Kako ne žele, ko to kaže? To uopšte nije istina.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 15:40pa navijaci ga ne zele, valjda ocekuju da sa svojih 38 godina bude najbolji igrac turske lige, aiko za svoje godine igra vrhunski, vise sam spomenuo tu njegovu glad za parama , gdje je jednom na areni rekao da zeli igrati jos par godina da se obezbjedi , iako nijedan klub na svijetu nece placati ogromne pare za igraca u tim godinama, zato mislim da je za njega najbolje da karijeru zavrsi u Hajduku ili poslije u Zelji gdje ce otici kao legendaPoint. wrote: ↑15/01/2025 15:36Gdje bolan Džeku niko ne želi, frajer igra stalno u Feneru.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 14:47 Meni su nezamislive plate tih fudbalera, sjecam se dok je Hazard igrao za Chelsea, da se spominjalo da je najplaceniji igrac u premijer ligi sa 250 hiljada funti sedmicno. Ja to ne mogu nikako pojmit da neko toliko zaradjuje, pare koje vecina nas nece vidjeti za zivota on zaradi za sedmicu.
I ono najogre sto postanu i bezobrazni, evo neki dan kuhar iz barcelone dobi otkaz jer se levatu onom poljaku nije svidjelo jaje kako je kuhano. Evo i Dzeko umjesto da ode u Hajduk, gdje bi bio zvijezda HNL-a , on zeli jos igrati u klubovima koji ga ne zele samo zato sto malo bolje placaju, iako je obezbijedio i sebe i svoju djecu do kraja zivota.
Dokle vise ta glad za parama , meni nije jasno ?
Popularne stvari koje ne kontam
- Point.
#38876 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
Trappist
#38877 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jeste, ti bi se garant odrekao miliona samo da odigras jos jednu sezonu u zelji, pa subota u gabeli da gledas kako ce ti ko nogu slomitiorbita12 wrote: ↑15/01/2025 15:40pa navijaci ga ne zele, valjda ocekuju da sa svojih 38 godina bude najbolji igrac turske lige, aiko za svoje godine igra vrhunski, vise sam spomenuo tu njegovu glad za parama , gdje je jednom na areni rekao da zeli igrati jos par godina da se obezbjedi , iako nijedan klub na svijetu nece placati ogromne pare za igraca u tim godinama, zato mislim da je za njega najbolje da karijeru zavrsi u Hajduku ili poslije u Zelji gdje ce otici kao legendaPoint. wrote: ↑15/01/2025 15:36Gdje bolan Džeku niko ne želi, frajer igra stalno u Feneru.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 14:47 Meni su nezamislive plate tih fudbalera, sjecam se dok je Hazard igrao za Chelsea, da se spominjalo da je najplaceniji igrac u premijer ligi sa 250 hiljada funti sedmicno. Ja to ne mogu nikako pojmit da neko toliko zaradjuje, pare koje vecina nas nece vidjeti za zivota on zaradi za sedmicu.
I ono najogre sto postanu i bezobrazni, evo neki dan kuhar iz barcelone dobi otkaz jer se levatu onom poljaku nije svidjelo jaje kako je kuhano. Evo i Dzeko umjesto da ode u Hajduk, gdje bi bio zvijezda HNL-a , on zeli jos igrati u klubovima koji ga ne zele samo zato sto malo bolje placaju, iako je obezbijedio i sebe i svoju djecu do kraja zivota.
Dokle vise ta glad za parama , meni nije jasno ?
-
orbita12
#38878 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jarane kad imas tolike pare taj jos jedan milion ti dodje kao nista, a ima on svakako izvore prihoda, i po hrvatskoj i bsoni nekretnina je nakupovao tako da i poslije karijere kapa koji dinar
- ultima_palabra
#38879 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ti znas kako je kad imas tolike pare?
Dzeko je mogao otici u Arabiju i uzimati puno vece pare nego u Feneru. Nije otisao jer mu familiji ne odgovara stil zivota tamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38880 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto vise imas vise ti treba
Nikad kraja ljudskoj pohlepi
Nikad kraja ljudskoj pohlepi
-
orbita12
#38881 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Koji bolan stil života , ti misliš da se ona Ronaldova Georgina pridržava tih pravila tamo , za strance tamo ne važe ta pravila pogotovo kad imaš kesaultima_palabra wrote: ↑15/01/2025 16:30Ti znas kako je kad imas tolike pare?
Dzeko je mogao otici u Arabiju i uzimati puno vece pare nego u Feneru. Nije otisao jer mu familiji ne odgovara stil zivota tamo.
- nepass1
#38882 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gledam i ja sa rajom, ali to je da se sjede sa rajom. Moze i sinhro plivanje ali eto da ne bude gej gleda se loptaJack Be Nimble wrote: ↑15/01/2025 14:14 Prije 20 godina pricali o fudbbalu, tada stariji sa svojih 40 i nesto "joj ja nisam gledao fudbal ima vec 8 godina". Ja im se cudio.
Kako sam i nagazio u 35, sve manje i manje me pocelo interesovati. Vise ni LS ne pratim, samo SP i EP. Bas ono postalo dosadno, barem gledajuci sam. Ako se nesto organizuje u kaficu, to moze. Valjda kako neki stare, ono sto su prije voljeli, nije im vise zabavno, nadje se neka druga zajebancija.
- ultima_palabra
#38883 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne pridrzava se, ali mora onda to sve raditi iza zatvorenih vrata. Mozda nece da mu djeca odrastaju u takvom okruzenju.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 16:46Koji bolan stil života , ti misliš da se ona Ronaldova Georgina pridržava tih pravila tamo , za strance tamo ne važe ta pravila pogotovo kad imaš kesaultima_palabra wrote: ↑15/01/2025 16:30Ti znas kako je kad imas tolike pare?
- stubrijez
#38884 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pozelio frajer na onaj svijet
-
elcaliente
#38885 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Fino je gledati sa rajom milionere kako trckaraju za loptom.nepass1 wrote: ↑15/01/2025 17:34Gledam i ja sa rajom, ali to je da se sjede sa rajom. Moze i sinhro plivanje ali eto da ne bude gej gleda se loptaJack Be Nimble wrote: ↑15/01/2025 14:14 Prije 20 godina pricali o fudbbalu, tada stariji sa svojih 40 i nesto "joj ja nisam gledao fudbal ima vec 8 godina". Ja im se cudio.
Kako sam i nagazio u 35, sve manje i manje me pocelo interesovati. Vise ni LS ne pratim, samo SP i EP. Bas ono postalo dosadno, barem gledajuci sam. Ako se nesto organizuje u kaficu, to moze. Valjda kako neki stare, ono sto su prije voljeli, nije im vise zabavno, nadje se neka druga zajebancija.![]()
Meni nije jasno to kada je nego navijac privatnog fudbalskog kluba. Pa se to prati, kupuju karte po 200 eur, dresovi po 100 eur sve to da bi se milionerima omogucilo da budu jos bogatiji.
I onda se kao oni sikiraju zbog rezultata kluba za koji navijaju.
A fakticki se radi o firmama, koje imaju vlasnike i akcionere, sutra kada ne bude vise para iz bilo kojeg razloga samo klub posalju u stecaj i ugase ga.
Ludilo mozga.
- nepass1
#38886 Re: Popularne stvari koje ne kontam
"gledam" u biti zacugam se i supljiramo. Ne zanima me ni reprezentacija bih a kamo li kakav klub
- stubrijez
#38887 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ubiste s fudbalom, ja ga gotivim umjereno, kako neko napisa, sve manje kako sam stariji. Prvenstva volim ispratit cisto da se azuriram. A navijace i fanatike sasvim razumijem vise je to od sporta.
-
elcaliente
#38888 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislim da ce najzanimljivije biti kada se u BiH omuguci kupovina klubova.
Pa kada lokalni piljari pokupuju klubove poslije negok vremena ih odvedu u stecaj i ugase.
Nrp neki se nadaju da ce ih Bingo kupiti, drugi Hifa.
To ce biti interestno doba.
Pa kada lokalni piljari pokupuju klubove poslije negok vremena ih odvedu u stecaj i ugase.
Nrp neki se nadaju da ce ih Bingo kupiti, drugi Hifa.
To ce biti interestno doba.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#38889 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma neće on uopšte ići na te utakmice.
To je jedna , plafon dvije utakmice u polusezoni s jufkama na Grbavici ili neki Zrinjski / Borac i to je to
Naša liga nije ozbiljna za taj kalibar fudbalera.
-
elcaliente
#38890 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Popularna recnica kod majstora i frizera u BiH : ko ti je ovo radio?
- SmokingMan
#38891 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Created by the poor stolen by the rich!!!!
- sinuhe
#38892 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svi su muskarci fudbaleri. S godinama se mogu pogledati velike utakmice, finale LP. SP i EP su lijepe priredbe.
- Dope_Man
#38893 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo je potpuno subjektivni dojam. Kako je kolega iznad rekao, druge regije imaju svoje popularne sportove. Ameri ne bendaju fudbal bi 5% (ako izuzmemo latinose), evo kolega indijac je u Evropi vec par godina i ja mu nedavno objasnjavao sta je Liga Prvaka. Al zato lik zna gdje ima teren da ide vikendom igrati kriket.Point. wrote: ↑15/01/2025 13:21Da je nigdje veze sport nebi bio toliko popularan. Sasvim logično. Prednost fudbala je upravo u toj jednostavnosti, lopta, gol i igrači. A istovremeno je kompleksan u tom taktiziranju. Više poena ne mora značiti da je automatski zanimljivije. Fudbal je jednostavno zanimljiv, zato je i najpopularniji sport. Budi emocije i osjećanja ljudi koji drugi sportovi jednostavno ne mogu ponuditi.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 12:04Najpopularniji nije zbog svoje zanimljivosti, nego zbog prostora gdje je nastao, ulaganjima i promociji koja su vrsena, njegovoj jeftinoci, jer ne trebas nista osim 4 parmaka i loptu od carapa, itd. Ako pogledas logicno skoro svi sportovi su zanimljiviji, jer imaju vise poena, vise preokreta, vise akcije, vise duela. Ti navedi eto prednosti fudbala u odnosu na kosarku, rukomet, odbojku, tenis, hokej, itd. U Americi su neki nigdje veze sportovi najpopularniji, u Indiji kriket, u Kini kosarka, badmington u nekim drzavama. Fudbal ima masovnost jer je puno igraca u timovima, pa se zato dosta rasirio, ali generalno nigdje veze sport.
Uglavnom, sve se svodi na to da nije svima ista stvar lijepa, zanimljiva, ukusna itd... Fudbal jeste najpopularniji sport trenutno zato sto je najpopularniji sport u Evropi, a koja je imala vremena da ga razvija i napravi popularnim sirom svijeta, a tome je jako doprinjela i cinjenica da ti od opreme ne treba nista dok recimo za kosarku bar trebas jedan kos i malo ravniji/cvrsci teren od livade/plaze itd.
- Point.
#38894 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Američki fudbal se i samo ganja u USA, van država postoji u marginama. Ista stvar sa kriketom, Indija, Pakistan i to bi otprilike bilo to.Dope_Man wrote: ↑20/01/2025 10:01Ovo je potpuno subjektivni dojam. Kako je kolega iznad rekao, druge regije imaju svoje popularne sportove. Ameri ne bendaju fudbal bi 5% (ako izuzmemo latinose), evo kolega indijac je u Evropi vec par godina i ja mu nedavno objasnjavao sta je Liga Prvaka. Al zato lik zna gdje ima teren da ide vikendom igrati kriket.Point. wrote: ↑15/01/2025 13:21Da je nigdje veze sport nebi bio toliko popularan. Sasvim logično. Prednost fudbala je upravo u toj jednostavnosti, lopta, gol i igrači. A istovremeno je kompleksan u tom taktiziranju. Više poena ne mora značiti da je automatski zanimljivije. Fudbal je jednostavno zanimljiv, zato je i najpopularniji sport. Budi emocije i osjećanja ljudi koji drugi sportovi jednostavno ne mogu ponuditi.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 12:04
Najpopularniji nije zbog svoje zanimljivosti, nego zbog prostora gdje je nastao, ulaganjima i promociji koja su vrsena, njegovoj jeftinoci, jer ne trebas nista osim 4 parmaka i loptu od carapa, itd. Ako pogledas logicno skoro svi sportovi su zanimljiviji, jer imaju vise poena, vise preokreta, vise akcije, vise duela. Ti navedi eto prednosti fudbala u odnosu na kosarku, rukomet, odbojku, tenis, hokej, itd. U Americi su neki nigdje veze sportovi najpopularniji, u Indiji kriket, u Kini kosarka, badmington u nekim drzavama. Fudbal ima masovnost jer je puno igraca u timovima, pa se zato dosta rasirio, ali generalno nigdje veze sport.
Uglavnom, sve se svodi na to da nije svima ista stvar lijepa, zanimljiva, ukusna itd... Fudbal jeste najpopularniji sport trenutno zato sto je najpopularniji sport u Evropi, a koja je imala vremena da ga razvija i napravi popularnim sirom svijeta, a tome je jako doprinjela i cinjenica da ti od opreme ne treba nista dok recimo za kosarku bar trebas jedan kos i malo ravniji/cvrsci teren od livade/plaze itd.
-
swanfilter
#38895 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nema jaceg sporta od onog na ledu, mada ne znam ni kako ga nazivaju. Ono kada na ledu strgaju da pak il sta vec, da gdje god dođe ili da sa njim sta god postignu 
Znaci, imam osjecaj da su se Don Kihot i Sizif manje patili za nista ...
Znaci, imam osjecaj da su se Don Kihot i Sizif manje patili za nista ...
- Logovan
#38896 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Na curling vjerovatno misliš.swanfilter wrote: ↑20/01/2025 23:56 Nema jaceg sporta od onog na ledu, mada ne znam ni kako ga nazivaju. Ono kada na ledu strgaju da pak il sta vec, da gdje god dođe ili da sa njim sta god postignu
Znaci, imam osjecaj da su se Don Kihot i Sizif manje patili za nista ...![]()
- dembele
#38897 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jbt, 50 vijesti o Trampu sve jedna ispod druge na klix portalu. Tramp ovo, Tramp ono, reakcija na inauguraciji ovog, reakcija onog...
- dragma
- Vozim: Pješe
#38898 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dragma wrote: ↑27/12/2024 01:39 Djeca u Škotskoj uzrasta od četiri i više godina moći će da biraju ono šta žele da budu u dobi kad ni sama ne znaju ko su a priroda i Bog su im dali da budu to što jesu...![]()
Djeca u Škotskoj će moći da biraju pol već sa četiri godine!
https://aloonline.ba/svijet/sokantno-dj ... ri-godine/Djeca stara četiri godine i više moći će da biraju pol u školskim ustanovama bez saglasnosti roditelja, prema novom LGBTQ+ inkluzivnom uputstvu škotske vlade.
Izvinjavam se sto repliciram sam sebi ali morao sam. Viva Trump! Zbogom woke ublehi, LGBTQ propagandi i rodnom preseravanju gdje se muškarci mogu takmiciti u ženskim sportovima.
Trump declares 'only two genders' to be official US policy
Za ocekivati je da woke pokret, rodno ludilo i LGBTQ agenda budu marginalizovani jer je zvanican stav Amerike ocekivan obrazac ponasanja Evrope i ostatka svijeta. Bosonoge ne racunam mada se i oni slazu po ovom pitanju. Jednako kao i Americkom uticaju protivne sile Kina i Rusija.
-
swanfilter
#38899 Re: Popularne stvari koje ne kontam
JesteLogovan wrote: ↑21/01/2025 01:17Na curling vjerovatno misliš.swanfilter wrote: ↑20/01/2025 23:56 Nema jaceg sporta od onog na ledu, mada ne znam ni kako ga nazivaju. Ono kada na ledu strgaju da pak il sta vec, da gdje god dođe ili da sa njim sta god postignu
Znaci, imam osjecaj da su se Don Kihot i Sizif manje patili za nista ...![]()
![]()
-
Hendrix