BarbaDue wrote: ↑12/12/2024 00:24 Koje su to liste? Mislim zna li se kako izgledaju takve liste?
Meni je ako se sjećate adona Leia 18.9 radila dok mi box nije rikno. Znači svi adoni su prolupali, tada je aktuelan bio Matrix 21.0 ilo tako nekako ali Leia je fercerala ali samo zato jer sam zabranio update u Playstoreu. To je ključ uspjeha![]()
![]()
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- Sanjarko
#11551 Re: Kodi/XBMC Media centar
- drug_profi
- irac300
#11553 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da si ti meni zivi i zdrav ali te liste nemaju ni L od legalnosti. Piraterija na kojoj neki uzimaju ogroman novac. Legalni servisi su prvo mnogo skuplji, drugo, nijedan ti ni u snu ne moze ponuditi broj kanala kao ovi piratski, jer ogroman novac bi isao na tv prava, a pretplatu ne smijem ni zamisliti kolika bi bila.
Da pojednostavim, nesto slicno kao Kodi i Netflix. Netflix placas, ali mozes gledati samo ono sto oni imaju u ponudi, za druge stvari morao bi placati druge servise. Kodi s druge strane putem piraterije ima bukvalno sve.
Tako da, ako platis te liste, znaj da radis ilegalan posao. Ako ih pak ti gledas piratski, problem nije do tebe jer imas pravo da koristis sve sto nadjes na internetu ako ne vrsis distribuciju dalje i ne ostvarujes materijalnu korist. U Italiji npr. ne gone vise samo ove koji prodaju ilegalni IPTV sadrzaj, nego i kupce takvih listi. U Hrvatskoj je neki dan pala ekipa, tzv. portal placa.work:5115, ali osim prodavaca nece niko drugi nastradati. Onaj pakas Elmu je brze bolje zato i zatvorio forum jer je direktno ucestvovao u distrbuciji i prodaji liste, a bio je uvezan sa vlasnikom Place. Cak je dijelio banove (taj sam)
- drug_profi
#11554 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma jasno je meni da su to piratske liste, ali kazem da mi neko ponudi nesto takvo legalno, ne bih se dovijao okolo. Telekom i Telemah ne nude sve to, VOD sekcija je mnogo bolja na ovim listama itd. I naravno, kad bi ovi nudili tako nešto to bi onda bila cifra veća od računa za struju, a realno ne vrijedi jer ja TV gledam desetak sati mjesečno UKUPNO.irac300 wrote: ↑12/12/2024 12:42Da si ti meni zivi i zdrav ali te liste nemaju ni L od legalnosti. Piraterija na kojoj neki uzimaju ogroman novac. Legalni servisi su prvo mnogo skuplji, drugo, nijedan ti ni u snu ne moze ponuditi broj kanala kao ovi piratski, jer ogroman novac bi isao na tv prava, a pretplatu ne smijem ni zamisliti kolika bi bila.
Da pojednostavim, nesto slicno kao Kodi i Netflix. Netflix placas, ali mozes gledati samo ono sto oni imaju u ponudi, za druge stvari morao bi placati druge servise. Kodi s druge strane putem piraterije ima bukvalno sve.
Tako da, ako platis te liste, znaj da radis ilegalan posao. Ako ih pak ti gledas piratski, problem nije do tebe jer imas pravo da koristis sve sto nadjes na internetu ako ne vrsis distribuciju dalje i ne ostvarujes materijalnu korist. U Italiji npr. ne gone vise samo ove koji prodaju ilegalni IPTV sadrzaj, nego i kupce takvih listi. U Hrvatskoj je neki dan pala ekipa, tzv. portal placa.work:5115, ali osim prodavaca nece niko drugi nastradati. Onaj pakas Elmu je brze bolje zato i zatvorio forum jer je direktno ucestvovao u distrbuciji i prodaji liste, a bio je uvezan sa vlasnikom Place. Cak je dijelio banove (taj sam)ko je skenirao i objavljivao placa listu. Sad se usr'o tamo u Svedskoj jer zna da mu je jaro propjevao.
- PlusSA
#11555 Re: Kodi/XBMC Media centar
al jest taj elmu bio *upak na forumu baš je glumio kauboja.irac300 wrote: ↑12/12/2024 12:42Da si ti meni zivi i zdrav ali te liste nemaju ni L od legalnosti. Piraterija na kojoj neki uzimaju ogroman novac. Legalni servisi su prvo mnogo skuplji, drugo, nijedan ti ni u snu ne moze ponuditi broj kanala kao ovi piratski, jer ogroman novac bi isao na tv prava, a pretplatu ne smijem ni zamisliti kolika bi bila.
Tako da, ako platis te liste, znaj da radis ilegalan posao. Ako ih pak ti gledas piratski, problem nije do tebe jer imas pravo da koristis sve sto nadjes na internetu ako ne vrsis distribuciju dalje i ne ostvarujes materijalnu korist. U Italiji npr. ne gone vise samo ove koji prodaju ilegalni IPTV sadrzaj, nego i kupce takvih listi. U Hrvatskoj je neki dan pala ekipa, tzv. portal placa.work:5115, ali osim prodavaca nece niko drugi nastradati. Onaj pakas Elmu je brze bolje zato i zatvorio forum jer je direktno ucestvovao u distrbuciji i prodaji liste, a bio je uvezan sa vlasnikom Place. Cak je dijelio banove (taj sam)ko je skenirao i objavljivao placa listu. Sad se usr'o tamo u Svedskoj jer zna da mu je jaro propjevao.
mogu misliti koliko love je namplatio prvo od placa.work liste a i koliko je listi sam prodavao.
Valja fasovati kad tad ponajviše jer je to para na crno nema državi prihoda
- TAFKAP
#11556 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel to irac sanšao lozinku...

- Peacean
#11557 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vidio ovaj neki novi build na jednom forumu, pa ako neko želi nek isproba i javi utiske. Meni se ne da trenutno zezati se
https://ljubavibrak.com/zivcho-builds/
- Sanjarko
#11558 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne radi, kako znam, to je moja stara ljubav Kodijeva.Peacean wrote: ↑13/12/2024 15:21 Vidio ovaj neki novi build na jednom forumu, pa ako neko želi nek isproba i javi utiske. Meni se ne da trenutno zezati se![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#11559 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozzirac300 wrote: ↑12/12/2024 12:42Da si ti meni zivi i zdrav ali te liste nemaju ni L od legalnosti. Piraterija na kojoj neki uzimaju ogroman novac. Legalni servisi su prvo mnogo skuplji, drugo, nijedan ti ni u snu ne moze ponuditi broj kanala kao ovi piratski, jer ogroman novac bi isao na tv prava, a pretplatu ne smijem ni zamisliti kolika bi bila.
pp?
-
TwistedX
#11560 Re: Kodi/XBMC Media centar
Čuj placa pala. Mogu misliti koliko su grupa za sobom ugasili kad su im pali serveri.irac300 wrote: ↑12/12/2024 12:42Da si ti meni zivi i zdrav ali te liste nemaju ni L od legalnosti. Piraterija na kojoj neki uzimaju ogroman novac. Legalni servisi su prvo mnogo skuplji, drugo, nijedan ti ni u snu ne moze ponuditi broj kanala kao ovi piratski, jer ogroman novac bi isao na tv prava, a pretplatu ne smijem ni zamisliti kolika bi bila.
- BarbaDue
#11561 Re: Kodi/XBMC Media centar

Downloader Code: 404573
Nisam probavao, ali ako vam treba i ako vam se da, probajte ga instalirati ništa vas ne košta.
- TAFKAP
#11562 Re: Kodi/XBMC Media centar
koja je razlika između Navigatiora i ovog pro?
- Sanjarko
#11563 Re: Kodi/XBMC Media centar
Preporuka za iptv player što jednostavniji na kojem neće brzo pucati liste?
Kodi možda+stalker?
Ovaj @BarbaDue što si preporučio je inficiran. Barem meni izbaci da jest.
Kodi možda+stalker?
Ovaj @BarbaDue što si preporučio je inficiran. Barem meni izbaci da jest.
- mirota
#11564 Re: Kodi/XBMC Media centar
liste pucaju jer koristi vise korisnika, to ti nije do playera, naaaj je inace tivimate, moras imati dobru listu, placenu ili posudjenu
-
kakavdanakneiskustvu
#11565 Re: Kodi/XBMC Media centar
ima li neki forum aktivan na kojem se mogu naći liste?
- Sanjarko
#11567 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam, na kompjuteru slična lista, mac i adresa rade, od portala, ali na tv puče ko od šale.
Ove šta sam instalirao apk za tv od players su modifikovani, pa kontam da nije zbog toga.
- Sanjarko
#11568 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mirota hvala, skontam nešto 
-
kakavdanakneiskustvu
- mirota
#11570 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma samo tivimateSanjarko wrote: ↑15/12/2024 12:55Ne znam, na kompjuteru slična lista, mac i adresa rade, od portala, ali na tv puče ko od šale.
Ove šta sam instalirao apk za tv od players su modifikovani, pa kontam da nije zbog toga.
- Sanjarko
#11571 Re: Kodi/XBMC Media centar
- Sanjarko
#11572 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako čujem, javim ali mislim da su 2 zatvorena, u čorku otišla.
-
kakavdanakneiskustvu
- mirota
#11574 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma tamo se dijele free liste, tj posudjene liste...ako ti treba lista javi se meni na pp, dajem ti free
- Sanjarko
#11575 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala, ali za sada imam samo trebam naći player neki gdje ču ih naljepiti.
A mami sam naštimao što šta i uvali se žena od smijeha nekim emisijama.
A nedavno je baš to govorila da joj treba.