Star Trek,
Popularne stvari koje ne kontam
- dr_Evil
- Mea_parvitas
#38852 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sve sto je popularno je i zanmljivo?Point. wrote: ↑15/01/2025 11:43Da, vjerovatno je zato i najpopularniji.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 11:15 Generalno govoreci, fudbal i jeste jedan od dosadnijih sportova.
- Point.
#38853 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne sve, ali fudbal da.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 11:52Sve sto je popularno je i zanmljivo?Point. wrote: ↑15/01/2025 11:43Da, vjerovatno je zato i najpopularniji.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 11:15 Generalno govoreci, fudbal i jeste jedan od dosadnijih sportova.
- Point.
#38855 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Osim u Napulju i dijelu Buenos Airesa, ne vidim da je igdje religija
Po meni, fudbal je zdraviji od religije. Jedne prilike je Gary Linekera rekao, fudbal je više od religije.
Last edited by Point. on 15/01/2025 12:11, edited 2 times in total.
- Mea_parvitas
#38856 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najpopularniji nije zbog svoje zanimljivosti, nego zbog prostora gdje je nastao, ulaganjima i promociji koja su vrsena, njegovoj jeftinoci, jer ne trebas nista osim 4 parmaka i loptu od carapa, itd. Ako pogledas logicno skoro svi sportovi su zanimljiviji, jer imaju vise poena, vise preokreta, vise akcije, vise duela. Ti navedi eto prednosti fudbala u odnosu na kosarku, rukomet, odbojku, tenis, hokej, itd. U Americi su neki nigdje veze sportovi najpopularniji, u Indiji kriket, u Kini kosarka, badmington u nekim drzavama. Fudbal ima masovnost jer je puno igraca u timovima, pa se zato dosta rasirio, ali generalno nigdje veze sport.
- dječak sa šibicama
#38857 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pokojni Amigo Magdic jednom je rekao da je fudbal postajao sve besmisleniji kako je odnos bogatih i siromasnih isao na stranu fudbalera. Nekad su bogati sa tribina gledali siromasne kako sutaju lopte, sad je obrnuto.
Nije glup sport, glupi su ljudi koji se loze na to kao nesto "jako bitno u zivotu". Neces ti bitnosti, izgubi ti klub utakmicu, zivot vise nema smisla buhuhu. Oni uzmu premiju, mjesecna mu plata ko tvoja za cijeli zivot, sjednu u svoje skupocjene automobile odose u svoje vile da guze svoje dugonoge ljepotice, a ti se kao nesto deprimirao.
Nije glup sport, glupi su ljudi koji se loze na to kao nesto "jako bitno u zivotu". Neces ti bitnosti, izgubi ti klub utakmicu, zivot vise nema smisla buhuhu. Oni uzmu premiju, mjesecna mu plata ko tvoja za cijeli zivot, sjednu u svoje skupocjene automobile odose u svoje vile da guze svoje dugonoge ljepotice, a ti se kao nesto deprimirao.
- medvjed23
#38858 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa možemo na taj način sve obesmisliti. Šta se ja imam uživljavati u neku knjigu kad je ta knjiga meni samo trošak, dok je autor za nju uzeo pare kojima je zatim kupio dobar auto, finu kuću, društvo privlačnih žena itd.
Lijepo je kad čovjek ima neku strast i kad ne prođe kroz život ko klada niz rijeku. Ja sam kao mlad volio fudbal. Sad mi je to samo neki marginalni interes; tek ponekad upratim pokoje dešavanje vezano za FKS. Al razumijem one koji tu ljubav prema lopti njeguju kroz čitav život.
Lijepo je kad čovjek ima neku strast i kad ne prođe kroz život ko klada niz rijeku. Ja sam kao mlad volio fudbal. Sad mi je to samo neki marginalni interes; tek ponekad upratim pokoje dešavanje vezano za FKS. Al razumijem one koji tu ljubav prema lopti njeguju kroz čitav život.
- dječak sa šibicama
#38859 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije obesmisljavanje, volim i ja sutanje lopte, ali suludo mi je toliko uzivljavanje u isti da urlas na televizor (i sam nekad radio, ali kad mi je bilo 18) svadjas se sa zenom, nisi dobar 3 dana nakon poraza, ne spavas ne pricas nisakim. Ides na tribinu, urlas na igrace, sudiju, psujes im majku oca tetku strinu, ganjas kladionicu bacas pare na gluposti.
Autodestruktivno ponasanje, svojstveno ljudima od davnina, ali nije razlog da se ne kaze da je glupo i besmisleno.
Autodestruktivno ponasanje, svojstveno ljudima od davnina, ali nije razlog da se ne kaze da je glupo i besmisleno.
- medvjed23
#38860 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa dobro. To je ona destruktivna "ljubav". Kao kod tipova koji "vole" ženu koju redovno mlate.
Ali postoje ljudi kojima fudbal znači mnogo, a skloni su tu strast izraziti na lijep način koji, objektivno, nikome ne šteti.
Ali postoje ljudi kojima fudbal znači mnogo, a skloni su tu strast izraziti na lijep način koji, objektivno, nikome ne šteti.
- Logovan
- Logovan
#38862 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije to isto. Ideš na utakmicu svog kluba, učlaniš se, kupiš godišnju kartu ili kupuješ pojedinačne, odeš do fan shopa i svašta nešto pa normalno da ćeš reći "kupili smo, prodali smo, idemo u goste toj i toj ekipi", itd.
- Point.
#38863 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da je nigdje veze sport nebi bio toliko popularan. Sasvim logično. Prednost fudbala je upravo u toj jednostavnosti, lopta, gol i igrači. A istovremeno je kompleksan u tom taktiziranju. Više poena ne mora značiti da je automatski zanimljivije. Fudbal je jednostavno zanimljiv, zato je i najpopularniji sport. Budi emocije i osjećanja ljudi koji drugi sportovi jednostavno ne mogu ponuditi.Mea_parvitas wrote: ↑15/01/2025 12:04Najpopularniji nije zbog svoje zanimljivosti, nego zbog prostora gdje je nastao, ulaganjima i promociji koja su vrsena, njegovoj jeftinoci, jer ne trebas nista osim 4 parmaka i loptu od carapa, itd. Ako pogledas logicno skoro svi sportovi su zanimljiviji, jer imaju vise poena, vise preokreta, vise akcije, vise duela. Ti navedi eto prednosti fudbala u odnosu na kosarku, rukomet, odbojku, tenis, hokej, itd. U Americi su neki nigdje veze sportovi najpopularniji, u Indiji kriket, u Kini kosarka, badmington u nekim drzavama. Fudbal ima masovnost jer je puno igraca u timovima, pa se zato dosta rasirio, ali generalno nigdje veze sport.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38864 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#38865 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Joj kad musko kaze da ne prati fudbal, meni to nije musko 
- Mea_parvitas
#38866 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A kad zensko kaze da prati fudbal?
- Jack Be Nimble
#38867 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prije 20 godina pricali o fudbbalu, tada stariji sa svojih 40 i nesto "joj ja nisam gledao fudbal ima vec 8 godina". Ja im se cudio.
Kako sam i nagazio u 35, sve manje i manje me pocelo interesovati. Vise ni LS ne pratim, samo SP i EP. Bas ono postalo dosadno, barem gledajuci sam. Ako se nesto organizuje u kaficu, to moze. Valjda kako neki stare, ono sto su prije voljeli, nije im vise zabavno, nadje se neka druga zajebancija.
Kako sam i nagazio u 35, sve manje i manje me pocelo interesovati. Vise ni LS ne pratim, samo SP i EP. Bas ono postalo dosadno, barem gledajuci sam. Ako se nesto organizuje u kaficu, to moze. Valjda kako neki stare, ono sto su prije voljeli, nije im vise zabavno, nadje se neka druga zajebancija.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#38868 Re: Popularne stvari koje ne kontam
to mi je super hahah ali vrlo rijetko
obicno prate samo fudbalere
- dječak sa šibicama
#38869 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa covjek se mijenja, nekad sam SP i EP pratio "religiozno", nema sanse da propustim jednu utakmicu.
Unazad dva tri prvenstva, pogledam mozda 20% utakmica, ako i toliko.
Sad radije gledam poljoprivredne YT kanale, da vidim sta seljaci rade, kakva je zemlja za oranje i spartanje, jel rodila soja i prebacuje li kuruz 10 tona po hektaru
Unazad dva tri prvenstva, pogledam mozda 20% utakmica, ako i toliko.
Sad radije gledam poljoprivredne YT kanale, da vidim sta seljaci rade, kakva je zemlja za oranje i spartanje, jel rodila soja i prebacuje li kuruz 10 tona po hektaru
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38870 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad kaze da ne prati bilo koji sport?
Jesi li krsten ti kume
- Ateista
#38871 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dok vecina muskih prati fudbal, ostali im pokupe trebe kojima je tad dosadno.
Bila je nekad neka reklama kao zezancija - ne vjeruj prijatelju koji ne gleda fudbal, dok svi navijaju ovaj jedan kojeg ne zanima odradi zenu jednom od njih bukvalno iza zida, oni toliko okupirani da niko ne primijeti.
Bila je nekad neka reklama kao zezancija - ne vjeruj prijatelju koji ne gleda fudbal, dok svi navijaju ovaj jedan kojeg ne zanima odradi zenu jednom od njih bukvalno iza zida, oni toliko okupirani da niko ne primijeti.
- Logovan
#38872 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Isto sam se i ja čudio kada su stariji govorili kako ne prate fudbal ili kako nisu stigli odgledati finale Lige šampiona ili finale Svjetskog prvenstva. Čuj nisi gledao, nisi stigao, halo bolan, finale.Jack Be Nimble wrote: ↑15/01/2025 14:14 Prije 20 godina pricali o fudbbalu, tada stariji sa svojih 40 i nesto "joj ja nisam gledao fudbal ima vec 8 godina". Ja im se cudio.
Normalno da je da se sa godinama smanjuje interesovanje za fudbalom ili nekim drugim sportom. Koliko sam upratio obično se krene smanjivati interesovanje između 30 i 40 godine.
-
orbita12
#38873 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni su nezamislive plate tih fudbalera, sjecam se dok je Hazard igrao za Chelsea, da se spominjalo da je najplaceniji igrac u premijer ligi sa 250 hiljada funti sedmicno. Ja to ne mogu nikako pojmit da neko toliko zaradjuje, pare koje vecina nas nece vidjeti za zivota on zaradi za sedmicu.
I ono najogre sto postanu i bezobrazni, evo neki dan kuhar iz barcelone dobi otkaz jer se levatu onom poljaku nije svidjelo jaje kako je kuhano. Evo i Dzeko umjesto da ode u Hajduk, gdje bi bio zvijezda HNL-a , on zeli jos igrati u klubovima koji ga ne zele samo zato sto malo bolje placaju, iako je obezbijedio i sebe i svoju djecu do kraja zivota.
Dokle vise ta glad za parama , meni nije jasno ?
I ono najogre sto postanu i bezobrazni, evo neki dan kuhar iz barcelone dobi otkaz jer se levatu onom poljaku nije svidjelo jaje kako je kuhano. Evo i Dzeko umjesto da ode u Hajduk, gdje bi bio zvijezda HNL-a , on zeli jos igrati u klubovima koji ga ne zele samo zato sto malo bolje placaju, iako je obezbijedio i sebe i svoju djecu do kraja zivota.
- Point.
#38874 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gdje bolan Džeku niko ne želi, frajer igra stalno u Feneru. Što se tiče plata, jesu prevelike al kontaj da su karijere fudbalera kratke, u 35 godini si već haman ha penzioner a on najbolje godine proveo u fudbalu, škole nikakve.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 14:47 Meni su nezamislive plate tih fudbalera, sjecam se dok je Hazard igrao za Chelsea, da se spominjalo da je najplaceniji igrac u premijer ligi sa 250 hiljada funti sedmicno. Ja to ne mogu nikako pojmit da neko toliko zaradjuje, pare koje vecina nas nece vidjeti za zivota on zaradi za sedmicu.
-
orbita12
#38875 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa navijaci ga ne zele, valjda ocekuju da sa svojih 38 godina bude najbolji igrac turske lige, aiko za svoje godine igra vrhunski, vise sam spomenuo tu njegovu glad za parama , gdje je jednom na areni rekao da zeli igrati jos par godina da se obezbjedi , iako nijedan klub na svijetu nece placati ogromne pare za igraca u tim godinama, zato mislim da je za njega najbolje da karijeru zavrsi u Hajduku ili poslije u Zelji gdje ce otici kao legendaPoint. wrote: ↑15/01/2025 15:36Gdje bolan Džeku niko ne želi, frajer igra stalno u Feneru.orbita12 wrote: ↑15/01/2025 14:47 Meni su nezamislive plate tih fudbalera, sjecam se dok je Hazard igrao za Chelsea, da se spominjalo da je najplaceniji igrac u premijer ligi sa 250 hiljada funti sedmicno. Ja to ne mogu nikako pojmit da neko toliko zaradjuje, pare koje vecina nas nece vidjeti za zivota on zaradi za sedmicu.