Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
MAha

#4026 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by MAha »

HelaS wrote: 08/01/2025 20:47
Maliodmene wrote: 08/01/2025 20:05
Spoiler
Show
Ironmen wrote: 08/01/2025 20:00

Najveci broj lihvara i robovlasnika dolazi iz SDA, svaki grad ima nekoliko SDA ratnih profitera koji su preko poluga vlasti stekli moc i bogastvo i sve preko ledja radnika,svako od nas ovde poznaje nekoliko takvih, evo prva ova AlmaRas sve stare SDA bagre u vlasnickoj strukturi i normalno da su oni prve galamdzije na ovo povecanje i njihovi botovi.

Meni su samo neke stvari ostale nedorecene to im zamjeram na danasnjoj presici koja je trebala trajati dosta duze jer je bilo jos hrpe pitanja.

1. Hoceli sada i penzije rasti ili ce se cekati ono cetveromjesecno uskladjivanje u aprilu kada bude ?
2. Kako i koliko ce dobiti novca vise za zdrastveni sistem i koji su koraci da se popravi stanje u zdravstsvu koje je na koljenima ?
3. Kako misle pomoci tacno malim obrtima ?
1. Neradna nedjelja
2. Minimalac 1000KM

Bas me zanima sta je sljedece
Očekuj veći porez na dobit i snažno lobiranje za veći PDV
Veci porez na dobit mi je ok. Povecanje PDV-a ne bi nista valjalo. Za obican narod, ko ima para, njega ne bi plaho pogodilo.
HelaS

#4027 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by HelaS »

zippoo87 wrote: 08/01/2025 19:51 Ne dobijaju,ali kod nasih Rahmana kada dodjes u novu firmu,odmah si niko i nista i treba te "obucavati" :D
Ovo ja dozivim svaki put kada apliciram na posao i na razgovoru a javljam se na posao gdje imam ili 7 godina staza za konkretan posao ili 5-6-10 )koji je vezan usko za apliciranje na posao)
Svaki puta mi kazu,ide pocetna plata,moramo mi tebe obuciti za posao a ja taj posao radio 7 godina :lol: :lol:
Pa to je valjda argument da pristajem na minimalnu ponudu,na rad na crno par mjeseci i na ostale "ponude" :D
Sudeći po energiji kojm kroz postove braniš odluke Vlade FBiH, od "nedjelje" pa evo do "hiljadarke", neko će zaključiti tvoju visoku obrazovanost i stručnost na nekoliko strana, a, zapravo, niko ni pomisliti neće tvoju gračaničku SSS i iskustvo u prodaji i servisiranju mobitela
Email83

#4028 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Email83 »

MAha wrote: 08/01/2025 20:38 Nije ovo bas dobro. Pozicije su se doduse "izbistrile". Grijese ovdje i poslodavci i vlada.
Vlada jer je pigrihesila u redoslijedu koraka (noralo se odnijeti reforma fiskalnih zakona, smanjene doptinosa, oporezivanjendividendi, progresivno oporezivanje itd).
Poslodavci , ili bar neki od njih, idu sa teskim optuzbama, maltene da neko izvana hoce da razvali fbih oreko ove vlade (teorije zavjere), stiteci svoje interese, vrlo pogresno, jer gube na kredibulitetu. Ne pusi niko vise te price. Toga smo se naslusali.
Sad se doslo u fazu huskanja naroda protiv jednih odnosno drugih. To ne valja generalno.
Za mnoge privrednike ce ovo biti pogubno, za neke "samo" smanjenje profita.
Ponavljam se znam, trebalo se povecati minimalac, ali redoslijed koraka l, bar pi mom misljenju nije dobar.
I insistirat na reformi, i to OPOREZUJTE DIVIDENDE, pa nek on naoravi milion i nek isplati, al nek plati 200.000-250.000 poreza.
Smanjenje doprinosa tek kad minimalac bude 1500, ovo sad je premalo
bumerangss

#4029 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bumerangss »

mk ultra wrote: 08/01/2025 20:00 U Sarajevu vec imas poslovnica banaka koje ne rade sa kešom

I vrlo vjerovatno da će se lagano zavrtati pipa na kešu, da ne postoji više

Keš 100 problema
Prijava pazara
Prevoz novca
Itd itš
Tesko ce to kod nas jos zaživiti... jer ja u restoranu-kafiću gdje jedem grah za 7 KM ili pizza 11 KM i dadnem karticu da platim konobar stalno koluta očima :-) kao ono eto placas grah 7 KM karticom da ne bi ostavio bakšiš :mrgreen:

I da, gledam dok jedem sve vrijeme svima napati za stolom i vadi novcanik i vraca im kusur, samo ja sa racunom i karticom idem do kase i ja se osjecam kao musterija niže klase jer eto ispade kao maltretiram ih namjerno... a nije jer ne želim stalno dizati kes i razbijati i gomilati siću u novčaniku ionako imam viška kila :lol:
No Mind

#4030 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by No Mind »

zippoo87 wrote: 08/01/2025 20:14
No Mind wrote: 08/01/2025 20:01 Kako to izgleda kad kako reče premijer vlada uzme u svoje ruke da popravi 50 metara pruge sa nasipom. Bogami nije obecavajucje...

Ne nazire se kraj obnove pruge u Jablanici, pogledajte šta smo zatekli na gradilištu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ne-nazi ... /250108103

Sramota...
Je li gradjevinske radove izvodi Vlada ili Cengiz firma ? Pitaj Cengiz onda zasto ne ide brze...mozda zbog visokih minusa i snijega ?
Naravno da jeste sve ovo sporo i da su se na pocetku odmah izgubila 2 mjeseca ali i tu je prste umijesala zgadurija iz SDA,koja je utrpana u Zeljeznice FBiH i da su sabotirali i ovaj popravak iznutra. Nista nije slucajno...sreca pa su govno od direktora odmah otpustili.
i sada ovu halabuku dize SDA,preko svojih poslodavaca /robovlasnika i botova...ova otluka ih je nokautirala na vise pozicija...zato ovolika halabuka,laganje,spinovanje...vidis da je svaki moguci mis se izmigoljio iz podzemlja,da nesto lose kaze o ovoj odluci :D
Providno je to sve...naravno neki narod ce popustiti pricu,isti oni sto puse 30 godina i ne razumiju sta je sta i glasaju jos za Aliju ali vecina naroda nece.
Ja sam napisao sta je Niksic sam rekao, da vlada to uzima na sebe... Sad ide kako ide, to je istina. Vidim da fali konstrukcija, cini se da prave most. Znaci i kad bude gotova nece se oplata skinuti prije 21. dan. Potrajat ce to. Ali dva mjeseca cekati i izgubiti... tog direktora i sve koji su obstruirali su trebali ekspesno rijesiti a ne sjediti i cekati da neko rijesi problem koji blokira privredu cijelog entiteta. E to mu zamijeram, to je cista indolentnost. Da tako radi u realnom sektoru, letio bi i on sam.
zippoo87

#4031 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

HelaS wrote: 08/01/2025 20:54
zippoo87 wrote: 08/01/2025 19:51 Ne dobijaju,ali kod nasih Rahmana kada dodjes u novu firmu,odmah si niko i nista i treba te "obucavati" :D
Ovo ja dozivim svaki put kada apliciram na posao i na razgovoru a javljam se na posao gdje imam ili 7 godina staza za konkretan posao ili 5-6-10 )koji je vezan usko za apliciranje na posao)
Svaki puta mi kazu,ide pocetna plata,moramo mi tebe obuciti za posao a ja taj posao radio 7 godina :lol: :lol:
Pa to je valjda argument da pristajem na minimalnu ponudu,na rad na crno par mjeseci i na ostale "ponude" :D
Sudeći po energiji kojm kroz postove braniš odluke Vlade FBiH, od "nedjelje" pa evo do "hiljadarke", neko će zaključiti tvoju visoku obrazovanost i stručnost na nekoliko strana, a, zapravo, niko ni pomisliti neće tvoju gračaničku SSS i iskustvo u prodaji i servisiranju mobitela
:lol: :lol: :lol:
Ovo nesto ad hominem ,jel pajseru ? :lol:
dječak sa šibicama

#4032 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by dječak sa šibicama »

Citam da je neki Nasestrankas predlozio porez na dobit od 50%

Interesantno da nakon 30 godina, niko vise ni ne govori o porijeklu imovine. To necemo "oporezivati" :bih:
Email83

#4033 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Email83 »

bumerangss wrote: 08/01/2025 20:56
mk ultra wrote: 08/01/2025 20:00 U Sarajevu vec imas poslovnica banaka koje ne rade sa kešom

I vrlo vjerovatno da će se lagano zavrtati pipa na kešu, da ne postoji više

Keš 100 problema
Prijava pazara
Prevoz novca
Itd itš
Tesko ce to kod nas jos zaživiti... jer ja u restoranu-kafiću gdje jedem grah za 7 KM ili pizza 11 KM i dadnem karticu da platim konobar stalno koluta očima :-) kao ono eto placas grah 7 KM karticom da ne bi ostavio bakšiš :mrgreen:

I da, gledam dok jedem sve vrijeme svima napati za stolom i vadi novcanik i vraca im kusur, samo ja sa racunom i karticom idem do kase i ja se osjecam kao musterija niže klase jer eto ispade kao maltretiram ih namjerno... a nije jer ne želim stalno dizati kes i razbijati i gomilati siću u novčaniku ionako imam viška kila :lol:
Zato kazem minimalac 1500, smanjenje doprinosa, pa niko nece kolutat, plata u prosjeku treba i mora da bude oko 2000BAMOVA
basicm

#4034 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

Svaku temu unistite zbog sendvica, nevjerovatno.
MAha

#4035 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by MAha »

Email83 wrote: 08/01/2025 20:55
MAha wrote: 08/01/2025 20:38 Nije ovo bas dobro. Pozicije su se doduse "izbistrile". Grijese ovdje i poslodavci i vlada.
Vlada jer je pigrihesila u redoslijedu koraka (noralo se odnijeti reforma fiskalnih zakona, smanjene doptinosa, oporezivanjendividendi, progresivno oporezivanje itd).
Poslodavci , ili bar neki od njih, idu sa teskim optuzbama, maltene da neko izvana hoce da razvali fbih oreko ove vlade (teorije zavjere), stiteci svoje interese, vrlo pogresno, jer gube na kredibulitetu. Ne pusi niko vise te price. Toga smo se naslusali.
Sad se doslo u fazu huskanja naroda protiv jednih odnosno drugih. To ne valja generalno.
Za mnoge privrednike ce ovo biti pogubno, za neke "samo" smanjenje profita.
Ponavljam se znam, trebalo se povecati minimalac, ali redoslijed koraka l, bar pi mom misljenju nije dobar.
I insistirat na reformi, i to OPOREZUJTE DIVIDENDE, pa nek on naoravi milion i nek isplati, al nek plati 200.000-250.000 poreza.
Smanjenje doprinosa tek kad minimalac bude 1500, ovo sad je premalo
Nije bas tako. Neki ce biznisi biti jako ugrozeni i vjerovatno cak i biti zatvoreni. Neki ce samo smanjiti profit. Ok, moze neko rec ako ne moze preziviti neka zatvori. Ali mislim da to nije dobro, neki ljudi zive od toga.
Bice ovdje dosta lomova. Mislim da je bilo neophodno uraditi kako sam naveo. Ali svako ima pravo na svoje misljenje.
Tananarive

#4036 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Tananarive »

HelaS wrote: 08/01/2025 20:54
vidi nam intelEgencije ovog helasa, kad nema ništa i nikakvih argumenata napad na ličnost, jado jadni pokrij se ušima
zippoo87

#4037 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by zippoo87 »

No Mind wrote: 08/01/2025 20:57
zippoo87 wrote: 08/01/2025 20:14
No Mind wrote: 08/01/2025 20:01 Kako to izgleda kad kako reče premijer vlada uzme u svoje ruke da popravi 50 metara pruge sa nasipom. Bogami nije obecavajucje...

Ne nazire se kraj obnove pruge u Jablanici, pogledajte šta smo zatekli na gradilištu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ne-nazi ... /250108103

Sramota...
Je li gradjevinske radove izvodi Vlada ili Cengiz firma ? Pitaj Cengiz onda zasto ne ide brze...mozda zbog visokih minusa i snijega ?
Naravno da jeste sve ovo sporo i da su se na pocetku odmah izgubila 2 mjeseca ali i tu je prste umijesala zgadurija iz SDA,koja je utrpana u Zeljeznice FBiH i da su sabotirali i ovaj popravak iznutra. Nista nije slucajno...sreca pa su govno od direktora odmah otpustili.
i sada ovu halabuku dize SDA,preko svojih poslodavaca /robovlasnika i botova...ova otluka ih je nokautirala na vise pozicija...zato ovolika halabuka,laganje,spinovanje...vidis da je svaki moguci mis se izmigoljio iz podzemlja,da nesto lose kaze o ovoj odluci :D
Providno je to sve...naravno neki narod ce popustiti pricu,isti oni sto puse 30 godina i ne razumiju sta je sta i glasaju jos za Aliju ali vecina naroda nece.
Ja sam napisao sta je Niksic sam rekao, da vlada to uzima na sebe... Sad ide kako ide, to je istina. Vidim da fali konstrukcija, cini se da prave most. Znaci i kad bude gotova nece se oplata skinuti prije 21. dan. Potrajat ce to. Ali dva mjeseca cekati i izgubiti... tog direktora i sve koji su obstruirali su trebali ekspesno rijesiti a ne sjediti i cekati da neko rijesi problem koji blokira privredu cijelog entiteta. E to mu zamijeram, to je cista indolentnost. Da tako radi u realnom sektoru, letio bi i on sam.
Slazem se sa tobom...samo jedno je "ja mislim" a drugo je "ovako treba" :D
Ispade da branim nekoga ali ja se u gradjevinu ne razumijem...neki koji se bolje razumiju kazu da sve ide dobrom dinamikom,sto se gradnje tice,od kako je poceta izgradnja i sanacija. Ovaj dio koji se izgubio zbog opstrukcija je nenadoknadiv. Vlada je ekspresno i razrijesila direktora Zeljeznica FBiH,cim se vidjelo da je on unutarnju spijun i da ne radi posao koji mu je u opsi radnog mjesta. Ima i o tome su govorili ovi iz vlade...mozes naci na internetu.

Mozda se kao jedina greska moze gledati to sto je Niksic vjerovao da institucije i javne firme koje su naflezne za prugu mogu ovo uraditi ,pa nije se odmah islo na ovaj Cengiz ili neku drugu firmu,koja radi ovu vrstu poslova.
Generalno,opet su nas kostala govna iz SDA,koja sabotiraju gdje god mogu,umjesto da ucine sve sto je u njihovoj moci da se ovaj veliki problem sto prije sanira,oni su sabotirali.
Last edited by zippoo87 on 08/01/2025 21:07, edited 1 time in total.
No Mind

#4038 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by No Mind »

zippoo87 wrote: 08/01/2025 20:47
No Mind wrote: 08/01/2025 20:44 Nek podrze i subvencioniraju mala preduzeca tako da nema otkaza tamo gdje realno ljudi ne mogu dati vise i sve u redu. Trenutno najvise kukaju tajkuni koji su povezani sa SDA.
A brzo cemo vidjeti jel im se isplati poslovati ili ne u novim uslovima ili ce prebacivati posao u gtpc kako kazu.
Jesi li ti gledao pres konferenciju danas ?
Na prvo pitanje ti je vec odgovoreno i uredba je spremna,pokazivao ju je Niksic danas medijima...ceka se usvajanje budzeta za 2025. i odmah ce biti operativna ta pomoc.
Problem ce nastati ako neko iz vlade pocne da sabotira i recimo razvuce usvajanje budzeta do 31.3.2025,do kada je zakonski rok za privremeno finansiranje.

Mislim da tih problema nece biti ali u nasoj politici je sve moguce,svako svakog zavaljuje,kao bekana.
Nisam gledao, ne moze se sve uvijek upratiti.... Nebi trebalo biti problema sa sabotiranjem, preskonferncija je bila sa zamijenikom iz HDZa, cini se da "obje" strane stoje iza odluke pa valjda je sve onda usaglaseno.

Edit: Ovo je ministar financija iz HDZa...
Last edited by No Mind on 08/01/2025 21:12, edited 1 time in total.
aCme

#4039 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by aCme »

P.Starck wrote: 08/01/2025 19:33
aCme wrote: 08/01/2025 19:14
vjeshalica wrote: 08/01/2025 18:50

Direktor je pozicija funkcionalna, cistacica nije.
Direktor svakako ima vise od cistacice milijardu puta, i moze biti prijavljen na 300 maraka, jer ima u novcaniku milijardu tako da mu plata ne igra nikakvu ulogu.
Pa baš to. Ne znam čemu to spominjanje kolika je čija plata kad je ne može on odrediti kolika će biti direktoru?

Opet populizam :zzzz:
Nije populizam već patriotizam. Ono kao zadnje utočište hulja kojim se listom diče isti ovi kvazi privrednici. Šta misliš koliku platu imaju direktori firmi u AT DE CH i sl zemljama koje imaju dobit preko 10 miliona eura npr. Da su na minimalcu? Ma idi begaj. Tu se vidi legalizam tu se vidi patriotizam. Ja bi takve sada slomio inspekcijama raznoraznim. Krv bi propišali za svaki fening svog patriotizma. Pa se pitamo za penzionere pa se pitamo što ovaj ili onaj lijek nije na esencijalnoj listi...
Mamu im patriotsku.
Nemamo se mi šta porediti s tim zemljama da bilo o čemu pričamo kamoli o platama.

Aaali tu je naš premijer nametnuti pa će on nama i da nametne evropske standarde. Možda ćemo i EU dok on drži konce ?! :-)

Inspekcije pojačati svakako, to je i obećao danas i da će biti rigorozno pa ćemo da vidimo.
dječak sa šibicama

#4040 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by dječak sa šibicama »

Ti ako kao premijer znas slucajeve gdje direktor firme prima platu 700 maraka ili firma placa u kovertama, zasto im ne posaljes inspekciju? sa tim da ovaj direktor ima pravo to raditi, njemu svakako ide dobit, njegova firma kapitalizam itd.

Mozda zato jer znas da ti je inspekcija korumpirana u 3 pi materine.

Sta sad sprjecava privatnika da onome kome je davao 1500 km primjer dajem, plate, sad mu spusti na ovaj minimalac i doda 500 u koverti?? i tako smanji sebi trosak za doprinose.

Sta ga sprjecava??? inspekcija??? Niksic???
basicm

#4041 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

Smanjenje doprinosa je bilo vaznije od povecanja plate. Sve rade pogresno, pa i ovo. Branite i dalje i gledajte kako da “gazde” udarite po dzepu.
Vjecita_zavrzlama

#4042 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Vjecita_zavrzlama »

Postaje dosadno s tim sda botovskim nametnutim😂
vjeshalica

#4043 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by vjeshalica »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 19:31 "Namjeri da beskompromisno, a sve po nalogu stranih centara moći, uruše i rasprodaju ekonomska dobra FBiH kako je već to započeto sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo Posljedice ove odluke su jasne kao dan. Otpuštanja koja su u Goraždu već započela, gašenje firmi, rast cijena, siva ekonomija, obustavljanje investicija to je realnost koja nas čeka. Vlada je, umjesto da stvori uvjete za razvoj privrede, stvorila ambis u koji nas sada gura. Cijenu ove neodgovorne odluke platit ćemo svi. Radnici će izgubiti posao, penzioneri će osjetiti pad standarda, a mladi će biti osuđeni na budućnost bez perspektive", saopštila je potpredsjednica SDA.

Obuca je iz GZ, imali su dole priliku da naprave sve sto se pozelit moze, ali nisu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4044 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

vjeshalica wrote: 08/01/2025 21:05
_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 19:31 "Namjeri da beskompromisno, a sve po nalogu stranih centara moći, uruše i rasprodaju ekonomska dobra FBiH kako je već to započeto sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo Posljedice ove odluke su jasne kao dan. Otpuštanja koja su u Goraždu već započela, gašenje firmi, rast cijena, siva ekonomija, obustavljanje investicija to je realnost koja nas čeka. Vlada je, umjesto da stvori uvjete za razvoj privrede, stvorila ambis u koji nas sada gura. Cijenu ove neodgovorne odluke platit ćemo svi. Radnici će izgubiti posao, penzioneri će osjetiti pad standarda, a mladi će biti osuđeni na budućnost bez perspektive", saopštila je potpredsjednica SDA.

Obuca je iz GZ, imali su dole priliku da naprave sve sto se pozelit moze, ali nisu.
Namjerno ih drze slijepim crijevom.
DebelinJoe

#4045 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by DebelinJoe »

Vjecita_zavrzlama wrote: 08/01/2025 20:44
DebelinJoe wrote: 08/01/2025 20:43 Moram ovo postaviti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradski ... /250108144
Dodatno napominju i Zakon o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH kojim je definisano da je za trgovačke centre i trgovinske objekte nedjelja neradni dan čime se broj korisnika javnog prevoza dodatno smanjio.
Ovo je početak kraja gradova i civilizacije u ovoj zemlji. Trojka i njihov ublehaš u formi ministra trgovine, krivci su za ovo.
Kako Njemacka opstaje?
U kojem njemačkom gradu nedjeljom ne radi javni prijevoz?
vjeshalica

#4046 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by vjeshalica »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 21:05
vjeshalica wrote: 08/01/2025 21:05

Namjerno ih drze slijepim crijevom.
Sta su pokrali sa Tunela to samo Allah moze znati. ;)
basicm

#4047 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by basicm »

dječak sa šibicama wrote: 08/01/2025 21:04 Ti ako kao premijer znas slucajeve gdje direktor firme prima platu 700 maraka ili firma placa u kovertama, zasto im ne posaljes inspekciju? sa tim da ovaj direktor ima pravo to raditi, njemu svakako ide dobit, njegova firma kapitalizam itd.

Mozda zato jer znas da ti je inspekcija korumpirana u 3 pi materine.

Sta sad sprjecava privatnika da onome kome je davao 1500 km primjer dajem, plate, sad mu spusti na ovaj minimalac i doda 500 u koverti?? i tako smanji sebi trosak za doprinose.

Sta ga sprjecava??? inspekcija??? Niksic???
Klasicni sda bot.
konami666

#4048 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by konami666 »

dr_Evil wrote: 08/01/2025 10:46
konami666 wrote: 08/01/2025 10:36
Ma ne znam fakat, meni je nejasno kako ista funkcionise tu. Nejasno mi je kako ljudima je normala da u koverti uzimaju platu. Nejasno mi je zašto bi neko radije da se minimalna Plata ne poveća. Nejasno mi je dosta toga.
Prvo je zasto daju koverte. Evo, mozda ti znas, ali ko ne zna. Porez na dobit je 10%, znaci poslodavac ima 90% da raspolaze kako zeli. On od tog 90% uzme recimo 300KM i da covjeku na ruke.

Ako mu legalno da 300KM, mora na to platiti 70%, sto ce reci 210KM. Radnik ima djecu svaka mu marka vazna, i kaze hajde, daj sad, bit ce bolje.

Gazda dobar 210 KM po radniku svaki mjesec, taman da ulozi u malo kakve kucice sa bazenom i uzima 300KM po danu, radnik mu prakticki vraca kredit, a radnik ne mrda sa mjesta. Kapitalizam 1o1.

Da ne ulazimo gdje pare ne idu kroz kasu nikako, to je vec nesto drugo.
A i jedan i drugi očekuju da bolnice rade i da ne moraju plaćati doktore, da su ceste obnovljene, da djeca ne plaćaju školu, da rade kanalizacije i da ima tople vode i tako dalje i tako dalje.

Svi očekuju da stvari krenu na bolje ali kako će kada svako gleda svakoga da zajebe.
aCme

#4049 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by aCme »

Vjecita_zavrzlama wrote: 08/01/2025 21:04 Postaje dosadno s tim sda botovskim nametnutim😂
Nemaš argument da pokažeš suprotno. Ne postoji.
Vjecita_zavrzlama

#4050 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Vjecita_zavrzlama »

DebelinJoe wrote: 08/01/2025 21:05
Vjecita_zavrzlama wrote: 08/01/2025 20:44
DebelinJoe wrote: 08/01/2025 20:43 Moram ovo postaviti

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradski ... /250108144

Ovo je početak kraja gradova i civilizacije u ovoj zemlji. Trojka i njihov ublehaš u formi ministra trgovine, krivci su za ovo.
Kako Njemacka opstaje?
U kojem njemačkom gradu nedjeljom ne radi javni prijevoz?
Znatno je usporen a i u svedskoj je tako , ako bus dolazi svakih 10 min nedjeljom jednom u 30 min
Post Reply