Ako još jednom pročitaš šta sam napisao,vidjet ćeš da krivim upravo političare u TK.tramvajtrojka wrote: ↑19/12/2024 20:21Krivicu nemojte upucivati prema Sarajevu, Hercegovini i ostatku drzave nego prema svome lokalnom i kantonalnom nivou kada i autoceste kazu hajmo da radimo posao dobiju tarabu of vlasti u tk koje kasnije kmece da i krivo je more za stanje u kojem se nalazeKiki_Musampa wrote: ↑19/12/2024 20:08Šta sam ja kriv osim što ovdje živim? Ko god je iz TK otišao za Sarajevo,nije ga kupio samo ko mu nije ništa ponudio. Predsjednik iz Tz,Jasmin Tz (Rahić doduše), i tako 30 godina Završiće Mile autoput do TK sa obje strane kantona,Posavski je gotov ,a ova gubernija se raspada. Zadnji kilometar puta u TK je zavrsen 1960, kada je na podrucju TK bilo auta ko na Sjenjakutramvajtrojka wrote: ↑19/12/2024 19:17
I treba da budes ljut al na svoje u Tuzli shvatite više jednom gradi se gdje ima gotova eksproprijacija, projekat, plan sta i kako graditi ce se i gore al sve dok nema volje na tk nece se graditi veoma jednostavno
Naime, kako saznaje Fokus, iz Autocesta FBiH Federalnom parlamentu zvanično je odaslana informacija o tome da je u ćorskokaku završetak izrade glavnog projekta za dionicu Maoča – Tuzla jer, kako su naveli, Ministarstvo poljoprivede, vodoprivrede i šumarstva TK nije izdalo saglasnost za pretvorbu poljoprivrednog i šumskog zemljišta u građevinsko.
Imovinsko-pravni odnosi
A to je, kažu, preduslov da Autoceste FBiH podnesu zahtjev Federalnom ministarstvu prostornog uređenja za izdavanje urbanističke saglasti. Zaključuju da ovo prevazilazi nadležnost Autocesta FBiH. Nezvanično, proces prenamjene poljoprivrednog i šumskog zemljišta čeka rješenje određenih imovinsko pravnih odnosa.
I za sve je ovako u tk svi im krivi osim njih samih
Neka se ugledaju na Tešanj koji je 15ak godina imao spremnu svu papirologiju za koridor gdje nije bilo apsolutno nikakvih problema niti blokada sa lokalnog nivoa
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- Kiki_Musampa
#5551 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
-
emirolini
#5552 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nop, znaju oni itekako sta je autocesta samo je nemaju. Najveci problem SDA glava, a sada i glava Konakovica, Forta i ostalih nevjerovatno glupih idiota je da u TK kada se radi nesto dodju ljudi kao onaj iz SDA sto uzima 17 000 KM za zaposljenje na UKCu Tuzla i kaze ej pravimo plan za autocestu, pa cemo je napraviti da prodje kroz tvoje, tebi 35 000 meni 50 000, ako neces hoce ti komsija. Autocesta kroz TK bi izgledala kao cik cak sa ogranicenjem od 40, sa prikljuckom na svakih 20 metara. Nisu fasisticki pobunjenici iz Juga zemlje krivi sto smo glupi sto sto Sulji, Muji dozvolili i da uzima za zaposljavanje na UKCu i za svaki moguci projekat. A SDAovih Alahu ekber kriminalaca u TK ima preko hiljade.zippoo87 wrote: ↑19/12/2024 20:36 Dovoljno je reci da je u TK vecinom SDA u vlasti i sve ce biti jasno.
Problem SDA na TK je sto su to sve goli seljoberi iz selendri okolo Tuzle i koji jos hodaju po kozijim putevima,pa oni ne znaju jos ni sta je put a kamoli sta je autoput.
Takodjer nisu upleteni u raspodjelu plijena,tendere u toj "bransi" i zato se oni time i ne bave.
Ja se slazem da je krivac TK vlast za putnu izolaciju TK a ne iskljucivo ACFBiH ili hercegovci.
Toj mraki su bitni UKC,kantonalni putevi i tenderi i jos par preduzeca i to je ono sto njih zanima.
Izgleda li vama Salko Zildzic kao neko pismen i sposoban ?
I ostala stoka iz istocne BiH i Kalesije.
-
palermo
#5553 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
U odbranu tuzlaka ( ne neku bas zucnu
) al nemojye misliti da se na jugu nase zemlje ne uzimaju pare za zaposljavanje, da dobar dio kolaca nece u privatne juznjacke dzepove itd. I objektivno Sarajevo ( ne grad Sarajevo, nego Sarajevo kao politicki I ini centar svega onog sto se zove pro BiH) jeste mnogo krivo. Sarajevo trguje, ono drzi banku....jbg.....e sad, tuzlacima se moze zamjeriti sto se.ne organizuju, sto ne pokazu minimum lokalpatriotizma....al ono posteno govoreci....vala niko I ne stoji iza njih. Mislim, neka velika politika....tako da mi ove price po.alo lice na to kad nas mostarce optuzuju sto niste odbranili citav Mostar....malo morgen...
-
saimidin
#5554 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije to daleko, uzp ima veto, i onda kad se nešto dogovara valja namiriti sarajvo i uzp, pro
stranke onda objasne ostalim pro
dijelovima da se moraju žrtvovati za
Nije da se ni ostali ne mogu namiriti sa uzp na račun sarajva, vidjeli smo na primjeru promjene u raspodjeli poreza, ali onda kukaju sarajlijice
Problem je što je nemoguće ugoditi svima
Nije da se ni ostali ne mogu namiriti sa uzp na račun sarajva, vidjeli smo na primjeru promjene u raspodjeli poreza, ali onda kukaju sarajlijice
Problem je što je nemoguće ugoditi svima
-
zippoo87
#5555 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Uzima se u BiH lopatom na svakom pedlju BiH i to najvise "patriJote"palermo wrote: ↑20/12/2024 13:27 U odbranu tuzlaka ( ne neku bas zucnu) al nemojye misliti da se na jugu nase zemlje ne uzimaju pare za zaposljavanje, da dobar dio kolaca nece u privatne juznjacke dzepove itd. I objektivno Sarajevo ( ne grad Sarajevo, nego Sarajevo kao politicki I ini centar svega onog sto se zove pro BiH) jeste mnogo krivo. Sarajevo trguje, ono drzi banku....jbg.....e sad, tuzlacima se moze zamjeriti sto se.ne organizuju, sto ne pokazu minimum lokalpatriotizma....al ono posteno govoreci....vala niko I ne stoji iza njih. Mislim, neka velika politika....tako da mi ove price po.alo lice na to kad nas mostarce optuzuju sto niste odbranili citav Mostar....malo morgen...
Nego,pogledaj kriminalnu kockastu glavu koja bi trebala nama u TK da lobira autoput i da se sa njim dogovara.
Da li je to moguce,sa ovakvim kockastim glavurdama,sa ovom seljadijom,sa ovom stokom sitnog zuba ????????
Da li stvarno mislis da njega zanima autoput i napredak BiH i TK ?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-k ... /241220123

-
palermo
#5556 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne, ali iste kockasye glave su u svim dijelovima nase domovine BiH....pa se opet negdje gradi a negdje ne gradi....zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:01Uzima se u BiH lopatom na svakom pedlju BiH i to najvise "patriJote"palermo wrote: ↑20/12/2024 13:27 U odbranu tuzlaka ( ne neku bas zucnu) al nemojye misliti da se na jugu nase zemlje ne uzimaju pare za zaposljavanje, da dobar dio kolaca nece u privatne juznjacke dzepove itd. I objektivno Sarajevo ( ne grad Sarajevo, nego Sarajevo kao politicki I ini centar svega onog sto se zove pro BiH) jeste mnogo krivo. Sarajevo trguje, ono drzi banku....jbg.....e sad, tuzlacima se moze zamjeriti sto se.ne organizuju, sto ne pokazu minimum lokalpatriotizma....al ono posteno govoreci....vala niko I ne stoji iza njih. Mislim, neka velika politika....tako da mi ove price po.alo lice na to kad nas mostarce optuzuju sto niste odbranili citav Mostar....malo morgen...
Nego,pogledaj kriminalnu kockastu glavu koja bi trebala nama u TK da lobira autoput i da se sa njim dogovara.
Da li je to moguce,sa ovakvim kockastim glavurdama,sa ovom seljadijom,sa ovom stokom sitnog zuba ????????
![]()
A puteve gradi velika politika.....velike politike se nalaze u Sarajevu, Banjaluci I Mostaru.....
-
DebelinJoe
#5557 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Meni ova kockasta glavurda liči na glavurdu Slobodana Miloševića.zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:01Uzima se u BiH lopatom na svakom pedlju BiH i to najvise "patriJote"palermo wrote: ↑20/12/2024 13:27 U odbranu tuzlaka ( ne neku bas zucnu) al nemojye misliti da se na jugu nase zemlje ne uzimaju pare za zaposljavanje, da dobar dio kolaca nece u privatne juznjacke dzepove itd. I objektivno Sarajevo ( ne grad Sarajevo, nego Sarajevo kao politicki I ini centar svega onog sto se zove pro BiH) jeste mnogo krivo. Sarajevo trguje, ono drzi banku....jbg.....e sad, tuzlacima se moze zamjeriti sto se.ne organizuju, sto ne pokazu minimum lokalpatriotizma....al ono posteno govoreci....vala niko I ne stoji iza njih. Mislim, neka velika politika....tako da mi ove price po.alo lice na to kad nas mostarce optuzuju sto niste odbranili citav Mostar....malo morgen...
![]()
-
zippoo87
#5558 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nisu bas iste svugdje...mislim ima kockastih glava ali se ne pitaju. A ovdje kod nas na TK sve ovakva gamad,kao doticni sa slike.palermo wrote: ↑20/12/2024 21:07Ne, ali iste kockasye glave su u svim dijelovima nase domovine BiH....pa se opet negdje gradi a negdje ne gradi....zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:01Uzima se u BiH lopatom na svakom pedlju BiH i to najvise "patriJote"palermo wrote: ↑20/12/2024 13:27 U odbranu tuzlaka ( ne neku bas zucnu) al nemojye misliti da se na jugu nase zemlje ne uzimaju pare za zaposljavanje, da dobar dio kolaca nece u privatne juznjacke dzepove itd. I objektivno Sarajevo ( ne grad Sarajevo, nego Sarajevo kao politicki I ini centar svega onog sto se zove pro BiH) jeste mnogo krivo. Sarajevo trguje, ono drzi banku....jbg.....e sad, tuzlacima se moze zamjeriti sto se.ne organizuju, sto ne pokazu minimum lokalpatriotizma....al ono posteno govoreci....vala niko I ne stoji iza njih. Mislim, neka velika politika....tako da mi ove price po.alo lice na to kad nas mostarce optuzuju sto niste odbranili citav Mostar....malo morgen...
![]()
A puteve gradi velika politika.....velike politike se nalaze u Sarajevu, Banjaluci I Mostaru.....
Zato ja ocima ne mogu SDA ,sve goli seljober i kriminalac. Najvise ih je na TK i u SA bilo,sto se SDA tice.
-
palermo
#5559 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
OK, znaci najvise je kockastih glava u TK-azippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:17Nisu bas iste svugdje...mislim ima kockastih glava ali se ne pitaju. A ovdje kod nas na TK sve ovakva gamad,kao doticni sa slike.palermo wrote: ↑20/12/2024 21:07Ne, ali iste kockasye glave su u svim dijelovima nase domovine BiH....pa se opet negdje gradi a negdje ne gradi....zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:01
Uzima se u BiH lopatom na svakom pedlju BiH i to najvise "patriJote"
![]()
Zato ja ocima ne mogu SDA ,sve goli seljober i kriminalac. Najvise ih je na TK i u SA bilo,sto se SDA tice.
Salim se, al bezveze je nastavljayi pricu na toj osnovi...pun je forum tema o Yrojci, SDA, SDP....tu se moze oplesti...
-
zippoo87
#5560 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa povezano je ovo direktno sa putevima i autoputevima.
Ne plete se ovdje ,nego evo crno na bijelo zasto mi nemamo 1 m brzog puta ni u planu a kamoli u izgradnji i zasto je zadnji metar puta na TK izgradjen prije 60 godina.
Upravo ovaj kockasti rumenko je GLAVNI RAZLOG zasto .
Ne plete se ovdje ,nego evo crno na bijelo zasto mi nemamo 1 m brzog puta ni u planu a kamoli u izgradnji i zasto je zadnji metar puta na TK izgradjen prije 60 godina.
-
palermo
#5561 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma nije, nego zato sto se svima.jebe za vas......znas kad su onkoloski pacijenti sa vaseg kantona dolazili u Mostar na zracenje (mozda jos dolaze, nisam upratio jeste li to rijesili)..e pa znas zasto, zato sto ovdje kod nas kad se pokvari odmah se nabavi novi apart, ni tko pita za proceduru a I ako pita uvijek se moze reci, poklonila Hrvatska....a tamo kod vas.....rekoh, jebe se svima za vas (I Zagrebu, I Banjaluci, a bogami I Sarajevu)....naravno ti mozes I dalje misliti da je to zbog par kokastih ili okruglih glava.....al nije...zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:44 Pa povezano je ovo direktno sa putevima i autoputevima.
-
mistek
#5562 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da se ne gleda ništa dalje, ali TK je u ovu godinu prenio 60 miliona KM suficira iz prethodne godine. Dakle, da ne pričamo o lobiranju na nivou FBiH, da ne pričamo o boljoj raspodjeli sredstava u budžetu, govorimo samo o izvršenju. Postoji 60 miliona KM koje su prošle godine mogli iskoristiti, a nisu zbog lošeg upravljanja budžetom. Ne moram sad baš ni navoditi šta se moglo uraditi s tim novcem.
Ok je bilo kriviti druge par godina, decenija, ali više fakat nema smisla. TK se mora sam izboriti, spremiti neke stvari, pa će neke stvari i biti.
Ok je bilo kriviti druge par godina, decenija, ali više fakat nema smisla. TK se mora sam izboriti, spremiti neke stvari, pa će neke stvari i biti.
-
zippoo87
#5563 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jos uvijek se dolazi po cijeloj BiH na zracenje,nisu nikada to kupili jos uvijek.palermo wrote: ↑20/12/2024 22:38Ma nije, nego zato sto se svima.jebe za vas......znas kad su onkoloski pacijenti sa vaseg kantona dolazili u Mostar na zracenje (mozda jos dolaze, nisam upratio jeste li to rijesili)..e pa znas zasto, zato sto ovdje kod nas kad se pokvari odmah se nabavi novi apart, ni tko pita za proceduru a I ako pita uvijek se moze reci, poklonila Hrvatska....a tamo kod vas.....rekoh, jebe se svima za vas (I Zagrebu, I Banjaluci, a bogami I Sarajevu)....naravno ti mozes I dalje misliti da je to zbog par kokastih ili okruglih glava.....al nije...zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:44 Pa povezano je ovo direktno sa putevima i autoputevima.
Eto i ta tema je upravo ovo o cemu ja pricam...zvog kockastih glava. Sarajevo,Zagreb,Banjaluka nemaju nikakve veze sa UKC Tuzla...nego samo i iskljucivo kockaste glave iz SDA,koje godinama upravljaju UKCom.
A da ima mali milion instrumenata da se pritisne Sarajevo i ostali,pa da se dobije ono sto TK treba...ima.
I ti instrumenti nisu u Zagrebu,nego u TK.
Da je i nama kako da se oslobodimo zelene gamadi kao Sarajevo...pa to bi bilo ponovno rodjenje kantona.
-
palermo
#5564 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dobro...sta drugo da ti kazem..zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 23:21Jos uvijek se dolazi po cijeloj BiH na zracenje,nisu nikada to kupili jos uvijek.palermo wrote: ↑20/12/2024 22:38Ma nije, nego zato sto se svima.jebe za vas......znas kad su onkoloski pacijenti sa vaseg kantona dolazili u Mostar na zracenje (mozda jos dolaze, nisam upratio jeste li to rijesili)..e pa znas zasto, zato sto ovdje kod nas kad se pokvari odmah se nabavi novi apart, ni tko pita za proceduru a I ako pita uvijek se moze reci, poklonila Hrvatska....a tamo kod vas.....rekoh, jebe se svima za vas (I Zagrebu, I Banjaluci, a bogami I Sarajevu)....naravno ti mozes I dalje misliti da je to zbog par kokastih ili okruglih glava.....al nije...zippoo87 wrote: ↑20/12/2024 21:44 Pa povezano je ovo direktno sa putevima i autoputevima.
Eto i ta tema je upravo ovo o cemu ja pricam...zvog kockastih glava. Sarajevo,Zagreb,Banjaluka nemaju nikakve veze sa UKC Tuzla...nego samo i iskljucivo kockaste glave iz SDA,koje godinama upravljaju UKCom.
A da ima mali milion instrumenata da se pritisne Sarajevo i ostali,pa da se dobije ono sto TK treba...ima.
I ti instrumenti nisu u Zagrebu,nego u TK.
Da je i nama kako da se oslobodimo zelene gamadi kao Sarajevo...pa to bi bilo ponovno rodjenje kantona.
-
zippoo87
#5565 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Put Gracanica- Tuzla opet u katastrofalnom stanju.
Sve one zakrpe koje su ljetos pokrpili su popucale i propale,ali bukvalno sve.
Nevjerovatno je koliko se to nekvalitetno radi,da ne moze izdrzati 3-4 mjeseca bez raspada.
Naletio sam i na 2-3 velike rupe,kratere,koji mogu odbiti tocak komotno ako bi udario u rupu.
Ja ne znam cemu sluze ti nadzorni organi...to je izgleda najbolji posao na svijetu...zaradjujes a nista ne nadzires.
Sve one zakrpe koje su ljetos pokrpili su popucale i propale,ali bukvalno sve.
Nevjerovatno je koliko se to nekvalitetno radi,da ne moze izdrzati 3-4 mjeseca bez raspada.
Naletio sam i na 2-3 velike rupe,kratere,koji mogu odbiti tocak komotno ako bi udario u rupu.
Ja ne znam cemu sluze ti nadzorni organi...to je izgleda najbolji posao na svijetu...zaradjujes a nista ne nadzires.
-
costacurta
#5566 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Draško Stanivuković (šta god mislili o njemu) je primjer Irfanu Halilagiću kako treba sa minderlijama. Samo što Draško ima muda a Irfan je seljačić zalizani iz Bokavića kod Lukavca koji ne vidi ništa loše u tome što kaže "Izvinite narode ja sam vam slagao da će put biti urađen jer su i mene slagali"! Ne vidi kelja da je to razlog za poduzimanje nekih koraka, blokada, pravnih radnji prema onima koji su ga slagali.
Na lokalnom nivou je isto. Lugavić je do izbora 24h visio po medijima a sad se ne mogu sjetiti kad sam ga zadnji puta čuo da nešto kaže, čak se nije udostojio da se obrati ljudima i da se barem izvine za usvajanje odluke vijeća o poskupljenju grijanja iako u izbornoj kampanji spomenuo nije tu mogućnost. A da ne govorimo o tome da južna magistrala, kolska cesta bolje rečeno, prolazi kroz centar grada i ni grama mogućnosti da se izvrši bilo kakav pritisak na Ceste FBiH da se izmjesti, rekonstruiše itd a za razliku od Irfana na tom nivou vlasti su mu partneri Neka i Kifla, a kao glavni u nekom odboru/komisiji za saobraćaj u Sarajevu je, ni manje ni više no Jasmin Imamoglu.
.
Iz vodovoda u Srebreniku za direktora EP?!
Pa HE Grabovica plaća 30M za poplavljeo zemljište u hidroakumulaciji lokalnim zajednicama a TE Tuzla sa 600MV plaća 5M ekološke naknade?!
haaaaj majku vam poljubim. I ko će to promijeniti? Buljubašić ili propali košarkaš, Grobar tuzlanske Slobode ministar Lakić?!
Isto tako nemojte pričati da su pismeniji ovi iz Hercegovine, školovanije Sarajlije iz Goražda i Foče. Jeste eto Jure i Ante iz Podvelebita su uradili studije i priložili dokumentaciju te tako pokazali bitnost i važnost Južne interkonekcije a dida Dane i Mara iz Pripichkovića kod Gruda su svojim naučno-istraživačkim radom ubijedili odgovorne u AC FBiH da je 13 km autoputa odista vrijedno 930 miliUna KM i ovi kreću u izgradnju čim sojka zapjeva.
Draško mood!! Blokiraj tj preusmjeri novac od registracija i putarina na TK. Za početak.
Na lokalnom nivou je isto. Lugavić je do izbora 24h visio po medijima a sad se ne mogu sjetiti kad sam ga zadnji puta čuo da nešto kaže, čak se nije udostojio da se obrati ljudima i da se barem izvine za usvajanje odluke vijeća o poskupljenju grijanja iako u izbornoj kampanji spomenuo nije tu mogućnost. A da ne govorimo o tome da južna magistrala, kolska cesta bolje rečeno, prolazi kroz centar grada i ni grama mogućnosti da se izvrši bilo kakav pritisak na Ceste FBiH da se izmjesti, rekonstruiše itd a za razliku od Irfana na tom nivou vlasti su mu partneri Neka i Kifla, a kao glavni u nekom odboru/komisiji za saobraćaj u Sarajevu je, ni manje ni više no Jasmin Imamoglu.
Iz vodovoda u Srebreniku za direktora EP?!
Pa HE Grabovica plaća 30M za poplavljeo zemljište u hidroakumulaciji lokalnim zajednicama a TE Tuzla sa 600MV plaća 5M ekološke naknade?!
Isto tako nemojte pričati da su pismeniji ovi iz Hercegovine, školovanije Sarajlije iz Goražda i Foče. Jeste eto Jure i Ante iz Podvelebita su uradili studije i priložili dokumentaciju te tako pokazali bitnost i važnost Južne interkonekcije a dida Dane i Mara iz Pripichkovića kod Gruda su svojim naučno-istraživačkim radom ubijedili odgovorne u AC FBiH da je 13 km autoputa odista vrijedno 930 miliUna KM i ovi kreću u izgradnju čim sojka zapjeva.
Draško mood!! Blokiraj tj preusmjeri novac od registracija i putarina na TK. Za početak.
- kabal1337
#5567 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Glupost je da nemamo autoputeve ako nista samo zbog transporta pacijenata kojih bude redovno.
Brzi transfer bi smanjio rizik
Brzi transfer bi smanjio rizik
- studeni76
#5568 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Država i entitet nemaju strategiju razvoja putne mreže za narednih 10-20-30 godina! A lokalni političari u TK nemaju ideju kako na lokalnom nivou pripremiti uslove za izgradnju, tj nemaju pojma sta žele.
-
saimidin
#5569 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Naravno da su krivi svi sa tk, ali neki su bili vlast manje a neki više, najviše je kriv narod jer je sve birao
Narodu nije bitan autoput već lokalne ceste po selima i zaseocima, političarima takođe nije bitan samo ga koriste za šuplju
Biti će napravljen kada natjeraju sa strane, jer prilično sam siguran da ni vc ne bi bio da ne gura eu
Ps
Naravno da je ante iz gruda pametniji, ako ništa onda bar ljepši
Narodu nije bitan autoput već lokalne ceste po selima i zaseocima, političarima takođe nije bitan samo ga koriste za šuplju
Biti će napravljen kada natjeraju sa strane, jer prilično sam siguran da ni vc ne bi bio da ne gura eu
Ps
Naravno da je ante iz gruda pametniji, ako ništa onda bar ljepši
- studeni76
#5570 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Zato i kažem da mora postojat neka strategija na višem nivou gdje se po vertikali vlasti prenose planovi na niži tj kantonalni nivo. Prosto rečeno entitet mora narediti kantonu da obezbijedi uslove za izgradnju saobraćajnice od opšteg interesa.
-
zippoo87
#5571 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ovdje dolazimo do problema nasih milion vlada i kantona i cega sve ne.
Ovi sa visih nivoa,spuste na nize nivoe a na nizim nivoima nesposobna seljadija,koja ne zna uraditi nista.
I narod bira i ove i one da nesto urade ali i ovi i oni kada dodju na vlast,ne rade nista od ovih strateskih,bitnih projekata. Nije toliko problem ni sto se krade ,krade se svugdje ali ovdje osim kradje i lopovluka,oni ne mogu ponuditi nista.
Pa evo,jebeno krpljenje puta se ne moze napraviti da traje 3 mjeseca,radjeno u pola ljeta,kada su najbolji uslovi.
Svaka zakrpa ispucana i propala...ko je za ovo kriv.
Ja da sam glavni za ove puteve,ove ato ovako wfusere puteve bi natjerao da o svom trosku naprave novi put a ako ne mogu,ide gasenje. Pa bi onda mozda i dosli do 1-2 firme koje ce raditi kkao treba.
Ja znam da Roading iz Gračanice radi odlicno ali njih jako slabo bude da dobiju posao. Aneki putevi koje su oni radili su jos u odlicnom stanju.
Recimo oni su radili asfalt na ulazu u Tuzlu,pored Termoelektrane i taj pit je iako star preko 10 godina,jos u odlicnom stanju...jako malo krpljen.
A mislim da je Roading radio i sjevernu saobracajnicu,kroz grad.
Ovi sa visih nivoa,spuste na nize nivoe a na nizim nivoima nesposobna seljadija,koja ne zna uraditi nista.
I narod bira i ove i one da nesto urade ali i ovi i oni kada dodju na vlast,ne rade nista od ovih strateskih,bitnih projekata. Nije toliko problem ni sto se krade ,krade se svugdje ali ovdje osim kradje i lopovluka,oni ne mogu ponuditi nista.
Pa evo,jebeno krpljenje puta se ne moze napraviti da traje 3 mjeseca,radjeno u pola ljeta,kada su najbolji uslovi.
Ja da sam glavni za ove puteve,ove ato ovako wfusere puteve bi natjerao da o svom trosku naprave novi put a ako ne mogu,ide gasenje. Pa bi onda mozda i dosli do 1-2 firme koje ce raditi kkao treba.
Ja znam da Roading iz Gračanice radi odlicno ali njih jako slabo bude da dobiju posao. Aneki putevi koje su oni radili su jos u odlicnom stanju.
Recimo oni su radili asfalt na ulazu u Tuzlu,pored Termoelektrane i taj pit je iako star preko 10 godina,jos u odlicnom stanju...jako malo krpljen.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5572 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Naredi mu i sta onda?
Eto dobijaju najvise para 3 godine i dalje su rupa bez trotoara
Da ne idemo dalje.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5573 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Roading generalno najbolje radi od ovihzippoo87 wrote: ↑22/12/2024 15:34 Ovdje dolazimo do problema nasih milion vlada i kantona i cega sve ne.
-
zippoo87
#5574 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Roading je radio i sada u septembru dionicu kroz Malu Brijesnicu,prema Doboju.
Isto nije lose uradjeno,kada se vozis nema nikakvih uvala,skokova,njihanja.
Tacno se obradujem kada vidim da Roading radi neki put na TK.
Isto nije lose uradjeno,kada se vozis nema nikakvih uvala,skokova,njihanja.
Tacno se obradujem kada vidim da Roading radi neki put na TK.
- Haris.ba
#5575 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kantoni su odlicna stvar.
Ne mogu suplje Tuzla radi, Sarajevo se gradi.
De, radite. Isto imate i skupstinu i ministre i direkcije i klince i palce.