Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ismar2215
#82576 Re: Liverpool FC
Ne znam je li mi se cini, al ko da je Alisson u blagom padu. Mozda ce taman doci onaj gruzijac na kraju sezone.
- no_sekirli
#82577 Re: Liverpool FC
Nije lose ovo rjesenje na niski blok kad je Ibru izvadio.
I dalje se pitam kako se ne moze jednom ovako otvoriti tekma, muski i konkretno prema golu...
I dalje se pitam kako se ne moze jednom ovako otvoriti tekma, muski i konkretno prema golu...
- Pandakonda
#82578 Re: Liverpool FC
Ma prijatelju i ovo je sreca bila sto je Jota gol dao. Protiv ovih drvosjeca Nunez je taman jer vidjelo se dosta puta veceras da Murillo samara i Jotu i Diaza jer nemaju ni visine ni snage da se nose. Milenkovic ih je isto par puta izbacivao. Nunez je uvijek ako nista imao staminu i fizicku snagu da se gura sa branicima i stvara haos. Zbog toga je po meni i bilo pogubno da Diaz ide u sredinu umjesto Gakpa kada vec Nuneza nema jer nije se nikako mogao probit između Murilla i Milenkovica.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/01/2025 21:59Vidim često ovo i nije mi jasno, Nunez nije uopšte takav fizikaner kakvim ga se predstavljaPandakonda wrote: ↑14/01/2025 21:52 Ma nema sta, ovdje bi Nunez dobro dosao da sa građom i jacinom razdrma odbranu ili ako nista haos napravi kako zna, ali nakupio kartona budala. Diaz nema sta raditi u spicu pored ovakvih ekipa, zarotirati njega i Gakpa pa ga gađati loptama ili uvesti Jotu. Mada i on građom pada protiv ovih![]()
Robertson zreo za klupe a mislim da je situacija trenutno ok jer city i chelsea su kiksali, jos samo Arsenal sutra. Opet smo u dobroj poziciji samo treba nastaviti dobivat utakmice koje trebamo dobiti. Realno protiv NF-a se nije moglo previse ocekivati jer ljudi su ipak na drugom mjestu i ocito nam ne leze.
Ako izgubimo protiv Ipswitcha recimo e to je problem
- BHF_Manijak
#82579 Re: Liverpool FC
Ma vise sam govorio u smislu dovodjenja u kontekst s Liverpoolom, da se gleda ta pozicija.
A naravno da nista od tog nema. Ljudi su ih vise poceli zvati FC Monitoring.
Pickasto pracenje i prica eto ako se nesto otvori, dobro, mlado, talentovano, da vec moze igrat za prvi tim, a da se moze za 15mil dovesti. Picke.
Ako ne vide da ekipa vristi za lijevim bekom, ali i spicem... Ali boli njih kurac, vlasnici bilans gledaju, ne trofeje.
I pustite se Boga vam te price "nije Forrest los, X je ok" itd. Ljude su ba naguzile sve ekipe iz vrha sa po 2-3:0. Cak ih je i ovakav City zguzio.
Ovo je kiks i tacka.
- drug_profi
#82580 Re: Liverpool FC
Ma ovo je dobro ljudi. Jedini koji su nas pobijedili. Naravno da su svi ovo gledali zspravo kao derbi utakmicu. Protiv direktnog konkurenta.
I bod u gostima je tu odličan.
I bod u gostima je tu odličan.
- BHF_Manijak
#82581 Re: Liverpool FC
Ako sljedece 4 dobiju, onda mozes reci da je ovo ok.
I cini mi se da je Alisson mogao bolje kod gola.
I cini mi se da je Alisson mogao bolje kod gola.
- no_sekirli
#82582 Re: Liverpool FC
Ma realno NF nema 3 igraca da se mogu nazvati igracem, niti imaju bilo kakvu smislenu igru. Cijela sezona im se svodi na ubacivanje nekakve frljoke u gol nekako i onda obrana na 25 metara dok se boje ne rastope. Guranje, udaranje, valjanje po terenu, prekidi od preko minute, aut izvode 35-40 sekundi. Kakva je fascinacija ovim antinogometom, nije mi jasno?(
Ovo sto su u vrhu tablice uopce nije realan pokazatelj niti njihove kvalitete, niti igre. Cista sreca i splet okolnosti, uz odlicnog golmana.
Slot je totalno sjebo sa Diazom u sredini, a znao je kako ovi igraju, nadam se da ce to bar sebi priznati, ako nece javno. Isto tako, mogao bi i startera Robu malo premjestiti na klupu, pa neka on sebi trazi mjesto, ispucao je dosta kredita ove sezone. Neka i Cimi starta par tekmi za redom, nadam se da ne moze biti puno gori nego je Robo trenutno. Danns je apsolutno danas morao makar biti na klupi kad vec nema onog kloca, mada momak je zasluzio sansu da i zaigra ponekad, kad vec nemamo neku alternativu. Salah kad je u kloc modu, a vidjelo se veceras da nema od njega nista, ne bi smio.biti sveta krava da ne moze izici barem 5 minuta.
Edit: jedino dobro je sto nam je konkurencija jos jadnija od nas, pa nas prate svojim kiksevima.
Ovo sto su u vrhu tablice uopce nije realan pokazatelj niti njihove kvalitete, niti igre. Cista sreca i splet okolnosti, uz odlicnog golmana.
Slot je totalno sjebo sa Diazom u sredini, a znao je kako ovi igraju, nadam se da ce to bar sebi priznati, ako nece javno. Isto tako, mogao bi i startera Robu malo premjestiti na klupu, pa neka on sebi trazi mjesto, ispucao je dosta kredita ove sezone. Neka i Cimi starta par tekmi za redom, nadam se da ne moze biti puno gori nego je Robo trenutno. Danns je apsolutno danas morao makar biti na klupi kad vec nema onog kloca, mada momak je zasluzio sansu da i zaigra ponekad, kad vec nemamo neku alternativu. Salah kad je u kloc modu, a vidjelo se veceras da nema od njega nista, ne bi smio.biti sveta krava da ne moze izici barem 5 minuta.
Edit: jedino dobro je sto nam je konkurencija jos jadnija od nas, pa nas prate svojim kiksevima.
- BHF_Manijak
#82583 Re: Liverpool FC
Na Dannsa sam i zaboravio, bravo! Morao je tu biti, morao je Chiesa dobiti 10-15 minuta! Morao! Na ovu guzvu mal, sitan, brz, sut s distance... Sve ono sto Diaz nema, a ni Salah veceras.
Totalna fula prva postavka Slota i prvo poluvrijeme doslovno baceno. Poklonjenih 45min.
Totalna fula prva postavka Slota i prvo poluvrijeme doslovno baceno. Poklonjenih 45min.
-
MMM1977
#82584 Re: Liverpool FC
Alison od kada se vratio je primio 9 golova iz 15 šuteva u okvir gola. Trebao je produžiti bolovanje još malo
Inače odličan rezultat, stvarno je dosta igrača bilo katastrofa a i Slotova postavka nije bila bogzna kako dobra.
Inače odličan rezultat, stvarno je dosta igrača bilo katastrofa a i Slotova postavka nije bila bogzna kako dobra.
- no_sekirli
#82585 Re: Liverpool FC
Užasan podatak za jednog golmana.
- AmiĐa_Idriz
#82586 Re: Liverpool FC
Postavka je bila po meni najbolja moguća, ali je priprema zakazala, Forest je rutinski ugasio Liverpool u prvom. Treba ga pohvaliti za reakciju na poluvremenu i onu taktičku promjenu, ništa nisam skontao šta je napravio ali je bitno da je funkcionisalo. Nepredvidiv je Slot, što je neobično. Kod Kloppa se znalo unaprijed šta i kako, Arne tokom utakmice vrši dosta taktičkih rokada što je svakako za pohvalu.
- BHF_Manijak
#82587 Re: Liverpool FC
Kako je postavka najbolja moguca, a Diaz u spicu? Tri utakmice prije toga mu pokazale da ne ide, ali jok, guraj i dalje.
-
Armin2013
#82588 Re: Liverpool FC
Možeš ti pripremit taktiku kakvu hoćeš ako je nema ko provesti.
A to se dešava sa Livepoolom, pogledajte primljeni gol, Salah izgubi loptu u fazi izgradnje napada, Konate negdje u veznom redu stoji, i svi stoje ukopani i gledaju. 3 igrača Liverpoola stoje jedan do drugog nikom nije na um palo da prati protivničkog napadača, i čovjek istrča sam pred gol.
Liverpool dao gol iz prekida, koliko je bilo u zadnje 3 utakmice, gdje su igrali prvotimci, uigranih akcija?
Sinoć smo došli do prilika kada smo ubrzali igru, brza razmjena pasova, to nam nedostaje, razmjena tačnih pasova.
Ono drndanje lopte u zadnjoj liniji, ne znam šta da kažem, kao da čekaju da se protivnik postavi.
Krivimo Salaha, šta je čovjek mogao sinoć, cijelo vrijeme 2 igrača ga čuvaju, došao je do prilika kada se Foerset malo umorio i izgubio na terenu, ali tada je i nervoza radila svoje pa šutevi nisu bili precizni.
Forest je znao šta radi, odbrana u prvom planu i čekati grešku i brza kontra, i to im upalilo.
Ali oni mogu igrati tako, zamislite da Liverpool igra tako bilo bi drvlje i kamenje na igru.
Svaka ekipa ima ogromnu motivaciju da skine skalp Liverpoolu, a po meni trenutni problem Liverpoola je ta motivacija, blagi su u duelima, lahko odustaju od lopte.
Ako slijedeću pobijede sve im je oprošteno što se mene tiče, znali smo da mora doći do pada forme u jednom momentu, samo se nadam da će ih to brzo proći.
A to se dešava sa Livepoolom, pogledajte primljeni gol, Salah izgubi loptu u fazi izgradnje napada, Konate negdje u veznom redu stoji, i svi stoje ukopani i gledaju. 3 igrača Liverpoola stoje jedan do drugog nikom nije na um palo da prati protivničkog napadača, i čovjek istrča sam pred gol.
Liverpool dao gol iz prekida, koliko je bilo u zadnje 3 utakmice, gdje su igrali prvotimci, uigranih akcija?
Sinoć smo došli do prilika kada smo ubrzali igru, brza razmjena pasova, to nam nedostaje, razmjena tačnih pasova.
Ono drndanje lopte u zadnjoj liniji, ne znam šta da kažem, kao da čekaju da se protivnik postavi.
Krivimo Salaha, šta je čovjek mogao sinoć, cijelo vrijeme 2 igrača ga čuvaju, došao je do prilika kada se Foerset malo umorio i izgubio na terenu, ali tada je i nervoza radila svoje pa šutevi nisu bili precizni.
Forest je znao šta radi, odbrana u prvom planu i čekati grešku i brza kontra, i to im upalilo.
Ali oni mogu igrati tako, zamislite da Liverpool igra tako bilo bi drvlje i kamenje na igru.
Svaka ekipa ima ogromnu motivaciju da skine skalp Liverpoolu, a po meni trenutni problem Liverpoola je ta motivacija, blagi su u duelima, lahko odustaju od lopte.
Ako slijedeću pobijede sve im je oprošteno što se mene tiče, znali smo da mora doći do pada forme u jednom momentu, samo se nadam da će ih to brzo proći.
- drug_profi
#82589 Re: Liverpool FC
Do utakmice sa Sitijem mi moramo imati bar 3 boda prednosti ispred pratioca, inače će nam pritisak pojest noge, a onda i loš rezultat u toj utakmici će da optereti nastavak sezone.
- ismar2215
#82591 Re: Liverpool FC
Ovo tek na ljeto. Nece ovi da pricaju o prodaji u januaru. Eventualno neka luda ponuda, sto nasi sigurno nece poslat.
- BHF_Manijak
#82592 Re: Liverpool FC
I tako, eto Arsenala na 4 boda. Dobro su ovo napravili. United, Fulham, Forrest. Za 80% golova Robertson kriv.
Druga stvar, da je ona stara drtina pametna koliko nije, Darwina ZA BILO STA dati i za Isaka dati 100+!
Ono je jebeni predator!
Druga stvar, da je ona stara drtina pametna koliko nije, Darwina ZA BILO STA dati i za Isaka dati 100+!
Ono je jebeni predator!
- AmiĐa_Idriz
#82593 Re: Liverpool FC
Predator dok je zdrav onih 45% sezone.
- BHF_Manijak
#82594 Re: Liverpool FC
Pa brate znas i sam da mu je u tih 45% sezone veci doprinos nego Darwinu za 100%.
A druga stvar, koje jos napadace imas na trzistu, pa eto i "lazne 9-ke", koje bi mogao dovesti i koji bi bili upgrade? David, Marmoush, Gyökeres, Duran?
- no_sekirli
#82595 Re: Liverpool FC
Pročitah negdje da je svaki gol i asistencija Darwina klub koštala 1,8 miliona nečega
Što se napadača tiče, očigledno je da njegova vrijednost ne znači ništa na terenu.
Evo onaj Wood iz NF mislim da po TM ne vrijedi ni 10 miliona zabio već 13 komada. Prema tome, čisto sumnjam da će se uprava i ako se odluči kupovati napadača, zaletiti opet sa nekom trenutnom "babarogom" kojeg će platiti masne pare.
Što se napadača tiče, očigledno je da njegova vrijednost ne znači ništa na terenu.
Evo onaj Wood iz NF mislim da po TM ne vrijedi ni 10 miliona zabio već 13 komada. Prema tome, čisto sumnjam da će se uprava i ako se odluči kupovati napadača, zaletiti opet sa nekom trenutnom "babarogom" kojeg će platiti masne pare.
- ismar2215
#82596 Re: Liverpool FC
Jest da je Marca upitan izvor, al kontam nesto da sam vec sad na tome da mi je totalno svejedno ostaje li ili ide. Nevjerovatno mi je pao u ocima u prethodnih mjesec-dva i fudbalski i karakterno. Mislio sam prije par godina da ce to biti kapitenčina s mudima. A on onakvu partiju protiv najveceg rivala pruzi. A na stranu to,nego generalno mrljavo igra vec sedmicama. Ni u jednom segmentu nije napredovao vec godinu-dvije, samo pas sve bolji ima. Al ne moze se zivjeti od par vrhunskih pasova u 90 minuta. Ja bih uzeo 30-40 miliona od Reala, koliko se moze i poslao ga odmah tamo.
- vaučer
#82597 Re: Liverpool FC
Prestao sam misliti o Trentu prije jedno mjesec dana. To je odavno gotovo, sad me samo zanima da nam zasere što manje utakmica i da bude koristan na terenu - ništa više.
- no_sekirli
#82598 Re: Liverpool FC
Rijetki su oni koji se mogu othrvati pozivu Reala. No, povezuje se on sa tim klubom već preko godinu dana. Po meni ispast će pakaš samo i isključivo iz razloga što je hinjski čekao da mu istekne ugovor i ode, tako da klub ne dobije ni feninga.
Sretno mu bilo!
Sretno mu bilo!
- drug_profi
#82599 Re: Liverpool FC
Ja mislim da se neće tamo naigrat, ali hajd.
- AmiĐa_Idriz
#82600 Re: Liverpool FC
Skoro je neko pitao za dokumentarac:
Zvuči bolje nego prvobitna varijanta.
Zvuči bolje nego prvobitna varijanta.