zippoo87 wrote: ↑13/01/2025 22:46
@narcisaa
Ajmo polako...prvo,kolege koje su se javile,su ti postavile odlicna pitanja jer je to osnov svake preporuke.
Dakle,kada pitas za preporuku necega,
obavezno je da navedes budzet koji ces potrositi na laptop i naravno namjenu laptopa,za sta ce se koristiti.
Drugo,nemas potrebu sa tim i takvim tonom,kada ti neko dobrovoljno pomaze.
Trece...ti se izgleda bas i ne razumijes u neke stvari a napadas ljude koji se bolje razumiju i koji ti zele pomoci.
Btw.
windows 10 besplatno nadogradis na windows 11 i to je to,ne treba ti novi laptop sa predinstaliranim windows 11,
ako na to mislis.
Takodjer,pucas na najjacu i najskuplju graficku karticu,koja se ugradjuje u laptop i koja ima
TDP od sigurno 150-200W a istovremeno trazis laptop sa dobrom baterijom. To dvoje je nespojivo. Kao da hoces kupiti Ferrarija ali da ne trosi vise od 5 litara goriva na 100 km

Nema takvog
Pa eto,da se ne raspravljamo...napisi budzet i namjenu,pa ti neko i pomogne...bez toga nema svrhe pisati...jer svaka ta serija ima vise modela,za razne namjene.
Sve ovo boldirano:
Sto se tice budzeta, nisam napisala jer su bitne tehnicke karakteristike, ne budzet

.
Postavila sam pitanje informaticarima i onima sa licnim iskustvom sa hp laptopita i konkretnim serijama koje nisu na trzistu od jucer.
Sto se tice windowsa i skalamerije sa 11-tke na 10-ku to je napisao sveznajuci informaticar
@nivla. Da kupim nov laptop sa preinstaliranim windowsom 11 i instaliram win.10

, microsoft jos obustavlja podrsku u oktobru za win.10. haloo ba, sa ovim me vec nerviraju da planiramo kada da prestanu sa podrskom.
Sto se tice graficke i ferarija

, da, dobra graficka ali i baterija koja dugo traje, da ce krace trajati nego kod poslovnih laptopa sa slabijom grafickom, to znam jer mi sadasnja baterija traje preko 3h.
Vec sam ja, zahvaljujuci vama, donijela odluku i bice ponovo asus

.
Jedan od modela koji dolaze u obzir: ASUS ZenBook Pro 14 OLED UX6404VV-M9022W, Creator Notebook, 14 Zoll Display, Intel® Core™ i9,i9-13900H Prozessor, 32 GB RAM, 1 TB SSD, NVIDIA GeForce RTX™ 4060, Tech Black, Windows 11 Home (64 Bit)
Jest da je graficka NVIDIA GeForce RTX™ 4060, ne 4090 ili 4080 ali i nije velika razlika
Baterija 4 celijska 76 Wh, TDP 200W
Apple i macOS ne dolaze u obzir.