Vidim da si ti jako siguran u ono što govoriš i spominješ one povijesničare koji teoriziraju o nečemu šta ide na tvoj mlin, a zatim spominješ da nećeš druge hrvatske i srpske povijesničare. Znači, oni što tebi pašu su dobri, a oni što ti ne pašu nemaju pojma. Na čemu ti inače temeljiš takvu svoju sigurnost u vezi bosanskog porijekla? Kažeš, "dokaži te mi da su hrvati ili srbi". Ajde ti dokaži da nisu!
Svi moji dokazi u vezi Hrvata , a iz ponekih se može uvidjeti njihovo kretanje
-Nestorova kronika
- Gottschalk
- Papa Ivan VII
- Konstantin Porfirogenet
- Toma Arhiđakon
- Ljetopis popa Dukljanina
- Papa Ivan X
- ostali
....
Podudarnosti
ban Borić- Slavonac, Templar
1102. godina- kraj Hrvatske
1102. godina- početak jačanja Bosne
Činjenice po mapama
250 godina prije ikakvog spomena Bosne, naizmjenično su Bosnom, većinu vremena, vladali ili Hrvati ili Srbi. Bar tako kažu mape koje su nastale po svjedočenjima kroničara.
To su otprilike izvori sa kojim raspolažu hrvati. Ima i mnogih drugih, ali oni se svode na teorije i razmatranja. I ovi koji su "činjenice" se može pričati i priča se.
A sad mi reci, s kojim to dokazima i činjenicama raspolažu bošnjački povijesničari do, vidi vraga, pada Hrvatskog kraljevstva, jer onda se tek spominju bosanski banovi.... Slučajno? Neznam. Možda je. Ali brate mili to je onda preeeeslučajno.
Ako hrvati nemaju neke dobre dokaze, bošnjački povijesničari ih imaju još 1000 puta manje. Nemaju ništa. Samo pretpostavke.
Ne, ja nisam nacionalista,
I dalje držim tezu da su u Kraljevini Bosni, u njenom nastajanju, sudjelovali i hrvati i srbi i iliri i kelti i bla bla nepoznati slaveni i bla bla bla. Hrvate i Srbe ne možete izbaciti iz bošnjačke povijesti. Ova proračunata bošnjačka kampanja mi liči na pokušaje hrvatskih povijesničara 90- tih, koji su se svim silama trudili izbacit Slavene i bilo šta Slavensko iz Hrvatskog naroda.