Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DonieBrasco

#551 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

https://www.imdb.com/title/tt33549764/? ... _1_cdt_t_1

Preporucujem ovaj dokumentarac i ostale od James Fox-a za pogledati.
Njanjavi

#552 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Ja tripujem da se sa masom ovih dokumentaraca samo prajmujes za laksu manipulaciju.
Nikakav validan i koristan info ne biva izrecen na tim kongresnim saslusanjima.
Tu odavno iznose samo info koji vlada odobri i aminuje i koji nece remetiti razvoj agende u buducnosti.
Sve sto ocima vidis, nije alienskog porjekla, kraj priče.
Meni sve ovo smrdi na novi korak black budget boysa.
Ramzess Veliki

#553 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

Point. wrote: 24/12/2024 11:36 Ima li kakav vojni objekat blizu Viteza i N Travnika?
Ima Bajrin restoran. :mrgreen:
B6Redhell

#554 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by B6Redhell »

Njanjavi wrote: 24/12/2024 11:52 Ja tripujem da se sa masom ovih dokumentaraca samo prajmujes za laksu manipulaciju.
Nikakav validan i koristan info ne biva izrecen na tim kongresnim saslusanjima.
Tu odavno iznose samo info koji vlada odobri i aminuje i koji nece remetiti razvoj agende u buducnosti.
Sve sto ocima vidis, nije alienskog porjekla, kraj priče.
Meni sve ovo smrdi na novi korak black budget boysa.
Bas tako. Gledanost i “ratings”. Na kraju svakog ista suplja prica. Ili ima nesto (100% ovozemaljsko) . Ili te ostave u nekoj zabludi u kojoj su i oni sami.. i tako u krug.. gluposti zesce..
stubrijez

#555 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by stubrijez »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 11:12
JovicSA wrote: 24/12/2024 10:59 Hvala! Dakle radi se o objektu cigarastaog oblika, tj. duguljastog oblika, barem mi tako izgleda. Je li moguće da je neki balon ili slično?
Nije balon.
Bio sam napravio pauzu malo iza FIS Vitez, parkirao i izasao iz auta da zdimim jednu i zagledao se u nebo.
Prvo sam mislio vidi kese gdje je odletjela, pa pogledam ponovo ono na istom mjestu i ne mrda a nema vjetra.
Zatim sam poceo pazljivije osmatrati, uzeo orijentir rasvjetni stub i posmatrao da li se pomjera - ne pomjera se.
Iznad su preletjela dva komercijalna leta pa sam procijenio visinu. Zatim se ta stvar poela rotirati ali u mjestu. Tad sam postao sumnjicav i uzeo mobitel i zumirao kameru. Objekat se rotirao u mjestu i bljeskao na dva kraja. Gledao sam ga 5 do 10 minuta.
Nisam se sjetio da upalim kameru do zadnjeg trenutka, kad je odletio u visinu. Prava steta .. :sad:
Ove slike sam skinuo naknadno sa tog malog video snimka.

Nije dron stoposto. Dok se okretao nisu se vidjeli nikakvi propeleri ili krilca, a odletio je u visinu i tamo nestao.

Po radnjama kao da je nesto skenirao.
Uzimam papir, uzimam kesu... zabacim kesu, gledam gore....
Sanjarko

#556 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Sanjarko »

Sve je to neki đavo pravio da ne kažem šta drugo.
Ramzess Veliki

#557 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

Samo se vi zafrkajite, ovo meni lici na Rat Svjetova sa Tom Cruisom.
Samo jedan dan kad se pojave i ustekaju nas na slaufove ... :mastakazes:
ZoomZoomKiwi

#558 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ZoomZoomKiwi »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 10:25 Image

Image
Jebote ne zajebavaj se s ovim stvarima :run:
Haris.ba

#559 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

Ramzess Veliki wrote: 26/12/2024 15:27 Samo se vi zafrkajite, ovo meni lici na Rat Svjetova sa Tom Cruisom.
Samo neka je dzaba, i da se ne mora na posao.
DaysleepeR

#560 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DaysleepeR »

JovicSA

#561 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

DaysleepeR wrote: 27/12/2024 07:16
:lol: Ovo garant neki naš lik Merić Mehmed :mrgreen:
Ramzess Veliki wrote: 26/12/2024 15:27 Samo se vi zafrkajite, ovo meni lici na Rat Svjetova sa Tom Cruisom.
Posmatraj to sa ljepše strane, neće biti ratova i genocida...svima bi bila jednaka pušiona. Ne može pravednije. :mrgreen:
Laplace

#562 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Point. wrote: 21/12/2024 21:38
Velkoski wrote: 21/12/2024 15:18 normalno da postoji, samo ljudi nemaju percepciju veličine svemira

fizika kaže da se nikad nećemo sresti ni s kim i tu sva priča završava. Sve da možemo putovati brzinom svjetlosti opet je pitanje KADA bi sreli bilo koga
Ko garantuje da je fizika koju poznajemo danas to to? Do prije par stotina godina nauka je bila ubjeđena da je zemlja ravna ploča i sa se sve okreće oko planete Zemlje. Možda je današnje znanje koje posjedujemo zapravo par procenata od svega?
Nije.

Još je Eratosten oko 240 g.p.n.e ne samo dokazao da je Zemlja okrugla nego je iznenađujuće tačno izračunao njen obim. Uz Ptolomejev geocentrični sistem, kog je gurala Crkva, mnogo naučnika (od Aristarha sa Samosa do Kopernika u vrijeme renesanse) je zastupalo heliocentrični sistem. Jedino što je novijeg datuma je veličina svemira: nekad je smatrano da je to Sunčev sistem, pa galaksije Mliječni Put da bismo sad imali saznanja o ogromnosti svemira.
DaysleepeR

#563 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DaysleepeR »

Ovo izgleda kao UFO, a nije.

Laplace

#564 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Njanjavi wrote: 24/12/2024 11:24
JovicSA wrote: 24/12/2024 07:56
Njanjavi wrote: 22/12/2024 10:28

Izrazito si zalostan oblik zivota.
Halali sto te ne nazvah insanom jerbo duse nemas jelte.
Msm ne vjerujes u istu pa ne bi da te uvrjedim :D
Daću ti jedan savjet. Nemoj zbog svoje karme vrijeđati ljude ako ti se ne sviđa njihov stav. Čovjek je rekao ono što zastupa zvanična nauka i ništa više. Čak može biti da vjeruje, da je vrlo duhovan. Nemoj misliti da nevjerovanje u abrahamske bajke nekoga pravi manje vrijednim "oblikom života". Pogotovo ti ovakve izjave ne pristaju ako se smatraš vjernikom i eto vjeruješ u dušu, Boga...jer ko si ti da nekom sudiš?
Ne smatram se vjernikom, klasicnog tipa.
Vjerujem da je sve to puno lazi zbog lakše kontrole populusa.
Vjerujem recimo da je lucifer pozitivac u toj priči i da je poveo pobunu protiv tiranije jahwea zbog nas.
A sto se tice ovakvih oblika zivota poput ovog "naucnika" mislim da je jedna od najvećih gresaka ljudi bas to sto se takvim humanoidima sklanjaju s puta dok seru nauka ovo nauka ono.
Ako je iko unazadio i izmanipulisao čovječanstvo, to su ucinili bas lako potkupljivi naucnici i ovakvi botovi koji sta rade glorifikuju "nauku"
Doslo dotle da im je neil degrisse tyson neko mudo, doslo dotle da im polufunkcionalan retard i freak poput hawkinga bozanstvo.
Mani me vise te glorifikacije nauke koja je na platnom spisku nekih konglomerata i korporacija.
I dodje insan svjestan, zreo, sa vise od 40 godina u dupetu i sere, ma koja dusa, nije mi cika naucnik reko da postoji.
Kad je neko glup, nasa je duznost ukazat na stupidnost koju propagira.
Fuck karma.
Ne znam šta na ovo reći a ne zaraditi permanent ban. Tužno i žalosno. Tipični Bošnjo koji sebe smatra kompetentnijim i pametnijim od jednih od najvećih naučnika XX i XXI vijeka. Dunnikg-Kruger u svom punom sjaju.
vernes81

#565 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by vernes81 »

Ma ja rat svjetova i stao si kraj moje kuce da slikas :D
Njanjavi

#566 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Laplace wrote: 27/12/2024 11:10
JovicSA wrote: 24/12/2024 07:56

Daću ti jedan savjet. Nemoj zbog svoje karme vrijeđati ljude ako ti se ne sviđa njihov stav. Čovjek je rekao ono što zastupa zvanična nauka i ništa više. Čak može biti da vjeruje, da je vrlo duhovan. Nemoj misliti da nevjerovanje u abrahamske bajke nekoga pravi manje vrijednim "oblikom života". Pogotovo ti ovakve izjave ne pristaju ako se smatraš vjernikom i eto vjeruješ u dušu, Boga...jer ko si ti da nekom sudiš?
Vjerujem recimo da je lucifer pozitivac u toj priči i da je poveo pobunu protiv tiranije jahwea zbog nas.
A sto se tice ovakvih oblika zivota poput ovog "naucnika" mislim da je jedna od najvećih gresaka ljudi bas to sto se takvim humanoidima sklanjaju s puta dok seru nauka ovo nauka ono.
Ako je iko unazadio i izmanipulisao čovječanstvo, to su ucinili bas lako potkupljivi naucnici i ovakvi botovi koji sta rade glorifikuju "nauku"
Doslo dotle da im je neil degrisse tyson neko mudo, doslo dotle da im polufunkcionalan retard i freak poput hawkinga bozanstvo.
Mani me vise te glorifikacije nauke koja je na platnom spisku nekih konglomerata i korporacija.
I dodje insan svjestan, zreo, sa vise od 40 godina u dupetu i sere, ma koja dusa, nije mi cika naucnik reko da postoji.
Fuck karma.
Ne znam šta na ovo reći a ne zaraditi permanent ban. Tužno i žalosno. Tipični Bošnjo koji sebe smatra kompetentnijim i pametnijim od jednih od najvećih naučnika XX i XXI vijeka. Dunnikg-Kruger u svom punom sjaju.
Jadna ti ta nauka kad je freak poput hawkinga neko mudo u nauci.
Lik doslovno nije fulao nijednu orgiju epsteina, doslovno bio ucesnik sex traffiking orgija.
A kad te vec toliko vrjedja moje etiketiranje truhle, de nam ti kao znalac pojasni sa cim je doticni zasluzio takav status u naucnoj zajednici.
Sta je to hawking učinio za nauku tolko bitno?
Sem teorijskih lupetanja koje može svako od nas izlupetat bilo gdje i bilo kad.
Daj mi opipljivu i dokazanu teoriju koju je truhlo potrefio i dokazao.
Vidis za masu njegovih teorija, akcenat na rjeci teorija nema pokrica ni dokaza ali ima dokaza da je bio pedofilcina i da se kretao u drustvu dokazanih pedofilcina i sex traffikanata.
ladacoko

#567 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ladacoko »

Zanimlljivo da niko ne pise oko orba i dronova koji se svaku noc vidjaju po USA, prvenstveno u NJ i NY.
Point.

#568 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Njanjavi wrote: 27/12/2024 13:49

Fuck karma.
Lik doslovno nije fulao nijednu orgiju epsteina, doslovno bio ucesnik sex traffiking orgija.
A kad te vec toliko vrjedja moje etiketiranje truhle, de nam ti kao znalac pojasni sa cim je doticni zasluzio takav status u naucnoj zajednici.
Vidis za masu njegovih teorija, akcenat na rjeci teorija nema pokrica ni dokaza ali ima dokaza da je bio pedofilcina i da se kretao u drustvu dokazanih pedofilcina i sex traffikanata.
De ne provaljuj se kruha ti.
Averus

#569 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Averus »

ladacoko wrote: 28/12/2024 07:45 Zanimlljivo da niko ne pise oko orba i dronova koji se svaku noc vidjaju po USA, prvenstveno u NJ i NY.
Trolovi zanimljiviji nego tema :)

I u drugim državama se već redovno viđaju - Njemačka, Finska, Španija, Portugal, Brazil, Turska, Rusija, Engleska, Japan, Kina - već ljudi masovno prijavljuju, dosta i snimaka ima (može se na redditu naći /r/UFO, /r/UFOB, /r/UAP i drugi subovi).
Samo je problem što kao i na svaki trend, skoči odmah narcisoidni internetski puk i postavlja fejk videe samo da bi se privukla pažnja.
A još veći problem su debili koji svaki video smatraju dolaskom mothershipa, pa bezveze seru. Ali ko zna filtrirati gluposti, može vrlo zanimljivih informacija naći - kako o dokumentima iz CIA-e, izjavama zvaničnika (koje nisu objavljene u mainsteram vijestima) itd.

Još niko nije dao odgovor na pitanje šta leta po nebu. Dronovi su jedno, ali se tu evo već više od mjesec dana miješaju i nekakvi orbovi i druge neidentifikovane letjelice.
Ima i neki lik na youtube koji tvrdi da je napravio program koji na osnovu scrape-anja interneta, a korištenjem lingvističkih i drugih algoritama može predvidjeti budućnost. Dosta stvari se obistinilo, a jedna takva su ovi dronovi, pokušaj ubistva Trumpa (iako ne tako precizno definisano), pa je najavljeno 2025. će biti javni kontakt itd. Naravno i na to su se uhvatili k'o pijan plota :lol:

Kao neko ko bi bio presretan da se ostvari prvi javni kontakt s vanzemaljcjima/drugom inteligentnom rasom, moram reći da sam veliki skeptik :D
Laplace

#570 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Point. wrote: 28/12/2024 12:14
Njanjavi wrote: 27/12/2024 13:49

De ne provaljuj se kruha ti.
Lik ne zna ni šta znači termin "naučna teorija".
DonieBrasco

#571 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Nema gorih i glupljih koji fenomen NLO i vaznemaljaca sa vjerom poistovjecuju, da je ista kompetentnija od nauke.
Laplace

#572 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

Mislite da bi vanzemaljac koji imalo drži do sebe došao ovdje da se maltretira sa nama? Odmah bi bio prozvan pedofilom, polufunkcionalnim retardom i freakom.

Ako su i došli do Zemlje, oni su daleko napredniji na intelektualnom, naučnom i tehnološkom nivou. I šta su imali prilike vidjeti dok sa stealth tehnologijom (u svemiru bi za to bilo dovoljno imati veoma tamnu oplatu)?

Vidjeli bi nazoviinteligentnu vrstu, biće sa najvišom inteligencijom na planeti, kako se dijeli na zilion načina i konstantno ponegdje ratuje. Vidjeli bi vrstu koja sa ponižavanjem komentariše najpametnije među dobom. Vidjeli bi vrstu koja uništava vlastitu biosferu. Vidjeli bi vrstu koja ne poštuje život, ne poštuje ni svoju ni druge vrste na planeti.

Kakav bi naš odnos oni mogli očekivati prema sebi?

Na njihovom mjestu ja bih naložio Alcubierreov pogon i nagario dalje ka sljedećem sistemu nadajući se da ćemo tu naći iole normalniju vrstu za saradnju i razmjenu ideja/znanja/tehnologija.

Opustite se. Ovo su sve atmosferski fenomeni i greške pri fotografisanju, niko nas ne posjećuje.
Njanjavi

#573 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Atmosferski fenomeni i greske pri fotografisanju ahahahahahahahaha!
Rece lik koji smatra da i korona nije bila vjestacka vec nesto sto se eto samo tako moralo desit.
Dosta klix foruma za danas, deff.
Neprocjenjivo srece mi.
U kakvom balonu ovi humanoidi zive jbte :D
Vjecita_zavrzlama

#574 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Vjecita_zavrzlama »

Pa vjernicima teorija o vanzemaljcima ne idw u korist jer se rusi time i vjera
dječak sa šibicama

#575 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by dječak sa šibicama »

Vjecita_zavrzlama wrote: 28/12/2024 14:32 Pa vjernicima teorija o vanzemaljcima ne idw u korist jer se rusi time i vjera
Ne nuzno, biblija nigdje ne tvrdi da nema zivota u svemiru, samo da je covjek jedino razumno bice u svemiru. Nama poznatom svemiru.

Inace ja mislim da religija ima veci problem sa tim zasto nijedna sveta knjiga, nije objasnila svemir. Zasto je on nama tajna, iako je nama puno toga tajna ako cemo realno. Mi ne znamo ni gdje je konacno dno okeana, a zivimo na toj planeti.

Postoje li vanzemaljci koji lete u okruglim tanjurima i ispaljuju lasere iz bulja, to je rekao bih ipak samo plod nase maste.
Post Reply