Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjeshalica

#326 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by vjeshalica »

toska wrote: 13/12/2024 16:41
Prijemni je ipak značio da nisu duduci.
NG je sigurno bitna ali ne i najteža ali sto traži vremena...

Nego nesto drugo, ko su ti sad glavni direktori sektora u firmi, inžinjeri ili ekonomisti, pravnici...?
Vidi nesto, prijemni je koncipiran da uvide elementarno znanje uslovno receno vise matematike i fizike ako se sjecam. Ono elementarno ali eto malo vise igre mozga. Nastava je drugi par opanaka, gradivo ide vise od tezine prijemnog. Niko nije rekao da je duduk, drugi su faktori u igri.
Nacrtnu sam navela kao neki primjer za koji znam
Sto se tice direktora tu igraju ulogu menadzeri ekonomija vise nego inzenjeri i sl.
Kod nas su druge price po firmama, ali rijetkost je susresti prof.istorije ,geografije,oedagoga da je direktor firme, veca je vjerovatnoca da neko bude tehnicke struke ili ekonomske zavisno sa cim se firma bavi. Sektori su opet zavisno od firme uglavnom inzenjeri,pravnici vode pravne/kadrovske poslove ili kako vec, neki sefovi i tako.
Hendrix

#327 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hendrix »

dr_Evil wrote: 13/12/2024 09:30
sinuhe wrote: 13/12/2024 09:27 Matematicari i fizicari bi trebali objavljivati naucne radove a ne obarati studente.
Na fakultetima vani matematiku predaju nastavnici matematiki osim ako nije rijec o fakultetu matematike.
Ma u nas je sistem napravljen da ne uspijes, da te obore, da te ubiju u pojam i onda i ti tako nastavis kad pocnes radit ubijas u pojam svoje podredjene.

Vani je sistem napravljen da uspijes.
Da upravo ovo. Mozes kao neki bezveze prosjek opet uspjeti u svakoj struci. Nije sve jebeno takmicenje kao kod nas ko ce vise ljudi sjebati na ispitu.

Na kraju se sve svodi kakav posao imas, akademski zivot je par godina i cao ba.

U 15 godina rada na projektima sirom svijeta najkomplikovanija matematika koju sam koristio je mozda neka jednostavna matrica u Excelu. Sva ona sranja koja su nas ubijala na faksu su mogla biti pola godine objasnjenja teorije da znam o cemu je rijec i caos.

Posao je onda opet 99% jedno te isto. Nema tu neke inovacije i izmisljanja. Veoma rijetko nesto bude van okvira da bas sjednes i kontas sta sad u pm. Citava struka se trudi da bude tako, jeftinije je i brze jbg.

Mi ucimo svu nauku a ne primjenjenu nauku. Tu mi padamo. Posao je specijalizacija a ne kviz generalnog znanja koje mi imamo tokom citavog skolovanja.

Ja sam imao ispit Mostovi, 6h pismeni...6h usmeni. Da , ukupno 12 sati ispita za temu koju nikada vise nisam pipnuo u zivotu. Nije moj fah ni smjer, postoje timovi koji rade mostove i ja moram koordinisati s njima i to je to. Na tom nivou je trebao i ispit biti a ne jebenih 12 sati racunanja mosta.
Cherry-Cherry

#328 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Cherry-Cherry »

Radim sa ljudima. Bar 90% ljudi shvati nešto iz bar trećeg puta. Koliko god da pojednostviš, džaba. I uvijek glupa pitanja.
Sanjarko

#329 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Sanjarko »

Cherry-Cherry wrote: 16/12/2024 11:52 Radim sa ljudima. Bar 90% ljudi shvati nešto iz bar trećeg puta. Koliko god da pojednostviš, džaba. I uvijek glupa pitanja.
Ja sam limitiran, toga sam svjestan, ali nije me sramota pitat sta ne znam dok ne skontam, ali vecinom sve sam naucim, autodidakta/samouk. A limitiran sam i zbog bolesti, nazalost.

Vas nadprosjecno intelektualno, ne znam kako da se izrazim tacno, nadarenih ljudi ima samo 5%, ostatak 5% je izmedzu 90-110 IQ, a vecina 90% je oko 90 IQ. Ja spadam u uvih 5% ali od 90-110 IQ, izgleda mi je IQ oko 100, malo mozda visi od toga.
Vjecita_zavrzlama

#331 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Vjecita_zavrzlama »

Cherry-Cherry wrote: 16/12/2024 11:52 Radim sa ljudima. Bar 90% ljudi shvati nešto iz bar trećeg puta. Koliko god da pojednostviš, džaba. I uvijek glupa pitanja.
Narod je u BIH jako plitak i ne samo u tome vec i ovako neke teme gdje ne moras uciti, dovoljno da si u toku drustveno citas tu i tamo,ali jok

Sad se sjetih , slusala mama neku djecu iz Hrvatske i govori ona ” kako kod njih djeca lijepo izraze se, pricaju bolje nego vecina nasih odrastlih” I fakat ima istine, ne svi ali dobar dio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#332 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Truba »

narod je uplašen prije nego glup
želi 6
puta da bude uvjeren kako neće biti prevaren
Hakiz

#333 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hakiz »

DebelinJoe wrote: 27/12/2024 12:34 https://naukagovori.ba/elektronski-potp ... EC5ARXprNg

Sve dzaba kad boomersi ne vole kompjutere...
Članak govori o tome da kada sebi i središ elektronski potpis, nemaš ga gdje upotrijebiti. A te procese sada ne vode boomersi, vodi ih generacija X, rođeni od 1965. do 1980. Boomersi su sve više već u penziji.

Boomersi su kompjutere uveli u kuće. Osamdesetih, kada su kompjuteri masovno ušli u kuće, boomersi imali 25-45 godina, bili su ljudi koji su kompjutere i programe pravili sa jedne, imali novca da ih kupe sa druge, bili najzainteresovaniji za nove tehnologije sa treće strane. Stariji su bili manje zainteresovani, mlađi iz generacije X su bili zainteresovani, ali nisu imali novac za tada prilično skupe igračke.

Naša generacija je kriva, ne boomersi :wink:
Hakiz

#334 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hakiz »

Truba wrote: 27/12/2024 13:06 narod je uplašen prije nego glup
želi 6
puta da bude uvjeren kako neće biti prevaren
Da.
DebelinJoe

#335 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by DebelinJoe »

Hakiz wrote: 27/12/2024 14:10
DebelinJoe wrote: 27/12/2024 12:34 https://naukagovori.ba/elektronski-potp ... EC5ARXprNg

Članak govori o tome da kada sebi i središ elektronski potpis, nemaš ga gdje upotrijebiti. A te procese sada ne vode boomersi, vodi ih generacija X, rođeni od 1965. do 1980. Boomersi su sve više već u penziji.

Boomersi su kompjutere uveli u kuće. Osamdesetih, kada su kompjuteri masovno ušli u kuće, boomersi imali 25-45 godina, bili su ljudi koji su kompjutere i programe pravili sa jedne, imali novca da ih kupe sa druge, bili najzainteresovaniji za nove tehnologije sa treće strane. Stariji su bili manje zainteresovani, mlađi iz generacije X su bili zainteresovani, ali nisu imali novac za tada prilično skupe igračke.

Boomersi su Dodik, Čović, Bakir, Fahro, Nerko Trenerka, Komšo El Presidente itd...Svi koji odlučuju o bitnim procesima u društvu su boomersi...Generacija X su Forto, Kifla Konaković itd, Vučić von Bugojno...
Hakiz

#336 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hakiz »

DebelinJoe wrote: 27/12/2024 14:16
Hakiz wrote: 27/12/2024 14:10

Boomersi su Dodik, Čović, Bakir, Fahro, Nerko Trenerka, Komšo El Presidente itd...Svi koji odlučuju o bitnim procesima u društvu su boomersi...Generacija X su Forto, Kifla Konaković itd, Vučić von Bugojno...
Jesu. Boomersi su generacija koja nam je dala kućne kompjutere, internet itd.

Tako da to što elektronski potpis ne funkcioniše nije zbog toga što boomersi ne znaju ili ne vole kompjutere.

Vole ih, isto ili i više nego X, svakako više nego mlađi. Zamisli danas nekog iz generacije Z kako sjedi i iz časopisa satima prekucava igricu u BASIC-u da bi je mogao igrati. To su Boomersi, pa i mi X, radili. Ne možeš to raditi ako ne voliš. Ovi danas hoće sve gotovo, ako nije odmah, baci i ide drugdje. To nije ljubav.

Elektronski potpis ima drugu kočnicu, političku, ne neznanje ili mržnju boomersa prema kompjuterima.

A ti si rekao:
Nego, elektronski, nešta te zezne država, neki službenik, žališ se, nigdje tog fajla, dokumenta, potpisanog elektronski, nema elektronskog traga koji dokazuje da si u pravu. Nestao.

Sa papirom, nestane papir u instituciji, ti doneseš svoj primjerak, potpis hemijskom ili naliv-perom, pečat, dokaz.

Ja, kao X, koji se sa kompjuterima družim od 1981. i dalje volim papir, novčanicu, "hard copy" više od virtualnog, oblaka, neuhvatljivog i apstraktnog, raznim interpretacijama podložnog niza 001011110001010111000...
Laplace

#337 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Laplace »

U našim očima mi smo oličenje inteligencije i sposobnosti. Kao primjer navodim komentar sa druge teme:
Njanjavi wrote: 24/12/2024 11:24
Ne smatram se vjernikom, klasicnog tipa.
Vjerujem da je sve to puno lazi zbog lakše kontrole populusa.
Vjerujem recimo da je lucifer pozitivac u toj priči i da je poveo pobunu protiv tiranije jahwea zbog nas.
A sto se tice ovakvih oblika zivota poput ovog "naucnika" mislim da je jedna od najvećih gresaka ljudi bas to sto se takvim humanoidima sklanjaju s puta dok seru nauka ovo nauka ono.
Ako je iko unazadio i izmanipulisao čovječanstvo, to su ucinili bas lako potkupljivi naucnici i ovakvi botovi koji sta rade glorifikuju "nauku"
Doslo dotle da im je neil degrisse tyson neko mudo, doslo dotle da im polufunkcionalan retard i freak poput hawkinga bozanstvo.
Mani me vise te glorifikacije nauke koja je na platnom spisku nekih konglomerata i korporacija.
I dodje insan svjestan, zreo, sa vise od 40 godina u dupetu i sere, ma koja dusa, nije mi cika naucnik reko da postoji.
Kad je neko glup, nasa je duznost ukazat na stupidnost koju propagira.
Fuck karma.
Što reče kolega @dr_Evil , vani je sistem napravljen da uspiješ pa imamo da čovjek sa ALS-om može postati vrhunski naučnik. A mi? Mi tog vrhunskog naučnika nazivamo "polufunkcionalni retard i freak" dok su nam najveći uspjesi bacanje smeža gdje god se zateknemo i maltretiranje slabijih od sebe.
Hakiz

#338 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hakiz »

Laplace wrote: 27/12/2024 18:17 U našim očima mi smo oličenje inteligencije i sposobnosti. Kao primjer navodim komentar sa druge teme:
Vjerujem recimo da je lucifer pozitivac u toj priči i da je poveo pobunu protiv tiranije jahwea zbog nas.
A sto se tice ovakvih oblika zivota poput ovog "naucnika" mislim da je jedna od najvećih gresaka ljudi bas to sto se takvim humanoidima sklanjaju s puta dok seru nauka ovo nauka ono.
Ako je iko unazadio i izmanipulisao čovječanstvo, to su ucinili bas lako potkupljivi naucnici i ovakvi botovi koji sta rade glorifikuju "nauku"
Doslo dotle da im je neil degrisse tyson neko mudo, doslo dotle da im polufunkcionalan retard i freak poput hawkinga bozanstvo.
Mani me vise te glorifikacije nauke koja je na platnom spisku nekih konglomerata i korporacija.
I dodje insan svjestan, zreo, sa vise od 40 godina u dupetu i sere, ma koja dusa, nije mi cika naucnik reko da postoji.
Fuck karma.
Što reče kolega @dr_Evil , vani je sistem napravljen da uspiješ pa imamo da čovjek sa ALS-om može postati vrhunski naučnik. A mi? Mi tog vrhunskog naučnika nazivamo "polufunkcionalni retard i freak" dok su nam najveći uspjesi bacanje smeža gdje god se zateknemo i maltretiranje slabijih od sebe.
A ironija je da u svakodnevnom životu koristi stvari koje bez naučnika ne bi postojale. Kao što je uređaj koji koristi da bi ih ocrnio.
Njanjavi

#339 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Njanjavi »

Ja ne znam pod kojim kamenom vi zivite pa niste svjesni o cemu pricam.
Povezanost nauke sa raznim interesnim skupinama i doslovno placanje istrazivanja preko grantova je problem nauke vec preko 30 godina.
To n od nauke nije danas.
Ti vrli naucnici vam i spakovase koronu prije par godina.
Takvi naucnici vam i dan danas truju habitat, hranu, mozak.
A za hawkinga i masu njegovih kronera iz tih "elitnih" naucnih institucija se dokazalo koliki su pedofili i frikovi.
Ne znam sta vas toliko vrjedja moj opis truhle.
Fakat citajuci vas naumpadne mi ona slavna sala jim Jeffriesa, koliko poznat trebas bit da ti drustvo halali pedofiliju :)
Njanjavi

#340 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Njanjavi »

I btw, zasluga za razvoj telefona ide vise inžinjerima nego naucnicima, ako se vec pravis pametan toliko :)
dječak sa šibicama

#341 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by dječak sa šibicama »

Slazem se za Hawkinga, na silu i uz silan PR napravljen vanzemaljski strucnjak koji sve zna u sve se razumije.

Teorijska fizika je teorija najcesce totalno nedokaziv skup teorija i licnih misljenja koji se eto temelje na nekim fizickim pretpostavkama, dakle ja smatram da je negdje na 98 miliona milijardi kilometara neka crna rupa i onda ja tvrdim da ona moze nas sve progutati, a vi dokazite da nisam u pravu. Ili sto bi Triger rekao, sto ne posalju svemirski brod pun cigli da zazida crnu rupu.

Sve sto je doticni "opipljivo" uradio, jeste niz teorija.
Hendrix

#342 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hendrix »

Njanjavi wrote: 27/12/2024 22:48 Ja ne znam pod kojim kamenom vi zivite pa niste svjesni o cemu pricam.
Povezanost nauke sa raznim interesnim skupinama i doslovno placanje istrazivanja preko grantova je problem nauke vec preko 30 godina.
A za hawkinga i masu njegovih kronera iz tih "elitnih" naucnih institucija se dokazalo koliki su pedofili i frikovi.
Fakat citajuci vas naumpadne mi ona slavna sala jim Jeffriesa, koliko poznat trebas bit da ti drustvo halali pedofiliju :)
Iz tebe izvire klasicni desnicarski algoritam, pedofili, frikovi...anti naucni stavovi. Sve je to vec vidjeno milion puta. Odmori malo i stani mirno kad pricas o ljudima koji su digli covjecanstvo na nivo gdje smo sada.

Da je Ajnstajn ziv dana bi ga Musk provaljivo na twiteru i zajebavo kako teorija relativnosti je ustvari woke teorija. I ti bi prvi to ponavljo ko papagaj jer sve sto nije objasnjivo obicnom debilu na internetu...nije ni istina jel.

Tesko je objasniti TikTok i Facebook moronima da je fizika komplikovana nauka i da jedan video od 30 sekundi ne moze objasniti stvari na kojima naucnici rade.

Nije sve jebena zavjera, postoje ljudi koji zivot posvete nauci i pronalasku novih stvari. Sad je i to problem. Valja vratiti narod u mracno doba inkvizicije i paljenja vjestica.

Danas se svaki idiot petlja u sve zivo. Research, lafo. Meni nije problem priznati da su teorija o crnim rupama i kvantna fizika apsolutno iznad mojih intelektualnih sposobnosti. Citao sam o tome i skonto ja nisam taj nivo. Ali zato znam dovoljno da ne serem o ljudima koji se tim bave samo zato sto ne razumijem teoriju. To je toliko apstraktna tema da mozda 100 ljudi na svijetu to moze pojmiti. A ovi sto ne kontaju odma proglase ljude debilima i pedofilima.
Njanjavi

#343 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Njanjavi »

Pa ako cemo se tako gadjat pretpostavkama, let me guess, tebi su klinton i obama bili vrh predsjednici garant.
Jerbo tu pricu i poturanje desnicarskih klasifikacija rade samo ljevicari danas, već vidjeno x puta :)
Takvima poput tebe je bio i hunterov laptop teorija zavjere jelte.
Nit glorifikujem trumpa a ni muska, za njega sam od pocetka pricao da je sociopata.
Ako cemo realno, njega su i uzdigli u zvjezde ljevicari poput tebe, oni isti koji su steve jobsa proglasili bogom nizasta.
I fakat ne kontam sa cim su to truhli pedo hawking i neil degrisse tyson, koje sam pomenuo, unaprjedili čovječanstvo do te mjere da ja trebam ustat kad spomenem tog pedo bogalja i sarlatana poput tysona.
Lik je dokazani pedo freak, halali ako te ta realnost toliko vrjedja :)
Nauka je danas u rukama tehnokratske oligarhije, to zna iole realan insan.
Preko grantova doslovno kontrolisu nauku.
Covid i fasistoidno ponasanje naučnog establismenta je najbolji pokazatelj istinitosti moje tvrdnje.
A ti sad mozes do sabaha lajuckat da ja nipodostavam svu nauku ako ti je lakse, tvoj problem :)
I btw, nisam ja proglasio hawkinga pedom iz nekog mog cejfa, proglasili su ga pedom istrazitelji i svjedoci i zrtve koje su bile prisutne na epstein dernecima.
I ne samo hawkinga vec i masu profesora i naucnika sa tih elitnih univerziteta kojima je grantove dodjeljivao epstein.
Al hajde, vjv je i to teorija zavjere jelte :)
Hendrix

#344 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Hendrix »

Njanjavi wrote: 28/12/2024 01:11 Pa ako cemo se tako gadjat pretpostavkama, let me guess, tebi su klinton i obama bili vrh predsjednici garant.
Jerbo tu pricu i poturanje desnicarskih klasifikacija rade samo ljevicari danas, već vidjeno x puta :)
Takvima poput tebe je bio i hunterov laptop teorija zavjere jelte.
Nit glorifikujem trumpa a ni muska, za njega sam od pocetka pricao da je sociopata.
Ako cemo realno, njega su i uzdigli u zvjezde ljevicari poput tebe, oni isti koji su steve jobsa proglasili bogom nizasta.
I fakat ne kontam sa cim su to truhli pedo hawking i neil degrisse tyson, koje sam pomenuo, unaprjedili čovječanstvo do te mjere da ja trebam ustat kad spomenem tog pedo bogalja i sarlatana poput tysona.
Lik je dokazani pedo freak, halali ako te ta realnost toliko vrjedja :)
Nauka je danas u rukama tehnokratske oligarhije, to zna iole realan insan.
Preko grantova doslovno kontrolisu nauku.
Covid i fasistoidno ponasanje naučnog establismenta je najbolji pokazatelj istinitosti moje tvrdnje.
A ti sad mozes do sabaha lajuckat da ja nipodostavam svu nauku ako ti je lakse, tvoj problem :)
I btw, nisam ja proglasio hawkinga pedom iz nekog mog cejfa, proglasili su ga pedom istrazitelji i svjedoci i zrtve koje su bile prisutne na epstein dernecima.
I ne samo hawkinga vec i masu profesora i naucnika sa tih elitnih univerziteta kojima je grantove dodjeljivao epstein.
Al hajde, vjv je i to teorija zavjere jelte :)
Pa po tebi i Njutn je kreten i vjerovatno pedofil. Bogati engleski aristokrata koji je postavio osnove nauke koju imamo danas. Nauka bila u rukama aristokratije i sta sad? Trebali smo ostati nepismeni i u feudalnom dobu?

Jebe mi se i za Obamu i Klintona, nervira me konstanta ista prica da su svi pedofili. Sta ti je Tyson skrivio sad? Lik popularizira nauku u doba kada je svi kude. Sta je tu problem? Treba da bude ko Andrew Tate i kakvu golu zensku dovede na podcast?

Ova nova anti naucna postavka javnog mnijenja ce nas skupo kostati. Svak ziv se petlja u sve i ako mu se ne svidja lako je ocrniti uvijek
Njanjavi

#345 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Njanjavi »

Pa ako te tolko nervira spominjanje pedofilnih inklinacija tvojih idola, sta da ti kazem, nadji normalniju raju za glorifikaciju.
Nije do mene ljudino sto su tolki pedosi otkriveni u zadnjih par godina.
Vise bi volio da se ne priča o tome, da nam se ne nerviras?
To za Njutna je tvoje shvatanje mog posta na koje cu se samo grohotom nasmijat :D
Nije vrjedno ni replike iskreno :)
Laplace

#346 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Laplace »

Hendrix wrote: 28/12/2024 00:40
Njanjavi wrote: 27/12/2024 22:48 Ja ne znam pod kojim kamenom vi zivite pa niste svjesni o cemu pricam.
Iz tebe izvire klasicni desnicarski algoritam, pedofili, frikovi...anti naucni stavovi. Sve je to vec vidjeno milion puta. Odmori malo i stani mirno kad pricas o ljudima koji su digli covjecanstvo na nivo gdje smo sada.

Da je Ajnstajn ziv dana bi ga Musk provaljivo na twiteru i zajebavo kako teorija relativnosti je ustvari woke teorija. I ti bi prvi to ponavljo ko papagaj jer sve sto nije objasnjivo obicnom debilu na internetu...nije ni istina jel.

Tesko je objasniti TikTok i Facebook moronima da je fizika komplikovana nauka i da jedan video od 30 sekundi ne moze objasniti stvari na kojima naucnici rade.

Nije sve jebena zavjera, postoje ljudi koji zivot posvete nauci i pronalasku novih stvari. Sad je i to problem. Valja vratiti narod u mracno doba inkvizicije i paljenja vjestica.

Danas se svaki idiot petlja u sve zivo. Research, lafo. Meni nije problem priznati da su teorija o crnim rupama i kvantna fizika apsolutno iznad mojih intelektualnih sposobnosti. Citao sam o tome i skonto ja nisam taj nivo. Ali zato znam dovoljno da ne serem o ljudima koji se tim bave samo zato sto ne razumijem teoriju. To je toliko apstraktna tema da mozda 100 ljudi na svijetu to moze pojmiti. A ovi sto ne kontaju odma proglase ljude debilima i pedofilima.
Au, šta se lik nalupeta... Spakovali koronu?=! Hawking pedofil?!

Kamo sreće da bude dosljedan sebi i prestane da koristi kompletnu elektroniku i sve ove uređaje, koje su razvili upravo ti naučnici koje on mrzi. Ali, dvoličnost je jedna od glavnih osobina teoretičara zavjera. Likovi koji parazitiraju na državi i koriste sve benefite nauke i tehnologije prosipaju žuč na te iste naučnike, bez kojih bi živjeli u srednjem vijeku gdje i pripadaju.
Laplace

#347 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Laplace »

I eto nam dokaza za tezu sa početka teme. Sam se javio da svakim postom potvrdi ono od čega je objava krenula.

Garant mu je Svemir Obmanagić vrhunski naučnik i prava intelektualna elita, dok su Einstein, Feynman, Newton i ostali najobičniji retardi i pedofili.

I ovaj forum sve trpi. Svaki kompleksaš se može istovariti na svakoj temi i ostati živ.
Laplace

#348 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Laplace »

Da objasnim neke stvari:

1. Vama (pojedincima) za to što niste uspješni, a još manje planetarno poznati, ljudi nisu krivi ni Hawking ni teorijski fizičari. Krivi ste sami, jer ili niste za to bili sposobni ili ste propuštali prilike. Kriva je i država koja vam prilike nije davala, ali je i to do vas jer su vam bitniji nacionalni interesi i raznorazne ublehe nego uređena država. A najviše je kriv mentalitet koji vas tjera da više energije trošite na vrijeđanje uspješnih ljudi nego na nastojanje da vi postanete uspješniji od njih ili makad onoliko uspješni koliko ste u mogućnosti. Žalim slučaj, ali do vas je.

2. Teorijska fizika nije nešto što se ne može dokazati. Ona se dokazuje kroz eksperimentalnu fiziku. Zato se i prave CERN, svemirske sonde, istraživački instituti, svemirski teleskopi itd. Uloga James Webb svemirskog teleskopa nije da pravi fotografije svemira nego da prikuplja podatke iz kojih bi se mogle provjeriti postojeće teorije, a rezultat kojih često bude neki naučni i/ili tehnološki proboj sa novim tehnologijama koje mogu pružiti dublje uvide i bolje podatke za provjeru novijih i boljih teorija. Teorijaska fizika, eksperimentalna fizika i tehnologija su usko povezane. Gradivo srednje škole, trebali ste slušati na časoviam a ne surfati na FAcebooku, TikToku i YouTubeu.

3. YouTube klipovi sa žutim titlovima nisu nauka niti su dokaz ičega.

4. Dosadni ste više sa tom pedofilijom. Po vama, svi ispadoše pedofili osim sumanutih teoretičara zavjera sa aluminijskim folijama na glavama. Popustite malo sa jednim te istim pričama, smarate.

5. Pandemija korone nije vještačka, to je nešto što se moralo, prije ili kasnije, dogoditi. To je svako ko nije prespavao srednju školu mogao predvidjeti.

Zatucanost našeg naroda je epska, a to se vidi i po pojedinim komentarima na forumu (a još više na Facebooku, koji zbog toga praktično i ne otvaram).
Laplace

#349 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Laplace »

Hakiz wrote: 27/12/2024 22:15
Laplace wrote: 27/12/2024 18:17 U našim očima mi smo oličenje inteligencije i sposobnosti. Kao primjer navodim komentar sa druge teme:
Fuck karma.
A ironija je da u svakodnevnom životu koristi stvari koje bez naučnika ne bi postojale. Kao što je uređaj koji koristi da bi ih ocrnio.
Neće taj izdržati bez tehnologije ni sat vremena.

A da mu sad napišem pojednostavljeno, popularnoznanstveno, objašnjenje Hawkingovog zračenja ne bi razumio ni da ga milion puta pročita.
Njanjavi

#350 Re: Glup smo narod...Sada i naučno dokazano...Leksikon bosanske gluposti

Post by Njanjavi »

Decko, kao prvo, kad sam ja ovdje pisao da svemirko lupeta u vezi piramida, takvi poput tebe su me proglasavali srbinom jer mrzim sve bosansko, doslovno.
Drugo, price o pedofiliji i sex trafikingu tih elita je premalo koliko se treba pricati o tome, sorry ako ti ne godi.
Trece, kao sto napisah i ranije, to sto ja ukazujem na falericnosti i laku potkupljivost danasnje naucne elite ne znaci da pljujem sva naucna dostignuca iz prošlosti.
Tako nesto moze zakljucit samo izrazito ogranicen insan na osnovu mog misljenja.
Cetvrto, naucnici nisu toliko zasluzni za razvoj tehnologije koliko su inzenjeri i ljudi koji preferiraju hands on pristup rjesavanju problema.
Peto, taj kvaziargument sa ponistavanjem i izrugivanjem bilo cega sto postoji na yt a sto se kosi sa oficijelnim narativima postaje malkice izlizan.
To sto ti nisi sposoban nac kvalitetan sadrzaj na yt ne znaci da je sve na yt glupost i da se kosi sa naucnim principima.
Sesto, korona je deff vještacka, samo misljenje nakon svega da je prirodna pojava i nesto sto se samo eto tako desilo samo od sebe dovoljno kaze o tebi i tvom intelektu.
I sedmo za kraj, kad vec po ko zna koji put moram crtat, vama, izrazito inteligentnim forum naucnicima.
Izjavom da je nauka danas u kurcu jer su u rukama tehnokratske oligarhije koja ih kontrolise preko dodjela grantova ja nit umanjih znacaj i dostignuca naucne zajednice iz prošlosti nit ima potrebe da se odricem bilo kakvog naucnog dostignuca zbog toga.
Izrazio sam validnu kritiku koja je ocigledna i samim ljudima iz te branse.
To sto vas um bilo kakvu kritiku dozivljava kao atak, to je do vas, no me interesa :)
Mahanje bebe, nastavite izvrtat po volji i pjeniti dalje <3
Post Reply