Puno palamudjenja i generaliziranja
Rocke, jel se to vracas ?
Puno palamudjenja i generaliziranja
Mojne tako, covjeka grizla savjest jer je vozio mercedesa i zivio u kuci sa bazenom, kosarkaskim igralistem il sta vec spomenu.. pa je odlucio izlijecit dusu vracanjem u BiH gdje niko ne ganja takve stvari, ljudi vole sjedit i buljit u plafon i dusa im puna jer takvi su ti bosanci bajo moj.
Lijen si ti jaro moj lijen, 33g sam u Švedskoj i imam i posao i život i putovanja
Ne znam da li si poslusao pricu, uglavnom covjeka su u Americi iz dugova "izvadili" roditelji, kasnije je bilo jos nekoliko "vadjenja".
Ma nije, nema americke zastave kraj njeg. Rugi ne hoda bez zastave nigdje, kao pravi patriota
Kuca s bazenom nije nesto drasticno skuplja. U drzavama na jugu normalna pojava u iole boljim naseljima.
Upravo. U USA mole boga da te zavale za zivota. A ovaj nama kako se njemu sve to, pa i vise moglo. Al, dzaba sve kada njemu nema Bosne.
idem nazad, imam poduzetnicki duh, osjecam da me domovina zove al‘ ne mogu, jos..skafiskafsnjak wrote: ↑20/12/2024 05:45Puno palamudjenja i generaliziranja
Rocke, jel se to vracas ?![]()
![]()
Level HalidRockefeller wrote: ↑21/12/2024 21:52idem nazad, imam poduzetnicki duh, osjecam da me domovina zove al‘ ne mogu, jos..skafiskafsnjak wrote: ↑20/12/2024 05:45Puno palamudjenja i generaliziranja
Rocke, jel se to vracas ?![]()
![]()
al‘ brat posti, ne moze trenirat, labilna osoba totalno.. uliva se pare i babo i mama ga vade..
komentari ispod su level(samiodlucitekoji)
pa dobije, svaki put kada se lova prebaci WU, kad se natoci gorivo plus sve i jedna usluzna djelatnost..i to je dobra stvar. ne odrzava ekonomiju ali utice na platnu moc gradjana tako sto direktno pomazu rodbinu.MehmedPasaMoric wrote: ↑21/12/2024 23:14 Bilo bi dobro da neki ekonomski strucnjak uradi analizu koliko TACNO drzava ima koristi kada npr dodje neko iz dijaspore, uradi fasadu na kuci i da majstoru na ruke dvije hiljade maraka bez fiskalnog racuna, ili da svojoj nani 100€ da joj se nadje za lijekova a nana ne potrosi, jer takve finansijske transakcije su manje vise okosnica "ulaganja" dijaspore u BiH, zahvaljujuci kojima "drzava opstaje". Ja nisam ekonomski strucnjak, ali imam osjecaj da drzava ne dobije bas puno, a gradjani nepovezani sa majstorom i nanom jos manje
Ne uticu na platnu moc svih gradjana nego valjda samo onih kojima posalju novac. Ja nesto ne osjetim da mi se standard zivota popravio ili pokvario otkako je poceo taj odliv radne snage pa do danas, a eto navodno drzava i ja u njoj opstajemo zahvaljujuci dijasporiRockefeller wrote: ↑22/12/2024 00:08pa dobije, svaki put kada se lova prebaci WU, kad se natoci gorivo plus sve i jedna usluzna djelatnost..i to je dobra stvar. ne odrzava ekonomiju ali utice na platnu moc gradjana tako sto direktno pomazu rodbinu.MehmedPasaMoric wrote: ↑21/12/2024 23:14 Bilo bi dobro da neki ekonomski strucnjak uradi analizu koliko TACNO drzava ima koristi kada npr dodje neko iz dijaspore, uradi fasadu na kuci i da majstoru na ruke dvije hiljade maraka bez fiskalnog racuna, ili da svojoj nani 100€ da joj se nadje za lijekova a nana ne potrosi, jer takve finansijske transakcije su manje vise okosnica "ulaganja" dijaspore u BiH, zahvaljujuci kojima "drzava opstaje". Ja nisam ekonomski strucnjak, ali imam osjecaj da drzava ne dobije bas puno, a gradjani nepovezani sa majstorom i nanom jos manje
Video je sklonjena ali ako je ovaj friški, krimosi se rokaju dabogda jedni druge potamanili.