Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
swanfilter

#501 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by swanfilter »

Ako govorimo o postojanju zivota bilo gdje. Susreli se sa istim u jednom ili bezbroj slucajeva ubuduce i na koji god nacin, kakav to oblik zivota uopste ocekivati??

I onda se pitam da li stvarno postoji toliko toga zivog u svemiru, pored naseg sistema i samo Zemljom kao zivim planetom. Jer dokaza bilo kakvog zivota bilo vec u nasem dvoristu, nema.
Peacean

#502 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Peacean »

S obzirom na veličinu svemira statistički je nemoguće da smo jedini, ne bi me čudilo da neki jednostavni oblici života postoje čak i na nekim planetama i mjesecima u našem solarnom sistemu.
Plavo-bijeli

#503 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Plavo-bijeli »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/12/2024 16:39
Plavo-bijeli wrote: 21/12/2024 15:43
Velkoski wrote: 21/12/2024 15:18 normalno da postoji, samo ljudi nemaju percepciju veličine svemira

fizika kaže da se nikad nećemo sresti ni s kim i tu sva priča završava. Sve da možemo putovati brzinom svjetlosti opet je pitanje KADA bi sreli bilo koga
Sto uopste nije istina.

Jeste vrlo tesko, ali je vrlo moguce da su nas vanzemaljci odavno posjetili s obzirom na to kolika je starost univerzuma i koliko mozda neke civilizacije postoje i do kojih nivoa su potencijalno dosli.

Mi cemo teoretski već za 20-30 godina moći doći sondom do najblize zvijezde izvan Suncevog sistema.

Vec sada znamo da oko te Proksime Kentauri ima nekoliko egzoplaneta na kojima bi mogao biti moguć zivot.

Eh sad je pitanje koliko će nama trebati da posaljemo ako nista 'robota' do dole, vjerovatno jos nekih dodatnih 50-100 godina zavisno kako bude tehnologija napredovala.

Za ljude bi trebalo nekih 150 godina napredovanja.

Šta će biti za 1000 godina i dokle ćemo doći sto se tice nauke?

Bit će mnogo novih Elona koji će mozda biti i na vecem nivou.

A zamisli sad civilzacije koje već tako napreduju 10, 20, 50, 100 000 godina...

Inače kad se udje malo dublje u neke fajlove na cia.gov moze se saznati da su već napredne civilizacije zivjele na Marsu prije nekih milion godina i da su odselile.

https://www.cia.gov/readingroom/docs/ci ... 0001-9.pdf
Sta je ovo pobogu??

Ako je ovo od CIA cudi me da nije vise poznato

Interesantna vremena neka, to da nismo samo je meni nekako logicno..
Pa jeste od CIA-e, direktno sa njihove stranice kao sto se i vidi.

Da nije, ja bih odmah prvi to odbacio kao smjehuriju. Ovakve stvari su me motivisale da udjem u dublji svijet tih astralnih projekcija (izlazak duse iz tijela), a između ostalog napustim i ateizam.

Inače, poznato je osobama koje takve stvari zanimaju, standardne vijesti to neće nikada objaviti.

Image

Eto ja sam isao u Google Mars i kucao te koordinate i BAŠ na tim koordinatima od citavog Marsa se nalazi ta struktura koja podsjeća na lice i onu strukturu tj Veliku sfingu u Gizi.
Baš na toj istoj lokacij ise nalazi nekoliko struktura sto podsjecaju na piramide. Neke sam oznacio a ima ih jos.

Naravno iz NASE su rekli da je to sve geoloska struktura itd itd...ali...
NIKAD nisu poslali robote tamo da to snime...

kao imaaju bitnih stvari od tog

čuj imaju bitnijih stvari, pa zar to ne bi bila ekstra lokacija da se pokazu te strukture koje podsjecaju na piramide haha...

Zašto bi CIU zanimalo sta se nalazi na Marsu..hajmo reć eto hoce da vide da li je ikad zivota tu bilo...

ali zasto baš ta lokacija...

Eo počeo gledat podcast sa likom sto je tu tehniku radio, sto je Americi pomagao da pronadje skrivene baze po Rusiji itd..

helem Svijet je jedno jako ludo mjesto i daleko je sve jednostavno kao sto nam prikazuju i kao sto nas manipulisu kroz medije.
Sanjarko

#504 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Sanjarko »

Peacean wrote: 21/12/2024 17:13 S obzirom na veličinu svemira statistički je nemoguće da smo jedini, ne bi me čudilo da neki jednostavni oblici života postoje čak i na nekim planetama i mjesecima u našem solarnom sistemu.
Europa mjesec ima životni oblik neke vrste vjerojatno, inače ima životnih oblika u svemiru pravo, ali jednostavniji su.
B6Redhell

#505 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by B6Redhell »

U narodu se kaže da su beskonačni samo svemir i ljudska glupost, naivnost. Ili vjerovanje u nesto….
ja vjerujem u neke oblike vanzemaljskog zivota. Ali da li je taj oblik inteligentan. I koliko razvijen. Ili koliko se razvio prije samounistenja (svjedoci smo toga s nama) i ne mora biti samounistenje. Svemir je turbolentan..
zbog kolicine vremena i prostora nasa civilizacija je veoma limitirana.
Ova ponekad nagla prikazivanja NLO i siroke teme o njima nekad znaju biti zavjese i skretanje od stvarnog problema, pogotovo stranih obavjestajnih sluzbi. Pogotovo ovih zapadnih….
Njanjavi

#506 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Nije fazon prelaziti ogromne udaljenosti na klasican i ograničen nacin na koji mi to kao insani poimamo.
Fazon je ostvariti interdimenzionalni prelaz.
Ima oko 13 dimenzija oko nas, po nekim vjerovanjima.
Neka bica iz neke od tih dimenzija su tehnoloski naprednija od nas pa umiju manipulisat sa tim i tako prelaze povremeno u nasu dimenziju.
Mada ne bi isključio ni opciju da i u nasoj dimenziji postoje oblici zivota koji su napredniji od nas i koji su na planeti duze od nas.
Vjv su ispod povrsine zemlje i vode.
stubrijez

#507 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by stubrijez »

Njanjavi wrote: 21/12/2024 18:04 Nije fazon prelaziti ogromne udaljenosti na klasican i ograničen nacin na koji mi to kao insani poimamo.
Fazon je ostvariti interdimenzionalni prelaz.
Ima oko 13 dimenzija oko nas, po nekim vjerovanjima.
Neka bica iz neke od tih dimenzija su tehnoloski naprednija od nas pa umiju manipulisat sa tim i tako prelaze povremeno u nasu dimenziju.
Mada ne bi isključio ni opciju da i u nasoj dimenziji postoje oblici zivota koji su napredniji od nas i koji su na planeti duze od nas.
Vjv su ispod povrsine zemlje i vode.
Jes ja sam vidio jednog bas u gacama spava, sala mala...
Point.

#508 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

pemanapemani wrote: 17/12/2024 10:58 Da li neko gleda na History emisiju Skinwalker ranc?

Mislim da je ono bas relevantna ekipa naucnika i koriste strogo naucnu metodologiju u proucavanju fenomena.
Gledao sam ja, slušao dosta podcasta na tu temu i imam knjigu od George Knappa kad je boravio tamo dok je Skinwalker Ranch bio u vlasništvu Robert Bigelowa. Interesantna tema.
Point.

#509 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Velkoski wrote: 21/12/2024 15:18 normalno da postoji, samo ljudi nemaju percepciju veličine svemira

fizika kaže da se nikad nećemo sresti ni s kim i tu sva priča završava. Sve da možemo putovati brzinom svjetlosti opet je pitanje KADA bi sreli bilo koga
Ko garantuje da je fizika koju poznajemo danas to to? Do prije par stotina godina nauka je bila ubjeđena da je zemlja ravna ploča i sa se sve okreće oko planete Zemlje. Možda je današnje znanje koje posjedujemo zapravo par procenata od svega?
Point.

#510 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

swanfilter wrote: 21/12/2024 17:00 Ako govorimo o postojanju zivota bilo gdje. Susreli se sa istim u jednom ili bezbroj slucajeva ubuduce i na koji god nacin, kakav to oblik zivota uopste ocekivati??

I onda se pitam da li stvarno postoji toliko toga zivog u svemiru, pored naseg sistema i samo Zemljom kao zivim planetom. Jer dokaza bilo kakvog zivota bilo vec u nasem dvoristu, nema.
Kad pogledaš i na Zemlji postoje razni oblici života. Ljudi ne mogu živjeti u vodi npr. Mi polazimo od nas i od toga da život mora sadržati x broj kemikalija koji je nama prihvatljiv da bi postojao. Ali, da li mora? Teško je zamisliti, s obzirom koliki je univerzum i koliko ima sazvježđa, da život postoji samo na ovom malenom zrnu pjeska kojeg zovemo planeta Zemlja.

I want to believe.
last mohicans

#511 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

A naš ekspert Sema, eno kod Senada veli da su ovo alieni ili u najmanju ruku UFO, sto apriori ne znači da su vanzemaljci, nego zemaljci nama nepoznatog formata i oblika. Čitao sam već poodavno knjigu Muhameda Isa Davuda, Tajna veza, dosta je na tragu nekih razmišljanja i ovdje. Referira se na sakralne tekstove svih monoteističkih religija, spominje puno Dedzala/Antikrista. Referišući se na te stare dokumente, ako nije imao pristupe i nekim vatikanskim arhivama (davno sam čitao morao bih ponoviti), veli da je na Bermudskom trouglu ništa drugo do Dedzalova tvrđava, uglavnom ispod vode, jedan dio iznad, da je to uglavnom razlog nestajanja brodova i aviona u ovom području, da je njegova vojska tehnološki puno naprednija jer žive stoljećima kao i on sam. Skriveni, u nekoj drugoj dimenziji. Da se na tom području najviše NLO viđalo, itd. Eto, zanimljiva knjiga iako sve djeluje kao dobar SCF. Jedne prilike u Drveniku primjetih i ja male leteće iznad brda. Nestadoše brzinom svjetlosti. Sami nismo sigurno.
Drug Saban

#512 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Drug Saban »

Mozda su vanzemaljci ljudskom oku nevidljivi, ili samo malo vidljivi djelimicno ili povremeno, otkud mi znamo kakve sve dimenzije, formati postoje tamo, mozda postoji neka majusna planeta velicine klikera a na njoj svijet slican nasem.
bumerangss

#513 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by bumerangss »

Ja volim pogledati Senadov dnevnik ali kako je onemoguceno da se vrati sadržaj emisije da se naknadno pogleda onda ja sutradan pogledam na YT
Tako maloprije pregledao jucerasnji Centralni dnevnik i na karaju mu gost bio Semi Osmanagić koji je govorio o NLO i umjetnoj inteligenciji... prosto me strah sad zaspati :mrgreen:
toska

#514 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by toska »

Nema se potrebe sekirati :D , živimo i postojimo ili u simulaciji (koga?) ili na čisto duhovnom nivou.

:gunjastajl:
Vjecita_zavrzlama

#515 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Vjecita_zavrzlama »

last mohicans wrote: 21/12/2024 22:09 A naš ekspert Sema, eno kod Senada veli da su ovo alieni ili u najmanju ruku UFO, sto apriori ne znači da su vanzemaljci, nego zemaljci nama nepoznatog formata i oblika. Čitao sam već poodavno knjigu Muhameda Isa Davuda, Tajna veza, dosta je na tragu nekih razmišljanja i ovdje. Referira se na sakralne tekstove svih monoteističkih religija, spominje puno Dedzala/Antikrista. Referišući se na te stare dokumente, ako nije imao pristupe i nekim vatikanskim arhivama (davno sam čitao morao bih ponoviti), veli da je na Bermudskom trouglu ništa drugo do Dedzalova tvrđava, uglavnom ispod vode, jedan dio iznad, da je to uglavnom razlog nestajanja brodova i aviona u ovom području, da je njegova vojska tehnološki puno naprednija jer žive stoljećima kao i on sam. Skriveni, u nekoj drugoj dimenziji. Da se na tom području najviše NLO viđalo, itd. Eto, zanimljiva knjiga iako sve djeluje kao dobar SCF. Jedne prilike u Drveniku primjetih i ja male leteće iznad brda. Nestadoše brzinom svjetlosti. Sami nismo sigurno.
Ne vjerujem bas u vjerske knjige( ni jednu) ali to da postoji nesto sam ubjedjen 100%

Npr znamo vec sad da dusa nakon smrti prezivljava, dosta ljudi pred svoju smrt govore o tome da vidjaju mamu oca brata sestru koji su ranije umrli

Ne vjerujem u islamsku verziju tipadolazi beki melek isputuje te koje si vjere i ako znas super,ali vjerujem da svijest nakon smrti nastavlja
Point.

#516 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/12/2024 23:37
last mohicans wrote: 21/12/2024 22:09 A naš ekspert Sema, eno kod Senada veli da su ovo alieni ili u najmanju ruku UFO, sto apriori ne znači da su vanzemaljci, nego zemaljci nama nepoznatog formata i oblika. Čitao sam već poodavno knjigu Muhameda Isa Davuda, Tajna veza, dosta je na tragu nekih razmišljanja i ovdje. Referira se na sakralne tekstove svih monoteističkih religija, spominje puno Dedzala/Antikrista. Referišući se na te stare dokumente, ako nije imao pristupe i nekim vatikanskim arhivama (davno sam čitao morao bih ponoviti), veli da je na Bermudskom trouglu ništa drugo do Dedzalova tvrđava, uglavnom ispod vode, jedan dio iznad, da je to uglavnom razlog nestajanja brodova i aviona u ovom području, da je njegova vojska tehnološki puno naprednija jer žive stoljećima kao i on sam. Skriveni, u nekoj drugoj dimenziji. Da se na tom području najviše NLO viđalo, itd. Eto, zanimljiva knjiga iako sve djeluje kao dobar SCF. Jedne prilike u Drveniku primjetih i ja male leteće iznad brda. Nestadoše brzinom svjetlosti. Sami nismo sigurno.
Ne vjerujem bas u vjerske knjige( ni jednu) ali to da postoji nesto sam ubjedjen 100%

Npr znamo vec sad da dusa nakon smrti prezivljava, dosta ljudi pred svoju smrt govore o tome da vidjaju mamu oca brata sestru koji su ranije umrli

Ne vjerujem u islamsku verziju tipadolazi beki melek isputuje te koje si vjere i ako znas super,ali vjerujem da svijest nakon smrti nastavlja
Vjeruješ li u kršćansku verziju, jevrejsku, budističku, nebeskim pašnjacima Velikog Manituua?
Vjecita_zavrzlama

#517 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Point. wrote: 22/12/2024 00:10

Vjeruješ li u kršćansku verziju, jevrejsku, budističku, nebeskim pašnjacima Velikog Manituua?
Vjerujem da dusa prezivi , vjerujem da postoji dakle zivot nakon smrti.ali ne vjerujem u djedicu koji broji grijehove na nebu i koji te ceka, niti vjerujem da neke duse idu u pakao neke raj.vjerujem da se duse nastavljaju razvijat i nakon smrti.

Vjerujem to 100% jer sam vidio kako ljudi pred smrt opisuju da vidjaju svoje umrle koji im govore ”vrijeme je i za tebe uskoro”.i ljudi koji su bili klincki mrtvi i koji su mogli opisati sve sta se desavalo oko njih.

Vjerujem i u Stvoritelja ali ne bas onako kako je u Kuranu opisan-pun ljudskih osobina kaznjava i za kurtu i za murtu
Dope_Man

#518 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dope_Man »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/12/2024 23:37 Npr znamo vec sad da dusa nakon smrti prezivljava, dosta ljudi pred svoju smrt govore o tome da vidjaju mamu oca brata sestru koji su ranije umrli
Ovo je tvrdnja jednaka bilo kojoj vjerskoj - dakle nema nikakvog dokaza o postojanju bilo kakve duse.

Po onom sto trenutno znamo svijest pocinje i zavrsava sa aktivnim mozgom. Umires - umire mozak - nema ni onog sto u ovom trenutku vidis kao neku sliku o sebi. Sve sto se desava u trenutku pred smrt je hrpa hemije i kratkih spojeva u mozgu.

Dok se ne dokaze suprotno, ovo je najbolje sto znamo.
Point.

#519 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 22/12/2024 07:48

Vjerujem da dusa prezivi , vjerujem da postoji dakle zivot nakon smrti.ali ne vjerujem u djedicu koji broji grijehove na nebu i koji te ceka, niti vjerujem da neke duse idu u pakao neke raj.vjerujem da se duse nastavljaju razvijat i nakon smrti.

Vjerujem to 100% jer sam vidio kako ljudi pred smrt opisuju da vidjaju svoje umrle koji im govore ”vrijeme je i za tebe uskoro”.i ljudi koji su bili klincki mrtvi i koji su mogli opisati sve sta se desavalo oko njih.

Vjerujem i u Stvoritelja ali ne bas onako kako je u Kuranu opisan-pun ljudskih osobina kaznjava i za kurtu i za murtu
Pa pitam te, pošto kažeš da ne vjeruješ u isključivo islamsku verziju, vjeruješ li u kršćansku verziju npr? I ona je na tom fazonu o paklu i raju.

I priča oko duše je isto vjerovanje, niko nikad nije dokazao da duša zapravo postoji, te priče o samrti je, po sadašnjim saznanjima, neki spoj hemije i mozga a mozak je fascinantan u svakom smislu.
Njanjavi

#520 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

Dope_Man wrote: 22/12/2024 09:44
Vjecita_zavrzlama wrote: 21/12/2024 23:37 Npr znamo vec sad da dusa nakon smrti prezivljava, dosta ljudi pred svoju smrt govore o tome da vidjaju mamu oca brata sestru koji su ranije umrli
Ovo je tvrdnja jednaka bilo kojoj vjerskoj - dakle nema nikakvog dokaza o postojanju bilo kakve duse.

Po onom sto trenutno znamo svijest pocinje i zavrsava sa aktivnim mozgom. Umires - umire mozak - nema ni onog sto u ovom trenutku vidis kao neku sliku o sebi. Sve sto se desava u trenutku pred smrt je hrpa hemije i kratkih spojeva u mozgu.

Dok se ne dokaze suprotno, ovo je najbolje sto znamo.
Izrazito si zalostan oblik zivota.
Halali sto te ne nazvah insanom jerbo duse nemas jelte.
Msm ne vjerujes u istu pa ne bi da te uvrjedim :D
Vjecita_zavrzlama

#521 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Point. wrote: 22/12/2024 09:57

Pa pitam te, pošto kažeš da ne vjeruješ u isključivo islamsku verziju, vjeruješ li u kršćansku verziju npr? I ona je na tom fazonu o paklu i raju.

I priča oko duše je isto vjerovanje, niko nikad nije dokazao da duša zapravo postoji, te priče o samrti je, po sadašnjim saznanjima, neki spoj hemije i mozga a mozak je fascinantan u svakom smislu.
Mislim da je krscanstvo drugacije ali stari zavjet je poput isLama da

A ne, ne vjerujem.Mislim da sve vjerske knjige imaju dio istine ali n potpunu to nema ni jedn
pemanapemani

#522 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 21/12/2024 21:27
pemanapemani wrote: 17/12/2024 10:58 Da li neko gleda na History emisiju Skinwalker ranc?

Mislim da je ono bas relevantna ekipa naucnika i koriste strogo naucnu metodologiju u proucavanju fenomena.
Gledao sam ja, slušao dosta podcasta na tu temu i imam knjigu od George Knappa kad je boravio tamo dok je Skinwalker Ranch bio u vlasništvu Robert Bigelowa. Interesantna tema.
:thumbup:

Stvarno interesantna tema. I svi koji sada istrazuju, redom bili skeptici.
Bas me interesuje sta ce pokazati rezultati sada kada su napokon izbusili brdo. Isto tako, skeniranje vise lidara i ono sto je proletjelo pored helikoptera.
Point.

#523 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 22/12/2024 14:47
Point. wrote: 22/12/2024 09:57

Mislim da je krscanstvo drugacije ali stari zavjet je poput isLama da

A ne, ne vjerujem.Mislim da sve vjerske knjige imaju dio istine ali n potpunu to nema ni jedn
Kako drugačije kad je i tamo dogma pakao i raj nakon smrti, zavisno kakav si čovjek za života bio.
Point.

#524 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

pemanapemani wrote: 22/12/2024 15:09

Bas me interesuje sta ce pokazati rezultati sada kada su napokon izbusili brdo. Isto tako, skeniranje vise lidara i ono sto je proletjelo pored helikoptera.
Na kojoj si sezoni? Ja nemam History kanal pa gledam na Amazon Prime, 4 sezone za sad. Ne znam jesi li upoznat sa istorijom Rancha, koji seže još iz davnih vremena indijanaca plemena Navajo i Juta pa do familije Sherman kojima su se događale neobične situacije pa su se nakon samo dvije godine ufatili noge. Mislim da ima pod onim brdom nešto, neke anomalije navode na to i viđenje letećih orba koji nestaju u brdu.

Jedva čekam petu sezonu, još je nisam našao online
pemanapemani

#525 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 22/12/2024 16:26
pemanapemani wrote: 22/12/2024 15:09

Na kojoj si sezoni? Ja nemam History kanal pa gledam na Amazon Prime, 4 sezone za sad. Ne znam jesi li upoznat sa istorijom Rancha, koji seže još iz davnih vremena indijanaca plemena Navajo i Juta pa do familije Sherman kojima su se događale neobične situacije pa su se nakon samo dvije godine ufatili noge. Mislim da ima pod onim brdom nešto, neke anomalije navode na to i viđenje letećih orba koji nestaju u brdu.

Jedva čekam petu sezonu, još je nisam našao online
Mislim da je 5 sezona.

Upoznat sam onoliko koliko ima na internetu i ovo na H kanalu.
Stvarno su bruku stvari naucno dokumentovali i tamo ima puno prostora za naucno istrazivanje.
Uglavnom, napokon su probusili brdo. :)
Post Reply