Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
-
zrakomlat
#76 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Prevara zvana Pepsi (to nije Coca cola)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#77 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Eh da je Ralph Lauren Polo namjenjen za siroke narodne mase.....ali nije....
-
zposao
#78 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Zar nije ZARA španska?neko_sa_strane wrote: ↑06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.
-
suit_up
#79 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Misli na lokaciju proizvodnog pogona, a ne administrativno sjedište. Kada je Zara u pitanju, dosta stvari na naše tržište dolazi i iz Maroka.zposao wrote: ↑06/03/2020 21:27Zar nije ZARA španska?neko_sa_strane wrote: ↑06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.Prvi put cujem
-
neko_sa_strane
#80 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Zarini proizvodi u BiH su turski a cijene su sigurno španske.zposao wrote: ↑06/03/2020 21:27Zar nije ZARA španska?neko_sa_strane wrote: ↑06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.Prvi put cujem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#81 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ima ih od Turske preko Portugala do Maroka, Urugvaja, Bangladesa i Kine. Odnos cijene i kvalitete solidan.
- salik79
#82 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Naravno da je spanska. Usput, ovo za US polo... Pretpostavljam da je dupljak. Kupujem u Turskoj, u njihovim zvanicnim trgovinama i mogu reci da je kvalitet na nivouzposao wrote: ↑06/03/2020 21:27Zar nije ZARA španska?neko_sa_strane wrote: ↑06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.Prvi put cujem
Doduse, svasta je moguce, ja sam 1999., u "Footlockeru", na sred Königstrasse u Stuttgartu, kupio najnoviji model patika, "Nike Air Max tn", za 360 DM, koje su se raspale nakon 14 dana normalne upotrebe.
- zemomak
#83 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
imate US Polo na aliexpresu, iz turske šalju, narucio sam dvoje tene, prezadovoljan, a cjena solidna...
-
zrakomlat
- zemomak
#85 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
- tovarish
- strucnjakdemagog
#87 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Kupio nekoliko pari čarapa u US Polo u SCC-u, nakon nekoliko nošenja se pojavila rupica na vrhu gdje su prsti.
Kvalitet lošiji nego neke čarape koje sam na pijaci kupio.
Kvalitet lošiji nego neke čarape koje sam na pijaci kupio.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#88 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Kako jaka tema
A vidim i da sam pisao na njoj
Ne sjecam se
Kupuje li iko u US Polo
Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj
) pa su mi je malo i zgadile 
A vidim i da sam pisao na njoj
Ne sjecam se
Kupuje li iko u US Polo
Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj
- tramvajtrojka
#89 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Smece mrtvo vjeruj mi bata bolje ti je Springfield i njihova marka koja je level iznad cortefiel za kezuala stvari je top kvaliteta vrhunska posebno pantalone klasicne, imam od njih lagane pantalone za office-a znaci peri deri dzemperi isto tako, a Springfield stvari su neuništive jbt neke njihove kosulje i po desetak godina mogu čovjeku biti_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2024 21:23 Kako jaka tema![]()
A vidim i da sam pisao na njoj![]()
Ne sjecam se![]()
Kupuje li iko u US Polo![]()
Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj) pa su mi je malo i zgadile
![]()
Po cemu je Springfield jos top je jeans i gace, njihove bokserice su vrhunska roba
Ko je jos dobar tudors za kosulje u ferhadiji stalno neke akcije imaju pa se mogu uzeti fine tri cetiri sulje za 120 keka koja se ne guzvaju toliko i u kojima ne izgledas kao konobar na cevljanovicima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#90 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ma ni ne razmatram qume vjeruj. Kao sto sam i napisao 2018. mislim i sad. Moda za vlasnike cevabdzinica i njihove sinovetramvajtrojka wrote: ↑19/12/2024 22:32Smece mrtvo vjeruj mi bata bolje ti je Springfield i njihova marka koja je level iznad cortefiel za kezuala stvari je top kvaliteta vrhunska posebno pantalone klasicne, imam od njih lagane pantalone za office-a znaci peri deri dzemperi isto tako, a Springfield stvari su neuništive jbt neke njihove kosulje i po desetak godina mogu čovjeku biti_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2024 21:23 Kako jaka tema![]()
Ne sjecam se![]()
Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj) pa su mi je malo i zgadile
![]()
![]()
Po cemu je Springfield jos top je jeans i gace, njihove bokserice su vrhunska roba
Ko je jos dobar tudors za kosulje u ferhadiji stalno neke akcije imaju pa se mogu uzeti fine tri cetiri sulje za 120 keka koja se ne guzvaju toliko i u kojima ne izgledas kao konobar na cevljanovicima
Nije mi nesto Springfild, ja sam ti covjek za Zaru, Mango i Massimo Dutti, od skupljih uzmem Ralph Lauren pendjas i go je to. Tudors je ok, od Turaka je Jeordie's dobar za jakne i kapute, ostalo tako tako, samo oni bas izmisljaju cijene i popuste
-
Trappist
#91 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Springfieldtramvajtrojka wrote: ↑19/12/2024 22:32Smece mrtvo vjeruj mi bata bolje ti je Springfield i njihova marka koja je level iznad cortefiel za kezuala stvari je top kvaliteta vrhunska posebno pantalone klasicne, imam od njih lagane pantalone za office-a znaci peri deri dzemperi isto tako, a Springfield stvari su neuništive jbt neke njihove kosulje i po desetak godina mogu čovjeku biti_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2024 21:23 Kako jaka tema![]()
Ne sjecam se![]()
![]()
![]()
de Bgt sjecas li se kad ono bude dobro snizenje kod njih, nekad oko 20. januara ako se ja dobro sjecam, budu dvije kosulje 50 km
- ElRe
#92 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
I u Turskoj su skoro pa propali. Mislim da je grupaciju (Belona, US Polo, Cacharel, Pierre Cardin...)preuzela neka državna agencija za spas od bankrota, tipa stečajni postupak tako nešto).
Veliki broj prodavnica je zatvoren, a bilo ih je na svakom uglu ulice kao kod nas Konzuma i Binga. Ne znam otkud pomama za US Polo ASSN proizvodima kod nas, kad su u Istanbulu imali cijene do max 50% cijena u Sarajevu i na exYU prostorima. Tamo je to uvijek bila marka u nivou Kotona i LCW.
LCW ih je u zadnje vrijeme šio kvalitetom i izborom garderobe.
Last edited by ElRe on 20/12/2024 15:07, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#93 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Cuj to sve jedna grupacijaElRe wrote: ↑20/12/2024 14:58I u Turskoj su skoro pa propali. Mislim da je grupaciju (Belona, US Polo, Cacharel, Pierre Cardin...)preuzela neka državna agencija za spas od bankrota, tipa stečajni postupak tako nešto).
Veliki broj prodavnica je zatvoren, a bilo ih je na svakom uglu ulice kao kod nas Konzuma i Binga. Ne znam otkud popama za US Polo ASSN proizvodima kod nas, kad su u Istanbulu imali cijene do max 50% cijena u Sarajevu i na exYU prostorima. Tamo je to uvijek bila marka u noviou Kotona i LCW.
LCW ih je u zadnje vrijeme šio kvalitetom i izborom garderobe.
Bio sam nedavno u Istanbulu, na svakom cosku ima USP radnja. Eh je li ih prije bilo vise ne znam. Predzadnji put sam bio 2018.
- ElRe
#94 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
taj brend u Turskoj ne postoji. Neko je smislio posao da pijačarski kvalitet ubaci u butik i prodaje po nenormalnim cijenama.
Barbosa je odlična, Made in Sandžak.
Od Turaka valjao je DS Damat, ali se zatvorio, jer brend nama ugled kod nas. Vakko je turski pandan Hugo Bossa, Kigili je popularan u Italiji, Španiji, Grčkoj. klix, Hatemoglu su dobri brendovi, ali nepoznati kod nas i nemaju šansu medju kupcima pored Bossa, Duttia, Granofa i sl brendova.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#95 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
E dobro si, cini mi se da ga nigdje nisam vidio u Istanbulu.
Onaj nekadasnji Deza Caesar's sto se kod nas prodavao po 1000 KM za odijelo sam vidio na par mjesta u Laleli, ali Jeordie's se ne sjecam fkt. Kad im klinkes na adresu na instagram profilu i upalis street view vidis da nema nikakve oznake ni nista na zgradama. Ko zna gdje se to sije i kako se ta marka lijepi na odjecu.
Sta znam, cijene jesu pomasne, ali vazda imaju neka lafo snizenja kojim te navlace da kupis jer mislis da si dobro prosao
Nedavno odem u njihovu radnju u Designer outlet kod Zagreba, cijene u outletu vece nego kod nas regularne, a i tamo te radnice uhvate s vrata i zasipaju kisom informacija i hodaju za tobom (ne krivim ih, neko im je to naredio).
Kvaliteta varira, imam katastrofalno iskustvo sa odijelom (doduse samo 1 sam kupio) kojem se postava totalno izguzvala nakon vrlo malo nosenja. Kosulje su ok, bitno je samo materijal izabrat jer znaju biti naizgled iste, jedna smece druga peri deri.
Jakne su im stvarno odlicne, tu bas imam dobra iskustva.
Uzeo sam par puta i dzempere ok su bili, LC WAIKIKI kvalitet, ali po tim i cijenama sam uzimao. Obucu nisam jos probao.
Neko je napravio biznis i prosirio se u par drzava (HR, SRB, AUT, SLO, HUN) i opstaje, dakle ima nekog slifa ta roba. Mislim da je za BiH neki Turcin gazda.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#96 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Springfield mi je spasio studentske dane. Jbt kupis tshirt i nosas svakodnevno, poslije par godina i dalje nosas u istom stanju 
- Pandakonda
#97 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Jednom prilikom mi je US Polo radnica u Sarajevu rekla da oni dobivaju istu robu iz turske samo je radi proizvodnje logicno jeftinije tamo. Na brzinu sam odletio na turski sajt i obicni prsluk koji je kod njih 60km su ovdje prodavali za preko 300 
Ralph Lauren je skroz drugi par cipela i kilometrima je kvalitetom ispred mnogih brendova. Ali je zato i cijena na nivou
Ovo govorim za one njihove proizvode iz Amerike jer sam samo te imao priliku probati, u evropskim nisam uzimao
Ralph Lauren je skroz drugi par cipela i kilometrima je kvalitetom ispred mnogih brendova. Ali je zato i cijena na nivou
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#98 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
@ElRe Jeordie's isporucuje na trziste: BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovacke, Ceske, Madjarske, Austrije....ne idu u Srbiju.
- ElRe
#99 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Brooks Brothers nam treba. 
- stubrijez
#100 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)
Ko nosi Ralph Lauren i US Polo i zasluzuje da bude privaren!