Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#24401 Re: Telemach BH

Post by Mehemed »

EON logika...
Upišeš u pretragu riječ iz naslova emisije koju hoćeš gledati i ne izbaci ti otprilike ništa, a posebno ne željenu emisiju.
Image

Upišeš sličnu riječ, koja znači otprilike isto ali nije ni slična onome što piše u naslovu i uredno ti izbaci ono šta je trebalo izbaciti prvi put. E svašta...
Čak i u opisu emisije piše "dražbe", znači baš nigdje ne piše "aukcije" a uredno je izbaci kada u pretragu upišem "aukcije".
Image

Ovo je neko nešto čačkao, prije je uredno izbacivalo kada upišem "dražbe", dok neko vrijeme unazad nema šanse da izbaci. Neko je mijenjao parametre vezane za pretragu.
smijesni_ste

#24402 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

:lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24403 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

Moze li pomoc? :mrgreen:

Nemam zvuka kad prebacim na telemach aplikaciju, slike ima...a eon aplikacija uredno radi sa zvukom i slikom, s tim da mi je preko telemach aplikacije bolja slika..pa ako neTko zna sta zeza?? :mrgreen:
crnivrag

#24404 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

konektovan wrote: 24/12/2024 10:41 Moze li pomoc? :mrgreen:

Nemam zvuka kad prebacim na telemach aplikaciju, slike ima...a eon aplikacija uredno radi sa zvukom i slikom, s tim da mi je preko telemach aplikacije bolja slika..pa ako neTko zna sta zeza?? :mrgreen:
Moj Telemach aplikacija ne nudi mogućnost praćenja sadržaja, niti na istoj postoje bilo kakvi zvukovni efekti.
konektovan

#24405 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

crnivrag wrote: 24/12/2024 10:45

Moj Telemach aplikacija ne nudi mogućnost praćenja sadržaja, niti na istoj postoje bilo kakvi zvukovni efekti.
Ma na tv-u crni vraze,..u meniju, aplikacijama..imam telemach i eon. I uvijek gkedao preko telemacha, i nesto malac ceprkao i zeznuo. :mrgreen:
dzenanalic22

#24406 Re: Telemach BH

Post by dzenanalic22 »

Mehemed wrote: 23/12/2024 21:48 EON logika...
Upišeš u pretragu riječ iz naslova emisije koju hoćeš gledati i ne izbaci ti otprilike ništa, a posebno ne željenu emisiju.
Image

Upišeš sličnu riječ, koja znači otprilike isto ali nije ni slična onome što piše u naslovu i uredno ti izbaci ono šta je trebalo izbaciti prvi put. E svašta...
Čak i u opisu emisije piše "dražbe", znači baš nigdje ne piše "aukcije" a uredno je izbaci kada u pretragu upišem "aukcije".
Image

Ovo je neko nešto čačkao, prije je uredno izbacivalo kada upišem "dražbe", dok neko vrijeme unazad nema šanse da izbaci. Neko je mijenjao parametre vezane za pretragu.
Jezik aplikacije treba biti podešen na hrvatski kako bi pretraga normalno radila, s obzirom na to da su nazivi filmova/serija/emisija na hrvatskom, iako je eon aplikacija podešena na bosanski.

Image
Mehemed
Vozim: automobil

#24407 Re: Telemach BH

Post by Mehemed »

E nigdje veze s vezom. Prije uredno radilo i na Bosanskom, nisam ništa dirao u aplikaciji, pa tako ni jezik.
r_faruk

#24408 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Moze mala pomoc. Morao sam uzeti D3 mini risiver jer nemaju vise CAM modula. Nekako mi ova slika preko risivera nimalo ne prija. Znacajno je losija nego na modulu i u odnosu na D3 veliki risiver. Kakva su vasa iskustva i da li ce slika biti bolja na D3 velikom risiveru (da trazim da mi to zamijene)
kakaljin

#24409 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

r_faruk wrote: 25/12/2024 16:05 Moze mala pomoc. Morao sam uzeti D3 mini risiver jer nemaju vise CAM modula. Nekako mi ova slika preko risivera nimalo ne prija. Znacajno je losija nego na modulu i u odnosu na D3 veliki risiver. Kakva su vasa iskustva i da li ce slika biti bolja na D3 velikom risiveru (da trazim da mi to zamijene)
Preko modula je najbolja slika jer se koristi tuner od tv koji je i na najjeftnijem tv-u bolji nego na tom d3 mini resiveru.

Telemachova najveca greska je izbacivanje modula iz ponude jer su im oni bili broj 1 za kvalitet slike u ponudi.

Ja imam dva modula i i D3 v2 ( cisco 4682DVB ) resiver i na modulu je slika bolja drasticno.
r_faruk

#24410 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

Tv je Samsung DU 7172... mozda je i do njega....
semirsar

#24411 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

r_faruk wrote: 25/12/2024 16:17 Tv je Samsung DU 7172... mozda je i do njega....
samo se ti tjesi :mrgreen:
konektovan

#24412 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

r_faruk wrote: 25/12/2024 16:17 Tv je Samsung DU 7172... mozda je i do njega....
Imam isti,...ima i do njega sigurno.
hava123

#24413 Re: Telemach BH

Post by hava123 »

konektovan wrote: 24/12/2024 10:52
crnivrag wrote: 24/12/2024 10:45

Ma na tv-u crni vraze,..u meniju, aplikacijama..imam telemach i eon. I uvijek gkedao preko telemacha, i nesto malac ceprkao i zeznuo. :mrgreen:
Meni se to desilo danas na eon aplikaciji.
Mislio da su crkle baterije od daljinskog.. Uglavnom isključio iz struje tv sačekao par sekundi i ponovno uključio.
Proradilo
Vic Rattlehead

#24414 Re: Telemach BH

Post by Vic Rattlehead »

kakaljin wrote: 25/12/2024 16:11
Telemachova najveca greska je izbacivanje modula iz ponude jer su im oni bili broj 1 za kvalitet slike u ponudi.
potpuno se slažem, najveća glupost koju je telemach uradio, a za koju se nadam da će je ispraviti u bliskoj budućnosti.

pogotovo je sa CAM modulom lakše za korištenje starijim ljudima koji nisu baš vični korištenju dva daljinska upravljača.
xPaco1337

#24415 Re: Telemach BH

Post by xPaco1337 »

Vic Rattlehead wrote: 26/12/2024 09:33
kakaljin wrote: 25/12/2024 16:11
potpuno se slažem, najveća glupost koju je telemach uradio, a za koju se nadam da će je ispraviti u bliskoj budućnosti.

pogotovo je sa CAM modulom lakše za korištenje starijim ljudima koji nisu baš vični korištenju dva daljinska upravljača.
Pa ne moraš koristit 2 i eon daljinski moze biti kao obicni kad prebacis mod
acer5101

#24416 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

prijava na @Telemach nemoguća misija
Kaže korisnik nije registrovan sa tim mailom. Pokušajte registraciju, ja pokušam registraciju i kaže da se taj mail već koristi!
I kontam nešto niste uradili kako treba
Zovem podršku, spoje me sa nekom stručnom osobom kao ona će riješiti problem, ona ne zna
Kaže registrujte email sa gmail domene, pa ćemo vam ovaj meil iz sistema izbrisati i moći ćete se registrovati

Kontam zeza me, kad ona ozbiljna- Kaže da vam riješim problem, hahahah, kao tzo jednostavnije jer ne vjeruje da može yahoo domena.
Rekoh, hvala i nazovi nekog strucnijeg i neka riješi ovo, pošto mi ne pada na pamet da pravim gmail sada zbog telemaha

A bila je ljubazna pravoooo :twisted:
Telemach

#24417 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

acer5101 wrote: 26/12/2024 10:36 prijava na @Telemach nemoguća misija
Kaže korisnik nije registrovan sa tim mailom. Pokušajte registraciju, ja pokušam registraciju i kaže da se taj mail već koristi!
Zovem podršku, spoje me sa nekom stručnom osobom kao ona će riješiti problem, ona ne zna
Kaže registrujte email sa gmail domene, pa ćemo vam ovaj meil iz sistema izbrisati i moći ćete se registrovati

Kontam zeza me, kad ona ozbiljna- Kaže da vam riješim problem, hahahah, kao tzo jednostavnije jer ne vjeruje da može yahoo domena.
Rekoh, hvala i nazovi nekog strucnijeg i neka riješi ovo, pošto mi ne pada na pamet da pravim gmail sada zbog telemaha

Zdravo @acer5101,
Hvala na obraćanju. Primjedbu smo proslijedili kolegama iz nadležnog odjeljenja te će Vas isti kontaktirati u najkraćem roku za detaljne provjere Vašeg naloga. Stojimo Vam na raspolaganju.
Gizmo967

#24418 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

Da nisi imao možda Telemach Hrvatska? Spojili su dvije baze i meni se isto dogodilo :oops:
acer5101

#24419 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

Gizmo967 wrote: 26/12/2024 19:49

Da nisi imao možda Telemach Hrvatska? Spojili su dvije baze i meni se isto dogodilo :oops:
Rijesili su i kazu da je to bio problem
epik

#24420 Re: Telemach BH

Post by epik »

1. Koliko kosta dodatni EON box uredjaj? Trenutno u paketu koji koristim imam dva.

2. Povremeno dodje do nestanka slike i zvuka, kao da se TV ugasi na 1-2 sekunde. Mislio sam da je do HDMI ulaza, jer kad promjenim ulaz to se prestane desavati. Nakon sto je i na trecem HDMI ulazu ponovo nastao problem, a mjenjao sam i kablove, pomislio sam da su svi HDMI ulazi na kraju ostali u kvaru i kupim drugi TV. Medjutim isto se pocelo desavati i na novom TV-u... Obicno ako je eon box u kvaru ili postoji problem sa signalom na TV prikaze da nema signala i da je doslo do greske prenosa isl... Sad ne znam da li moze biti do EON box uredjaja ili sta bi moglo da pravi problem.
Gizmo967

#24421 Re: Telemach BH

Post by Gizmo967 »

Naslov: Žalba na Max TV uslugu i korisničku podršku

Poštovani,

Imam problem s Max TV uslugom koja se redovito deaktivira, te mi se prikazuje poruka da moram obnoviti pretplatu i svaki put prolaziti proces registracije svakih 7 dana. Sinoć sam naišao na dodatni problem kada se nisam mogao logirati putem koda s portala telemach.ba. Sustav mi je jednostavno javio da je došlo do pogreške.

Kontaktirao sam vašu korisničku službu i objasnio problem. Prošli smo sve korake, no bezuspješno. Operater me potom prebacio na naprednu podršku. Ponovno sam sve objašnjavao i prolazio iste korake kako bi se uvjerili da ne radim ništa krivo. Nakon toga, operater mi je rekao da je problem u Maxu i da ih trebam kontaktirati, iako sam ih tri puta upozorio da je moj problem s Telemachom jer ja uslugu plaćam vama, a ne Maxu. Operater je pritom bio izuzetno drzak i tvrdoglavo ponavljao da problem nije njihov.

Nakon sat vremena frustracije, napisao sam poruku Max podršci. Jutros sam dobio odgovor da je problem s operaterom i da vi trebate riješiti problem. Ne mogu vjerovati da u vrijeme kada mnogi korisnici imaju besplatnu uslugu za blagdane, ja ne mogu koristiti svoju premium uslugu koju uredno plaćam. Uz to, cijelu večer planiranu za gledanje filmova i serija na Max TV-u potpuno je propala.

Ovakvo ponašanje korisničke podrške je neprihvatljivo. Očekujem hitno rješenje ovog problema, inače ću biti prisiljen poduzeti daljnje korake.
Telemach

#24422 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Gizmo967 wrote: 27/12/2024 12:42 Naslov: Žalba na Max TV uslugu i korisničku podršku

Poštovani,

Imam problem s Max TV uslugom koja se redovito deaktivira, te mi se prikazuje poruka da moram obnoviti pretplatu i svaki put prolaziti proces registracije svakih 7 dana. Sinoć sam naišao na dodatni problem kada se nisam mogao logirati putem koda s portala telemach.ba. Sustav mi je jednostavno javio da je došlo do pogreške.

Kontaktirao sam vašu korisničku službu i objasnio problem. Prošli smo sve korake, no bezuspješno. Operater me potom prebacio na naprednu podršku. Ponovno sam sve objašnjavao i prolazio iste korake kako bi se uvjerili da ne radim ništa krivo. Nakon toga, operater mi je rekao da je problem u Maxu i da ih trebam kontaktirati, iako sam ih tri puta upozorio da je moj problem s Telemachom jer ja uslugu plaćam vama, a ne Maxu. Operater je pritom bio izuzetno drzak i tvrdoglavo ponavljao da problem nije njihov.

Nakon sat vremena frustracije, napisao sam poruku Max podršci. Jutros sam dobio odgovor da je problem s operaterom i da vi trebate riješiti problem. Ne mogu vjerovati da u vrijeme kada mnogi korisnici imaju besplatnu uslugu za blagdane, ja ne mogu koristiti svoju premium uslugu koju uredno plaćam. Uz to, cijelu večer planiranu za gledanje filmova i serija na Max TV-u potpuno je propala.

Ovakvo ponašanje korisničke podrške je neprihvatljivo. Očekujem hitno rješenje ovog problema, inače ću biti prisiljen poduzeti daljnje korake.
Zdravo @Gizmo967,
Zahvaljujemo se na prilici da Vam pomognemo na ovaj način. Žao nam je čuti da ste naišli na poteškoće prilikom korištenja naših usluga. Izvinjavamo se ukoliko je konverzacija s kolegama prouzrokovala neugodnosti, navedeno nam zaista nije bio cilj. Tim napredne tehničke podrške upravo vrši detaljne provjere te će Vas ubrzo kontaktirati za više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja i informacije.
r_faruk

#24423 Re: Telemach BH

Post by r_faruk »

konektovan wrote: 25/12/2024 23:16
Je li ti tamna slika?
Kontrast katastrofa... ne mogu nista da podesim. Imam stari NU71712, imam TU7092, ove godine uzeo CU8072... ni na jednom nije ovako grozna slika. Kao da je displej "potrosen"...
chakany

#24424 Re: Telemach BH

Post by chakany »

r_faruk wrote: 27/12/2024 19:35
Je li ti tamna slika?
Kontrast katastrofa... ne mogu nista da podesim. Imam stari NU71712, imam TU7092, ove godine uzeo CU8072... ni na jednom nije ovako grozna slika. Kao da je displej "potrosen"...
Pokušaj staviti na dinamički mod. Kod mene je CU7000 model. Nedavno sam ga uzeo, a u mojoj sobi je AU7000. Uglavnom,dinamički mod ima najbolju sliku i jača je. Ostale opcije su dosta tamnije. Valjda pomogne.
konektovan

#24425 Re: Telemach BH

Post by konektovan »

r_faruk wrote: 27/12/2024 19:35
Je li ti tamna slika?
Koristim dinamicni mod,..tu mi je ok, ali cini mi se da je ova serija za zemlje treceg svijeta, nema drugog objasnj3nja.
Post Reply