Decko, kao prvo, kad sam ja ovdje pisao da svemirko lupeta u vezi piramida, takvi poput tebe su me proglasavali srbinom jer mrzim sve bosansko, doslovno.
Drugo, price o pedofiliji i sex trafikingu tih elita je premalo koliko se treba pricati o tome, sorry ako ti ne godi.
Trece, kao sto napisah i ranije, to sto ja ukazujem na falericnosti i laku potkupljivost danasnje naucne elite ne znaci da pljujem sva naucna dostignuca iz prošlosti.
Tako nesto moze zakljucit samo izrazito ogranicen insan na osnovu mog misljenja.
Cetvrto, naucnici nisu toliko zasluzni za razvoj tehnologije koliko su inzenjeri i ljudi koji preferiraju hands on pristup rjesavanju problema.
Peto, taj kvaziargument sa ponistavanjem i izrugivanjem bilo cega sto postoji na yt a sto se kosi sa oficijelnim narativima postaje malkice izlizan.
To sto ti nisi sposoban nac kvalitetan sadrzaj na yt ne znaci da je sve na yt glupost i da se kosi sa naucnim principima.
Sesto, korona je deff vještacka, samo misljenje nakon svega da je prirodna pojava i nesto sto se samo eto tako desilo samo od sebe dovoljno kaze o tebi i tvom intelektu.
I sedmo za kraj, kad vec po ko zna koji put moram crtat, vama, izrazito inteligentnim forum naucnicima.
Izjavom da je nauka danas u kurcu jer su u rukama tehnokratske oligarhije koja ih kontrolise preko dodjela grantova ja nit umanjih znacaj i dostignuca naucne zajednice iz prošlosti nit ima potrebe da se odricem bilo kakvog naucnog dostignuca zbog toga.
Izrazio sam validnu kritiku koja je ocigledna i samim ljudima iz te branse.
To sto vas um bilo kakvu kritiku dozivljava kao atak, to je do vas, no me interesa

Mahanje bebe, nastavite izvrtat po volji i pjeniti dalje <3