Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#22876 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Puno palamudjenja i generaliziranja :run:

Rocke, jel se to vracas ? :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22877 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

Je li to Rugafet :run:
Dope_Man

#22878 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

skafiskafsnjak wrote: 20/12/2024 05:45
Mojne tako, covjeka grizla savjest jer je vozio mercedesa i zivio u kuci sa bazenom, kosarkaskim igralistem il sta vec spomenu.. pa je odlucio izlijecit dusu vracanjem u BiH gdje niko ne ganja takve stvari, ljudi vole sjedit i buljit u plafon i dusa im puna jer takvi su ti bosanci bajo moj. :-)

I ove price kao ne moze mu "naumpasti da nesto uradi" i to uraditi.. jer eto u Americi ne moze ti pasti na pamet da odes na planinu i da to uradis jer samo u Bosni je to moguce. Neka prica kako u Bosni sve sa rajom, tamo nije.. a opet i kad spomene zivot tamo, spominje i tamo raju i to samo Bosance jer se haman nije sa bilo kim drugim druzio.

Nisam mogao dalje od 30tak minuta ovih supljaka bez iceg pametnog. Ostalo na preskaku, vidim od toga da mu je propao neki restoran il sta, do toga da ne moze naci postenog posla, pa do ranca... kojim li parama prosjecan Bosanac da se tako zajebava.

Sto rece jedan komentar ispod videa:
Lijen si ti jaro moj lijen, 33g sam u Švedskoj i imam i posao i život i putovanja
Last edited by Dope_Man on 20/12/2024 10:58, edited 1 time in total.
Ozimician

#22879 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Sta god sam probao, propao sam... :D

Realno za ovaj njegov mindset BiH i jeste puno bolja drzava, objasnio je izmedju redova zasto.
Lika cijeli zivot neko "vadi" i realno je da se neodgovornost na Zapadu vise "kaznjava" nego u BIH.
Tango556

#22880 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Tango556 »

Ozimician wrote: 20/12/2024 10:55 Sta god sam probao, propao sam... :D

Realno za ovaj njegov mindset BiH i jeste puno bolja drzava, objasnio je izmedju redova zasto.
Lika cijeli zivot neko "vadi" i realno je da se neodgovornost na Zapadu vise "kaznjava" nego u BIH.

Pa neodgovornost se vise kažnjava u Bosni nego u socijalnim državama kao sto su AT, DE i Skandinavske države. Čovjek se vratio na svoje , i uživa, ima poduzetnički duh. Odlična priča
Ozimician

#22881 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Tango556 wrote: 20/12/2024 13:20
Ozimician wrote: 20/12/2024 10:55 Sta god sam probao, propao sam... :D

Pa neodgovornost se vise kažnjava u Bosni nego u socijalnim državama kao sto su AT, DE i Skandinavske države. Čovjek se vratio na svoje , i uživa, ima poduzetnički duh. Odlična priča
Ne znam da li si poslusao pricu, uglavnom covjeka su u Americi iz dugova "izvadili" roditelji, kasnije je bilo jos nekoliko "vadjenja".
Lako je furati preduzetnicku pricu kad ima ko da te vadi.

U socijalnim drzavama neodgovorni ljudi se spasavaju tek toliko da imas krov nad glavom i sta pojesti i popiti, za preduzetnistvo i dugove nema ko da te izvadi.

To i on navodi u svojoj prici na kraju krajeva.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#22882 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 20/12/2024 08:18 Je li to Rugafet :run:
Ma nije, nema americke zastave kraj njeg. Rugi ne hoda bez zastave nigdje, kao pravi patriota
Didier

#22883 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Mnogi sebi mogu priuštiti kuću s bazenom, ali na nekoliko mjeseci. Nakon toga bankrotiraju.

Nema to veze s pameću nikakve. Ja ovog šupljaka nisam mogao gledati dalje od tri minute.
skafiskafsnjak

#22884 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Sta kaze, smetalo mu sto je trener rekao da mora trening odraditi, iako posti :skoljka:

Strasno…. Ah ta Amerika ….
jeza u ledja

#22885 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Didier wrote: 20/12/2024 13:34 Mnogi sebi mogu priuštiti kuću s bazenom, ali na nekoliko mjeseci. Nakon toga bankrotiraju.

Nema to veze s pameću nikakve. Ja ovog šupljaka nisam mogao gledati dalje od tri minute.
Kuca s bazenom nije nesto drasticno skuplja. U drzavama na jugu normalna pojava u iole boljim naseljima.

Recimo svaka peta kuca u nekom prosjecnom naselju na jugu zemlje ga ima. Bar u ovim razvijenijim predjelima gdje ima dosta novogradnje.

I u Italiji, Spaniji, jugu Francuske, su cesta pojava. Hocu reci nije neki aman zaman luksuz.
mali_balon

#22886 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

Za koji godinu tajnce biti humaniarac skupljat ce pare od naroda ko fol za neku sirotinju a uzimat ce ih sebi....i ispalit ce se u usa ponovo......to je tipicna seoska varalica cije fore nisu upalile u usa ali uplit ce u bih
ZoomZoomKiwi

#22887 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Tačno tako
swanfilter

#22888 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by swanfilter »

Kada mi o americkom snu kroz kucu sa bazenom i terenom sa cak dva kosa.

Jel spomenu stanje na kartici?
swanfilter

#22889 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by swanfilter »

Didier wrote: 20/12/2024 13:34 Mnogi sebi mogu priuštiti kuću s bazenom, ali na nekoliko mjeseci. Nakon toga bankrotiraju.

Upravo. U USA mole boga da te zavale za zivota. A ovaj nama kako se njemu sve to, pa i vise moglo. Al, dzaba sve kada njemu nema Bosne.
Digla_da_kreci

#22890 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Digla_da_kreci »

Ali komentari ispod videa me raznose :lol: ljudi nariču nad svojom sudbinom i viču svaka ćas lave kako si pametan sve je tako. :lol:

Klasican primjer lelemudana koji se nije snasao ni u jednom aspektu zivota, zavalio se u dugove na kreditnim karticama i student loans koje su mu mati i caca na kraju otplatili i kmeci kako nista ne valja, umjesto da posteno kaze jbg do mene je. Ja ne znam kako ga nije stid stati pred kameru i pricati ovo.

Nisam odgledala do kraja, je l' rekao cime se sad bavi u Bosni? :D

Idealan za kakvu stranku, jos je zavrsio politicke nauke u amerikama, heeej. :P
ultima_palabra

#22891 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, njegov je izbor ako nece da bude tocak u masini i da okrece pedale do kraja zivota. Mada ja mislim da je neposteno prema familiji koju je zasnovao da ih svako malo gura u neizvjesnost. Ali, svakom svoje.

I djeluje mi da ne govori citavu pricu. On, samac sa 28 godina i politickim naukama imao kucu sa bazenom i kosarkaskim igralistem? Prije da su je starci imali.
Rockefeller

#22892 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rockefeller »

idem nazad, imam poduzetnicki duh, osjecam da me domovina zove al‘ ne mogu, jos..

al‘ brat posti, ne moze trenirat, labilna osoba totalno.. uliva se pare i babo i mama ga vade..

komentari ispod su level(samiodlucitekoji)
bumerangss

#22893 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by bumerangss »

Ja ne znam da postavim sliku pa bilo bi dobro da neko postavi skrinsot sa fb Sabit iz Tarcina novi profil na temu dolaska dijaspore :lol:

Ali ja nemam nista protiv nase dijaspore
Nemam nikog svog vani tako da nikad nisam dobio ni marke od dijaspore ali indirektno kroz vecu potrošnju treba priznati da svi imamo neku korist

Bujrum :bih:
MehmedPasaMoric

#22894 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MehmedPasaMoric »

Bilo bi dobro da neki ekonomski strucnjak uradi analizu koliko TACNO drzava ima koristi kada npr dodje neko iz dijaspore, uradi fasadu na kuci i da majstoru na ruke dvije hiljade maraka bez fiskalnog racuna, ili da svojoj nani 100€ da joj se nadje za lijekova a nana ne potrosi, jer takve finansijske transakcije su manje vise okosnica "ulaganja" dijaspore u BiH, zahvaljujuci kojima "drzava opstaje". Ja nisam ekonomski strucnjak, ali imam osjecaj da drzava ne dobije bas puno, a gradjani nepovezani sa majstorom i nanom jos manje
skafiskafsnjak

#22895 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by skafiskafsnjak »

Rockefeller wrote: 21/12/2024 21:52

idem nazad, imam poduzetnicki duh, osjecam da me domovina zove al‘ ne mogu, jos..

al‘ brat posti, ne moze trenirat, labilna osoba totalno.. uliva se pare i babo i mama ga vade..

komentari ispod su level(samiodlucitekoji)
Level Halid

https://youtu.be/NWhWYXUF9UU?si=9xJ-zMKmmakwsrW1
Rockefeller

#22896 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rockefeller »

MehmedPasaMoric wrote: 21/12/2024 23:14 Bilo bi dobro da neki ekonomski strucnjak uradi analizu koliko TACNO drzava ima koristi kada npr dodje neko iz dijaspore, uradi fasadu na kuci i da majstoru na ruke dvije hiljade maraka bez fiskalnog racuna, ili da svojoj nani 100€ da joj se nadje za lijekova a nana ne potrosi, jer takve finansijske transakcije su manje vise okosnica "ulaganja" dijaspore u BiH, zahvaljujuci kojima "drzava opstaje". Ja nisam ekonomski strucnjak, ali imam osjecaj da drzava ne dobije bas puno, a gradjani nepovezani sa majstorom i nanom jos manje
pa dobije, svaki put kada se lova prebaci WU, kad se natoci gorivo plus sve i jedna usluzna djelatnost..i to je dobra stvar. ne odrzava ekonomiju ali utice na platnu moc gradjana tako sto direktno pomazu rodbinu.
MehmedPasaMoric

#22897 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by MehmedPasaMoric »

Rockefeller wrote: 22/12/2024 00:08
MehmedPasaMoric wrote: 21/12/2024 23:14 Bilo bi dobro da neki ekonomski strucnjak uradi analizu koliko TACNO drzava ima koristi kada npr dodje neko iz dijaspore, uradi fasadu na kuci i da majstoru na ruke dvije hiljade maraka bez fiskalnog racuna, ili da svojoj nani 100€ da joj se nadje za lijekova a nana ne potrosi, jer takve finansijske transakcije su manje vise okosnica "ulaganja" dijaspore u BiH, zahvaljujuci kojima "drzava opstaje". Ja nisam ekonomski strucnjak, ali imam osjecaj da drzava ne dobije bas puno, a gradjani nepovezani sa majstorom i nanom jos manje
pa dobije, svaki put kada se lova prebaci WU, kad se natoci gorivo plus sve i jedna usluzna djelatnost..i to je dobra stvar. ne odrzava ekonomiju ali utice na platnu moc gradjana tako sto direktno pomazu rodbinu.
Ne uticu na platnu moc svih gradjana nego valjda samo onih kojima posalju novac. Ja nesto ne osjetim da mi se standard zivota popravio ili pokvario otkako je poceo taj odliv radne snage pa do danas, a eto navodno drzava i ja u njoj opstajemo zahvaljujuci dijaspori :?
Didier

#22898 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Je li morao i na ovu temu doći :roll:
broj dva

#22899 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by broj dva »

Velkoski wrote: 20/12/2024 05:22
Spoiler
Show
Šveđani, šta vam se ovo dešava u državi

video je graphic as fuck, ne klikajte ako se ježite od ovih stvari
Video je sklonjena ali ako je ovaj friški, krimosi se rokaju dabogda jedni druge potamanili.
Ovo ce trajat dok švedi ne pohapse/deportiraju par hiljada arapsko-afričkih kriminalaca, silovatelja, dilera i ostale bager sto su uveli.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22900 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Truba »

Plati dijaspora i autoput gorivo i staracki dom
A mi obicni gradjani dobijemo blokiran parig buku i dreku po haustoru skakanje po stanu iznad
Post Reply