer PL policija me nazove njemcevom pa onda Uh pa ti si nas) i da mi se palicija zahvali.
mist

#17008 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mist »

scarr wrote: 23/01/2025 18:45
mist wrote: 23/01/2025 18:36 Znaci oni KSA imaju pravo sto zene ne smiju voziti auto :D
Ma malo sam pretjerao, msm zabraniti ne mozes nikom nista, ali zamisli da ti s kapuljacom vozis auto..
Vozim svako jutro zimi zadnjih 20 i kusur godina i nikad nista,ne ljava generalizovati #samokazem#.Da se mene pita ja bi vozacku trajno oduzimao za alkohol (pijes zovi taxi) a pogotovo telefon.
Last edited by mist on 23/01/2025 18:52, edited 1 time in total.
noviclan

#17009 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Spoiler
Show
mk ultra wrote: 23/01/2025 18:47

Primjer debilne voznje

Ovaj sa tvog snimka je zaspao *tako je barem pisalo

https://maps.app.goo.gl/3XtpjD25w8CMgJ466

A ovo bi tebala biti lokacija.ovog udesa

Neka poruse zidove ako smiju
Ma gdje je zaspao vidis da se ovi snimatelji pripremaju za snimanje, da je zaspao potrefio bi teretnjaka nego raja ce se sklanjati a ja cu budalesati
vjeshalica

#17010 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

gozila555 wrote: 23/01/2025 17:33 uzas,gledaj slepera bolan ccc,pa ne moze na takvim opasnim malim i uskim cestama sleper ic.
zato postoji zeljeznica kojom se roba prevozi.
katastrofa
:lol:

Ovdje tegljac prolazi bez ikakvih problema
vjeshalica

#17011 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

ZoomZoomKiwi wrote: 23/01/2025 17:46 Nije ništa sigurno, uviđaj još traje, a novinari vole letit’ pred rudu.

Vozač kamiona zna vjerovatno, ako se uspije sjetiti.
Vidjece se na taho koliko je vozio ako to uopce bude i bilo bitno.
BiBi911

#17012 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BiBi911 »

mk ultra wrote: 23/01/2025 18:49
BiBi911 wrote: 23/01/2025 18:48

Hoces to postici u 3 mjesta u drzavi
Pa.ovdje je kamenolom ubio 12 ljudi, i nisu smjeli da izaðu na protest.

Ali smiju da izadju da podrze proteste u serviji, hamasu. Jel ko stao na cestu i pokusao sta da sazove. Nije. Sve ostalo na tih 5 porodica ostale boli k.. jer se to desilo u Jablanici a jablanicu smatraju da je u Hrvatskoj pa ih to ne tangira.

Kada su bili JMBG- protesti prolaznici su javno prijetili ovima sto protestuju. Zam zenu koja je dobila otkaz, nama je tada ista orijetnja uz smjeh upucena(zato sam u DE). Oni sto su bili blokirali Parlament pa parlamentarci nisu imali sta da jedu 12h koliko je nas sarajlija im hebavalo sve jer je cesta blokirana i sto Pate narod.

O boljem sutra brine 7 ljudi ostali klepaju(ušima) jer im stanje odgovara.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#17013 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

ma samo nek ne prave autoput :thumbup: :bih:
Naslovnica

#17014 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 23/01/2025 18:53
gozila555 wrote: 23/01/2025 17:33 uzas,gledaj slepera bolan ccc,pa ne moze na takvim opasnim malim i uskim cestama sleper ic.
katastrofa

Ovo su oni što bježe u desno i koče kada im šleper dolazi u susret.
Imam jednog kolegu, ponekad me poveze, 9km njegove vožnje me istraumira dovoljno za pola godine. Čovjek položio prije rata, prijeratni inženjer.
Bježi u desno, koči, siječe krivinu, trza se bezze.
Jes da je preživio genocid i srebreničku koloni, ali ima uvjerenje da je sposoban za posao, vjerojatno i za vožnju.
Očajno loš i opasan vozač. Vozi SUV.
zigson

#17015 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zigson »

Naslovnica wrote: 23/01/2025 19:00
katastrofa

Imam jednog kolegu, ponekad me poveze, 9km njegove vožnje me istraumira dovoljno za pola godine. Čovjek položio prije rata, prijeratni inženjer.
Jes da je preživio genocid i srebreničku koloni, ali ima uvjerenje da je sposoban za posao, vjerojatno i za vožnju.
Sasvim je ok 'bjezati' udesno kad nailazi autobus ili kamion, ali kad koci i nesto sjecka pa tacno ne znam sta bih mu uradio. To su ljudi sposobni ni za sta
NediM17

#17016 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Pa imas bruku onih bruda, braca sto voze u kapuljacama u polulezecem stavu.
Takve bih preventivno kaznjav'o.
Naslovnica

#17017 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

zigson wrote: 23/01/2025 19:03

Sasvim je ok 'bjezati' udesno kad nailazi autobus ili kamion, ali kad koci i nesto sjecka pa tacno ne znam sta bih mu uradio. To su ljudi sposobni ni za sta
A štaš bogati bježati udesno?
Bježiš samo kada moraš a ne svaki put kada vidiš kamion.
Jbte, ravna cesta, najnormalnije mimoilaženje, opušteno i oslobođeno, a ti bježiš desno u basamake
insaneinthebrain

#17018 Re: Crna hronika BH cesta

Post by insaneinthebrain »

bjezim i ja, al ne kocim. sta imas od kocenja.
Naslovnica

#17019 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 23/01/2025 19:04
Pa imas bruku onih bruda, braca sto voze u kapuljacama u polulezecem stavu.
Takve bih preventivno kaznjav'o.
Ja sam nedavno vidio retardiranog brudu za volanom, na ušima mu one Beatas slušalice. Najnormalnije vozi.
WTF?!
zigson

#17020 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zigson »

Naslovnica wrote: 23/01/2025 19:05
Jbte, ravna cesta, najnormalnije mimoilaženje, opušteno i oslobođeno, a ti bježiš desno u basamake
Dobro eto ti vozi po liniji i uz liniju.
Kamion zauzme citavu traku i stas bjezati, namjerno sam stavio pod navodnike bjezati jer ne mislim na naglo skretanje neko, nego se pomjeriti fino uz desnu stranu i voziti normalno. Svakako je manja sansa da se ovo desi sto se danas desilo :thumbup:
canvra888

#17021 Re: Crna hronika BH cesta

Post by canvra888 »

Nije adekvatno poređenje. Mahrama je fiksirana uz glavu i prati pokrete glave, kapuljača nije.
Naslovnica

#17022 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

zigson wrote: 23/01/2025 19:07
Naslovnica wrote: 23/01/2025 19:05

Dobro eto ti vozi po liniji i uz liniju.
Kamion zauzme citavu traku i stas bjezati, namjerno sam stavio pod navodnike bjezati jer ne mislim na naglo skretanje neko, nego se pomjeriti fino uz desnu stranu i voziti normalno. Svakako je manja sansa da se ovo desi sto se danas desilo :thumbup:
Ne vozim po liniji, vozim svojom trakom, najnormalnije mimoilaženje.
Mogu misliti koliko je vama naporno voziti 100-200km kroz BiH gledajući hoće li naići kakav kamion kako bi se sklonili u desno.
Kamiondžije su najmanji problem na BH cestama, voze bolje i opreznije od 99% vozača osobnih automobila.
mali_balon

#17023 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

katastrofa
Ako je po tvom misljenju ovo uska cesta onda bi te ovim putem zamolio da ne vozis, baci vozacku, ili ako nemas polozeno da ne polazes jer si sa tavkim razmisljanjem opasan po ostale ucesnike u saobracaju
mali_balon

#17024 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

mk ultra wrote: 23/01/2025 17:52 1. NE VALJA CESTA!
2. NE VALJA CESTA!
3. NE VALJA CESTA!
4. Radar nije prevencija za nesreću
5. Brzina nije problem
6. Problem je svaka situacija gdje vozilo bude u određenoj radnji koja nije dozvoljena poput preticanja - nedozvoljenog, ulaska na divlji kolski put, prelaska preko pune linije da se dođe do tog puta, previše opterećenog vozila, itd itd... zaustavljanje na magistralnoj cesti
7. Autoškole i mutanti od instruktora (pa barem 60%)

Jučer bula dolazi do petlje butile
vozila je lijevom trakom i nije se na vrijeme prestrojila u desnu
došla je u lijevoj traci do petlje
ZAUSTAVILA SE i ZAUSTAVIO SE ovaj u desnoj da je PUSTI
da se isključi na petlju

i kaže pogino
tobejarabi mogo nas je neko kamionom raznijeti hladno
Gori je taj fini u desnoj sto je stao......najgore je sto ce nekog nevinog ubit....njih mi ne bi bilo nimalo zao....
nepass1

#17025 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

BiBi911 wrote: 23/01/2025 18:29
Naslovnica wrote: 23/01/2025 18:24
BiBi911 wrote: 23/01/2025 18:17

- Cesta valja ( u svici su gore krivine) i mnogo vise saobracaja pa opet.
-Svi preticu gdje zele i voze brzinom kojom oni zele, svi su najbolji vozaci samo su ceste krive sto kreten za volanom na novim miselinkama tuda vozi 130kmh a neko mnogo pametniji je izracunao da se ide 30kmh al eto cesta kriva sto je uska.
- Radar je srestvo upozorenja, tvoje je da postujes pravila
- Brzina nije Problem ako je prilagodjena uslovima na cesti.

- Sva ta krsenja se mogu lahko izbjeci ali svi krojima svoja pravila i ocekujemo da se drugi nama prilagode.

- Auto skole su ti da ti uzmu pare za onih 20-30 casova, jer nemaju odgovornosti.

Da si nazvao policiju objasnio sta se desilo pa mozda i na sud i da se nindzi oduzme vozacka i da svi tako radite manje bi bilo tih nindzi u suprotnom smjeru. Svi bi pazili sta rade.
Jeste, @mk ultra je kriv jer ne prijavljuje bulu i bilo bi manje problema (svi bi pazili šta rade) kada bi ljudi prijavljivali prekršaje?
Ljudi, gdje vi živite ba?
Bubate kao da ste pali s Marsa
Bar 80% manje bi bilo prekrsaja da se prijavljuju prekrsitelji. Al jbga tebi smeta jer smo napisali bula
Bi kurac. Zovnes, policija ne reaguje. Prijavljivao i okanio se. Nece ljudi da izadju, jebe im se
Post Reply