Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zrakomlat

#76 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by zrakomlat »

Prevara zvana Pepsi (to nije Coca cola)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#77 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by konektovan »

Eh da je Ralph Lauren Polo namjenjen za siroke narodne mase.....ali nije....
zposao

#78 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by zposao »

neko_sa_strane wrote: 06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.
Zar nije ZARA španska? :-? Prvi put cujem
suit_up

#79 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by suit_up »

zposao wrote: 06/03/2020 21:27
neko_sa_strane wrote: 06/03/2020 09:51 Ja sam kupio jedanput dvije majice dugih rukava marke US Polo i nikad više. Waikiki koji je takođe turski ima kvalitetniju robu. Zara u BiH takođe je turska i još gora od US Polo a svi hrle u Zaru. Granoff u Mepasu zvrlji prazan jer ljudi radije kupuju u Zari misleći da je španska.
Misli na lokaciju proizvodnog pogona, a ne administrativno sjedište. Kada je Zara u pitanju, dosta stvari na naše tržište dolazi i iz Maroka.
neko_sa_strane

#80 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by neko_sa_strane »

Zarini proizvodi u BiH su turski a cijene su sigurno španske.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#81 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

Ima ih od Turske preko Portugala do Maroka, Urugvaja, Bangladesa i Kine. Odnos cijene i kvalitete solidan.
salik79

#82 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by salik79 »

Naravno da je spanska. Usput, ovo za US polo... Pretpostavljam da je dupljak. Kupujem u Turskoj, u njihovim zvanicnim trgovinama i mogu reci da je kvalitet na nivou :thumbup:

Doduse, svasta je moguce, ja sam 1999., u "Footlockeru", na sred Königstrasse u Stuttgartu, kupio najnoviji model patika, "Nike Air Max tn", za 360 DM, koje su se raspale nakon 14 dana normalne upotrebe.
zemomak

#83 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by zemomak »

imate US Polo na aliexpresu, iz turske šalju, narucio sam dvoje tene, prezadovoljan, a cjena solidna...
zrakomlat

#84 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by zrakomlat »

zemomak wrote: 08/03/2020 02:27 imate US Polo na aliexpresu, iz turske šalju, narucio sam dvoje tene, prezadovoljan, a cjena solidna...
Evo taman gledam potaknut tvojim postom, ima svašta. Kakvi su brojevi, ima li razlike između ovih ovdje, ako nosiš npr 43 i naručiš taj broj, jel to to.
zemomak

#85 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by zemomak »

zrakomlat wrote: 08/03/2020 11:17
zemomak wrote: 08/03/2020 02:27 imate US Polo na aliexpresu, iz turske šalju, narucio sam dvoje tene, prezadovoljan, a cjena solidna...
Evo taman gledam potaknut tvojim postom, ima svašta. Kakvi su brojevi, ima li razlike između ovih ovdje, ako nosiš npr 43 i naručiš taj broj, jel to to.
nema razlike, koji broj nosis taj i narucis, znači 43..brojevi odgovaraju našim...
tovarish

#86 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by tovarish »

zrakomlat wrote: 06/03/2020 17:19 Prevara zvana Pepsi (to nije Coca cola)
E jbg. Taj turski polo je loš, al pepsi je MENI bolji od coca cole. A i dosta ljudi ima isto mišljenje o pepsiju kao i ja.
strucnjakdemagog

#87 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by strucnjakdemagog »

Kupio nekoliko pari čarapa u US Polo u SCC-u, nakon nekoliko nošenja se pojavila rupica na vrhu gdje su prsti.
Kvalitet lošiji nego neke čarape koje sam na pijaci kupio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#88 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

Kako jaka tema :mrgreen:

A vidim i da sam pisao na njoj :lol:

Ne sjecam se :mrgreen:

Kupuje li iko u US Polo :?

Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj :lol: ) pa su mi je malo i zgadile :-?
tramvajtrojka

#89 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 19/12/2024 21:23 Kako jaka tema :mrgreen:

Meni je nekako krindzi, sta znam, dosta osoba koje znam i koje nisu bas modno osvjestene furaju ovu marku sa ofirnim konjima u drecavim bojama na sisi (najjace mi je crna kosulja a bež konj :lol: ) pa su mi je malo i zgadile :-?
Smece mrtvo vjeruj mi bata bolje ti je Springfield i njihova marka koja je level iznad cortefiel za kezuala stvari je top kvaliteta vrhunska posebno pantalone klasicne, imam od njih lagane pantalone za office-a znaci peri deri dzemperi isto tako, a Springfield stvari su neuništive jbt neke njihove kosulje i po desetak godina mogu čovjeku biti :shock: :lol:

Po cemu je Springfield jos top je jeans i gace, njihove bokserice su vrhunska roba :thumbup:

Ko je jos dobar tudors za kosulje u ferhadiji stalno neke akcije imaju pa se mogu uzeti fine tri cetiri sulje za 120 keka koja se ne guzvaju toliko i u kojima ne izgledas kao konobar na cevljanovicima
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#90 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2024 22:32

Smece mrtvo vjeruj mi bata bolje ti je Springfield i njihova marka koja je level iznad cortefiel za kezuala stvari je top kvaliteta vrhunska posebno pantalone klasicne, imam od njih lagane pantalone za office-a znaci peri deri dzemperi isto tako, a Springfield stvari su neuništive jbt neke njihove kosulje i po desetak godina mogu čovjeku biti :shock: :lol:

Po cemu je Springfield jos top je jeans i gace, njihove bokserice su vrhunska roba :thumbup:

Ko je jos dobar tudors za kosulje u ferhadiji stalno neke akcije imaju pa se mogu uzeti fine tri cetiri sulje za 120 keka koja se ne guzvaju toliko i u kojima ne izgledas kao konobar na cevljanovicima
Ma ni ne razmatram qume vjeruj. Kao sto sam i napisao 2018. mislim i sad. Moda za vlasnike cevabdzinica i njihove sinove :mrgreen:

Nije mi nesto Springfild, ja sam ti covjek za Zaru, Mango i Massimo Dutti, od skupljih uzmem Ralph Lauren pendjas i go je to. Tudors je ok, od Turaka je Jeordie's dobar za jakne i kapute, ostalo tako tako, samo oni bas izmisljaju cijene i popuste :lol:
Trappist

#91 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Trappist »

tramvajtrojka wrote: 19/12/2024 22:32

Springfield :thumbup:
de Bgt sjecas li se kad ono bude dobro snizenje kod njih, nekad oko 20. januara ako se ja dobro sjecam, budu dvije kosulje 50 km :mrgreen:
ElRe

#92 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by ElRe »

_BataZiv_0809 wrote: 19/12/2024 21:23 Kupuje li iko u US Polo
I u Turskoj su skoro pa propali. Mislim da je grupaciju (Belona, US Polo, Cacharel, Pierre Cardin...)preuzela neka državna agencija za spas od bankrota, tipa stečajni postupak tako nešto).
Veliki broj prodavnica je zatvoren, a bilo ih je na svakom uglu ulice kao kod nas Konzuma i Binga. Ne znam otkud pomama za US Polo ASSN proizvodima kod nas, kad su u Istanbulu imali cijene do max 50% cijena u Sarajevu i na exYU prostorima. Tamo je to uvijek bila marka u nivou Kotona i LCW.
LCW ih je u zadnje vrijeme šio kvalitetom i izborom garderobe.
Last edited by ElRe on 20/12/2024 15:07, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#93 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

ElRe wrote: 20/12/2024 14:58
_BataZiv_0809 wrote: 19/12/2024 21:23 Kupuje li iko u US Polo
I u Turskoj su skoro pa propali. Mislim da je grupaciju (Belona, US Polo, Cacharel, Pierre Cardin...)preuzela neka državna agencija za spas od bankrota, tipa stečajni postupak tako nešto).
Veliki broj prodavnica je zatvoren, a bilo ih je na svakom uglu ulice kao kod nas Konzuma i Binga. Ne znam otkud popama za US Polo ASSN proizvodima kod nas, kad su u Istanbulu imali cijene do max 50% cijena u Sarajevu i na exYU prostorima. Tamo je to uvijek bila marka u noviou Kotona i LCW.
LCW ih je u zadnje vrijeme šio kvalitetom i izborom garderobe.
Cuj to sve jedna grupacija :?
Bio sam nedavno u Istanbulu, na svakom cosku ima USP radnja. Eh je li ih prije bilo vise ne znam. Predzadnji put sam bio 2018.
ElRe

#94 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by ElRe »

_BataZiv_0809 wrote: 19/12/2024 23:08 d Turaka je Jeordie's
taj brend u Turskoj ne postoji. Neko je smislio posao da pijačarski kvalitet ubaci u butik i prodaje po nenormalnim cijenama.
Barbosa je odlična, Made in Sandžak.

Od Turaka valjao je DS Damat, ali se zatvorio, jer brend nama ugled kod nas. Vakko je turski pandan Hugo Bossa, Kigili je popularan u Italiji, Španiji, Grčkoj. klix, Hatemoglu su dobri brendovi, ali nepoznati kod nas i nemaju šansu medju kupcima pored Bossa, Duttia, Granofa i sl brendova.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#95 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

ElRe wrote: 20/12/2024 15:05 taj brend u Turskoj ne postoji. Neko je smislio posao da pijačarski kvalitet ubaci u butik i prodaje po nenormalnim cijenama.
E dobro si, cini mi se da ga nigdje nisam vidio u Istanbulu.

Onaj nekadasnji Deza Caesar's sto se kod nas prodavao po 1000 KM za odijelo sam vidio na par mjesta u Laleli, ali Jeordie's se ne sjecam fkt. Kad im klinkes na adresu na instagram profilu i upalis street view vidis da nema nikakve oznake ni nista na zgradama. Ko zna gdje se to sije i kako se ta marka lijepi na odjecu.

Sta znam, cijene jesu pomasne, ali vazda imaju neka lafo snizenja kojim te navlace da kupis jer mislis da si dobro prosao :mrgreen: (jednom sam kosulje po 17 KM placao jer sam uzeo 3+1 :lol: ). Imaju taj turski pristup trgovini i nikad nisi nacisto koliko su te ustinuli.
Nedavno odem u njihovu radnju u Designer outlet kod Zagreba, cijene u outletu vece nego kod nas regularne, a i tamo te radnice uhvate s vrata i zasipaju kisom informacija i hodaju za tobom (ne krivim ih, neko im je to naredio).

Kvaliteta varira, imam katastrofalno iskustvo sa odijelom (doduse samo 1 sam kupio) kojem se postava totalno izguzvala nakon vrlo malo nosenja. Kosulje su ok, bitno je samo materijal izabrat jer znaju biti naizgled iste, jedna smece druga peri deri.

Jakne su im stvarno odlicne, tu bas imam dobra iskustva.

Uzeo sam par puta i dzempere ok su bili, LC WAIKIKI kvalitet, ali po tim i cijenama sam uzimao. Obucu nisam jos probao.

Neko je napravio biznis i prosirio se u par drzava (HR, SRB, AUT, SLO, HUN) i opstaje, dakle ima nekog slifa ta roba. Mislim da je za BiH neki Turcin gazda.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#96 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by izvrsni direktor »

Springfield mi je spasio studentske dane. Jbt kupis tshirt i nosas svakodnevno, poslije par godina i dalje nosas u istom stanju :lol:
Pandakonda

#97 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by Pandakonda »

Jednom prilikom mi je US Polo radnica u Sarajevu rekla da oni dobivaju istu robu iz turske samo je radi proizvodnje logicno jeftinije tamo. Na brzinu sam odletio na turski sajt i obicni prsluk koji je kod njih 60km su ovdje prodavali za preko 300 :-)

Ralph Lauren je skroz drugi par cipela i kilometrima je kvalitetom ispred mnogih brendova. Ali je zato i cijena na nivou :D Ovo govorim za one njihove proizvode iz Amerike jer sam samo te imao priliku probati, u evropskim nisam uzimao
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#98 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by _BataZiv_0809 »

@ElRe Jeordie's isporucuje na trziste: BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovacke, Ceske, Madjarske, Austrije....ne idu u Srbiju.
ElRe

#99 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by ElRe »

Brooks Brothers nam treba. :)
stubrijez

#100 Re: Prevara zvana US Polo assn (to NIJE Ralph Lauren!)

Post by stubrijez »

Ko nosi Ralph Lauren i US Polo i zasluzuje da bude privaren!
Post Reply