Gdje je obezbjedjenje garaze
Prvi snijeg....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1302 Re: Prvi snijeg....
nisam brt, ja kad sam bio mali izbjegavali smo livade jer more biti mina 
i to su nam omogućili titOvi piJoniri
da ispoštujem čika Trubu
i to su nam omogućili titOvi piJoniri
-
Naslovnica
#1303 Re: Prvi snijeg....
Niko nije imao praćku i gađao golubove
Ne znate šta ste propustili
Jbte, operu ljudi tepih i prostoru da se suši, mi sa 12-tog kod jarana školjku jaja skršimo na tepih
Ne odobravam, niđe veze, samo dajem ideje za zabavu

Jbte, operu ljudi tepih i prostoru da se suši, mi sa 12-tog kod jarana školjku jaja skršimo na tepih
-
Naslovnica
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1305 Re: Prvi snijeg....
kako koji

super ideja, i onda ja trebam da vas žalim kad vam neki Meho odvali bubregeNaslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:00 Niko nije imao praćku i gađao golubove
![]()
-
Naslovnica
#1306 Re: Prvi snijeg....
Zašto?
Gdje piše da je zabranjeno raditi to što ovaj radi?
-
Naslovnica
#1307 Re: Prvi snijeg....
Ne trebaš, ko kažeVelkoski wrote: ↑24/12/2024 18:02 kako koji
super ideja, i onda ja trebam da vas žalim kad vam neki Meho odvali bubregeNaslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:00 Niko nije imao praćku i gađao golubove
![]()
![]()
- Chloe
- Photo mod
#1308 Re: Prvi snijeg....
Kolika frka zbog grudve snijega koja nije prouzrokovala nikakvu štetu, ali me još više iznenadiše nazivi koji se koriste za djecu.
Na temu, juče sam ujutro morala lopatati da uzadjem uz put, sinoć sam isto dvorište i prilaz očistila, drugi su se pobrinuli za put ( iako komunalije održavaju, nisu ih čekali), a danas nije padao.
I ne vidim problem, čak što više meni je zadovoljstvo. Lopatanje odlično dođe kao fizička aktivnost, taman ne mogu na plivanje, zumba pauzirana do iza praznika, snijeg dobrodošao - odnosno lopatanje...
-
mistek
#1309 Re: Prvi snijeg....
Ovo je ponajtanje čišćenje snijega godinama unazad. Možda nije dugo godina bilo ovako puno snijega, ali opet nije to neki toliko strašan intenzitet da čak ni glavna cesta ne može biti idealno čista. O bilo kakvim sporednim ili pješačkim stazama da se ne priča. Živo me zanima hoće li sutra kad ovo stane reagovati i rašistiti sve dovoljno brzo. Ja sam ubijeđen da je ovo moralo i moglo bolje.
Inače, nema mi većeg divljakluka od ovih koji čiste snijeg ispred svog dvorišta, ulaza, auta, bilo čega, i nabacuju na ulicu. Ima li kakav zakon koji to kažnjava? Kako bih s merakom takvima pucao kazne.
Inače, nema mi većeg divljakluka od ovih koji čiste snijeg ispred svog dvorišta, ulaza, auta, bilo čega, i nabacuju na ulicu. Ima li kakav zakon koji to kažnjava? Kako bih s merakom takvima pucao kazne.
- Chloe
- Photo mod
#1310 Re: Prvi snijeg....
Kod nas su općinskom odlukom propisane kazne za bacanje snijega na ulicu ili drugima pred ulaz. 
Kao i kazne za one koji ne uklone snijeg ispred svojih radnji.
Kao i kazne za one koji ne uklone snijeg ispred svojih radnji.
- kabal1337
#1311 Re: Prvi snijeg....
U importane nisu pustali ako si imao snijega na vozilu ( ako si papak)Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:02Zašto?
Gdje piše da je zabranjeno raditi to što ovaj radi?
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Naslovnica
#1313 Re: Prvi snijeg....
Ama normala ba.
Gledam jutros debila, pa ne možeš da vjeruješ kako voze.
Nije u stanju da očisti niti jedan bočni prozor i onaj nazad, naprijed napravio šubu 20x20cm i vozi
Gledam jutros debila, pa ne možeš da vjeruješ kako voze.
Nije u stanju da očisti niti jedan bočni prozor i onaj nazad, naprijed napravio šubu 20x20cm i vozi
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1314 Re: Prvi snijeg....
Da me je otac ikada vidio kako podižem ruku s grudvom u ruci kako bih SVJESNO gađao tuđe auto (ovdje u pokretu koje može omesti vozača i napraviti nemjerljivu štetu) i riskirao da udubim lim ili oštetim staklo , iščupao bi mi ruku iz ramena u dvije sekunde.Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 17:47Vi nikada niste napravili neku nepodopštinu kada ste bili mali?SpoilerShowVelkoski wrote: ↑24/12/2024 17:30 mda, oštećivanje tuđe imovine su dječije radosti
tako je meni mali retard odvalio retrovizor, pa kad mu je tata dobio snimak onda je bio šokiran, inače je bila priča ne bi njegovo nedonošče to
generacija koja odrasta na tiktoku je za šamaranja i ničega više.
-
snijeg smo uvijek sami i čistili, nekada je i više ljudi izlazilo, a i to dolazi iz kuće![]()
Popeli se na tuđu trešnju, počupali mrkvu, ukrali katadiopter sa tablica, pozvonili na interfon bezze i sl?!
Da me je vidjela majka , u kuću ne bih svjesno i vlastitom voljom ušao jer bi me tamo čekao otac.
Hulje besposlene.
Last edited by teskeredzic_22 on 24/12/2024 18:29, edited 1 time in total.
- Chloe
- Photo mod
#1315 Re: Prvi snijeg....
- tramvajtrojka
#1316 Re: Prvi snijeg....

Oprana i spremna za novu turu lopatanja ispred haustora
-
Naslovnica
#1317 Re: Prvi snijeg....
Eki "hulje besposlene" djeci od desetak ili koliko već godina?!teskeredzic_22 wrote: ↑24/12/2024 18:28Da me je otac ikada vidio kako podižem ruku s grudvom u ruci kako bih SVJESNO gađao tuđe auto (ovdje u pokretu koje može omesti vozača i napraviti nemjerljivu štetu) i riskirao da udubim lim ili oštetim staklo , iščupao bi mi ruku iz ramena u dvije sekunde.Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 17:47Vi nikada niste napravili neku nepodopštinu kada ste bili mali?SpoilerShowVelkoski wrote: ↑24/12/2024 17:30 mda, oštećivanje tuđe imovine su dječije radosti
tako je meni mali retard odvalio retrovizor, pa kad mu je tata dobio snimak onda je bio šokiran, inače je bila priča ne bi njegovo nedonošče to
-
snijeg smo uvijek sami i čistili, nekada je i više ljudi izlazilo, a i to dolazi iz kuće![]()
Popeli se na tuđu trešnju, počupali mrkvu, ukrali katadiopter sa tablica, pozvonili na interfon bezze i sl?!
Da me je vidjela majka , u kuću ne bih svjesno i vlastitom voljom ušao jer bi me tamo čekao otac.
Hulje besposlene.
Treba ih zaposliti pa im ne bi padalo na pamet da bacaju grudve gdje ne treba?!
Jarane, jesi li ti svjestan da su to uradila djeca?!
"Svjesno gađali tuđe auto u pokretu, mogli omesti vozača i napraviti nemjerljivu štetu"?!
Iščupao bi ti otac ruke iz ramena?
Jbga, nisu svi očevi isti. Ja bih vjerojatno fasovo kaišem ali mi ne bi čupao ruke. Kod tebe je to izgleda bio full kontakt odgoj?
Za sve vas koji ste rezignirani grudvom,smijete li se zakleti da vaše dijete nikada nije to uradilo niti će ikada uraditi?!
-
Naslovnica
#1318 Re: Prvi snijeg....
Svaka ćas, ti si susjed za poželjeti!tramvajtrojka wrote: ↑24/12/2024 18:35
Oprana i spremna za novu turu lopatanja ispred haustora![]()
, ovako razmislja i kod mene jos dvadesetak stanova da to nije njihovo da ja i komsija se brinemo o citavom haustoru, meni nije problem ocistiti cistim svake godine otkad znam za sebe al ovo je pokazatelj kako je nase društvo otislo u 3pm i pretvorilo se u drustvo izvirivaca sa prozora
Ti vjerojatno kupiš i smeće okolo zgrade, ubaciš u smetljarnik ono što debili ostave ispred njega i sl, okopaš ruže, pokosiš travu itd.
Kako ono ti kažeš, građanska inicijativa, angažman, tako nekako?
-
1Dante1
#1319 Re: Prvi snijeg....
Kako ba obična grudva ovog snijega može oštetiti auto? Kako?teskeredzic_22 wrote: ↑24/12/2024 18:28Da me je otac ikada vidio kako podižem ruku s grudvom u ruci kako bih SVJESNO gađao tuđe auto (ovdje u pokretu koje može omesti vozača i napraviti nemjerljivu štetu) i riskirao da udubim lim ili oštetim staklo , iščupao bi mi ruku iz ramena u dvije sekunde.Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 17:47Vi nikada niste napravili neku nepodopštinu kada ste bili mali?SpoilerShowVelkoski wrote: ↑24/12/2024 17:30 mda, oštećivanje tuđe imovine su dječije radosti
-
Hulje besposlene.
- teskeredzic_22
#1320 Re: Prvi snijeg....
JARANE , ko god imao bilo kakvog oca PRAVDATI POSTUPKE ometanja vozila u pokretu , i potencijalnog oštećenja tuđe imovine je ZA PSIHIJATRIJU ?Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:38
Jbga, nisu svi očevi isti. Ja bih vjerojatno fasovo kaišem ali mi ne bi čupao ruke. Kod tebe je to izgleda bio full kontakt odgoj?![]()
Za sve vas koji ste rezignirani grudvom,smijete li se zakleti da vaše dijete nikada nije to uradilo niti će ikada uraditi?!
Da , svakom se djetetu sve može omaknuti , svako dijete će napraviti nepodopštinu DO LINIJE DO KOJOJ SE NE KAŽE DOSTA , ali to pravdati je bolest.
Iščupati uši i poslati na čišćenje snijega ispred haustora sve starije od 14 godina, možda imaju stare komšije ili invalide , puno korisnijh stvari su u stanju napraviti i za sebe i za druge ?
Da ih postavimo ispred autobuske stanice da djeca malo grudvama isprate autobuse , čisto da se ispušu dok mame i tate skroluju instagram ?
-
Naslovnica
#1321 Re: Prvi snijeg....
Ja ne vidim da je iko pravdao grudvu u šajbu?!teskeredzic_22 wrote: ↑24/12/2024 18:43JARANE , ko god imao bilo kakvog oca PRAVDATI POSTUPKE ometanja vozila u pokretu , i potencijalnog oštećenja tuđe imovine je ZA PSIHIJATRIJU ?Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:38
Jbga, nisu svi očevi isti. Ja bih vjerojatno fasovo kaišem ali mi ne bi čupao ruke. Kod tebe je to izgleda bio full kontakt odgoj?![]()
Da , svakom se djetetu sve može omaknuti , svako dijete će napraviti nepodopštinu DO LINIJE DO KOJOJ SE NE KAŽE DOSTA , ali to pravdati je bolest.
Iščupati uši i poslati na čišćenje snijega ispred haustora sve starije od 14 godina, možda imaju stare komšije ili invalide , puno korisnijh stvari su u stanju napraviti i za sebe i za druge ?
Da ih postavimo ispred autobuske stanice da djeca malo grudvama isprate autobuse , čisto da se ispušu dok mame i tate skroluju instagram ?
Ideš u krajnost. Nisu u pitanju nikalva opravdanja. Roditelji tog djeteta 100% ne znaju šta je uradio.
Smiješ li ti tvrditi da tvoja djeca nikada nisu bacila grudvu nekome na auto (ako ih imaš)? Nemojmo se lagati ba.
Ja se ne smijem zakleti za svoje a odgajam ih da budu bolji od mene, a ja bio ko nekakav Učo, uzoran, nisam psovao, krao, pušio, lagao, ma ništa, nerd pravi.
-
HelaS
#1322 Re: Prvi snijeg....
Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:42Svaka ćas, ti si susjed za poželjeti!tramvajtrojka wrote: ↑24/12/2024 18:35
Oprana i spremna za novu turu lopatanja ispred haustora![]()
, ovako razmislja i kod mene jos dvadesetak stanova da to nije njihovo da ja i komsija se brinemo o citavom haustoru, meni nije problem ocistiti cistim svake godine otkad znam za sebe al ovo je pokazatelj kako je nase društvo otislo u 3pm i pretvorilo se u drustvo izvirivaca sa prozora
![]()
Ti vjerojatno kupiš i smeće okolo zgrade, ubaciš u smetljarnik ono što debili ostave ispred njega i sl, okopaš ruže, pokosiš travu itd.
Kako ono ti kažeš, građanska inicijativa, angažman, tako nekako?
-
caros
#1323 Re: Prvi snijeg....
Zbog tog infantilnog razmišljanja i jesmo društvo i država za poželjeti. Sutra će isti nickovi kukati na crnoj hronici o roditeljima kada naredno auto završi u banderi jer se vozač trznuo. Imamo slične primjere i preko bare kada predsjednik države za masovna ubistva po školama kaže da se to jednostavno tako dešava, šta se može.
-
belfy
#1324 Re: Prvi snijeg....
- teskeredzic_22
#1325 Re: Prvi snijeg....
Jarane ,Naslovnica wrote: ↑24/12/2024 18:49
Ja ne vidim da je iko pravdao grudvu u šajbu?!
Ideš u krajnost. Nisu u pitanju nikalva opravdanja. Roditelji tog djeteta 100% ne znaju šta je uradio.
Smiješ li ti tvrditi da tvoja djeca nikada nisu bacila grudvu nekome na auto (ako ih imaš)? Nemojmo se lagati ba.
Ja se ne smijem zakleti za svoje a odgajam ih da budu bolji od mene, a ja bio ko nekakav Učo, uzoran, nisam psovao, krao, pušio, lagao, ma ništa, nerd pravi.![]()
dok god budemo pravdali ovakve idiotarije , one će se pretvarati i pretvaraju u nešto puno ozbiljnije.
Ne znam šta im roditelji znaju ili ne znaju ali im je DUŽNOST DA IH NAUČE DA TO NE RADE , da ""anđelčići" očiste prilaz sebi , svojom roditeljima i svojim komšijama a ne da čekaju RAD "koji ništa ne radi" za 15 KM mjesečno od njih četvero i da ne gledaju na onog komšiju koji nikad nije očistio.
Kućni odgoj je svetinja.
Hulje besposlene.