sehohari wrote: ↑03/01/2025 13:06
Naslovnica wrote: ↑03/01/2025 12:19
Truba wrote: ↑03/01/2025 09:43
ja osobno ne razumijem tu pomamu za kolima
sve samobravljao pjehe i prevozom i danas idem busom gdje treba
natjeran sam u 26 da položim i da vozim u 31
postoje stvari koje se moraju kolima (kad ima teret neki)
razumijem i prijevoz djece i stoke

ali brale muško samo kad ide...ne želi prošetati ili biciklom romobilom...
kajne štres kad prođem kroz raskrsnicu bajkom a jebu mi pleme oni u gužvi
Uglavnom nije nikakva pomama za kolima, nego ljudi cijene svoje vrijeme, komfor i slobodu.
Evo, živiš na Alipašinom, radiš u Gladnom polju.
Koliko vremena je potrebno ako koristiš gradski prevoz a koliko automobilom?
Da radim na relaciji gdje vozi tramvaj koristio bih tramvaj, trotinet ili pješke, 100%. Prvi ja a i moja supruga.
Kada god idem do grada mimo posla, sjednem na tramvaj i odem, osim ako se ne moram pentrati po padinskim dijelovima.
Supruga radi od 0730, mora promijeniti 2 prevoza do posla i nazad. Zašto bi to radila i izlazila
iz stana sat ranije i vraćala se sat kasnije ako može sjesti u auto i ko gospođžetina do firme?

@BadBoy 100% si u pravu, za takve relacije koristiti automobil je ludost.
Istini za volju, ovo je već normalna pojava na zapadu.
Ja ne znam šta vi očekujete, da se na zapadu za 20-30 minuta stigne nekim njemačkim Shinkanze-om?
U zapadnim zemljama se po 1-1,5 sat prije izađe iz kuće, to je sasvim uobičajno.
Da, izadje se 1h ranije da predjes 40km javnim prevozom. Ili nebitno manje, ali u gradovima koji imaju bukvalno 10x vise stanovnika nego Sarajevo.
Mi ovdje pricamo o tome da za posranih 6km moras krenuti 1h ranije. Pricamo o gradu koji ima max 300.000 stanovnika.
Dokle god javni prevoz bude netacan, bude skuplji nego auto, ljudi ce ici s autom. Simple as that.
Ja sam nedavno koristio javni prevoz, potrosio sam oko 15 KM. Ok, mozda sam se zajebao nisam kupio kartu neku dnevnu (postoji li?), dvodnebnu, trodnevnu, sedmodnevnu (postoje li, ne znam?).
Uglavnom, kontam necu taksijem jer mi se nije zurilo a i da isprobam nove tramvaje, u trolama sam se vec vozio.
Elem, kupio 2x komercijalu, 4 tramvajske. S autom za sam mogao duplo jeftinije proci.
E to nema smisla. I dokle god je tako, nece ti ljudi nikad preci na javni prevoz. Prvi ja.