Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

apsidejzi

#69726 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

skoronikako wrote: 07/01/2025 11:55
belfy wrote: 07/01/2025 11:45 to nije bit mog pitanja. ali, evo, kad se vec javaljas, da li si ti za izgradnju boljeg stadiona ili ne? i zasto da ili ne?
Odgovor na pitanje nije tako jednostavan. Ja, kao navijac Celika, sam prosao puno stadiona i za sve njih je nas stadion bombona. Celiku sada ne treba "bolji" stadion. Uslovno receno, i ovaj je previse za interesovanje koje privlaci nas klub. Pitanje je da li uopste i reprezentaciji treba bolji stadion ako uzmemo u obzir interesovanje koje privlaci reprezentacija trenutno.

Najbolji primjer je trening centar. Grad je dao zemljiste, NFSBiH izgradio centar, a Celik je mozda dva puta to koristio. Koliko ima koristi, evo sad se Celik bori da dobije sljaku pa da tamo pravi svoj trening centar. Pouceni takvim iskustvom, valjda je svima jasno zasto su navijaci Celik skepticni prema ideji nacionalnog stadiona. Mozda nekome grubo zvuci, ali je meni Celik ispred reprezentacije, iako u sustini se te dvije stvari i ne mogu mjeriti. Jesam za napredak reprezentacije, nisam da u tome strada moj klub.
Naravno da je bolje imati bolji nego gori stadion. No ako govorimo o prioritetima, onda prioritet Celika br 1 je otkljucavanje racuna. jednostavno predugo traje ovo sranje. Uprava je jos prije godinu i po najavljivala da samo sto nije. Govorilo se o jos samo mjesec dana i nekim formalnostima. Ispostavice se da te formalnosti kriju mnogo politike iza sebe. Neko koci i jebe celik. Sve i da budu prvaci ove federalne lige, opet ne mogu dalje u premijer ligu zbog jebenog racuna koji je zakljucan.

Moj stav je da je doslo vrijeme da se svi resursi usmjere tu. Sve sto se ima politicke moci, treba usmjeriti da se konacno dadne odgovor zasto se ne otkljucava racun. Ko koci i zasto. Mozda je taj neki sudija/sudinica upravu, a mozda samo kaki. Ja ne znam. Mnogo bitnije i goruce pitanje umjesto stadiona. Ja sam za to da se pravi bolji i kvalitetniji stadion, ali to ce samo razvuci i onako ogranicene resurse. Upravi celika svaka cast i moja duboka podrska. Ako neko ovo cita neka pocne spremati proteste da robija ponovo izadje na ulicu i da se konacno pritisnu oni koji koce. mislim da je red da se izadje i u javnost jer neko celik zasigurno zavlaci.

Sa cistim racunom mozes planirati pojacanja, mozes planirati premijer ligu. ovako... sve je to divno i krasno ali je negdje zapelo.
belfy

#69727 Re: Zeničani

Post by belfy »

skoronikako wrote: 07/01/2025 11:55
belfy wrote: 07/01/2025 11:45 to nije bit mog pitanja. ali, evo, kad se vec javaljas, da li si ti za izgradnju boljeg stadiona ili ne? i zasto da ili ne?
Odgovor na pitanje nije tako jednostavan. Ja, kao navijac Celika, sam prosao puno stadiona i za sve njih je nas stadion bombona. Celiku sada ne treba "bolji" stadion. Uslovno receno, i ovaj je previse za interesovanje koje privlaci nas klub. Pitanje je da li uopste i reprezentaciji treba bolji stadion ako uzmemo u obzir interesovanje koje privlaci reprezentacija trenutno.

Najbolji primjer je trening centar. Grad je dao zemljiste, NFSBiH izgradio centar, a Celik je mozda dva puta to koristio. Koliko ima koristi, evo sad se Celik bori da dobije sljaku pa da tamo pravi svoj trening centar. Pouceni takvim iskustvom, valjda je svima jasno zasto su navijaci Celik skepticni prema ideji nacionalnog stadiona. Mozda nekome grubo zvuci, ali je meni Celik ispred reprezentacije, iako u sustini se te dvije stvari i ne mogu mjeriti. Jesam za napredak reprezentacije, nisam da u tome strada moj klub.
ajde da za blagodat rasprave se stavi navijacka strana na stranu (ako je to moguce). znaci trening centar napravio Savez, a Grad dao dozvolu. kakve to ima veze sa Celikom? i pored toga Celik je isti koristio, kao sto sam kazes. mozda je mogao i vise ili manje, ali ne vidim nikakve poveznice izmedju ova dva projekta. sa samim trening centrom Celik nema nista. jel tako?
skoronikako wrote: 07/01/2025 11:47
Napisat ću na ovom forumu jedan post, jer osjetim potrebu da moram. Osvrnut ću se na ovo jako bitno pitanje Bilinog polja kao nacionalnog stadiona. I to ću učiniti ovdje, u jednom postu na kojeg više neću replicirati, pa nek kopira ko hoće i ako hoće gdje god želi. Ovo je jako bitno pitanje za Zenicu i Čelik, a ne dobija dovoljno pažnje u našoj javnosti i neke odluke ne smiju proći ispod radara. Želim samo da što više Čelikovaca i Zeničana ovo pročita i osvijesti sebe o tom šta nama Bilino polje znači i da ga svi zajedno moramo zaštiti u mjeri u kojoj je to potrebno.

Da li Bilino polje treba i zaslužuje svoje renoviranje, to je svakako činjenica. Medjutim, krenimo od toga sta Bilino polje uopšte predstavlja za Zenicu?

Bilino polje je jedan od simbola Zenice! Naš stadion predstavlja Čelikovu veličinu, njegovu tradiciju i ogromnu vrijednost za Zenicu, a Čelik predstavlja Zenicu upravo kao njen reprezent! Neke stvari su neodvojive baš kao sistem spojenih posuda.

Bilino polje kao lokacija je istorijsko mjesto vezano za Kulina bana, koji predstavlja korijen današnje bh. državnosti. Bilino polje je kultni stadion bio u bivšoj Jugoslaviji, jer čim je napravljen važio je za najljepši stadion u tom vremenu u tadašnjoj državi po uzoru na atraktivne engleske stadione bez atletske staze, a kojeg je Čelik nezvanično otvorio protiv jedne veličine poput talijanske Fiorentine u finalu SE kupa sto je značilo da je odbranio taj evropski trofej, a zatim u zvaničnom otvaranju i protiv Crvene Zvezde, dok je prvu noćnu utakmicu odigrao protiv španske Malage. Na tom stadionu je Čelik ugostio i engleskog velikana Čelzija i još neke druge evropske klubove. Na tom stadionu je Čelik odigrao 17 sezona u prvoj ligi bivše Jugoslavije, koja je bila veoma jako takmičenje na evropskom kontinentu. Na tom stadionu je Čelik osvojio Intertoto grupu kao jedan od osam pobjednika tadašnjeg evropskog takmičenja i bio prvi prvak Bosne i Hercegovine. Na tom stadionu je bivša Jugoslavija odigrala utakmicu i protiv jednog SSSR-a, ali i utakmica u kvalifikacijama protiv Luksemburga. Ragbi klub Čelik kao višestruki prvak bivše Jugoslavije je mimo stadiona na Kamberović polju igrao utakmice i na Bilinom polju, a i ragbi reprezentacija Jugoslavije je igrala svoje utakmice na tom stadionu protiv Danske i Švicarske. Marijan Beneš se borio na tom stadionu protiv Sandy Torresa, a tu se održavao i jedan od najkvalitetnijih rock festivala u bivsoj Jugoslaviji 10-ak godina zaredom. Čelik je izlazio i drugim bh. klubovima u susret da igraju svoje utakmice na Bilinom polju baš kao što je to bio slučaj kad je Sarajevo igralo protiv Celtica. Na Bilinom polju je reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala najveći broj utakmica od dobijanja svoje nezavisnosti uključujući i prvu zvaničnu domaću utakmicu protiv Albanije, a tu su svakako gostovale i velike reprezentacije poput Španije i Portugala. Bilino polje ima neprocjenjivu vrijednost! Bilino polje je izgrađeno na odličnoj lokaciji u gradskoj jezgri, a koja danas sigurno vrijedi desetine miliona KM sto znači da ima i ogromnu finansijsku vrijednost, a svakako i puno veću sentimentalnu vrijednost u sklopu svega gorenavedenog i svega onog sto predstavlja za Zenicu. Bilino polje je lijepa prica o Zenici i Čeliku, a s tim i o Bosni i Hercegovini! Bilino polje je hram fudbala! Zaslužuje poseban odnos u korist Čelik i Zenice, a ne protiv interesa grada i kluba! Bilino polje je institucija za bh. sport!

Bilino polje je i zvanično bio Čelikov stadion do 2001. godine, pa ga je tadašnja gradska vlast prisvojila Gradu Zenica nekom vrstom pravnog nasilja da stadion ne bi progutali porezni dugovi u kojima se Čelik nalazio zbog garniture ljudi koja ga je zadužila u tom periodu. To je tada sigurno bio mudar potez. Međutim, Bilino polje možda nije bilo de jure Čelikov stadion, ali je i dalje ostao de facto Čelikov stadion, koji je koristio prihode od stadiona u vlastitu korist do dolaska trenutne gradske vlasti, pa s vjerom da ce se vratiti u Čelikovo vlasništvo kad klub stane na zdrave noge. Ipak, sad se Bilino polje spominje kao nacionalni stadion? Šta to u suštini znači? Da li treba dopustiti da Bilino polje postane nacionalni stadion?
Ništa nije crno-bijelo tako da postoji opcija i kad Bilino polje zaslužuje da bude nacionalni stadion, ali postoji opcija i kad se to ne bi nikako smjelo dopustiti!

Da li to znači da će Grad Zenica kao trenutni zakonski vlasnik dati Bilino polje reprezentaciji BiH besplatno, a da ga zauzvrat N/FSBiH renovira ili ponovo izgradi? Šta je onda Čelikova uloga u svemu tome i šta on kao domaćin na tom stadionu u proteklih 50-ak godina postaje na svom stadionu? Da li i dalje važiti za de facto vlasnika stadiona, koji će dobiti sansu da mu se vrati i de jure vlasništvo ili ga se stavlja na marginu da bude samo sportski kolektiv koji može koristiti stadion za igranje svojih utakmica, a da tu ne može imati svoje prostorije, održavati trening, imati svoj fan shop ili muzej kluba, ne koristiti sredstva od poslovnih prostora? Da li će Čelik biti degradiran u vlastitom gradu i državi, a kao velikan s bogatom tradicijom bivšeg jugoslovenskog, današnjeg bosanskohercegovačkog i zeničkog fudbala, te uopšte našeg sporta?!

Mnogo veoma važnih pitanja na koje treba odgovoriti!

Svaki Bosanac i Hercegovac, pa barem ko se tako doživljava, itekako voli svoju državu, a s tim i njene reprezentativne selekcije, ali pravi patriotizam apsolutno nikad ne gazi lokal patriotizam i lijepe tradicije jednog grada i kluba nego ide s tim u skladu! U suprotnom, to predstavlja lažni patriotizam koji u današnjem vremenu cvijeta! Ko iskreno voli svoju državu, voli iskreno i svoj grad, ali i obratno onda se taj odnos zasniva na velikoj ljubavi, poštovanju, a ne na osnovu toga ko će koga zajebati!

Bilino polje s obzirom na bogatstvo svoje tradicije predstavlja ogroman značaj i velicinu, te reprezentacija Bosne i Hercegovine ima posebnu privilegiju da Bilino polje kao Čelikov stadion bude ponuđen za njen nacionalni stadion, jer Zenica voli svoju državu iako joj to ova država bas i ne vraća. Zenica je i dosad davala Bilino polje na korištenje reprezentaciji BiH besplatno, ali ipak nema taj luksuz da oduzme Bilino polje svom maticnom Čeliku da se naš klub koji predstavlja Zenicu na svom stadionu osjeća kao gost. Nažalost, Zenica se svakog dana sve više vraća korijenima kasabe u ovoj državi i ova država mora više posvetiti pažnje svakom njenom pedlju, a ne samo njenim političkim centrima, pa tako i Zenica zaslužuje mnogo bolji odnos države prema njoj. Prema tome, neka primjer boljeg odnosa države i grada bude i naše kultno Bilino polje. I Zeničani, oni u Zenici, ali i oni koji su otišli iz grada, sigurno moraju više probuditi svoju svijest o značaju svojih vrijednosti upravo kao što to istinski predstavlja Bilino polje!

Realno gledano, ako Zenica iskreno voli i poštuje svoje Bilino polje i Čelik onda Bilino polje može postati nacionalni stadion za reprezentaciju BiH, ali samo u suvlasničkom i partnerskom odnosu sa Čelikom. Ako su Grad Zenica i Čelik spremni ponuditi Bilino polje sa svim gorenavedenim vrijednostima, a da N/FSBiH uloži sredstva u renoviranje ili izgradnju stadiona, te plaća odrzavanje stadiona onda Bilino polje zaslužuje da bude i Čelikov i nacionalni stadion u pravednom omjeru od 50-50%. U tom odnosu svako doprinosi i dobija zauzvrat veliku korist, suvlasnički i partnerski. Naravno, u slučaju dogovora i renoviranje stadiona odnosno novu izgradnju u sklopu arhitektonskog i građevinskog projekta moraju pratiti i Grad Zenica i Čelik sa svojim partnerima kako bi Bilino polje u građevinskom smislu doživjelo svoju renesansu i postalo još veći ponos svima nama, jer se ni pod razno ne smije desiti da neko novo Bilino polje bude tek prosječan ili ispodprosječan stadion, te da na taj način bude degradiran kult i neprocjenjiva vrijednost našeg Bilinog polja.

U interesu i Zenice i Bosne i Hercegovine je da taj stadion zajednički koriste i imaju ista prava i Čelik i reprezentacija BiH, jer to je naš grad i to je naša domovina. Ako Bilino polje ne bude isključivo Čelikov stadion u budućnosti onda jedino reprezentacija BiH ima privilegiju da podijeli to suvlasničko pravo i to je nešto sto bi bilo i korisno, ali i prije svega pravedno i nešto sto svi zajedno osjećamo. U tom slučaju bi i reprezentacija i Čelik imali odvojeno svoje prostorije na stadionu, dijelili bi prihode od poslovnih prostorija, mogli bi čak imati i zajednički fan shop ili odvojeno. Klub bi morao imati neke prostorije za svoj budući muzej, što svakako može i reprezentacija imati. Kad su Milan i Inter decenijama dijelili i danas dijele Giuseppe Meazzu / San Siro onda i Čelik i reprezentacija BiH mogu dijeliti Bilino polje i da bude na obostranu korist i zadovoljstvo.

U suprotnom, ako bi Bilino polje postalo nacionalni stadion, a da Čelik u svojoj kući bude podstanar, kurir, teklić, vodonoša, gost onda je to ponižavanje svega zeničkog! Sta treba još da Čeliku i prostorije budu na šljaci na Plandilu, da mu fan shop i muzej budu u nekom rentanom prostoru u gradu, da ni trening ne može održati na svom stadionu kad postoji potreba, a baš kao što nije održao trening u trening kampu reprezentacije u Zenici svih ovih godina, te da nema nikakvih prihoda od poslovnih prostora u budućnosti. U tom slučaju, i ovakvo Bilino polje kao muzej fudbala je daleko bolja opcija za Čelik i Zenicu makar se ne renoviralo jos 50 godina nego neki šoping centar u vidu stadiona od kojeg Čelik i Zenica nemaju ništa dok bi neko drugi imao korist i eksploatisao ono što smo mi pravili zbog nas i sto je oduvijek naše. Što bi takvo nešto Grad Zenica, Čelik i gradjani Zenice dopustili? Možda zbog mirisa ćevapa oko stadiona na dan utakmice reprezentacije?! Takav odnos nema ama baš uporišta, smisla i ne smije proći, a da se to ne desi Grad Zenica ako imalo brani interese Zenice onda neće dozvoliti ništa ispod navedenog odnosa u minimalnom suvlasničkom omjeru od 50-50%. Ili se opet moramo boriti protiv Grada Zenica kao za vrijeme borbe protiv gašenja kluba? Zar bi opet trebali izlaziti na ulice i boriti se za nešto što se po defoltu smatra našim najvećim vrijednostima? Naravno, Čelik kao klub itekako mora stati u zaštitu svog stadiona, jer ako ne postoji zaštita postat ce izbjeglica sa svog stadiona, a onda pada veličina kluba i veličina njegove tradicije, pada sve, pa onda je.beš i takvu i reprezentaciju i grad i klub i sve nas zajedno! Ako se ovakvo nesto provuče i ostvari pokraj svih nas živih onda i građani Zenice moraju biti svjesni da treba izaći na masovne proteste i je.bati majku svakom onom ko pomisli da nam oduzme naš stadion i naš ponos! Zenica je pružila otpor u 2. svjetskom ratu, čak se i jedan od rijetkih protesta protiv okupatora održao u tom vremenu u našem gradu, Zenica je nekad i pružila otpor da se ne grade stambene zgrade na Kamberović polju kad je to bila prijetnja, Zenica je pružila otpor i u zadnjem ratu kad su momci ginuli na raznim ratištima, Zenica i u trenutku današnjeg egzodusa stanovništva nije dopustila gašenje Čelika tako da Zenica ne smije dopustiti da se raskine veza izmedju Bilinog polja i Čelika kao jednog bića! Bez obzira koliko sje.bani u današnjem vremenu bili postoje granice i crvene linije koje se ne smiju prelaziti, a Bilino polje je naše, Čelikovo i mora zauvijek tako i ostati! Reprezentacija BiH može biti suvlasnik zajedno sa Čelikom u sklopu jedne fine saradnje, ali nikako isključivi vlasnik! U korist Čelika ništa manje od 50-50% ne smije proći, jer makar ravnopravan odnos na svom stadionu klub mora imati!

Ako dopustimo da budemo donji onda smo svi zajedno gubari i zaslužujemo da nas jebu kako stignu! U tom slučaju Zenica zaslužuje da se vrati korijenima kasabe i da budemo kujice nakaradnog sistema, dok gledamo kako drugi to zloupotrebljavaju i koriste! I zbog toga se to ne smije desiti, Zeničanin i Čelikovac uvijek mora imati dostojanstvo i ponos! Čelik i Bilino polje predstavljaju te vrline, bez njih i Zeničanin nije Zeničanin! Stisni pesnicu za svoju Zenicu i ne daj na svoje! Ili s poštovanjem i pravednim odnosom ili nikako! Grad Zenica, Čelik i građani Zenice u svojstvu građana Bosne i Hercegovine moraju biti zaštitnici Bilinog polja!

Rise up Zenica! Čelik je Zenica!
Da prenesem post sa jednog drugog foruma, pa kome nije mrsko da cita, nece se pokajati.
meni nikada nije mrsko citati, a sada cu morati i farbati...

uvod je patetika, ali sadrzi stvari koje se vrede naznaciti. idemo redom:

- znaci Gradski, pa zenicki, pa Zenica, pa opet grad, pa im je dobra odluka, ali ne valja...
- nije bilo Celikovo, ali valjda ce ostati Celikovo...!?
- ova prica oko de jure i de facto je smijurija... (da je ne farbam bespotrebno gore, ima je previse, a nigdje veze) jer prilagodba obicno ide u suprotnom smjeru nek me @_BataZiv_0809 ispravi ako gresim, to je njegova struka...
- onda opet ide red patetike i pozivanje na emocije i patriotizam (nije ni cudo da su nam nacionalne stranke vrh) bukvalno isto pisu.
- kako sada Celikov, ako je do maloprije de facto Gradski, kao i odmah recenicu poslije?
- ovaj dio mi je najbolji. oni hoce da trenutacni vlasnik koji im nije dao nikakvog udjela nakon ulaganja od (jos ne znamo koliko) dobiju 50% vlasnistva i jos da snose 50% odrzavanja. genijalno...

pa, kad bolje razmislim zapitam se zna li i ovaj sta znaci sbbkbb, jer se cine kao ista osoba (ili samo jedan kopira drugog jer nema nista drugo reci)...

no, nakon ovoga sto si sam rekao, pa i ovog teksta koji, valjda, podrzavas, ja sam za to da zajebemo Sarajevo i da tamo naprave ovaj stadion uprkos svemu. jer, zaista, koji ce nam klinac. ovaj je dovoljan za Celik (mozda cak i pregabaritisan), a i trening centar je za hurac. pa da sacekamo samo da de jure postane de facto ( :-)), i da Celik to sam odradi... oh, i da, da se do tada ponosimo stadionom koji ce predstavljati i sam Grad gledajuci ga dok kopni. ako treba i decenijama. svaka cast... i onda se neko zapita zasto nekoga pitam da li zna sta znaci sbbkbb...
xPaco1337

#69728 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Bobi stop this shit :evil:
skoronikako

#69729 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

belfy wrote: 07/01/2025 12:57 ajde da za blagodat rasprave se stavi navijacka strana na stranu (ako je to moguce). znaci trening centar napravio Savez, a Grad dao dozvolu. kakve to ima veze sa Celikom? i pored toga Celik je isti koristio, kao sto sam kazes. mozda je mogao i vise ili manje, ali ne vidim nikakve poveznice izmedju ova dva projekta. sa samim trening centrom Celik nema nista. jel tako?
Savez je napravio trening centar na zemljistu koje je dao Grad besplatno, a ni jedan sportski kolektiv u gradu, osim Celika, to nije koristio. Koja je onda nama korist tog sto je savez napravio? Nema veze Celik nikakve sa trening centrom, vec je poenta da gradjani Zenice nemaju nikakve koristi, osim onih pet ljudi sto je gore zaposleno. Zasto onda davati perspektivnu imovinu trecim licima? Zar to ne zamjerimo u slucaju Dzananovic/TC? Ili, ja bar zamjerim.
belfy

#69730 Re: Zeničani

Post by belfy »

skoronikako wrote: 07/01/2025 13:25
belfy wrote: 07/01/2025 12:57 ajde da za blagodat rasprave se stavi navijacka strana na stranu (ako je to moguce). znaci trening centar napravio Savez, a Grad dao dozvolu. kakve to ima veze sa Celikom? i pored toga Celik je isti koristio, kao sto sam kazes. mozda je mogao i vise ili manje, ali ne vidim nikakve poveznice izmedju ova dva projekta. sa samim trening centrom Celik nema nista. jel tako?
Savez je napravio trening centar na zemljistu koje je dao Grad besplatno, a ni jedan sportski kolektiv u gradu, osim Celika, to nije koristio. Koja je onda nama korist tog sto je savez napravio? Nema veze Celik nikakve sa trening centrom, vec je poenta da gradjani Zenice nemaju nikakve koristi, osim onih pet ljudi sto je gore zaposleno. Zasto onda davati perspektivnu imovinu trecim licima? Zar to ne zamjerimo u slucaju Dzananovic/TC? Ili, ja bar zamjerim.
pa, eto, Celik trazio - Celik koristio. koji jos sportski kolektiv je mogao ono gore koristiti? kosarkasi? karatisti? stonoteniseri? da li je neko trazio na koristenje, pa nije dobio? fakat ne znam. pitam.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#69731 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ja kontam sve da sam se slucajno zajeb'o neki dan ulazeci u raspravu.. kad ono nije do mene 🤪

:mrgreen:
belfy

#69732 Re: Zeničani

Post by belfy »

gentoo wrote: 07/01/2025 13:32 Ja kontam sve da sam se slucajno zajeb'o neki dan ulazeci u raspravu.. kad ono nije do mene 🤪

:mrgreen:
ne, ti si se fakat zahebo ulazeci u istu i samo je do tebe. :mrgreen:
skoronikako

#69733 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

belfy wrote: 07/01/2025 13:31
pa, eto, Celik trazio - Celik koristio. koji jos sportski kolektiv je mogao ono gore koristiti? kosarkasi? karatisti? stonoteniseri? da li je neko trazio na koristenje, pa nije dobio? fakat ne znam. pitam.
Imas 5-6 klubova koji se bore za 2 terena (teren A i B) na Kamberovica polju. Uz njih imas ragbijase, atleticare i rekreativce koji se bore za teren A. Dakle, posto se crtati mora, ima i drugih fudbalskih klubova u gradu osim Celika.

Nemas osnova za traziti. Nije imao ni Celik pa je savez "izasao u susret" Celiku i dozvolio treniranje tokom zime.

Za ulozeno, grad je morao dobiti puno vise. Posto su isli logikom "hajmo zajebat Sarajevo", kao i danas, dobili smo to sto smo dobili.
belfy

#69734 Re: Zeničani

Post by belfy »

skoronikako wrote: 07/01/2025 13:39
belfy wrote: 07/01/2025 13:31
Imas 5-6 klubova koji se bore za 2 terena (teren A i B) na Kamberovica polju. Uz njih imas ragbijase, atleticare i rekreativce koji se bore za teren A. Dakle, posto se crtati mora, ima i drugih fudbalskih klubova u gradu osim Celika.

Nemas osnova za traziti. Nije imao ni Celik pa je savez "izasao u susret" Celiku i dozvolio treniranje tokom zime.

Za ulozeno, grad je morao dobiti puno vise. Posto su isli logikom "hajmo zajebat Sarajevo", kao i danas, dobili smo to sto smo dobili.
namjerno izostavih Kamberovice u svom prethodnom upisu i sacekah da sam napises...

upravo tako - svi se oni bore oko terena na Kamberovicu. jel ko od njih trazio termine u trening centru? mada ne vidim zasto atleticare i rekreativce ovdje nabrajas (valjda su ti u glavi samo Kamberovici) jer ne vidim sta ce oni raditi u trening centru...

elem, jel imas neki primjer da je neko u trening centru trazio termin pa da je odbijen? zasada si samo rekao da je Celik trazio, pa cak i bez osnova dobio dozvolu. ti ovdje govoris samo u prilog onoga sto ja govorim...

evo, ja se slazem sa tobom da se trening centar treba vise koristiti. koliko je zainteresovanih da ga koriste? to je sve sto sam pitao...
Last edited by belfy on 07/01/2025 14:17, edited 1 time in total.
kuglanje_ze

#69735 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Ljudi odvojite priču o trening centru od BP
Trening centar napravio savez za vlastite potrebe, to što su zemljište dobili gratis ih ne obavezuje da isti ustupaju lokalnim klubovima. To očito nije tako dogovoreno i zdravo. Savez može zaključati prostor i da niko nema pristup, njihova imovina, njihovo pravo.

Gradska uprava je osnovni krivac što nemamo sportsku infrastrukturu (osim arene). Nemamo trening terene za fudbal, na teniske terene zadnji put vreća crvenog pijeska bačena prije rata, Papirna propada, bazen davno zatvoren...

BP je posebna priča, da ne igra reprezentacija pitanje je na šta bi ličio. S obzirom kakva seljadija upravlja gradom ubjeđen sam da bi se nešto do sad urušilo... Pozdravljam svako renoviranje, a klub sigurno neće biti oštećen (evo za razliku od ovih pesimista, ja sam optimista da ćemo imati bombonica stadion za naš Čelik). Isto ne znam šta će pisati u tom ugovoru, ali hajmo biti optimisti.
kuglanje_ze

#69736 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

apsidejzi wrote: 07/01/2025 12:13
kuglanje_ze wrote: 07/01/2025 08:25
DebelinJoe wrote: 06/01/2025 19:29 Razumijem se pomalo u medije, doduše malo više u film nego u televiziju, ali ovo je ljudi moji...Pa šta je ovo...

Ko je ba ovaj? Šta on komentariše cuznu? Zna li on da cuzni prilaze na ulici i čestitaju, a za njega niko nije čuo? Odakle mu pravo, ba?
Realno, lik je u pravu. Ne vidim nista sto je profulao. Smece od programa, jeftini backgroundi, boje nista ni sa cim. Odjeca, glas, izbor gostiju. Bljak.
Realno, mi tako volimo ba. Šta vi znate šta je lijepo. Naš cuzna je to sve lijepo napravio. Biće još iznenađenja za naše, uvažene, gledatelje. Njemu ljudi prilaze i čestitaju, a ne tebi ili ne daj Bože ovom kritikantu s videa
belfy

#69737 Re: Zeničani

Post by belfy »

kuglanje_ze wrote: 07/01/2025 14:16 Ljudi odvojite priču o trening centru od BP
Trening centar napravio savez za vlastite potrebe, to što su zemljište dobili gratis ih ne obavezuje da isti ustupaju lokalnim klubovima. To očito nije tako dogovoreno i zdravo. Savez može zaključati prostor i da niko nema pristup, njihova imovina, njihovo pravo.

Gradska uprava je osnovni krivac što nemamo sportsku infrastrukturu (osim arene). Nemamo trening terene za fudbal, na teniske terene zadnji put vreća crvenog pijeska bačena prije rata, Papirna propada, bazen davno zatvoren...

BP je posebna priča, da ne igra reprezentacija pitanje je na šta bi ličio. S obzirom kakva seljadija upravlja gradom ubjeđen sam da bi se nešto do sad urušilo... Pozdravljam svako renoviranje, a klub sigurno neće biti oštećen (evo za razliku od ovih pesimista, ja sam optimista da ćemo imati bombonica stadion za naš Čelik). Isto ne znam šta će pisati u tom ugovoru, ali hajmo biti optimisti.
ja govorim isto, ali vec sada se stvara otpor prema necemu sto se ne zna ni sta je, a kosta dobrano i dobrano bi uljepsalo Grad koji stalno pominju...

a istovremeno bi se oduzelo Celiku nesto sto trenutacno nema...

nije ni meni jasno, pa zato ovoliko pitanja.
Bosanski_pastuh

#69738 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

@belfy

Grad Zenica i Savez vrse preliminarne pregovore bez previse detaljisanja prema javnosti. Celik se isto ne oglasava na ovu temu, a trebao bi biti transparentniji o saznanjima na ovu temu. Ipak i bez detaljisanja moze se lako zakljuciti dokle je nesto prihvatljivo za klub i kad to ne bi smjelo biti. Na ovu temu ocito ne zelis da udjes u srz. Tebi je samo vizija da se nesto uljepsa. Tako realnost ne funkcionise. Klub mora ostvariti svoje interese zbog svoje buducnosti i onda je ta sminka slag na tortu, a ne gorka pilula.

Svima je zelja da Bilino polje blista i da se fino odrzava itd. Medjutim, fol je tu i interesa, a Zenicani bi trebali stititi prije svega Celikov interes koji je reprezent Zenice. Nije to nostalgija nego ili volis taj klub ili te boli cosak za njega. Oni koji vole klub ce uvijek gledati da Celik dobije u svemu tome svoju korist. Ako je korist samo sminka i neke mrvice, a da klub izgubi svoj status na Bilinom kao domacina onda bi klub mogao pazariti nesto kratkorocno, ali dugorocno bi mnogo umanjio svoj potencijal. Ta prica u stvari bi znacila ici linijom lakseg otpora. Najlakse je reci taj stadion nije Celikov, jer trenutno nije na papiru. Ipak, u svemu tome je bitna stvar ko je pravi de facto vlasnik tog stadiona, za koga je taj stadion napravljen, ko je na tom stadionu gradio svoju tradiciju, ko na njemu odlucuje o bitnim pitanjima itd. Da je Celik obican korisnik tog stadiona, ne bi ga koristio vise od 50 godina, ne bi odlucivao hoce li neki klub moci rentati stadion ili nece, hoce li tu neki klub igrati Premijer ligu ili nece, hoce li neki novi klub tu moci imati prostorije ili nece, hoce li imati korist u smislu koristenja za tekuce poslovanje, prihode od prostorija, fan shopa, marketinskog prostora itd. Taj stadion je gradska uprava preuzela od Celika 2001., ali u Celikovom interesu da ga klub ne izgubi zbog dugova. Celik je i dalje nastavio egzistirati i koristiti prihode od tog stadiona. Jednom prilikom pocetkom tog milenija je bio pokusaj da se uzmu ti prihodi od kluba, pa ni gradska vlast nije mogla kad su se tad navijaci pobunili i pisali peticije itd. Ljudi su pruzili otpor. Klub ide ka oporavku u jednoj klimi u gradu gdje se slabo misli o interesima kluba. Cilj bi morao biti da kad jednog dana klub stane na noge da mu Grad vrati i zvanicno vlasnistvo. A zasto bi to Grad Zenica uradio, pa jebemu milu majku zato sto je Celik predstavnik Zenice i sto je ponos Zenice. Ne postoji drugi klub koji tome moze konkurisati u Zenici. Celik je institucija i klub od znacaja za grad. Medjutim, ne moze to znati neko ko ne dozivljava grad i klub nego samo svoju pohlepnu i kokosarsku potrebu, ali Zenicani i oni koji vole Celik bi morali to tako dozivljavati.

Sve su ovo argumenti zasto je Bilino polje Celikov stadion i zasto uopste ne bi trebalo polemizirati oko toga. Polemika se vodi samo zato sto u gradskoj upravi ne gledaju u interesu grada i kluba nego kalkulisu kako njima odgovara. Isto kao sa pricom oko bolnice sto se prepucavaju dvije strane, a gdje samo ispasta javni interes i to je prljava politika. Ipak, oni koji vole Celik nemaju sta kalkulisati. Bilino polje je Celikov stadion i kraj price. Stav kluba je jako bitan i zavisi koliko smo svi zajedno kao zajednica spremni stati u zastitu Celikovog interesa u kojem je Bilino polje od vitalnog znacaja. Postoji prilika i da se stadion renovira, ponovo izgradi i da Celik zastiti svoj interes i to bi trebao biti smjer u kojem se mogu naci i interesi Celika i reprezentacije BiH i da Zenica dobije novi stadion. Medjutim, ako se ide mimo interesa Celika tako sto bi klub dobio mrvice i da izgubi svoj domacinski status, kao navijaci kluba ne bi uopste trebali o tom razmisljati. Postoje granice dokle se moze nesto ostvariti, postoje granice ispod kojih ne bi smjelo. Naravno, Celik je demokratski klub i clanstvo treba da odluci kakav stav klub treba zastupati. Ovdje sad pricamo na tu temu i bitno je da ljudi pisu, citaju, da se sto vise kreira javno mnijenje i to ne samo medju Celikovim navijacima nego uopste medju Zenicanima. Pisemo na bazi argumenata. Kad se ne kreira javno mnijenje obicno ga je Celik pusio i zato treba da se zna da Bilino nije necija babovina koja se moze eto tek tako dati. Mozda moze na papiru preko volje ljudi, ali i to onda nosi druge posljedice. Bitno je da Celik izgradi stav na osnovu te vecine i da ima podrsku da zastupa svoje interese, a u svemu tome postoji realna sansa da Bilino bude inovirana lijepa prica. Ipak, ako se klub ne bude mogao naci u svemu tome onda nije do kluba nego treba pogledati i kod drugih u dvoriste. Sva ova prica me uveliko podsjeca kad je Turcin ulazio u klub, mnogi ljudi nisu dali reci protiv njega, jer su imali viziju da ce Celik postati novi Manchester City sa silnim milionima, tako i sad ljudi kad slusaju pricu zamisljaju Wembley. Vrijedi razmisliti o svemu, a ne samo daj, daj, jer tako smo uvijek nagrabusili. Valjda nekad bude vrijeme da i naucimo nesto i da pocnemo pametnije razmisljati, koristiti malo glavu.
kuglanje_ze

#69739 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Kako ti se samo da? :roll:
Bosanski_pastuh

#69740 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

Za ovakvo pitanje poput simbola Zenice, koji je uz to i Celikov dom pola stoljeca trebalo bi svima da se da. Iritira slusati da je to poklon, da ce biti bonbona i sminka, a da ljudi skroz preskacu Celikov interes u svemu tome. Takvo javno mnijenje ne bi smjelo biti. Nase ljude uvijek treba osvijestiti sto vise, jer u suprotnom Celik ispasta, a Celik je sigurno i pravi javni zenicki interes. Mogu shvatiti ljude kojima Celik ne znaci puno, ali Zenicani i Celikovci za svoj klub moraju imati taj ponos i tu drskost da kazu kako jest i da stoje za interes kluba. Nije interes kluba da bude podstanar na svom nego bi morao biti barem ravnopravan u toj prici od "viseg interesa". A kome je samo do reprezentacije, nije problem i da je gledamo u Rajlovcu. Ako nedovoljno Celik postuju onda imaju oni i druge opcije.
kuglanje_ze

#69741 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Majke mi, ovo neki AI, koji je upao u beskonačni krug ponavljanja.
scarr

#69742 Re: Zeničani

Post by scarr »

Eh da se u bilo koji drugi sport i gradski klub ulaze truda, novca, vremena, resursa kao u ovo sranje od fudbalskog nam kluba, mozda bi nekad pogledali neku kvalitetnu utakmicu…

Ljudi samo trebaju da skontaju da nema fajde od ulaganja u fudbal u BiH, i da se treba okrenuti dvoranskim sportovima, gdje je puno lakse napraviti uspjeh
Ja_Ja

#69743 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

scarr wrote: 07/01/2025 16:30 Eh da se u bilo koji drugi sport i gradski klub ulaze truda, novca, vremena, resursa kao u ovo sranje od fudbalskog nam kluba, mozda bi nekad pogledali neku kvalitetnu utakmicu…

Ljudi samo trebaju da skontaju da nema fajde od ulaganja u fudbal u BiH, i da se treba okrenuti dvoranskim sportovima, gdje je puno lakse napraviti uspjeh
Za dvoranske sportove nema kriticne mase. Ebo te imamo dva rukometna kluba osrednje kvalitete koji ne mogu da se dogovore da naprave fuziju i kreiraju jedan koji bi bio u vrhu. Kosarka ispolitizirana vise nego onomad NK Celik i zavrsila je kako je zavrsila. Evo pratim malo se odbojka trza i to je to. NK Celik je jedini koji ima koliko toliko kriticnu masu iza sebe. Po meni obe strane imaju pametnih u postovima. Dobro bi nam dosao renoviran stadion u svakom slucaju. Pogotovo zato sto bi garantovao igranje reprezentacije na njemu u buducnosti (po meni bar 10 godina) sto opet za sobom moze i hoce vuci ekonomski interes grada. Istovremeno to se mora uraditi imajuci u vidu interese kluba. Meni se ne svidja ni malo sto se admnistracija kluba mora zatvarati i sto ljudi moraju napustati prostorije svaki put kada igra reprezentacija ali ako je to cijena kvalitetnog stadiona, uredu. Ono sto se ni pod razno ne smije dozvoliti jeste da se klubu da pedala u potpunosti. Taj "novi" stadion mora da bude u duhu ovog Bilinog polja i sa svim onim sto on sada ima od trofejne sobe do stolica i klupa za igrace koji oslikavaju pripadnost Celiku. Sve se to moze urediti sa par kvalitetnih ugovornih klauzula koje bi definisale u potpunosti odnose. U svakom slucaju grad ne bi smio propustiti ovu priliku, pogotovo sto sam siguran da bi postojala veoma dobra volja i pomoc sa Federalnog i drzavnog nivoa za ovaj projekt. Izmedju drzave, federacije, kantona, NS, FIFA i UEFA fondova kroz 4 godine se moze uloziti 50tak miliona da stadion izgleda kao bombona.
Ja_Ja

#69744 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

kuglanje_ze wrote: 07/01/2025 14:18

Ko je ba ovaj? Šta on komentariše cuznu? Zna li on da cuzni prilaze na ulici i čestitaju, a za njega niko nije čuo? Odakle mu pravo, ba?
Realno, lik je u pravu. Ne vidim nista sto je profulao. Smece od programa, jeftini backgroundi, boje nista ni sa cim. Odjeca, glas, izbor gostiju. Bljak.
Realno, mi tako volimo ba. Šta vi znate šta je lijepo. Naš cuzna je to sve lijepo napravio. Biće još iznenađenja za naše, uvažene, gledatelje. Njemu ljudi prilaze i čestitaju, a ne tebi ili ne daj Bože ovom kritikantu s videa
Gledam maloprije na FB gotovo 200 komentara na Cuzninu objavu na zenicainfo o "neslavnom Babanicu". Oprali ga ljudi na ruke. Nisam vidio mozda par komentara koji su pozitivni o programu. Nevjerovatna doza seljackog pristupa u pisanju teksta o Babanicu. Na koje smo mi krceve dlake spali da nam tipovi poput Cuzne kolo vode.
apsidejzi

#69745 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Sad si me podsjetio na jedan govor Balasevica izmedju dvije pjesme na nekom od njegovih koncerata. Kad kaze da je jedno vrijeme u ratu bilo zabranjeno pustati njegove pjesme na radiju. Nigdje se nisu vrtile. Ali ne zato sto ih je Milosevic zabranio nego zato sto su urednici radio programa bili poltroni i sami sebe cenzurisali da ne bi slucajno doslo do Milosevica da je neko Balasa pustio. To je najgora sorta ljudi.

Ono ce sjediti pored tebe i govoriti ti kako tvoje govno mirise. Ne zato sto te voli, nego zato jer ima neki interes.
belfy

#69746 Re: Zeničani

Post by belfy »

Bosanski_pastuh wrote: 07/01/2025 15:18 @belfy

Grad Zenica i Savez vrse preliminarne pregovore bez previse detaljisanja prema javnosti. Celik se isto ne oglasava na ovu temu, a trebao bi biti transparentniji o saznanjima na ovu temu. Ipak i bez detaljisanja moze se lako zakljuciti dokle je nesto prihvatljivo za klub i kad to ne bi smjelo biti. Na ovu temu ocito ne zelis da udjes u srz. Tebi je samo vizija da se nesto uljepsa. Tako realnost ne funkcionise. Klub mora ostvariti svoje interese zbog svoje buducnosti i onda je ta sminka slag na tortu, a ne gorka pilula.

Svima je zelja da Bilino polje blista i da se fino odrzava itd. Medjutim, fol je tu i interesa, a Zenicani bi trebali stititi prije svega Celikov interes koji je reprezent Zenice. Nije to nostalgija nego ili volis taj klub ili te boli cosak za njega. Oni koji vole klub ce uvijek gledati da Celik dobije u svemu tome svoju korist. Ako je korist samo sminka i neke mrvice, a da klub izgubi svoj status na Bilinom kao domacina onda bi klub mogao pazariti nesto kratkorocno, ali dugorocno bi mnogo umanjio svoj potencijal. Ta prica u stvari bi znacila ici linijom lakseg otpora. Najlakse je reci taj stadion nije Celikov, jer trenutno nije na papiru. Ipak, u svemu tome je bitna stvar ko je pravi de facto vlasnik tog stadiona, za koga je taj stadion napravljen, ko je na tom stadionu gradio svoju tradiciju, ko na njemu odlucuje o bitnim pitanjima itd. Da je Celik obican korisnik tog stadiona, ne bi ga koristio vise od 50 godina, ne bi odlucivao hoce li neki klub moci rentati stadion ili nece, hoce li tu neki klub igrati Premijer ligu ili nece, hoce li neki novi klub tu moci imati prostorije ili nece, hoce li imati korist u smislu koristenja za tekuce poslovanje, prihode od prostorija, fan shopa, marketinskog prostora itd. Taj stadion je gradska uprava preuzela od Celika 2001., ali u Celikovom interesu da ga klub ne izgubi zbog dugova. Celik je i dalje nastavio egzistirati i koristiti prihode od tog stadiona. Jednom prilikom pocetkom tog milenija je bio pokusaj da se uzmu ti prihodi od kluba, pa ni gradska vlast nije mogla kad su se tad navijaci pobunili i pisali peticije itd. Ljudi su pruzili otpor. Klub ide ka oporavku u jednoj klimi u gradu gdje se slabo misli o interesima kluba. Cilj bi morao biti da kad jednog dana klub stane na noge da mu Grad vrati i zvanicno vlasnistvo. A zasto bi to Grad Zenica uradio, pa jebemu milu majku zato sto je Celik predstavnik Zenice i sto je ponos Zenice. Ne postoji drugi klub koji tome moze konkurisati u Zenici. Celik je institucija i klub od znacaja za grad. Medjutim, ne moze to znati neko ko ne dozivljava grad i klub nego samo svoju pohlepnu i kokosarsku potrebu, ali Zenicani i oni koji vole Celik bi morali to tako dozivljavati.

Sve su ovo argumenti zasto je Bilino polje Celikov stadion i zasto uopste ne bi trebalo polemizirati oko toga. Polemika se vodi samo zato sto u gradskoj upravi ne gledaju u interesu grada i kluba nego kalkulisu kako njima odgovara. Isto kao sa pricom oko bolnice sto se prepucavaju dvije strane, a gdje samo ispasta javni interes i to je prljava politika. Ipak, oni koji vole Celik nemaju sta kalkulisati. Bilino polje je Celikov stadion i kraj price. Stav kluba je jako bitan i zavisi koliko smo svi zajedno kao zajednica spremni stati u zastitu Celikovog interesa u kojem je Bilino polje od vitalnog znacaja. Postoji prilika i da se stadion renovira, ponovo izgradi i da Celik zastiti svoj interes i to bi trebao biti smjer u kojem se mogu naci i interesi Celika i reprezentacije BiH i da Zenica dobije novi stadion. Medjutim, ako se ide mimo interesa Celika tako sto bi klub dobio mrvice i da izgubi svoj domacinski status, kao navijaci kluba ne bi uopste trebali o tom razmisljati. Postoje granice dokle se moze nesto ostvariti, postoje granice ispod kojih ne bi smjelo. Naravno, Celik je demokratski klub i clanstvo treba da odluci kakav stav klub treba zastupati. Ovdje sad pricamo na tu temu i bitno je da ljudi pisu, citaju, da se sto vise kreira javno mnijenje i to ne samo medju Celikovim navijacima nego uopste medju Zenicanima. Pisemo na bazi argumenata. Kad se ne kreira javno mnijenje obicno ga je Celik pusio i zato treba da se zna da Bilino nije necija babovina koja se moze eto tek tako dati. Mozda moze na papiru preko volje ljudi, ali i to onda nosi druge posljedice. Bitno je da Celik izgradi stav na osnovu te vecine i da ima podrsku da zastupa svoje interese, a u svemu tome postoji realna sansa da Bilino bude inovirana lijepa prica. Ipak, ako se klub ne bude mogao naci u svemu tome onda nije do kluba nego treba pogledati i kod drugih u dvoriste. Sva ova prica me uveliko podsjeca kad je Turcin ulazio u klub, mnogi ljudi nisu dali reci protiv njega, jer su imali viziju da ce Celik postati novi Manchester City sa silnim milionima, tako i sad ljudi kad slusaju pricu zamisljaju Wembley. Vrijedi razmisliti o svemu, a ne samo daj, daj, jer tako smo uvijek nagrabusili. Valjda nekad bude vrijeme da i naucimo nesto i da pocnemo pametnije razmisljati, koristiti malo glavu.
cek malo... kazes Celik se ne oglasava na ovu temu, ali im ti pises sta bi i kako trebalo da govore!? ti si Celik veci od Celika? veci Papa od Pape? ajde...

dobro, sada kada vidim na cemu smo reci cu ti samo ovako - to tvoje misljenje je nerealno. to sto vise puta ponavljas isto ti ne ide u prilog isto tako. ti ne diskutujes, nego si papagaj u diskusiji. evo, recimo, ja bih te pitao (da ne bude opet sbbkbb, nego kako Bobi vise voli) znas li ti koliko je 2+2x2?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#69747 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kasumović je veći ekonomski mag nego šo je Vico mutikaša :D. Ja vjerujem da ce on izganjat duplo više poslovnih prostora nego što sad ima na stadionu pa ce ko dobar :D čovjek davat klubu za finansiranje svojih aktivnosti . Mislim nije djelatnost NS iznajmljivanje nekretnina, jel tako, to su poslovi lokalnih zajednica.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#69748 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nešto kontam mozda vicin interes samo da kompanije iz RS prave stadion pa da tako uzme odmah lovu, to oko nekretnina ce prepustit grad ?
nauticamid

#69749 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

Bosanski_pastuh wrote: 07/01/2025 15:42 Za ovakvo pitanje poput simbola Zenice, koji je uz to i Celikov dom pola stoljeca trebalo bi svima da se da. Iritira slusati da je to poklon, da ce biti bonbona i sminka, a da ljudi skroz preskacu Celikov interes u svemu tome. Takvo javno mnijenje ne bi smjelo biti. Nase ljude uvijek treba osvijestiti sto vise, jer u suprotnom Celik ispasta, a Celik je sigurno i pravi javni zenicki interes. Mogu shvatiti ljude kojima Celik ne znaci puno, ali Zenicani i Celikovci za svoj klub moraju imati taj ponos i tu drskost da kazu kako jest i da stoje za interes kluba. Nije interes kluba da bude podstanar na svom nego bi morao biti barem ravnopravan u toj prici od "viseg interesa". A kome je samo do reprezentacije, nije problem i da je gledamo u Rajlovcu. Ako nedovoljno Celik postuju onda imaju oni i druge opcije.
Ama otkud ti znas sta su oni dogovorili i da li su uopste ista dogovorili.
Niko u Celiku nece pristati ni na sta lose po Celik, a sumnjam da ce i Fudo.

A sam Vico je rekao da je BP dom Celika i shodno tome ne bi trebalo biti problema.

Po meni je najveci problem sto hoce da rekonstrukciju vrse nekoliko ciklusa, sto dalje znaci da bi gradjani gledali par godina gradjevinske radove u centru grada gdje ti niko ne moze dati garanciju da ce biti uopste gotovo.
kuglanje_ze

#69750 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Ja_Ja wrote: 07/01/2025 16:45
Gledam maloprije na FB gotovo 200 komentara na Cuzninu objavu na zenicainfo o "neslavnom Babanicu". Oprali ga ljudi na ruke. Nisam vidio mozda par komentara koji su pozitivni o programu. Nevjerovatna doza seljackog pristupa u pisanju teksta o Babanicu. Na koje smo mi krceve dlake spali da nam tipovi poput Cuzne kolo vode.
Podjela kolača nakon izbora. Znaš onu tortu što su Isaci donijeli FK u izbornoj noći? E sad je dijele, tako je i Panetov mali ispušio, a Cuzna uletio.
A to se vidi, tek kad se budu djelila mjesta u upravnim i nadzornim odborima. Tu će tek galerija likova da ispliva.
FK sa jaranima ubija grad.
Post Reply