Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovih dana bio poslom u predstavništvu Toyota za BiH , nalaze se u Importane centru......... najjači mi je natpis koji stoji kod ulaznih vrata ,
iznad table gdje stoji ime firme , ono TOYOTA BiH i ostalo, naime ,
iznad toga piše , "ne prodajemo dosadne aute!"
žao mi poslije bi , što ne slikah
mayab wrote: ↑15/01/2025 06:47
Ovih dana bio poslom u predstavništvu Toyota za BiH , nalaze se u Importane centru......... najjači mi je natpis koji stoji kod ulaznih vrata ,
mayab wrote: ↑15/01/2025 06:47
Kakvo je to predstavništvo a nema nikako auta
Centrala Toyota BiH je u Importanneu zadnjih nekoliko godina
Dozer wrote: ↑14/01/2025 13:53
Porediti Skodu i VW i bilo kojeg Japanca, u istoj klasi logicno, moze samo neko ko nije vozio sve to, nego zakljucuje na osnovu nekakvih internet podataka.
Mnogo uporedivi, Japanci jedino imaju prednost u pouzdanosti, a i tu im kiksovi nisu strani. Ostalo sve, nerijetko završna odbrana na strani Evrope.
Ako cemo porediti visoku klasu, tipa Lexus LS 500 ili 600 i BMW 7, Lexus je sigurno kvalitetniji i bolji auto.
Ovo je tačno bilo, prije jedno 20 godina. Lexus LS je skoro irelevantan odavno u F segmentu.
Jesi li uopće upratio kako stoji protiv konkurencije, serije 7 i S klase u SAD-u, deceniju i više unazad već?
Dozer wrote: ↑14/01/2025 13:53
Porediti Skodu i VW i bilo kojeg Japanca, u istoj klasi logicno, moze samo neko ko nije vozio sve to, nego zakljucuje na osnovu nekakvih internet podataka.
Mnogo uporedivi, Japanci jedino imaju prednost u pouzdanosti, a i tu im kiksovi nisu strani. Ostalo sve, nerijetko završna odbrana na strani Evrope.
Ako cemo porediti visoku klasu, tipa Lexus LS 500 ili 600 i BMW 7, Lexus je sigurno kvalitetniji i bolji auto.
Ovo je tačno bilo, prije jedno 20 godina. Lexus LS je skoro irelevantan odavno u F segmentu.
Jesi li uopće upratio kako stoji protiv konkurencije, serije 7 i S klase u SAD-u, deceniju i više unazad već?
Dozer wrote: ↑16/01/2025 13:11
Ja mislio pricamo koji je auto bolji, a ne koliko se cega proda.....
Licne preference nikad nisu bile niti ce biti sinonim za kvalitet bilo cega.
Čuj lične preference
Pa kako onda objašnjavaš što se prije 20 godina Lexus prodavao bara-bara sa S klasom i serijom 7?
Sad Lexus i nije konkurencija navedenim modelima.
Tesko da nije. Pogledaj reviews. Drugi par rukava je sto neko vise voli mecku, ficu, kineza ili sta god. Kao i kod nas. Ljudi vise vole VauWau samo jer je Svabo, i uopste ne razmisljaju o necemu drugom, niti su probali nesto drugo. Ali, zato uredno kude sve drugo. Licne preference, ili ti predrasude
Koliko si Toyota vozio? Koliko BMW-a? Koliko Mecki?
Dozer wrote: ↑16/01/2025 13:11
Ja mislio pricamo koji je auto bolji, a ne koliko se cega proda.....
Licne preference nikad nisu bile niti ce biti sinonim za kvalitet bilo cega.
Čuj lične preference
Pa kako onda objašnjavaš što se prije 20 godina Lexus prodavao bara-bara sa S klasom i serijom 7?
Sad Lexus i nije konkurencija navedenim modelima.
Tesko da nije. Pogledaj reviews. Drugi par rukava je sto neko vise voli mecku, ficu, kineza ili sta god. Kao i kod nas. Ljudi vise vole VauWau samo jer je Svabo, i uopste ne razmisljaju o necemu drugom, niti su probali nesto drugo. Ali, zato uredno kude sve drugo/ Licne preference, ili ti predrasude
Opet nisi odgovorio zašto je Lexus uredno parirao prije 20-ak godina kod mušterija, a sad ne Ja te svakako pitam za američko, neutralno tržište gdje je Lexus u tom segmentu dobro kotirao prije dvije decenije.
Koliko si Toyota vozio? Koliko BMW-a? Koliko Mecki?
Dovoljno da ti odmah kažem da je stavljati Toyotu sa premium brendovima odmah greška u koracima
Pitanje za ovog dozera. I kvalitetu sto spominje.. Imali koji japanac stariji od 10-tak godina gore po skandinaviji da nije istruho a voza se zimi… i koja je razlika vozati npr jednog vauvau i toyotu…. Da nam pojasni…
Last edited by B6Redhell on 16/01/2025 19:04, edited 1 time in total.
B6Redhell wrote: ↑16/01/2025 19:02
Pitanje za ovog dozera. I kvalitetu sto spominje.. Imali koji japanac stariji od 10-tak godina gore po skandinaviji da nije istruho a voza se zimi… i koja je razlika vozati npr jednog vauvau i toyotu…. Da nam pojasni…
Norveška i Austrija su najgore države što se tiče zimskog održavanja cesta i utjecaja istog na vozila. Vozila bilo koje marke.
Šta sam pragova izrezao na BMW-ima iz Austrije, i to sve mlada auta.
Nema pravila i hrđaju i švabe i japanci i svi iz tih država.
B6Redhell wrote: ↑16/01/2025 19:02
Norveška i Austrija su najgore države što se tiče zimskog održavanja cesta i utjecaja istog na vozila. Vozila bilo koje marke.
Šta sam pragova izrezao na BMW-ima iz Austrije, i to sve mlada auta.
Nema pravila i hrđaju i švabe i japanci i svi iz tih država.
Boli tebe. Na zelandu su ti problemi zdraoo
I njemacka je losa po tome. Sreca iz engleske auta se ne uvoze. Ta znaju biti katastrofa a nemaju toliko soli. Valjda vlaga..
Ali bez obzira opcenito japanci su meksi i brze hrdjaju. Mozda u zadnjih par godina to se malo popravilo.
Npr. U ameriki juzne drzave SAD imaju fin broj azijata. Jer nema bas snijega i soli. Dok sve iznad misurija, pensilvanije azijatima koji se vozaju zimi rok trajanja znatno manji. I manja je prodaja u sjevernim drzavama zbog toga.