Tebi taman ko da je krivo prijatelju što se zakonski minimalac diže?ReymondReddington wrote: ↑02/01/2025 11:36Prijavljeni su na minimalac. Koliko imaju primanja zna samo Bog, oni i poslodavac koji im daje koverte.zposao wrote: ↑02/01/2025 11:28 Ljudi moji ja ne znam za vas samo ja nisam imao pojma da u nas 270000 prima platu manje od 1000KM mjesečno.
To je za sjest i plakati.
Nisam neki ljubitelj vlade ali nakon ovih podataka koliko ljudi radi za bijedni minimalac i nakon ovih surealnih reakcija iz udruga poslodavaca moram samo reći - Svaka čast šta se čekalo dosad ljudi moji!
Pa koliko samo ljudi živi ispod granice dostojanstva to je za Bogu plakati.
Eppur si muove!
Mene je strah da se nista nece promjeniti, Ako vlada nece da da svoj kolac u vidu nameta zasto mislis da ce poslodavci to uraditi?
Oni ce samo cijene usluga dici da bi i dalje mogli kupiti sebi Q8 i Tuarega isto ko sto nermin sebi uzeo Tuarega.
Radnik ce sa 620 i 1000 + poskupljena isto zivjeti.
Kako to može biti loše ili isto?
Ako su nakon proklete Corone sve stvari i usluge višestruko poskupile a plate ostale iste ona nešto nije u dure.
Kako se poslodavci nisu sjetili podignuti plate da se uskladi sa troškovima zivota i inflacijom?
Jok. Svake godine slušamo hvalisanja kojekakvih menadžera kako podižu ljestvice rasta firmi i prihoda a radnicima dadnu "za kafe".
I sad krvljavina, kuknjava i prijetnje da će otpuštati. Pa hajde da i to vidimo.
Ko malo se nakralo na leđima sirotinje. Teško sada platiti čovjeka dostojanstveno da ne crkaje od gladi?
Dosad sam uvijek bio na strani čistog kapitalizma. Ovo što sada pričaju udruge psolodavaca je za povratiti. U kakvom svijetu ti ljudi žive? Neka pokušaju preživjeti jedan mjesec sa platom jednog svog radnika pa onda neka se jave.
A inače su naše gazde sinonim za skromnost ko skandinavci. Ne bahate se i nisu troškali.
P.S. vezano za namete, slažem se da bi sljedeci korak drzava morala smanjiti poreze i namete ako misli da ovo društvo prodiše i počne stvarati.